מיזם גרילה חדש תומך בברמנים שנפגעו מהמשבר
"המחתרת" מאגדת את עובדי קבוצת מאנקי ביזנס (223, בלבוי) ופועלת לטובתם כפלטפורמה: הם אלה שמשקשקים, כובשים, אורזים ושולחים - והם גם אלה שנהנים מההכנסות עד לשקל האחרון
על האיוולת שבהחלטות קבינט הקורונה עוד ייכתבו ספרים. בינתיים מי שנאלצים להתמודד עם ההשלכות הם סקטורים שלממשלה פחות דחוף לשחרר – ברים, למשל. בשעה שבתי כנסת נפתחים במגבלה של עשרה אנשים, אפילו הקטן שבברים נותר נעול. עובדים רבים בענף פוטרו או נשלחו לחל"ת והמגזר כולו מנסה להבין כיצד ניתן בכל זאת לשמור על המעט שיש.
"בתקופה הזו כל גוף ניסה להמציא את עצמו מחדש. אנחנו לא עשינו משלוחים ובחרנו להשקיע בפיתוח פרויקטים עתידיים ובהעברת הכשרות. חשבנו מה בכל זאת אפשר לעשות כדי לשמור על העובדים שנמצאים במצב קשה מבחינה כלכלית ואין לנו עבודה לתת להם, והחלטנו להקים מיזם גרילה של משלוחים", אומר הברמן אריאל לייזגולד מבעלי קבוצת מאנקי ביזנס, מהשחקניות החזקות בתחום (223, בלבוי, פנטסטיק). המחתרת, כך נקרא המיזם, מאגד את עובדי הקבוצה ופועל לטובתם כפלטפורמה: הם אלה שעושים את העבודה – משקשוק קוקטיילים ועד כבישה ומשלוחים – והם גם אלה שנהנים מההכנסות עד לשקל האחרון.
המטבח של 223, הבר הוותיק ביותר של הקבוצה בדיזינגוף, משמש כאזור ההכנות לייצור איקרה ביתית, גרבדלקס, בריסקט, סרדינים כבושים ומוצרי מעדניה נוספים (17-38 ש"ח). בעמדת הבר מכינים עם קבלת ההזמנה קוקטיילים מבוקבקים – נגרוני ומנהטן קלאסיים לצד קוקטיילים מקוריים ועטורי פרסים מברי הקבוצה (35-45 ש"ח), ארוזים בצירוף גלויה המתארת את המתכון ואת מקורות ההשראה. למי שיודע או רוצה להתנסות בהכנת קוקטיילים מציעה המחתרת ליקר סיגליות וליקר צ'ילי, אקוואויט, בלנד ורמוט סודי ועוד תמציות ושיקויים בעבודת יד, שבשגרה אפשר למצוא רק בבקבוקונים קטנים מאחורי הבר, וכן משקאות אלכוהוליים ויינות במחיר מוזל.
לייזגולד מודה שהמחתרת היא בבחינת צינור חמצן צר, שכן את המערך כולו מתפעלים עשרה אנשים מתוך כ־120 עובדים בימי טרום הקורונה. לכשייפתחו הברים הוא מעריך שהקבוצה תשוב לפעול עם כמחצית ממספר זה. "הקמנו את הפרויקט מתוך מטרה לתמוך בעובדים שהממשלה שכחה וזנחה מתחילת המשבר. כחברה אנו רוצים לקחת אחריות ולעזור להם להתפרנס ולעבור את התקופה הקשה שכולנו חווים כיום".
המחתרת – ממזגים, שיכרים, מעדנים. להזמנות באתר ובטלפון 03-5446537