סשימי, ניגירי, מאקי, יאמי: 14 הסושיות הכי טובות בתל אביב

סיטארה (צילום מאתר המסעדה)
סיטארה (צילום מאתר המסעדה)

יום הסושי הבינלאומי הוא לא חג לאומי, אבל הוא צריך להיות - כי מה יותר מרים מצב רוח ירוד מאשר מגש עמוס בשפע המגולגל? אספנו את 14 מסעדות הסושי הכי טובות בתל אביב כדי שתוכלו לחגוג את היום הזה כמו שהוא נועד - טבול בספייסי מיונז

18 ביוני 2024

תל אביב היא עיר שאוהבת אוכל מרחבי כל העולם, אבל פינה חמה שמורה לאוכל האסייתי, ובפרט לסושי היפני – שבאופן היסטורי, היה מראשוני הסממנים הקוסמופוליטיים של הקולינריה הישראלית. מאז עברנו עידנים, אבל הסושי עדיין פה, גם אם לפעמים בגרסה שתגרום לשף יפני לעשות ספוקו. אך מכיוון שחשובה לנו בריאותם של היפנים, אספנו את מסעדות הסושי הכי טובות ברחבי תל אביב. הכינו את הספייסי מיו, זה הולך להיות טעים.

>> כבר אי אפשר לפתוח משהו רגיל פה? 3 מסעדות חדשות עם קטע

אונמי

בעוד הסניף הוותיק ברחוב הארבעה זוכה לביקורות פושרות, אונמי הכשרה החדשה במלון הילטון מסתמנת כסיפור הצלחה. מיקום יוקרתי ומטבח שמוביל השף המנוסה רועי סופר משתקפים בחומרי גלם איכותיים ויקרים וברולים וקונוסים נוצצים. וכמובן גם במחיר.
הירקון 205

אונמי הילטון (צילום מתוך עמוד האינסטגרם onami.hilton.tlv@)
אונמי הילטון (צילום מתוך עמוד האינסטגרם onami.hilton.tlv@)

Wat Sang Sushi & More

את היפנית השכונתית החדשה הקימו צמד קולגות וחברים ותיקים יוצאי MOON (אל דאגה, הוא כאן), שלא ממש תכננו לפתוח באמצע המלחמה, אבל העזו – והצליח להם. מחלקת הסושי כאן נרחבת במיוחדף מאקי וטמאקי, אינסייד אאוט, סשימי, ניגירי, צ'יראשי, רולים מיוחדים ו-Battera, סושי בטכניק דחיסה שמקורה באוסקה. ראויים לשבח גם העיצוב, והמיקום בחלק היותר נעים של רחוב הרכבת.
הרכבת 12

וואט סאנג סושי אנד מור (צילום זוהר שטרך)
וואט סאנג סושי אנד מור (צילום זוהר שטרך)

אוקינאווה

יש לנו סימפטיה ליפנית השכונתית מגן החשמל ונווה צדק, מקום שאפשר לסיים בו ערב על סושי ודרינק מבלי להזדקק להלוואה בריבית רצחנית. רולים לא מתחכמים מדי מדגים ו/או ירקות, ומנות מהמטבח היפני מייצרים אופציית ארוחה קלילה, שבהפי האואר משתלמת אף יותר. לא מכל דבר צריך לעשות עניין.
לבונטין 11, שבזי 46

אוקינאווה (צילום אמיר מנחם)
אוקינאווה (צילום אמיר מנחם)

זה סושי/פוד טרמינל

כשבני הזוג ענבר ואיב חזרו לארץ אחרי שנה ביפן והתחילו להכין ולמכור סושי, הם לא תיארו לעצמם שמעסק קטן במטבח ביתי יצמחו צמד המסעדות זה סושי ופוד טרמינל (שבו יש גם המבורגר ומנות מווייטנאם וקוריאה). סוד ההצלחה טמון בפניה לקהל שאוהב סושי, אך פחות מתרגש מהטקסיות הכרוכה בו. טוב שיש גם כאלו.
אשתורי הפרחי 14, בגין 150

זה סושי (צילום מעמוד האינסטגרם ze.sushi@)
זה סושי (צילום מעמוד האינסטגרם ze.sushi@)

יאוזה

האסיאתית ברמת אביב מתאימה את הסושי לסביבה ולקהל. לכן לחלק מהרולים יש נטייה לכיוון פיוז'ן נוצץ, אך כשנצמדים לקלאסיקות ולפשטות – ניגירי טונה למשל – אי אפשר לטעות. ביום הסושי הבינלאומי נוספו לתפריט המאצ'י בטמפורה עם רוטב מיסו (76 ש"ח), טייגר רול – שרימפס מטוגן בטמפורה עם סיומת סלמון, טריאקי ושערות בטטה (78 ש"ח) ופטה רול – גבינת פטה, בטטה, מלפפון, קמפיו ואבוקדו עם סלמון צרוב ורוטב ספייסי מיו (82 ש"ח).
איינשטיין 10

