טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

Opa

צילום:
כתובת:
החלוצים 8
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־שבת
18:00־23:00
כדאי לדעת:

ביקורת: opa מציבה רף איכות חדש ולא רק בשוק המסעדות הטבעוניות

גויאבה צלויה וחציל שיפתיע אתכם גם אחרי שאכלתם שדות של חצילים - opa, הטבעונית החדשה של שיראל ברגר, מגישה מנות ירקות יצירתיות ורבות השראה ומסתמנת כפתיחה הטובה ביותר של 2018
| מאת: אלון הדר

אם הייתם שואלים אותי מה המסעדה הטבעונית הכי טובה בארץ, הייתי מצייץ: אבו חסאן. ואני, אגב, לא חסיד של החומוס שלו (של המסבחה דווקא כן). את המנות הטבעוניות השוות צריך ללקט במסעדות אחרות. בייחוד אצל איל שני, אלוף הירקות מאז ומעולם.

לא עוד. opa, המסעדה החדשה של שיראל ברגר, בוגרת המכון הקולינרי של אמריקה והסוד השמור למטיבי בריאות ואדמה, היא רעידת אדמה ולא רק בקנה מידה מקומי. לא בכל יום פתיחת מסעדה משנה באופן רדיקלי את התפיסה בז'אנר שלה על כל האספקטים. מהפלור ועד חומרי הגלם, מבניית מנה במובן העמוק שלה ועד קריאייטיביות ומקוריות. מתפריט יין (איזה כיף לפגוש שם את העומק הסלובני והגרמני של הג'יאקונדות) ועד קינוחים (אולי אחת הזירות הכי חלשות במטבח הישראלי החדש). כל קטגוריה שבה נגעה ברגר טופלה בהצטיינות יתרה (אולי חוץ מהשירות שלא הצליח להתגבר על מחלת הסבבה הישראלית וכמעט חותר תחת הדיוק של המקום) וניתן רק להריע לה. ספק אם יש טבעוני שבפנטזיה שלו על עולם ללא אוכל אכזר היה מקום למסעדה כזו, שעושה בית ספר לרוב מסעדות העיר.

טבעונים לא מעזים לפנטז על זה. צילום: תומר הלפרין

כבר כשעוברים את דלתות המסעדה השוכנת בחלק הכי מג'ויף בלוינסקי נופלים לעולם אחר. עולם לבן. השקט הזה עושה טוב לעין, ועדיין, הוא לא נראה כארמון נוצץ שנפל בצורה מלאכותית לאזור. קוראים לזה אלגנטיות.

לאחר שהואבסנו בשיבוטי תפריטים "מקומיים", זו הייתה הפתעה נהדרת לקבל תפריט אקלקטי אבל מנומק מאוד, שיש בו בסך הכל שש־שבע מנות, וכל אחת מהן סובבת סביב מרכיב מרכזי אחד – גויאבה, דלעת, ארטישוק ירושלמי. תפריט הטעימות מאפשר לגעת בכל תחנה (פלוס קינוח ומים מינרליים) תמורת מחיר הוגן של 320 ש"ח לזוג. להבדיל ממסעדות אחרות שבהן מנות הירקות מטופלות באמצעים מצומצמים (שמן זית או חמאה ופרמזן), אצל ברגר על צלחת היא עולם שלם וייחודי. המשותף לכל המנות שלה הוא שניכרת בהן המחשבה איך בונים צלחת שבה שולט מרכיב מרכזי אחד, שמקבל סיוע וטעם משלים מרוטב מאזור אחר, ובתווך כמה גודיז ששוברים עוד יותר את המונוטוניות אבל לא מחוללים קרקס בצלחת אלא קסם מחושב.

קחו למשל את מנת הגויאבה הצלויה המלווה במעט חלב מקדמיה מוקצף. השלמות המתקתקה הזו נשברת בעזרת שני אלמנטים: עלי פטל מרירים ופירורי לחם מחמצת. מה שהרשים לאורך כל הארוחה הוא שברגר, להבדיל מטבעוניות אחרות, כמעט לא השתמשה בפחמימות באופן מוגזם, מה שאפשר ארוחה קלילה, מהנה וארוכה.

קסם מחושב. צילום: תומר הלפרין

מנת הפטריות (לכאורה אחת הקלישאות של המטבח הטבעוני החדש) הוכיחה שלברגר יש יד מעולה, שהלוואי שהשפים הבשרניים היו מתברכים בה. פטריות ארינג'י מושלמות שלוו בקרם שיטאקי ומרווה ומעל הכל קרקר טפיוקה אדיר. לא בומבסטי מיד, לא שתלטני – והכל בטריות שבא לבכות. לקראת המנה הבאה – חציל – אמרנו אין מצב שהיא לא תיפול לבור. אכלנו בישראל שדות שלמים של חצילים, אבל הם מעולם לא קיבלו טיפול כזה – חציל מקולף ומאודה, נפלא כלחי מלאך, שנח על קרם צנובר מעושן שנתן לו ליטוף אגוזי. גם כאן: המונוטוניות נשברה בעלי צלפים מיובשים, רוקט מריר ועגבניות שרי שהוסיפו רעננות. זה מטבח מודרני, קשוב למגמות העולמיות, אבל מביט למקום שבו הוא נמצא.

ועוד קצת מתוק. צילום: תומר הלפרין

השומר שהוגש בשתי צורות – צלוי וכבוש ופרוס דק – הצביע על כך שבכל מה שנוגע לירקות, הפנים של ברגר מופנות יותר לרנה רדזפי מאשר, כמו רבים וטובים, רק להמשך מורשתו של איל שני. ברגר אינה נצמדת לטעמים המקומיים המיידיים (פלפל ירוק חריף, פטרוזיליה, כוסברה, בורגול, לימון, עגבניות ושמן זית), אלא מגדילה את הטווח עם הדהוד עדין של מטבח קליפורני. כשהיא כן נוגעת בשמן הזית, למשל, היא עושה זאת בפול ווליום ומגישה צלוחית עם בלנד מובהק, מריר, ששובר את המתיקות של המנות (שהיא אולי הבעיה היחידה שזיהינו בכמה מנות בארוחה).

גם מנת הארטישוק הירושלמי הבהירה שעם כל הכבוד למרכיבים הנוספים בצלחת, הירק הוא לב המנה ומטופל בשיאו. בישול נכון, מקסימום טעם טבעי, אבל עם עלי נענע מופלאים שנתנו רעננות נדירה בפשטותה. רגע לפני סיום השנה opa מסומנת כפתיחה הטובה ביותר של מסעדה בישראל ב־2018. כאן לא רק טבעוניות נהנות יותר.

לא נעים לאכול ולהרוס את הקומפוזיציה. צילום: תומר הלפרין

מה זה? פיין דיינינג טבעוני

שורה תחתונה: הפתיחה הכי טובה של 2018

כוכבים: 5

חשבון בבקשה:

תפריט טעימות זוגי 320
ריזלינג 100 גבעות 152
שוקולד נא 34
סך הכל: 506 ש"ח

opa, החלוצים 8 תל אביב, 052־5838245
ראשון־חמישי 19:00־24:00
שישי־שבת 18:00־24:00

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: d270ae6c61fb1d0