חיפשנו שבועות ומצאנו: 26 המעדניות הטובות ביותר בתל אביב

עדינה (צילום: אנטולי מיכאלו)
עדינה (צילום: אנטולי מיכאלו)

עם הרגישים ללקטוז סליחה, כי אנחנו עדיין לא מוכנים לוותר על הגבינה שלנו: אין חוויה טובה יותר מלהיכנס למעדניה, ולהתרגש מכל השפע. בעצם אולי יש - להיכנס ל-26 מעדניות שונות ומצטיינות שהופכות את תל אביב לעיר טעימה יותר. אלו הטובות שבמעדניות

9 ביוני 2024

החג הזה תלבשו לבן, וכנראה שתאכלו כמה גבינות. אז אם כבר לאכול, למה להסתפק במוצרי מדף סטנדרטיים מאיזה חברה שעושה לכם פרסומות עם אייל שני בערוץ 2? לא עדיף ללכת על משהו מקורי, איכותי, אולי בעשיה ארטיזינלית או מחו"ל? רוצים להרשים אורחים בחג או סתם לאכול בגבוה? בשביל זה יש 26 מעדניות מצטיינות מרחבי העיר, כדי להשביע את תאבונכם הגבינתי. תגידו צ'יז.

>> המעצב הספרדי והחקלאי מהעמק: משק עפאים נפתח במלון דה ג'ורג'

אגתה

מעדניית בוטיק ברמת החייל שמצטיידת במוצרים מהעולם על בסיס שבועי. כך מתעופפות אליה באופן רוטיני חמאות ופטריות כמהין, גאודה מיושנת שישה חודשים, פרמזן רג'יאנו שמיושנת 24 חודשים ושאר גבינות ארומטיות לצד נקניקים, עשרות סוגי פסטות, מבחר חרדלים וגם הרינג הולנדי, סלמון צרפתי, ריבות מפרובאנס, וקרם פרש מנורמנדי. אם המבחר העצום גרם לכם לצורך דחוף לנוח לרגע ולאכול משהו, תוכלו לשבת ולנשנש כריכים מושקעים במיוחד פלטת גבינות או נקניקים ואפילו פסטות וסלטים.
אגתה. ראול ולנברג 24, רמת החייל

אגתה. צילום: אנטולי מיכאלו
אגתה. צילום: אנטולי מיכאלו

אלגריה

אלגריה החלה לפעול בתור מעדניה טבעונית של המסעדנים מיקי סלע ומאיה אלוני. שנתיים אחרי הפתיחה הוסיפו למעדניה גם מסעדה ומאז היא נחשבת לאחד המקומות הטבעוניים היציבים ביותר, שתמיד אפשר לתפוס בו ארוחת בוקר, צהריים או ערב מזינה, לא יקרה ובעיקר טעימה.
אלגריה. אבן גבירול 165

אלגריה. צילום: וולט
אלגריה. צילום: וולט

אמיגה

מפונפנת הרבה פחות משאר החברות ברשימה הזאת, מעדניית אמיגה הותיקה יושבת בסמטת הקצביות של שוק התקווה ואפשר לזהות אותה בקלות מרחוק רק על סמך ההמולה שמתחילה להיאסף סביבה כבר בשעות המוקדמות של הבוקר. מבחר הגבינות-נקניקים-דגים מעושנים הוא סולידי בלבד (המבחר עצמו, האיכות מצוינת) אבל מה שאתם באמת רוצים משם זה זיתים פנטסטיים, מספיק סלטים בשביל לפתוח שיפודיה משל עצמכם, וגם, צריך להודות באמת: מה שאתם באמת רוצים זה לקחת קופסא גדולה ולמלא אותה בעמדת המטוגנים בקובות, סיגרים וכדורי פירה. רק אל תשכחו לצרף אליהם לימון כבוש נהדר.
אמיגה, שוק התקווה (נוריאל 8)

