סופגניות כאלה לא אכלתם: המנות החדשות הכי טובות בתל אביב כרגע

נכון, זו לא סופגניה בתמונה, כל הכבוד על האבחנה, אבל בתוך הרשימה מחכות לכם כמה וכמה סופגניות כמותן העיר טרם ראתה. אחת מהן היא הזדמנות להיפרד מהדיינר של גוצ'ה, אחת מהן ממולאת בקארי בקר יפני, ולקינוח יש גם סופגניית טייסטרז צ'וייס. ומה בתמונה? הפרטים בפנים, מה נראה לכם
רגע לפני הישמע הגונג לסיום שנת 2024 ותחילתה של שנה חדשה, אפשר לסכם שנשמח לשכוח ממנה ואפשר גם להיזכר שבכל זאת קרו כאן בתחום הקולינרי גם כמה דברים טובים. ואחד הדברים הטובים שקרו זה שכדי לעשות לימונדה מערימת הלימונים שהמציאות זרקה עלינו, השפים בעיר מייצרים פתרונות יצירתיים ומתפוצצים מטעם לעידן המשבר, משכללים מנות ישנות וממציאים מנות חדשות, חוזרים אחורה בנוסטלגיה ומביטים קדימה בתקווה. אנחנו כאן כדי לעקוב ולהלשין על החידושים הכי טעימים.
>> הזדמנות אחרונה לבלוס: 15 הסופגניות הכי טובות בתל אביב
>> עוד מוסד אוכל נסגר: עבודות הרק"ל הכריעו את הדיינר של ג'וצה
>> פלורנטין, יש לך מתחם תרבות חדש: המשביר מתעורר בסילבסטר
1. הסופגניות של פנדה
בזמן שהוא מטייל לו בסבבה ביפן, הראש הקרימינלי של פנדה ממשיך לייצר המצאות. לכבוד חנוכה נמכרות בדוכן הפופ אפ שלו בשוק הכרמל סופגניות בהשראה יפנית ממולאות חציל במיסו, עוף בקארי ירוק ובקר בקארי יפני – ביס מתוחכם ומלא אוממי בתוך פחמימה רכה ואוורירית, שינוי מלוח ומרענן לעומת קרמים וטופינגז שהם מצווה בחג. 12 ש"ח ליחידה, ואם לא הצלחתם לבחור, קחו את כל השלוש ב-30 ש"ח.
הכרמל 15 (מול "רומיה"), שישי 12:00-16:00

2. משה בתיבה
בית הקפה במרכז הקולינרי "אסיף" הוא ספוט צוהריים אהוב ונעים, שלאחרונה החל לפעול גם בחמישי בערב. בשעות שאחרי השקיעה האווירה התרבותית־מעונבת מפנה מקום לווייב תוסס יותר, ושף עומר שחם מרשה לעצמו להתפרע עם ספיישמלים. רוב המנות חד פעמיות, למשל ספגטי סרטנים כחולים נפלא שטעמנו בשבוע שעבר, אבל יש כמה מנות דגל שבלעדיהן אי אפשר. משה בתיבה, שכבר מסתמן כאורח קבע, הוא גרסה ארטיזנלית לקלאסיקה מהספר "ילדים מבשלים" – נקניקיית עוף שמנמנה מבית היוצר של השרקוטייה ערן ביק במעטפת בצק עלים פריך, עם רוטב חמצמץ משזיפים מותססים וצ'ילי איולי. רות סירקיס בטוח תאשר. 44 ש"ח.
לילינבלום 28

3. Messy K
לכבוד העונה החדשה של משחק הדיונון בדקנו את המסי K מבית Big Yves, מותג ההמבורגרים של פוד טרמינל וזה סושי – מחווה רב שכבתית למטבח הקוריאני שמורכבת מקציצת בקר עבה ועסיסית בתוספת סלסה קוריאנית עם חמוצים ובצל סגול, חסה, פרוסה דקה של אנטריקוט צרוב וביצת עין. כשהחלמון מתערבב בבשר ובסלסה, הפה מתמלא בטעמים עמוקים־חריפים שמלטפים את החושים ומפתים לא להשאיר אף פירור בצלחת. 69 ש"ח.
מנחם בגין 150 (מידטאון) ובמשלוח

4. לזניה טבעונית
מטבח איטלקי טבעוני נשמע כמו אוקסימורון מהגיהינום, אבל באנסטסיה מרימים את הכפפה וגורמים לספקנים לאכול את הכובע. רטבים וגבינות שמיוצרים במפעל המסעדה ברחוב יד חרוצים עומדים בבסיס של לזניה גבוהה, יפה, עשירה ומנחמת, עם שלושה סוגי גבינה טבעונית, בטטה וראגו פטריות, גרסה חופשית וטעימה לקלאסיקה מאיטליה. את ההצגה גונב סלט ירוק שכלול במחיר המנה, עלים טריים ורעננים שמישהו תיבל בוויניגרט פסיפלורה והרבה אהבה. 58 ש"ח.
פרישמן 54 ובמשלוח

5. דונאט בורגר
הדיינר של גוצ'ה ייסגר בקרוב (11.1) וכך מסתיימת לה תקופה של 14 שנים באבן גבירול. עד שזה יקרה כדאי לנצל את הימים הספורים שנותרו לפרידה מהדונאט בורגר, קלאסיקת חנוכה מוגזמת לתפארת שמורכבת מדונאט אוורירי בטעם קרמל עם רוטב צ'יפוטלה חרפרף, צ'יזבורגר צ'דר, בצל פריך ורוטב קרם צ'דר מעל. נתגעגע. 84 ש"ח.
אבן גבירול 14

6. סופגניות שואורום ונסקפה
אחרי שטעמנו גלונים של ריבת תות וקרם פטיסייר, אפשר להתפנות בימים הבודדים שנותרו עד סוף חנוכה לסופגניות של מבוגרים, למשל סופגניות בטעם קפה בשת"פ בין השואורום בייקהאוס למותג הקפה נסקפה טסטר'ס צ'ויס. במהדורה מוגבלת תמצאו סופגנייה עגולה קלאסית במילוי קרם נסקפה טייסטרס צ'ויס מריר־עדין, ציפוי שוקולד וזילוף קרם אגוזי לוז (18 ש"ח) וקרונאט, שהוא ממילא הסופגניה המועדפת עלינו, במילוי אותו קרם קפה קטיפתי עם ציפוי שוקולד לבן ועיטורי סוכריות שוקולד ופולי קפה גרוסים (20 ש"ח). ואחר כך אפשר לנוח כמה דקות עד למתקפת אוזני המן.
להשיג בסניפי שואורום בייקהאוס, וולט ותן ביס
