יצאת נקניק: הנקניקיות הכי שוות בתל אביב

בואו נודה: רובנו מתים על נקניקיות אבל מקשרים אותן לבשר ירוד ולכן משתדלים להימנע. אבל יש כמה גאוניות באמת, שלא צריך לוותר על הסטנדרטים עבורן

כמנהג מסורת אבותינו. נקניקיה מושלמת של פורט 19 (צילום: יחסי ציבור)
כמנהג מסורת אבותינו. נקניקיה מושלמת של פורט 19 (צילום: יחסי ציבור)
16 בספטמבר 2019

האסייתית

סאי הואה של קאב קם

מנה נהדרת שמגיעה מצ'אנג מאי בצפון תאילנד. שתי נקניקיות בקר מנתחי אונטריב ושייטל, מעורבבים עם אטריות אורז וקארי אדום שנכתש במכתש יחד עם כפיר ליים, למון גראס, ג'ינג'ר, שום וקרצ'או, מוגשות על רצועת כרוב יחד עם כוסברה, בצל ירוק וג'ינג'ר. טעמי הקארי הפיקנטיים משתלבים נהדר עם הבשר והאטריות והביס עם הכרוב והעשבים מקליל את המנה והופך אותה ליוצאת דופן.
קאב קם

האסייתית 2.0

סאי קוק איסן של בית תאילנדי

מנה מתוחכמת עם טעמים עזים לאוהבי השום, שמגיעה מצפון מערב תאילנד. שתי נקניקיות תאילנדיות מבשר חזיר כבוש וצלוי עם סטיקי רייס, שום ופלפל שחור. מוגשת עם כרוב, צ'ילי אדום, ג'ינג'ר ובוטנים.
בית תאילנדי

בית תאילנדי
בית תאילנדי

מהים

הנקניקיה של אייבי

נקניקיות מדג פורל שעוברות תהליך בישול ארוך בגריל פחמים, בטמפ' קבועה. בתוספת ראגו כרוב עם "בייקון" מדג אינטיאס, שנכבש ומעושן ומוגש עם חרדל. טעמי העישון ועדינות הדג הופכים את המנה לקלילה וכיפית ביותר.
אייבי

האירופאית

נקניקיה של קפה נורדוי

שתי נקניקיות מבשר בקר המיוצרות בחוות צוק, ובתוכן גבינת גאודה וטימין. הנקניקיות מגיעות על פירה עם שעועית תאילנדית ארוכה, והן נהדרות ומלאות בטעמי גבינה וטעמי טימין עדינים. יש לציין שבחורף תהיה מנה של קוסקוס שחור מדיו תמנון עם נקניקיית דגים.
קפה נורדוי

קפה נורדוי. (צילום: אנטולי מיכאלו)
קפה נורדוי. (צילום: אנטולי מיכאלו)

בלחמניה

האירית של פורט 19

נקניקיה של השרקוטייר אלן טלמור מבשר טלה, בקר, נתחי אונטריב ושפונדרה, המתובלת בג'ינג'ר, זרעי כוסברה ומיורן. מגיעה בתוך לחמניה ביחד עם כרוב, מיונז, חרדל ושבבי בצל. פשוט וטעים.
פורט 19

עם הבירה ליד

נקנקייה של המנזר

אחד המקומות האהובים בעיר מציע חוויה כיפית של נקניקיית ספיישל בראטוורסט מבשר חזיר עם מיורן, טימין ופטרוזיליה. מגיעה בצלחת עם פירה ראסטי חמאתי, כרוב כבוש שמוכן במקום ומותסס בחבית עם עשן ובצל מטוגן. אם חפצתם בלחמניה בגרסה קצת יותר מושחתת, לכו על נקניקיית הסליז בלחמניה שמיוצרת ע"י אלן טלמור. מדובר בסוג שמתפצח בפה, מבשר חזיר, עם גבינת צ'דר בתוך לחמניה בתוספת בצל מטוגן וחרדל.
המנזר