תענוגות בשרים: 3 סטייקים חדשים בעיר שאנחנו חולמים עליהם בלילה

בשר איכותי הפך להיות תענוג יקר ונדיר, ואם פעם אפשר היה למצוא סטייק בכל תפריט אז כיום תמצאו סטייקים טובים בעיקר במסעדות בשרים ייעודיות או מסעדות שף יוקרתיות. ואם כבר החלטתם להתפרע ולהשקיע בסטייק, יש לנו 3 המלצות בשרניות במיוחד ומיושנות היטב בשבילכם
בשנים האחרונות הפך בשר איכותי להיות תענוג יקר מאוד מאוד. מחירי הסטייקים זינקו בעשרות אחוזים תוך תקופה קצרה, ומה שהיה פעם מנה שכל מסעדה בינונית דאגה להחזיק בתפריט הפך לעניין נדיר יחסית שאפשר למצוא בעיקר במסעדות בשרים ייעודיות או במסעדות שף יוקרתיות, במחירים שבין 50 ל-90 ש"ח עבור כל 100 גרם של בשר פרימיום. כך יוצא שרובנו יכולים בעיקר לחלום על סטייקים מליגת העל, ואם כבר לחלום – למה לא בגדול. בחרנו להמליץ היום על שלושה סטייקים שהתווספו לטופ של היצע העירוני, במסעדות שמצדיקות את האירוע החגיגי. לא טוב לכם? נסו אותנו ביום אחר.
>> בעקבות האנטרקוט: מסעדות הסטייקים הכי טובות בתל אביב
>> מה אתה סיח: 8 שיפודים מהדור החדש שאתם צריכים לטעום עכשיו
הסטייק האסייתי // Zo
למה כדאי: Zo היא האסייתית היוקרתית החדשה של שדרות רוטשילד, מסעדה מושקעת ונוצצת שכמותה לא ראינו שנים, עם תפריט פאן-אסייתי מהודק ועתיר חומרי גלם יקרים. אם כבר הגעתם למקום כזה לא תאכלו איזה סטייק? ברור שתאכלו.
מה טעים: זו ממש לא מסעדת בשרים, כאמור, אבל מנה של סטייק פילה פרוס ברוטב סויה מתוק-חריף עם אספרגוס בגריל היא פיתוי שאין שום סיבה לנסות ולעמוד בו. 198 ש"ח בסך הכל. קטן עליכם.
אווירה: סקסית-נובורישית. ויוקרתית. אמרנו יוקרתית?
Zo, רוטשילד 11, הזמנות כאן
הסטייק של הקצב // אומניה
למה כדאי: אומניה בראסרי, מקדש הבשר הצפוני של משפחת דבאח, נחת עם השלוחה התל אביבית שלו על כיכר גבעון מוקדם יותר החודש, ואם כבר החלטתם להתמסר לתאוות הבשרים שלכם – למה לא לעשות את זה אצל המומחים שמגדלים את פרות האנגוס הכי איכותיות בישראל?
מה טעים: יש כאן המון אוכל ערבי מעולה (קטאיף לחי עגל!) אבל תתאפקו, תשאירו מקום ולכו ללא היסוס על נתח הטומהוק היפהפה שמגיע על העצם ונצלה ביד אמן למידת עשייה מדויקת, ותתכוננו להיפרד מכמה מאות שקלים (52 ש"ח ל-100 גרם). באמת כסף קטן כדי להגשים חלום.
אווירה: מזרח תיכון קרניבורי חדש
>> אומניה, הארבעה 20, הזמנות כאן

הסטייק של השף // שילה
למה כדאי: שילה, מהאהובות שבמסעדות השף של עירנו, עברה דירה מהריסות בן יהודה אל מרחבי רחוב מונטיפיורי המוריקים, והמעבר שידרג אותה משמעותית עם מקרר לובסטרים ומקרר אויסטרים ורמות חדשות של הדוניזם אלגנטי. אבל אנחנו באנו בשביל הסטייק.
מה טעים: שף שרון כהן ידוע כבעל טאץ' זהב עם דגים ופירות ים, מה שפחות ידוע זה שגם מקרר הבשרים שלו מלא באוצרות מיושנים שמגיעים מבקר הולשטיין וואגיו מקומי ומעולה ביותר. כדאי לבחור נתחים משוגעים על העצם (78 ש"ח ל-100 גרם) ואם אתם חסים על חשבון הבנק אז את המנה המענגת ונוסכת העילפון של סינטה על העצם ברוטב ג'ק דניאלס בתוספת ניוקי ענני (228 ש"ח של שיכרון חושים).
אווירה: כיף כיף כיף.
שילה, מונטיפיורי 9, הזמנות כאן