באשר

המעדנייה האייקונית משוק מחנה יהודה הייתה נחלתם של ירושלמים בלבד, וסוף סוף לתל אביביים היה במה לקנא. כלומר, עד שבאשר הגיעו עד אלינו (עם שלושה סניפים, לא פחות) – שזה מה שנקרא בירושלמית, פאטוש. בכל מקרה, מזל שלא צריך לבחור, כי יש מספיק באשר לכולם. זה אומר שיש גבינות מטריפות מכל העולם גם ממש בעירנו, לצד רטבים, ממרחים, שימורים מסקרנים, דברי מתיקה מיוחדים ועוד דברים שיגרמו לכם לשהייה ממושכת במקום.
באשר

הו וואו, אלו הרבה גבינות. באשר גבינות (צילום: נועם רון)
הו וואו, אלו הרבה גבינות. באשר גבינות (צילום: נועם רון)

ביאטריס מעדניה הולנדית

מעדניה הולנדית בבעלותו של רועי קינן שמונה שני סניפים – הראשון והוותיק יותר ברחוב רש"י והשני מעט צפוני יותר, ברחוב קינג ג'ורג' בואכה כיכר מסריק. היא מתהדרת בכ-100 סוגים של גבינות הולנדיות, מטבלים, ירקות מוחמצים, כריכים המוכנים במקום, יינות ומוצרים נוספים המיובאים מהולנד כמו עוגיות ודברי מתיקה.
ביאטריס מעדניה הולנדית. רש"י 19, קינג ג'ורג' 88

ביאטריס מעדניה הולנדית. צילום: יח"צ
ביאטריס מעדניה הולנדית. צילום: יח"צ

גרקו דלי

המעדניה של גרקו מבית היוצר של המסעדן צביקי עשת, שמבוססת על קונספט של שוק יווני וכוללת אוכל מוכן, מאפים, לחמים, חומרי גלם מיוון, גבינות, בשרים, יינות ומשקאות יווניים, כלי אירוח ועוד. הוא פועל לצד אוזריה – מסעדה קטנה שבה אפשר לשבת ולאכול מהמטעמים היווניים, עם מנות שמבוססות על מוצרי השוק שרקח השף אליאב גולדברג.
גרקו דלי. אורי צבי גרינברג 25

גרקו דלי (צילום: אנטולי מיכאלו)
גרקו דלי (צילום: אנטולי מיכאלו)

דלי אלהמברה

מעדניה יפואית שהוקמה על חורבות המסעדה המיתולוגית אלהמברה. על המדף גבינות ממחלבות בוטיק, דבש, קפה, מוצרים ארטיזנליים ויינות ישראלים. יש גם כמה שולחנות לישיבה ותפריט מבוסס על מוצרי המעדניה עם מנות כמו צ'אטני הודי; סשימי פלמידה לבנה עם שומר, תפוז, סומאק ואגוזי מלך; סלט עגבניות שרי וסרדינים כבושים ופלטת גבינות, פירות וירקות, מטבל הבית, דבש וזיתים.
דלי אלהמברה. שדרות ירושלים 30

דלי אלהמברה (צילום אילן שפירא)
דלי אלהמברה (צילום אילן שפירא)

דליקטסן

המלכה האם של תחום המעדניות בארץ היא הדליקטסן של קבוצת R2M  –  עם סניפים מרובים כולל סניף הדגל החדש-ישן בכיכר רבין בו פעלה בעבר הבראסרי. בכל אחד מהסניפים תוכלו למצוא מאפים ולחמים, מוצרי מעדנייה וחומרי גלם שמשמשים בסיס לאוכל המוגש במסעדות הקבוצה ובחנויות הבייקרי. גבינות מהארץ ומהעולם, פסטה, יינות וגם רוטב השמפניה החלומי מהבראסרי, פטה כבד מהקופיבר ועוד. יש גם מחלקת הום סטיילינג ובחלק מהסניפים אפשר גם לשבת לנשנש – בחוץ או על הבר.
דליקטסן. אבן גבירול 70, יהודה הלוי 79, אופנהיימר 9, דרך בן צבי 84

