הדרים טים: 8 המנות החדשות הכי טובות בתל אביב כרגע

קינוח הדרים. תריסר (צילום חיים יוסף)
קינוח הדרים. תריסר (צילום חיים יוסף)

שום טפטוף חורפי לא צריך לעצור אתכם מלאכול את האוכל הכי טעים בעיר, לפחות נכון לעכשיו - אספנו את המנות המיוחדות ביותר של הרגע: מהכריך שגרם לנו לחזור להאמין בפורמט של פרוסות לחם ועד לקינוח ההדרים שגרם לנו להתאהב בפרדס שלם

עוד שבוע נגמר בעיר הכי מפוצצת אוכל במזרח התיכון. הפסקת האש אמנם החלה רק לפני כשבוע, אבל סצינת האוכל התל אביבית החלה לחזור אט אט עוד לפני סוף 2024, וגם מול כל המשברים שבעולם, ממשיכה לייצר לנו אוכל יוצא דופן לסקר. הפעם מצאנו לנו כמה מנות אסייתיות שהתפוצצו לנו בפה כמו קונפטי של טעם, וכמה קינוחים שהחזירו אותנו לשפיות מרוב סוכר. אלו המנות שאתם צריכים לאכול עכשיו, כי אתם רעבים וזה טעים. זה לא כזה מסובך סך הכל.

>> צוואר בקבוק: 21 ברי היין הטובים ביותר בתל אביב
>> 21 שנות שקט: "בישראל אין כבוד למקומות שמחזיקים רמה לאורך זמן"

מיני טומאטו | סאקא בה

מתוך כל מנות הפתיחה המוצלחות שפגשנו באיזקאייה החדשה, קערית קטנה עם עגבניות שרי מוחמצות העיפה לנו את כל הפוני. משרה על בסיס סאקה ומירין מעניק לעגבניות חמיצות עדינה ובהירה במנעד טעמים שקט, שמכין את החך לבאות ומדליק את כל החושים.
34 ש"ח. זבולון 8

אייל שני, מאחוריך. סאקא בה (צילום אמיר מנחם)
אייל שני, מאחוריך. סאקא בה (צילום אמיר מנחם)

ראמן ברווז | וואט סאנג

ואנחנו נשארים ביפן ובראמן – הלהיטים הגדולים של חורף 2025 בקולינריה התל אביבית: מסעדת וואט סאנג מוסיפה לתפריט ראמן ברווז (Shoyu Ramen) מציר ברווז צלול בבישול ארוך ובתוכו נתחי חזה ברווז עסיסיים, באק צ’וי, פטריות אנוקי וליים (אפשר לבקש תוספת ביצה). הטעמים עדינים ושונים משאר הראמנים שמוגשים כאן ובראמניות אחרות בעיר. אם כבר טעמתם את כולם, תנו לברווז צ'אנס.
80 ש"ח. הרכבת 12 (המנה מוגשת בימים ראשון-חמישי בלבד)

ראמן ברווז. וואט סאנג (צילום: וואט סאנג)
ראמן ברווז. וואט סאנג (צילום: וואט סאנג)

מומו | הימלאיה קיטשן

כבר סיפרנו לכם שהחבר׳ה של גורקה קיטשן הגיעו להאכיל את פלורנטין, ומנת כיסוני המומו של קיטשן המילאיה מציעה שמונה כיסונים שמורכבים מבצק עבה וענוג, נגיס ומאודה בנוסח נפאלי מובהק וממולאים בעוף ובירקות. מנה שמומלץ לאכול בסופ״ש הגשום הזה. חוץ מזה, במחיר כזה אפשר להזמין כבר מראש שתי מנות, שהרי כיסון אחד 5 ש״ח, אז זה ממש בזבוז לא להזמין.
40 ש״ח לשמונה יחידות, הרצל 79

הימלאיה קיטשן (צילום: יעל שטוקמן)
הימלאיה קיטשן (צילום: יעל שטוקמן)

טרין פטה כפרי וחמוצים | קלארו

במסגרת חודש עמק יזרעאל של מסעדת קלארו שיצרו השף רן שמואלי והשף בפועל טל פייגנבאום מוגשת מנה שהיא מחווה לשני קיבוצים שבעמק, קיבוץ מזרע וקיבוץ בית השיטה. מדובר בטרין פטה כפרי ובייקון, משובץ בפיסטוקים ולצדם מלפפונים וירקות מוחמצים. המחווה היא קודם כל למעדני מזרע, מפעל ובית לגידול החזירים למאכל שפעל בלב הקיבוץ ובין הבודדים שגידלו חזירים למאכל, אבל גם החמוצים שמחכים לצד המנה קורצים לקופסת השימורים של בית השיטה. בקיצור, זו מנה נהדרת שמיטיבה לשלב בין העיר לכפר בניחוח נוסטלגי משהו.
84 ש"ח, הארבעה 23 (ע
ד יום חמישי 13.2)

