מה בישלו אסף גרניט ומושיק רוט בהשקת "המסעדה הבאה"?
לא בכל יום מבשלים מושיק רוט, אסף גרניט, יוסי שטרית ורותי רוסו יחדיו, אבל זה בדיוק מה שקרה בהשקה החגיגית של התוכנית עליה בונים עכשיו ברשת 13. איך הסתדר החמינדוס של גרניט עם הטירמיסו של רוסו? וחשוב מכך: איך הם יסתדרו על המסך?
רגע לפני שעונת הבכורה של "המסעדה הבאה" יוצאת לדרך, התכנסו השפים שהולכים לשפוט בה במלון הלייט האוס בתל אביב כדי לפנק מעט את הטאלנטים של רשת 13 באירוע השקה חגיגי עם דגש קולינרי ברור. בכל זאת, לא בכל יום רואים את מושיק רוט, אסף גרניט, יוסי שטרית ורותי רוסו מבשלים ביחד.
התפריט שרקחו הארבעה לכבוד האירוע לא נראה כמו שיא האיזון או כמו משהו שיכול להיחשב כארוחה, אבל בכל זאת היה מעניין לראות כיצד בחר כל אחד מהם להציג את עצמו. יוסי שיטרית הציג מנת דג נא נאה בשם "אינטיאס סלרי סלרי סלרי", שכללה כפי הנראה גם סלרי, מושיק רוט פיסל יצירת מופת קטנה של יופי תחת השם הגנרי "טארטלט ירקות של ינואר", בעוד אסף גרניט ליהטט עם ביצה סקוטית וירטואוזית שהסתתרה תחת הכותרת "חמינדוס ביצה רכה, ראגו בצל, קציפת טחינה". הצלע הרביעית של השופטים בפורמט, רותי רוסו, הגישה קינוח מנחם למראה תחת השם "טירמיסו מפורק".
שידור הבכורה של "המסעדה הבאה", מחר (שני) ב-21:15, הוא אחד מהאירועים המצופים ביותר של השבוע בטלוויזיה, כשהשאלה שתעשיית הטלוויזיה המקומית שואלת את עצמה היא האם הצליחה רשת סוף סוף לייצר פורמט ריאליטי מקורי שיסייע לה בתחרות מול קשת וערוץ 12 ואולי אפילו יפתח בפניה שווקי טלוויזיה בחו"ל.
ברשת 13 הדגישו בעבר ש"המסעדה הבאה" היא פורמט ריאליטי-אוכל מקורי שייחודו בכך שבסיומה של כל תוכנית תיפתח מסעדת פופ-אפ למנצח בה והציבור יוזמן לאכול בה, בעוד פורמטים אחרים בעולם אינם מאפשרים יחסי גומלין כאלה בין התוכנית וצופיה בזמן אמת. אנחנו כאן ב"טיים אאוט" נעקוב מן הסתם מקרוב אחר ההתפתחויות בתוכנית והשפעתן – אם בכלל – על סצנת האוכל העירונית. הישארו עמנו.