דליקטסן (צילום: עידית בן עוליאל)
דליקטסן (צילום: עידית בן עוליאל)

הרשלה

מעדנייה נהדרת שנפתחה בשנה שעברה בשדרות ירושלים על ידי צמד הגיסים צביקה רייסמן וינון סלוצקי. במקום ישנם גבינות טריות ונהדרות ממשקים מקומיים, וגם ויטרינת דליקטס בנוסח יהודי אשכנזי שעושה כבוד למסורת. תמצאו של לקס בכבישה ביתית, חזרת בעבודת יד, סלט ביצים לפי מתכון משפחתי, ארטישוק ועוד- מהם אפשר להרכיב כריך שמכינים לכם במקום. יש גם ליקרים מזוקקים, משקאות גזוז והפתעות נוספות.
שדרות ירושלים 62

הרשלה. צילום: יעל שטוקמן
הרשלה. צילום: יעל שטוקמן

זסט

זסט קוראת לעצמה מעדניית טבע, שמה זה אומר למעשה? שתמצאו בה (על כל חמשת סניפיה) מגוון גדול של תוצרת בריאותית ואורגנית ברובה. יש בה מענה נהדר לעוגות ודברי מתוקה ללא סוכר, לאנשי הקיטו למינהם, לטבעונים ולעוד אמיצים שוחרי בריאות. עוד בזסט גם היצע דליקטס שגרתי, כגון גבינות משק מצוינות, עלי גפן בעבודת יד, קרקרים אפויים, פיצוחים, תבלינים, ריבות וחטיפי אנרגיה. קיצר, לא תצאו בידיים ריקות.
זסט

משהו בריא זה לא בהכרח רע. צילום: מתוך עמוד הוולט של זסט
משהו בריא זה לא בהכרח רע. צילום: מתוך עמוד הוולט של זסט

חוות נעמי

אחרי צבירת וותק של כמה שנים בגבעתיים, קריית אונו ורעננה, חוות נעמי התמקמה לפני כשנתיים ברחוב החשמונאים. המעדניה מתמחה בייבוא מוצרים מאיטליה (אבל לא רק) ואפשר למצוא בה סוגים רבים של גבינות, לחמים מיוחדים, מוצרי מדף, רטבים, חומוס שהם עושים בעצמם, סלטים טריים, תבשילים, ממולאים ועוד. .
חוות נעמי. החשמונאים 107

יוצאים לפינקניק והמפה עלינו ????1️⃣קונים מגש גבינותנקניקים + רביעיית פחיות יין Mine מקבלים מפת בד לפיקניק…

Posted by ‎חוות נעמי‎ on Thursday, September 8, 2022

חוות צוק המעדניה

מעט מאוד מקומות יכולים להניב כזה בציר של אוכל טעים בצורה קיצונית, שיכול להוות פתרון למגוון של סוגי ארוחות: מיום יומיות (בתמחור סביר) ועד אירועי פרימיום (יקרים ויוקרתיים). חומרי הגלם של המעדנייה נאספו על ידי החוואי תומר צוק והשף אסף שנער הישר מהחווה, עם דגש על האטליז שבו מוצגים לראווה נתחים מיושנים מובחרים, ובמיוחד טלאים שגדלים בחווה של צוק, אבל מנעד האפשרויות גדול בהרבה. במקרר הסלטים תמצאו מבחר מוצלח, וכמובן שגם גבינות הבוטיק המקומיות מצוינות.
חוות צוק המעדניה. זריצקי 4, רמת אביב החדשה

