טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

Onza

מטבח: מסעדת שף

צילום: בועז לביא
כתובת:
רבי חנינא 3
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־חמישי
18:00
שישי
12:00
שבת
18:00


עד אחרון הלקוחות
כדאי לדעת:
- מחיר: בינוני(בינוני-יקר)

טיים אאוט אומר

7.5
אוכל8שירות6אווירה8תמורה8

ביקורת: התפריט הטורקי של אונזה הוא שדרוג מבורך

עכשיו, כשטורקיה הולכת ומתרחקת מאיתנו כיעד תיירותי, התפריט העותמני (המוצלח) של אונזה הוא כנראה הדרך היחידה להתענג על האוכל הנפלא והמגוון שהמדינה הזאת מציעה
| מאת: דניאל שק

בשולי חגיגות הפיוס הישראלי־טורקי ההיסטורי נראה לנו הולם לתרום את חלקנו ולשוב לביקור באונזה הסמוכה לשוק הפשפשים ביפו, שעוברת בימים אלה טורקיזציה זוחלת. בינתיים, בעת כתיבת שורות אלה כפי שנהוג לומר, היה ניסיון הפיכה אלים נגד האח החדש־ישן ארדואן, אבל היי, זו תל אביב וכאן חיים את הרגע.

כשביקרנו כאן לראשונה, לפני יותר משנתיים, מצאנו מסעדה טרנדית מאוד ואפקטיבית מאוד, כלומר שילוב מעולה של מיקום, עיצוב, וייב, אלכוהול ואוכל מבית היוצר של יוסי שטרית המוכשר. לטעמי היה בה משהו מהונדס מדי, חסר נשמה, אבל כאמור, הקהל הצביע ברגליים ומילא אותה מפה לפה. בינתיים עברה יפו משבר שהיא מתקשה להתאושש ממנו ויוסי שטרית פנה לדרכו. בכל זאת, למרבה השמחה, אונזה צלחה את השנים האלה יפה, עדיין מושכת קהל, ובאחרונה היא צירפה לשורותיה צמד טבחים – אריק דרחני ומולי מגריסו – שהחליטו להפיח בתפריט רוח חדשה, מה שמחזיר אותנו לעניין הטורקיזציה.

לשני השותפים החדשים אהבה גדולה לכמעט שכנה שלנו מצפון. לא זו של תיירות הכל כלול, אלא זו המסורתית, עם שמחת החיים, העושר התרבותי הבלתי נדלה ובעלת אחד המטבחים המגוונים והנפלאים שנוצרו סביב השלולית הים תיכונית האהובה שלנו. זה התחיל בתפריט מהיינה (הווריאציה הטורקית למזה או אפריטיף) שכלל סלטים ונשנושים, התרחב לתפריט מלא שהוצע בימי ראשון בלבד, ולאט לאט הופך לחלק בלתי נפרד וקבוע של חוויית אונזה, כולל פסקול של מוזיקה טורקית משובחת.

עשו לעצמכם טובה ותזמינו כמה שיותר מהמנות הראשונות (הנדיבות יש לומר), בעיקר אלה המבוססות על ירקות. להוציא ג'יג'יק (מרק יוגורט קר) לא הכי מלהיב, כל מה שטעמנו מהמקבץ הזה היה ממש נהדר: מכבד את המקור בלי להיות מקובע, עשוי בהקפדה ובאהבה, לא מתחכם ופשוט טעים.

נתחיל מסלט חצילים חם בחמאה מזוקקת ופירורי פיסטוק קלויים. הכל חמצמץ ונימוח בפה ובכל זאת, בשר החציל לא מתפוגג לכדי עיסה אלא שומר על טקסטורה נוכחת וטעם מובהק. קובה צמחוני הוא וריאציה רגועה יותר של אביו הבשרי. טעם המילוי של תרד, גבינת קשקבל ועשבי תבלין פחות אגרסיבי ופתאום מתגלה שלמעטפת הבורגול המתפצחת יש גם טעם ושהוא משתלב להפליא עם התוכן. שלוש הקציצות השמנמנות והמהבילות נעלמו כהרף עין מהצלחת לאחר שנטבלו בסחוג מבוסס על עלי גפן. הנאה מיוחדת שאבנו מקרם פאבה לימה חמים שמלטף את החך בעזרת התזה נדיבה של שמן זית ותלולית של חריף יפואי חמצמץ שמעורר את בלוטות הטעם לחגיגה שמחה. כל זה הולך ממש טוב עם בייגל שומשום טורקי חם ופריך.

המעבר למנות העיקריות הוריד לצערי את הרמה במדרגה אחת. מנה הקרויה בורי חאלבי – פילה בורי עם גזרים צבעוניים, פירה וקראסט פיסטוקים – עורר זיכרונות של מנות ביניים בבר מצווה. אולי זו לא הייתה בחירה טובה? לעומת זאת, אם זו לא בחירה טובה, מה לעזאזל זה עושה בתפריט?

מטבח אתני מובהק לא יכול להתחמק ממבחן הקלאסיקות שלו, ולכן הזמנו שתיים מתחום הבשר: דונר טלה וקבב. השווארמה הייתה הטובה שבהן – בשר עסיסי ומלא טעם שלא הוטבע בים של תבלינים והוא מוגש על גבי לאפה (שגם היא טובה) ומלווה ביוגורט, במעין רוטב עגבניות גס, בפרוסות בצל ופלפל חריף והמון פטרוזיליה רעננה. מנה כיפית לכל הדעות. הבעיה עם קבב טורקי דומה לזו של בגט פריזאי או שטרודל וינאי – בשום מקום זה לא בדיוק כמו הדבר האמיתי. אולי זה שושלת היוחסין של בעל החיים, אולי זה הגחלים, אולי האקלים ואולי זה האוויר המזוהם של איסטנבול שחסר, קשה לדעת. באונזה יש קבב ראוי בסטנדרטים של תל אביב־יפו, אבל זה לא מספק את הריגוש של אוכל רחוב טורקי. הקבב מוגש עם טחינה ועם עוד וריאציה מצוינת של סלט חצילים שכולל עגבניות צלויות ובצל.

הטורקיזציה של אונזה לא רק תרמה לנוף הקולינריה של תל אביב כתובת מבטיחה לחובבי המטבח העותמני, אלא גם הפיחה במקום נשמה יתרה. למרות שירות תזזיתי ומרושל כמו אז, מדובר בשדרוג משמח.

חשבון

  • בייגל – 16 שקלים
  • קובה – 22 שקלים
  • חצילים חם – 18 שקלים
  • פאבה לימה – 18 שקלים
  • ג'יג'יק – 22 שקלים
  • שווארמה טלה – 74 שקלים
  • קבב – 34 שקלים
  • בורי חלאבי – 79 שקלים
  • כנאפה – 38 שקלים
  • 2 שליש סטלה – 54 שקלים
  • קולה – 15 שקלים

 

סך הכל – 390 שקלים

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: abf6601