מכירים כל חור: 3 המלצות על בייגלים שבטח תרצו לאכול היום

יום בייגל שמח, אבל ממש שמח. בנדוד בייגל (צילום: יעל שטוקמן)
יום בייגל שמח, אבל ממש שמח. בנדוד בייגל (צילום: יעל שטוקמן)

היום הוא יום הבייגל הבינלאומי, וזה אומר שחייבים לאכול בייגל. אין ברירה. ואם אין ברירה, אז נאלצנו להיזכר בכל הבייגלים הטעימים שאכלנו לאחרונה כדי להמליץ על שלוש אופציות סופר ספציפיות לכריכי בייגל תל אביבים שיעיפו אתכם לניו יורק בכמה ביסים ולצערכם גם בחזרה

היום הוא יום הבייגל הבינלאומי, אין לנו מושג למה, אבל זאת הזדמנות טובה לאכול בייגל ואנחנו לא נתנגד. המאפה הפולני הייחודי, שהתפתח כנראה מהפרעצל הגרמני והגיע עם ההגירה היהודית לניו יורק, התפשט בארה"ב במהירות והפך במהלך המאה ה-20 לאחד הפופולריים בעולם. זה לא מובן מאליו, כי הכנתו היא הליך סבוך שכולל בצק טריקי, בישול מוקדם של הבייגל במים רותחים ורק אז אפייה, מה שאולי מסביר למה בתל אביב הוא אף פעם לא ממש תפס.  היום נמליץ לפיכך על שלושה בייגלים פנומנליים של מקומות שמתמחים באפיית בייגלים כהלכתה. ואם לא טוב לכם, נסו אותנו ביום אחר.

>> קחו מספר: 3 מקומות מומלצים שכל תל אביב עומדת בהם בתור
>> תל אביב של הגרגירים: 3 חומוסיות חדשות שכדאי לכם לבדוק

בייגל קומפלט // בנדוד בייגל

למה כדאי: כולם בפלורנטין כבר יודעים שבנדוד בייגל הוא אחד המקומות הכי טעימים בשכונה, ומי שלא יודע כבר מבין לבד לפי הריח של הבייגלים הטריים והמצוינים שממתינים פריכים ונימוחים על הדלפק, עטויים בשלל ציפויים מסורתיים.
מה טעים: למרות שהוא איתנו בסך הכל שנתיים, יש לו כבר בייגל מיתולוגי בדמותו של הקומפלט, יצירה ג'וסית במיוחד שכוללת חביתה, גבינת צ'דר נמסה, שמנת מתובלת ושלל ירקות. ארוחת בוקר של אלופות.
אווירה: פלורנטינאית בואכה סטלנית.
>> בנדוד בייגל, פלורנטין 50

סמוקד סלמון בייגל // נולה בייקרי

למה כדאי: נולה בייקרי הוא אחד מבתי הקפה המיוחדים בעיר, כזה שמקדיש את עצמו למטבח האמריקאי, וככזה הוא גם מצטיין בסקציית בייגלים שנאפים במקום ומגיעים כחלק מארוחות הבוקר שמוגשות בו או בשלל ורסיות אמריקאיות קלאסיות, כולל השילוב האלוהי אך נדיר במחוזותינו של חמאת בוטנים וריבה.
מה טעים: מעולם לא אכלנו כאן בייגל שלא אהבנו, כך שזה מקום טוב ללכת בו על הקלאסיקה של כל הקלאסיקות, עם בייגל סלמון מעושן וגבינת שמנת שמנה ביותר, בצל וצלפים. תוסיפו ביצה עין אם אתם צריכים להגזים (אנחנו ממליצים להגזים, כמובן)
אווירה: רגועה ואנגלוסכסית.
>> נולה בייקרי, דיזנגוף 197

בייגל קורנביף חם // טל בייגלס

למה כדאי: מדי פעם התקשורת מופתעת לגלות שטל בייגלס עוד קיים, כתב אמיץ נשלח לבדוק את האנומליה, ובדרך כלל חוזר כדי לספר שזה מקום די מדהים. וזה נכון. עוד מהניינטיז שבטל בייגלס פשוט עושים את הדבר שלהם, שבעה ימים בשבוע, עם ויטרינות עמוסות בתוספות אפשריות לבייגלים מכל הסוגים שנאפים שם בכמויות, במחירים נמוכים ב-10 עד 20 אחוז ממרבית בתי הקפה בעיר. אז ככה שורדים שלושה עשורים?
מה טעים: אתם יכולים להרכיב לעצמכם איזה בייגל שבא לכם משלל האופציות הבשריות, גבינתיות, ממרחיות וסלטיות שהמקום מציע, אבל אנחנו בדקנו לאחרונה בייגל קורנביף חם שהוספנו לו סלט ביצים ומאז אנחנו מאושרים (כלומר בוכים שאנחנו רוצים עוד אחד כזה).
אווירה: זיכרונות מהניינטיז (בקטע די טוב).

טל בייגלס (צילום: יחסי ציבור)
טל בייגלס (צילום: יחסי ציבור)