העמק הוא חלום. קלארו (צילום שני בריל)
העמק הוא חלום. קלארו (צילום שני בריל)

כריך חציל ומטבוחה | בר

לא האמנו ששוב אפשר להתלהב כך מכריך כזה פשוט, והנה זה קרה גם לנו. כריך אמיתי – לא נקניקיה, ולא המבורגר – אלא פשוט סנדביץ׳. והנה בית הקפה החדש של האחיות בר, שהתמקם ליד קאנטרי העלייה, לגמרי גרם לנו להאמין בכוחו של הכריך הפשוט. נתחיל בזה שהוא מורכב משתי פרוסות מהלחם של חגי, כנראה הלחם הכי טעים בהיסטורית הלחמים ואנחנו לא מגזימות. נמשיך במילוי, עליו אחראיות האחיות המוכשרות, שבנוי על חציל בפנקו בטעם פאנקי ומהנה, עם מטבוחה שמכינות בעצמן ולימון כבוש. כל הטעמים משתלבים נפלא זה בזה לכדי כריך לפנתאון.
29 ש״ח, וולפסון 42

כריך חציל ומטבוחה, בר. צילום: ליאור סגל
כריך חציל ומטבוחה, בר. צילום: ליאור סגל

קינוח הדרים | תריסר

הגענו בשביל האפריטיבו (5 מנות ב-52 ש"ח, דיל לא נורמלי) ונשארנו בגלל הקינוחים: שף קונדיטור רומי שטייניץ המוכשרת, שכבר מזמן שמנו עליה עין כהבטחה בתחום, חוגגת את עונת ההדרים בקינוח יפהפה שמורכב מכיפת מרנג, שמתחתיה מסתתר כל טוב הפרדס – פטיסייר קלמנטינה, ג'ל אשכולית אדומה, פירות הדרים טריים וקונפיטורת פירות הדרים, שמשכשכים בקרם אנגלז תפוז. חובבי טעמים חמוצים־עדינים יעופו עליו.
54 ש"ח. שוק הנמל, האנגר 12, נמל תל אביב

רגע לפני השבירה. קינוח הדרים בתריסר. צילום: חיים יוסף
רגע לפני השבירה. קינוח הדרים בתריסר. צילום: חיים יוסף

עוגת סמורס | Nola

בית הקפה והקונדיטוריה האמריקאית נולה מאז יום פתיחתו התמקד בקולינריה אמריקאית למהדרין, שבמילים אחרות זה אומר הרבה, גדול ומושחת. והנה בחודש האחרון אפילו מגבירים שם עם קולקציית עוגות חדשה שממש התקשינו לעמוד בפניה. בין קי ליים פאי כמו בפלורידה ועוגת ריסז חמאת בוטנים מי שבאמת התאהבנו בה היא עוגת הסמורס. שכבות ביסקוויט עם קרם מרשמלו מתוק עז, מצופות בגנאש שוקולד חלב מופלא ומרנג אמריקאי מלמעלה. ללקק את האצבעות שוב ושוב ושוב.
42 ש"ח, דיזינגוף 197

עוגת סמורס, נולה (צילום אלון וולנסי)
עוגת סמורס, נולה (צילום אלון וולנסי)

הייטאלייה | אומניה בראסרי

כשמדברים על מקום שקושר כתרים לבשר, הכי הגיוני להמליץ על סטייק או לכל הפחות על השישברק הנהדר, אבל הבוננזה מסתתרת דווקא בתפריט הקינוחים של אומניה בראסרי: הייטאליה, קינוח מסורתי מצפון אגן הים התיכון (סוריה לבנון וטורקיה) מחלב, שמנת וסוכר וקורנפלור/ג'לטין. התערובת המצוננת נחתכת לקוביות גדולות שטובלות בסירופ חלב, מי ורדים ופיסטוקים, בטעם עדין ובמרקם קטיפתי שמשאירים למלבי אבק.
49 ש"ח, הארבעה 20

הייטאללה, אומניה בראסרי (צילום דוד מויאל)
הייטאללה, אומניה בראסרי (צילום דוד מויאל)