טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

מגזינו

מטבח: איטלקי

03-7570535
צילום: אורית פניני
כתובת:
דרך מנחם בגין 21
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־שבת
18:00־24:00
כדאי לדעת:

טיים אאוט אומר

7.75
אוכל8שירות6אווירה8תמורה9

ביקורת: "מגזינו": אוכל פשוט ועשוי כהלכה

מגזינו היא מסעדה מדויקת שקבעה לעצמה זהות מוגדרת, שמכוונת למקום ספציפי ופוגעת בדיוק בנקודה הזאת
| מאת: דניאל שק

נהוג לומר שקולנוען צריך להיות מסוגל לעשות פיץ' לסרט שלו במשפט אחד. כך גם עשר השניות הראשונות שלך במסעדה מספיקות לא פעם כדי לדעת אם היא מוצלחת או לא. ברור שיש הפתעות – טובות ובעיקר רעות – אבל הרגעים האלה שאתה סופג את המראות, הריחות, האנרגיה והאווירה מלמדים אם המסעדן דייק או לא. מה זו מסעדה "מדויקת"? מסעדה שקבעה לעצמה זהות מוגדרת, שמכוונת למקום ספציפי על הסקאלה של המסעדות ופוגעת בדיוק בנקודה הזאת. ניסיון הוא מרכיב מרכזי ביכולת זו, ולכן לא פלא שזו התחושה המתקבלת כשחוצים את מפתנה של מגזינו – מסעדתם החדשה של האחים ירזין המנוסים בדרום תל אביב.

החלל גדול ומעוצב בסגנון לופט תעשייתי (מגזינו הוא מחסן באיטלקית). הריהוט והעיצוב לא אחידים וכוללים שולחנות וכיסאות במגוון גדלים וצורות, בסגנון רטרו־לייט לא מתאמץ מדי. המוזיקה לא רועשת, המולת הסועדים ניכרת אבל לא מעיקה כלל (המסעדה הייתה מלאה עד אחרון 150 המקומות שבה) וגם המטבח הפתוח והמרווח, שבמרכזו תנור לבנים גדול וחתיך, משדר שמחת חיים.

מגזינו היא בראש ובראשונה פיצרייה, אבל יש בתפריט שלה עוד כל מיני דברים שהם לא סתם קישוט אלא מנות טובות ומעניינות, כך שאפשר לאכול שם ארוחה מלאה ועשירה גם אם אתם לא משתגעים על פיצה.

כדי להסוות את השחיתות שבדרך פתחנו בסלט מגזינו שמורכב מעלי חסה קצוצים, גרידת פרמזן גסה והרבה לימון – פשוט, חסר יומרות, רענן וטעים. ממדור ה־Fritto הזמנו ארטישוק. ארטישוק+איטליה+מטוגן אמור היה להזכיר את המעדן Carciofi a la Giudia הנפוץ ברומא, אבל לא, כאן זה סיפור אחר לגמרי: הארטישוק מבושל, פרוס דק, טבול בבלילה ומטוגן במהירות. התוצאה היא חטיף קריספי נפלא ונאמן לטעמו הייחודי של הארטישוק. הימור: זה עומד להיות להיט.

המשכנו בשרימפס בורגר, שגם הוא לא דומה לגרסאות ידועות מבשר שרימפס טחון. השרימפס כאן שלמים, או בנתחים גדולים, וטבולים בכמות גדולה של רוטב שדומה בטעמו לזה של שרימפ־קוקטייל (אפילו שהוא מתואר כאיולי צ'ילי ומייפל). כל זה מונח על לחמנייה עם בני הלוויה הרגילים של המבורגר – חסה, עגבנייה וכו'. השרימפס מפתיעים באיכותם וטעמם חודר אפילו את כמויות הרוטב (שאף הוא טעים). למעשה הדבר היחיד שלא התחבר הוא הלחמנייה. אולי מיותר להתעקש על עניין ההמבורגר המגניב ולתת לקוקטייל שרימפס לחיות את חייו הטבעיים ולהגיש אותו בצלוחית נאה עם חסה ועגבניות לקישוט?

ועכשיו למופע המרכזי. יש בתפריט בסך הכל עשר וריאציות של פיצה (אחת טבעונית, חמש כוללות צ'ילי), וההנהלה לא פתוחה לשינויים או לבקשות מיוחדות. זאת ועוד: אם אתם חובבי פיצות מורכבות בסגנון ארבע גבינות־עוף טריאקי־ביצה עין ואננס – מוטב שלא תבואו. גם בתחום הפיצות מגזינו היא מסעדה בסימן נו בולשיט. הזמנו פיצה מרגריטה בסיסית ופיצה נוספת עם פפרוני בקר וצ'ילי טרי. הפיצות נאות למראה והבצק מדיף ניחוח מעורר מיצים. הוא מוגש דק ומעט קריספי, לא סופח רוטב, בעל שוליים תפוחים ואווריריים כראוי וטעם מצוין. רוטב העגבניות טעים אף הוא והמוצרלה מפוזרת בנדיבות בלי שתהפוך למעטה אוטם. הבזיליקום מגיע בצורת עלים שלמים, פרוסות הנקניק דקות, טעימות אך מעטות מדי. לסיכום, פיצה כיפית לכל הדעות שעמדה בשני מבחנים נוספים: מבחן הילדות מתחת לגיל 10 (הרוטב מההההה זה טעים!) ומבחן "רבע שעה אחרי" (גם אז היא לא הייתה צמיגית או מסמורטטת).

לקינוח בחרנו מהוויטרינה עוגת גבינה מכובדת, מוס שוקולד במרקם טוב אבל עם טעם לוואי כלשהו שפגם בהנאה, טארט מושחת מאגוזים ושקדים שלמים ושוקולד במרקמים שונים. פצצת קלוריות, אבל היי, אין כמעט בצק!

מגזינו היא לא מקום להעביר בו ערב. הרעיון הוא לבוא, לאכול אוכל פשוט ועשוי כהלכה, טעים ומשביע, לשלם חשבון סביר ביותר וללכת. המחיר לכך הוא שירות נחפז, מאיץ ורצוף תקלות. הרעיון כאן הוא זרם לקוחות ותחלופה מהירה. לכך כיוונו האחים ירזין, ואם ישופר השירות ורמת האוכל והמחירים תישמר – תתפוס מגזינו מקום בטוח ברצועת מסעדות הביניים האיכותיות.

חשבון

סלט מגזינו – 38 ש"ח
פריטו ארטישוק – 36 ש"ח
שרימפס בורגר – 48 ש"ח
פיצה מרגריטה – 44 ש"ח
פיצה פפרוני – 54 ש"ח
פאי שוקולד – 40 ש"ח
עוגת גבינה אפויה – 40 ש"ח
מוס שוקולד – 40 ש"ח
סן פלגרינו גדול – 22 ש"ח

סך הכל – 362 ש"ח

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: c422d06bb