חוות צוק, המעדנייה. צילום: נתנאל ישראל
חוות צוק, המעדנייה. צילום: נתנאל ישראל

חיים רפאל

המעדנייה הקטנה של חיים רפאל נמצאת ברחוב לוינסקי ופועלת מאז סוף שנות החמישים. עיקר המוצרים על טהרת המטבח הבלקני; גבינות שונות, עלי גפן, זיתים מיוון וליקרים שונים. נוסף לכל אלה אפשר לרכוש גם דגים מלוחים, חמוצים מכל הסוגים, לחמים ורטבים. ברביעי-חמישי-שישי מתנקזים לכאן מאכלים מבושלים נפלאים כמו קציצות כרישה או תרד או מאפי גבינה. התורים בשישי בבוקר הם בלתי נגמרים ולפעמים נראה שעושים מאמץ כן כדי לעכב את הלקוחות במקום. מסקנה הכרחית, הקדימו את הקניות לרביעי או חמישי.
חיים רפאל. לוינסקי 36

חיים רפאל (צילום: נמרוד סונדרס)
חיים רפאל (צילום: נמרוד סונדרס)

טעם החיים

מעדנייה טבעונית למהדרין הממוקמת כבר עשר שנים באזור לוינסקי, ומלמדת אותנו שהמושג מעדנייה וטבעונות הם לאו דווקא דבר והיפוכו, משום שהיא מציעה את המובחרים שבתחליפי הגבינה והבשר וחומרי גלם טריים ונהדרים. המעדנייה מוכרת בחנות תחליפי בשר וגבינות אשר מייצרים שם, ומלבדם מציעה גם חומרי גלם של יצרנים אחרים במחירים הוגנים. חוץ מזה תמצאו בה גם מוצרי מכולת ומדף ואפילו חומרי ניקיון ומוצרי טיפוח אקולוגיים.
מרחביה 13

יום טוב

אחת המוסדות המוכרים בתחום המעדניות, שהחל לפעול עוד בטורקיה בשנת 1947 ובשנת 1969 נחת בשוק לוינסקי. כיום היא אמונה בידי יומי לוי שהוא כבר הדור השלישי לניהול המקום, ומציעה מבחר גבינות, זיתים, טאפסים, ממרחים, בשרים ונקניקים, ממולאים, דגים כבושים, שמנים ועוד.
מעדניית יום טוב. לוינסקי 43

מעדניית יום טוב (צילום: רוני חבר)
מעדניית יום טוב (צילום: רוני חבר)

ימה

מעדניית הדגים של יובל בן נריה נראית כמו שילוב של יפן ובית מרקחת, וכמובן שאצל היפנים, מדובר במחמאה גדולה. המעדנייה מתמחה בדגה טרייה ובמנות שף של דגים מצולחתים ומתובלים מראש, כאלה שאפשר רק להכניס לתנור או להניח על הצלחת, ולעשות שופוני לאורחים. מלבד זאת, במעדנייה תמצאו רטבים ייחודים, חמוצים, מוצרי חלב וגם חומרי גלם ממוצא אסייתי שקשה מאוד למצוא במקומות אחרים.
דרך שלמה 40

עושה חשק לסושי. ימה (צילום: מתן שרון)
עושה חשק לסושי. ימה (צילום: מתן שרון)

מכולת האחים

מעדנייה מבית מסעדת האם של האחים אסף ויותם דוקטור בבית ציוני אמריקה. החלל נחלק לאזורי אוכל מוכן ומוצרים מתוצרת בית ולמזווה שנאצר בקפידה. בתחום האוכל המוכן נכללים טחינה מתובלת, כבד קצוץ, חמאת סחוג וסלטים וממרחים שכבר מזוהים עם מסעדת האחים, נקניקיות פורל ושמנת מתוצרת בית בית וירקות מוחמצים ומותססים. במקרר תוכלו למצוא גבינות ממחלבות בוטיק כמו שירת רועים וברקנית וגם כריכים טריים. מכיוון שהאחים התגייסו לתרומה ותמיכה בתושבי העוטף במהלך המלחמה, מכולת האחים השיקה גם ליין חולצות מעוצבות ומודפסות עם שמות ישובים בדרום, שכל הכנסתן מוקדשת לשיקום העוטף.
מכולת האחים. אבן גבירול 26

