הניוז הכי טעים: 8 מנות חדשות שבטח תרצו לאכול בתל אביב עכשיו

בטוקיו לא היו עושים את זה יותר טוב. הגיוזה של קוקו נקו (צילום: אפיק גבאי)
בטוקיו לא היו עושים את זה יותר טוב. הגיוזה של קוקו נקו (צילום: אפיק גבאי)

המנה שתרפא לכם טראומת חתונות, המרק היפני שאינו ראמן, העגבניה שהתפוצצה עלינו, הקרואסון שהעיף אותנו ופישבורגר. כן, פישבורגר. כמדי חודש, מנות חדשות מציפות את תפריטי המסעדות, ואנחנו מסמנים לכם את המעניינות והטעימות ביותר. אף פעם לא משעמם בעיר הזאת. לפחות לא בפה

17 בפברואר 2025

בתל אביב לא משעמם לעולם. כלומר, לפעמים קצת משעמם, אבל תמיד אפשר למצוא משהו מעניין לאכול, כך שלכל הפחות לא משעמם לנו בפה וגם זה לא מעט בימינו. האוכל ממשיך להיות טעים, האדמה ממשיכה להניב חומרי גלם עונתיים ומסקרנים ואנחנו בסך הכל מבסוטים. מהמסעדות, כן? כל השאר קצת פחות.

>> כמעט כמו סקס: 8 מנות מחרמנות שאתם רוצים לאכול בתל אביב עכשיו
>> יוצאים מן הכלל: 25 שפים יגישו מנות בהשרת אנשים עם מוגבלויות

בורקס פטריות // אסיף

באסיף גייסו מגדלי פטריות טריות שצצו עם הגשם והביאו מכל הבא ליד: רעמת האריה, שיטאקה, פטריות אויסטר וגם מלך היער כמובן. ואחרי שליקטו? מבשלים איתן שלוש מנות שיוגשו במהלך שלושה ימים ויעשו כבוד של ממש לחומר הגלם הקסום הזה, וגם כבוד לאייטיז בדמותן של מנות נוסטלגיות מרגשות. אנחנו הכי מתרגשים מבורקס הפטריות (ר' תמונה ראשית) שהוא הומאז' לבורקס החתונות של פעם, והוא ממולא פטריות מבושלות ברוטב פטריות סמיך ומבטיח (68 ש"ח). תהיה גם פסטה אלפרדו פטריות ולשון ברוטב פטריות. אמרנו אייטיז.
המנות יוגשו בין ה-21.2-19.2, לילינבלום 28

מגדלים ומלקטים. פטריות באסיף (צילום: אמיר מנחם)
מגדלים ומלקטים. פטריות באסיף (צילום: אמיר מנחם)

מרק אודון // סאקה בה

הימים עדיין קרים ומחייבים מרק, והאיזקאיה החדשה והסקסית של שוק לוינסקי מציעה לנו מרק מנחם בנוסח יפני מובהק. לא לטעות, לא מדובר בראמן הטרנדי, אלא במרק יפני קלאסי ונהדר גם הוא. הציר צלול וקליל בהרבה ומבוסס על דאשי, ואטריות האודון עבות ונגיסות יותר. מלבד זאת מחכים במרק נתחי טופו רכים ונעימים, תירס, תרד ונבטי במבוק. טעים ברמות.
64 ש״ח, זבולון 8

אל תקראו לו ראמן. מרק אודון, סאקה בה (צילום: אמיר מנחם)
אל תקראו לו ראמן. מרק אודון, סאקה בה (צילום: אמיר מנחם)

טאטקי טונה // Loft

הלופט היא המסעדה של מלון דה ג'ורג' בתל אביב (אחרי הודעת הסגירה המצערת של מסעדת השף פרדס), ועד לאחרונה הייתה רלוונטית לחברי מועדון בלבד. לשמחתנו גם הקהל הרחב יכול לבוא כעת ולסעוד בה ארוחת צהריים כהלכתה, ובעיקר להנות מהספיישלים היפניים שמוביל כעת השף המיומן ניצן רז. אחת המנות שאהבנו ביותר בלאנץ׳ היפני המדובר היא מנה שמבוססת על אטריות סובה מכוסמת, נתחי טונה אדומה בנוסח טטאקי, אדממה, ירקות קצוצים דק דק, פלפל צ׳ילי וסלסה ליקי שמנצחת על הכל.
82 ש"ח, ישראל טל 5. להזמנות בוואטסאפ: 052-5819739

לאנץ' יפני של אלופות. טטאקי טונה, הלופט (צילום: יעל שטוקמן)
לאנץ' יפני של אלופות. טטאקי טונה, הלופט (צילום: יעל שטוקמן)

