אשדוד אלופה: המסעדה הטובה מחוץ לתל אביב ב-2019
הפתעה בטקס פרסי האוכל 2019: פסקדו האשדודית הדיחה את מחניודה של אסף גרניט מהפסגה בקטגוריה שהתחרות בה הופכת קשה משנה לשנה
גם מחוץ לתל אביב הרף הקולינרי ממשיך לעלות. כ-30 אחוז מהמסעדות ברשימת 101 המסעדות הטובות בישראל נמצאות מחוץ לתל אביב, מספר בלתי נתפס ביחס לעשורים קודמים שמעיד על הסקרנות הגוברת לתרבות אוכל ברחבי ישראל כולה.
המסעדות הטובות ביותר מחוץ לתל אביב, לפיכך, היא קטגוריה שבה התחרות נעשית קשה יותר משנה לשנה. זו גם הקטגוריה שסיפקה את אחת ההפתעות הגדולות בתחרות כשזכתה בה פסקדו האשדודית וגברה על מחניודה של אסף גרניט, הזוכה בשלוש השנים הקודמות ברציפות.
פסקדו שייכת לערן ז'נו, דור שלישי לדייגים אשדודים ונחשבת לאחת ממסעדות הדגים הטובות בארץ. שף יחי זינו מוביל אותה בעבודה עם דגי ים בלבד והקפדה על טריות וטעמים עזים בשילוב נדיר של יצירתיות ופשטות, כמו מסעדת הדגים הקטנה שתמיד חלמתם למצוא בטיולים בחו"ל.
ראויות לציון בקטגוריה גם מיכאל – ביסטרו מקומי של שף מיכאל גרטופסקי, שממשיכה לעשות את הדבר המצוין שלה במושב לימן, רוטנברג המשובחת של שף יזהר סהר מקיבוץ גשר ותלפיות החיפאית שמרגשת תל אביבים מזדמנים, עוד הוכחות – אם מישהו עדיין צריך – שאפשר לאכול מצוין מחוץ לגבולות איילון-ירקון.