מכולת האחים (צילום: נועם פריסמן)
מכולת האחים (צילום: נועם פריסמן)

מרקטו

היא אמנם רשת מעדניות בפריסה ארצית ולא ממש מעדניה ארטיזנלית, אבל בכל פעם שתבקרו באחד מהסניפים שלה (ובעירנו יש חמישה כאלה) תרגישו שאתם במעדניית בוטיק ותחוו יחס אישי. מה שאומר שיסבירו לכם בשמחה על כל גבינה וגבינה, יפרסו לכם במקום כל נקניק וסלמי ויתנו לכם גם עצות מועילות לתיבול הבשר. המעדנייה מתמחה בתוצרת מצוינת, חומרי גלם איכותיים ומגוונים וכן מקומיים ומיובאים. אל תפלו אותה רק כי יש עוד.
מרקטו

מרקטו. צילום: נועם רון
מרקטו. צילום: נועם רון

משק ברזילי המעדניה

המעדניה של משק ברזילי היא בעצם אנטיתזה למעדניה. במקום מוצרים מיובאים תמצאו פה חומרי גלם מקומיים בלבד, במקום בשרים מעובדים ונקניקים תריירו לכם על אוכל טבעוני המבושל במקום ובמקום לקחת הכל הביתה תוכלו גם להתיישב ולאכול במקום. בין המנות המשתנות טופו קארי, לזנייה טבעונית וקציצות כוסמת, וכן לחמי מחמצת הנאפים במסעדה הסמוכה, גבינות טבעוניות בייתיות מאגוזים וסויה, ירקות טריים של יבולי בר, יינות ישראלים, מנבטות ומיכלים לכבישת כרוב.
משק ברזילי. אחד העם 6

משק ברזילי המעדניה (צילום: שי בן אפרים)
משק ברזילי המעדניה (צילום: שי בן אפרים)

משק עפאים

עוד מקור קנאה בירושלמים היו סניפים משק עפאים, עד שגם המשק הגיע לתקוע יתד אצלנו עם לא פחות מ-300 מוצרי מדף ומעדנייה, שמקורם במשקים בעמק האלה ובערבה. במשק עפאים מקפידים על תהליכי ייצור איטיים בטכניקות מסורתיות ומודרניות בעת ובעונה אחת, על תוצרת מקומית ואיכותית וכן שמים דגש על עונתיות וכבוד לטבע. ההקפדה בהחלט ניכרת במוצרי המעדנייה השונים, משמן ועד יין, מגבינת מרים ועד ממרח נופת צופים (כן כן, יש כזה) הופכת את מוצרי עפאים לתו תקן לאיכות ללא פשרות.
דרך שלמה 6 

משק עפאים (צילום מתוך אינסטגרם)
משק עפאים (צילום מתוך אינסטגרם)

סוליקה

המעדניה של השף אבי ביטון שרגיל לבשל גורמה עילי (קפה פופולר, לשעבר מסעדת אדורה וכן קייטרינג מזל טלה) שיש לה כבר שני סניפים – בבניינים החדשים בקצה המערבי של רחוב אינשטיין ברמת אביב ובמרכז שוסטר ברמת אביב ג'. היא כשרה, פתוחה לישיבה במקום או לאיסוף תבשילים הביתה, כאלה שמחזירים את ביטון למטבח הטורקי־מרוקאי של בית ילדותו בפרדס כץ, למשל: סלטים ביתיים כמו מטבוחה, סלט עדשים צרפתיות עם בטטה וויניגרט סילאן ומנות עיקריות כגון קציצות דגים ברוטב עגבניות חריף, מוסקה יוונית ועוד.
סוליקה. איינשטין 7, רמת אביב; מרכז שוסטר, רמת אביב ג'

סוליקה (צילום: אפיק גבאי)
סוליקה (צילום: אפיק גבאי)