עגבניה צלויה בבאניה קאודה // ברבור

המסעדה החדשה של קבוצת ILU התמקמה במחלת בנימין, והיא מצוידת בגריל פחמים ונוטפת סטייל ומנות יצירתיות ובלתי שגרתיות. אחת מהן היא עגבנייה צלויה על הגריל ברוטב באניה קאודה (רוטב איטלקי-צרפתי חמים ומנחם מאין כמותו שמבוסס על שמן זית, חמאה, שום ואנשובי כבוש). הטעמים עזים מתפוצצים בפה בחמימות טעימה, מנה מצוינת שכיף ואף רצוי לפתוח איתה ארוחה.
35 ש״ח, נחלת בנימין 36

מנה פיצוץ. עגבניה בבאניה קאודה, ברבור (צילום: ליאור סגל)
מנה פיצוץ. עגבניה בבאניה קאודה, ברבור (צילום: ליאור סגל)

פישבורגר // גרינברג בורגר

אם שנת 2024 הייתה שנתו של הקריספי צ'יקן וכל השנים שקדמו לה היו שנות ההמבורגר הבלתי מעורערות, בא לנו לנבא את העתיד ולקבוע בווישפול ת'ינקינג ששנת 2025 תהיה שנת הפישבורגר. בגרינברג בורגר, שזה עתה חנך סניף נוסף בשינקין, מגישים פיש בורגר מצוין שטוען לכתר ושם את הגרסאות המסחריות ללעג, והוא מבוסס על קציצת דג ים טרי בציפוי פריך שעוטף את הדג במעטה מטוגן ופציח. ללחמניה נוספים טרטר טרגון, צ׳דר ולימון לרענון הנדרש. דג מטוגן בתוך לחמניה, כן, בבקשה.
64 ש״ח, שינקין 22/אורי צבי גרינברג 25

הבורגר שלנו ל-2025. פישבורגר, גרינברג בורגר (צילום: אינסטגרם/@Grinberg.bistro)
הבורגר שלנו ל-2025. פישבורגר, גרינברג בורגר (צילום: אינסטגרם/@Grinberg.bistro)

גיוזה בקר // קוקו נקו

נכון שכולם עומדים כאן בתור עומדים בשביל הראמן המופלא, אבל דעו לכם שהגיוזה בקר נפלאה לא פחות. אפשר להזמין לפני הראמן, כי כיסונים זו קיבה נפרדת, או אחריו לקינוח מאותה סיבה בדיוק. בצק גמיש עוטף מילוי של בקר עסיסי מתובל היטב, ונותר דקיק ומהודק כהלכה. הרוטב הוא שמקפיץ את הגיוזות לגובה ממש ומורכב מקארי יפני שניחן באוממיות משגעת שעושה חסד עם הכיסון המדובר.
35 ש״ח לשלוש יחידות, פלורנטין 5

עזבו את הראמן, תנו לנו 10 כאלה. גיוזה בקר, קוקו נקו (צילום: אמיר מנחם)
עזבו את הראמן, תנו לנו 10 כאלה. גיוזה בקר, קוקו נקו (צילום: אמיר מנחם)

קרואסון אוכמניות // אלון שבו

עונת האוכמניות בשיאה ולא תימשך עוד זמן רב על כן אנחנו מפצירים בכם לשים ידכם על קרואסון אוכמניות נפלא מבית הקונדיטור המבריק אלון שבו. מדובר במאפה מדופדף לעילא מבצק קרואסון חמאתי במידה ואוורירי עד כלות, ממולא בקונפיטורת אוכמניות ולוונדר ריחנית מתוצרת בית כמובן, קרם פטיסייר וניל ענוג במתיקות מעודנת ואוכמניות טריות מלמעלה להשלמת המלאכה. תארזו לנו שניים פליז.
27 ש״ח, צ׳לנוב 22/ שינקין 26/ דה ג׳אפה הוטל

הקרואסון שתקע אותנו. קרואסון אכמניות, אלון שבו (צילום: דן פרץ)
הקרואסון שתקע אותנו. קרואסון אכמניות, אלון שבו (צילום: דן פרץ)

חגיגת דגים // שישקו

נכון, זו לא מנה אחת ספציפית אבל בשישקו עושים אחת לשבוע בימי שלישי חגיגת דגים – ובשישקו יודעים לחגוג – במסגרתה מוגשת מיטב הדגה הטרייה בשלל מנות יצירתיות. לא תקחו?  דורון לוי  (שף מסעדת דיינינגס במלון נורמן לשעבר) שמנהל את המטבח בשישקו בחצי שנה האחרונה, יגיש שם בין היתר סופלאקי קלמארי, טאקו אינטיאס, בריוש פירות ים, טרטר טונה פומלה ותותים, שרימפס על שיפוד על יוגורט ואוזו ועוד מנות שיעלו בחכה.
ימי שלישי, הכובשים 48

יש חגיגה וכל הדגים מוזמנים. סופלאקי קלמארי, שישקו (צילום: יחסי ציבור)
יש חגיגה וכל הדגים מוזמנים. סופלאקי קלמארי, שישקו (צילום: יחסי ציבור)