עדינה

המעדניה מבית חנויות היין מנו וינו שהיא בין השאר גם נציגה בולטת לפריחה המחודשת של רחוב שינקין. היא מציעה מבחר של מוצרים כגון גבינות של מחלבות בוטיק ישראליות, דבש, רטבים, זיתים ועוד. יש גם תפריט יין שאוצרת הסומלייה שירה צידון; שמן זית של מגל שנמכר במילוי חוזר ישירות מברזים; קפה בקלייה מקומית וישיבה נונשלנטית על הספסלים שבחוץ.
עדינה. שינקין 43

עדינה (צילום: נועם רון)
עדינה (צילום: נועם רון)

עלמא

מעדניית אירוח של השפיות והיזמות מורן אהרון ואלישבע אנגלברג, שכוללת מעדניה למוצרים ארטיזנליים־מקומיים שלוקטו מיצרנים קטנים; חנות ליין מקומי; וחנות פרחים והום סטייל המציעה כלי אוכל והגשה בעבודת יד. על מדפי המעדנייה תוכלו למצוא גבינות בוטיק ישראליות, וינגרטים מתוצרת בית כגון ויניגרט דיבס (דבש ענבים), סלטים וממרחים מתוצרת בית ועוד.
עלמא. כיכר קדומים 9 יפו העתיקה

עלמא (צילום: אפיק גבאי)
עלמא (צילום: אפיק גבאי)

רביבה וסיליה

לצד הביסטרו של רביבה וסיליה בקניון G צמרת פועלת מעדנייה קטנה שמתנהלת כסוד של תושבי השכונה, ובה מכינים הכל מהיסוד; לחמי שאור של רביבה וסיליה, עוגות קרם בסגנון פטיסרי צרפתי, גלידות מדוגמות, גבינות בוטיק איכותיות של משק עפאים לצד ממרחים, זיתים ושמני הזית של המשק המשובח הזה, ובעיקר אוכל מבושל. לקראת שעות הצהריים המוקדמות מתמלאת הוויטרינה בכניסה למעדנייה במנות משתנות כמו קציצות כרשה צמחוניות, קוסקוס ירוק, סלטי פסטה, קובה ממולא בשר, סלט קינואה וגולאש בשרי, והאוכל אוזל ונעלם במהירות.
רביבה וסיליה. ניסים אלוני 10

רביבה וסיליה. צילום: מיכל אשל לב
רביבה וסיליה. צילום: מיכל אשל לב

שפרה

מעדנייה קטנה ומטריפה מבית היוצר של פועה, שמתהדרת במגוון שמני זית, גבינות ארטיזנליות שלוקטו במשקים ברחבי הארץ, תזקיקים ויינות בוטיק. בנוסף נמכרים כאן מיטב הממרחים והרטבים ממטבחה של פועה מטפנד ועד מטבוחה. מדובר בנקודה נפלאה בשוק להצטיידות ולזלילה. .
שפרה. מרגוזה 8, יפו 

מעדניית שפרה. צילום: שירי כץ
מעדניית שפרה. צילום: שירי כץ

תמוז

בית קפה ומעדנייה שהם שיתוף פעולה מעניין בין טוני ואסתר משוק לוינסקי למשק מלמד האורגני ולבית הצעירים של עיריית תל אביב יפו. כל התוצרת מגיעה מהמשק עצמו (כולל ירקות ופירות אורגניים שאפשר לקנות הביתה) ומיצרנים מקומיים אחרים (חוות רום לגבינות, מזקקת יוליוס לאלכוהול ועוד). תפריט בית הקפה מבוסס על אותה התוצרת וכולל מנות כמו כדורי עוף אורגני עם בורגול, יוגורט;סלט מירקות המשק; חריימה קציצות טופו טבעוני, עם חומוס, טחינה וחלה ועוד.
תמוז. מזא"ה 9

תמוז (צילום: יעל שטוקמן)
תמוז (צילום: יעל שטוקמן)