יאוזה (צילום נדב רוזנברג)
יאוזה (צילום נדב רוזנברג)

מון

לא תמיד צריך למשכן כליה עבור סושי. הרשת הוותיקה היא גו טו אהוב וטוב לימים שמתחשק לנשנש כמה רולים בג'ינס וכפכפים, לשתות משהו ולחזור הביתה בהרגשה שגם כשהמצב לא משהו – יש עדיין אור בקצה המנהרה. בעסקיות הצוהריים (א'-ה' 12:00-16:30) ובהפי האואר (א'-ה' 16:30-18:30) המחירים נחתכים, ואז הייאוש נעשה עוד יותר נוח.
בוגרשוב 58

מון (צילום מעמוד האינסטגרם moon.sushi.bar@)
מון (צילום מעמוד האינסטגרם moon.sushi.bar@)

מנטנטן

על הראמן אין צורך להכביר מילים, אבל יש עוד כמה נימוקים משכנעים להגיע למנטנטן – למשל סושי מקצועני וסשימי מדגים שעד לא מזמן שחו בים. רוצים להרגיש עוד יותר דאונטאון טוקיו? את הדרינק שאחרי בקשו לשתות באיזקאיה הצמודה.
נחלת בנימין 57

מנטנטן (מתוך עמוד האינסטגרם men_tententlv@)
מנטנטן (מתוך עמוד האינסטגרם men_tententlv@)

ניני האצ'י

היפנית הוותיקה בבן יהודה כשרה אמנם, אך פרט זה בטל בשישים לנוכח הסושי, שהוא תמיד צבעוני ומשמח. לנשים בהיריון שנושכות שפתיים עד הלידה מיועד פס הכנה נפרד שמייצר רולים וניגירי מירקות ודגים אפויים.
בן יהודה 228

ניני האצ'י (צילום מעמוד האינסטגרם ninihachi@)
ניני האצ'י (צילום מעמוד האינסטגרם ninihachi@)

סיטארה

כשצריך להרשים את ההורים של בת הזוג או אורחים רמי דרג מחו"ל (כל עוד הם לא יפנים), הרולים של סיטארה עושים את העבודה במקסימום זוהר ונצנצים. כבד אווז, כמהין ובטטה סגולה מאותתים על רף מחיר של מסעדות יוקרה ועל תמורה עשירה בהתאם.
הרצל רוזנבלום 8

החומר שממנו עשויים חלומות. סיטארה (צילום יח"צ)
החומר שממנו עשויים חלומות. סיטארה (צילום יח"צ)

סלאס

המסעדה של השף אור גינסברג אינה מוגדרת כיפנית במלוא מובן המילה, אך בחרנו לצרף אותה לרשימה בזכות הדגים. כדייג בעברו, ששליטתו בתחום הרשימה את שופטי משחקי השף, וגינסברג נמצא במרדף מתמיד ובלתי מתפשר אחר הדגים הטובים ביותר. מכאן שהסושי בסלאס יצירתי, צבעוני, אסתטי והכי טרי שיש.
רבי תנחום 6, יפו

סלאס (צילום מעמוד האינסטגרם selas.rest@)
סלאס (צילום מעמוד האינסטגרם selas.rest@)

פו סושי

הפיוז'ן האסיאתי שקבוצת קיסו מתמחה בו משתקף בתפריט של פו סושי, בר-מסעדה שפונה לקהל שמעדיף את הסושי שלו צבעוני ופרוע. וגם לזה יש מקום במדינת כל אזרחיה, גם אם קצת קשה לנו עם ההתפרעות.
דיזינגוף 302

פו סושי (צילום מעמוד האינסטגרם fusushitlv@)
פו סושי (צילום מעמוד האינסטגרם fusushitlv@)

סאן יאנג

עוד מסעדת פיוז'ן מבית היוצר של פו סושי, שממוקמת במלון הבוטיק INK ברחוב ברנר, ומציעה מגוון רחב של קומבינציות צבעוניות שעושים תיאבון בעיניים ורעב בלב.
ברנר 14

בוקר בסאן יאנג (צילום אפיק גבאי)
בוקר בסאן יאנג (צילום אפיק גבאי)

גרין רול סושי

כמה טבעונים שאנחנו מכירים שומרים את גרין רול במועדפים למקרה של התקפת מאנצ'. קומבינציות, סנדוויץ׳ סושי, ניגירי ועוד מתאימים גם להריוניות שיכולות לזלול רולים בלי לחשוש.
מונטיפיורי 40

גרין רול. צילום: יואב בן דב
גרין רול. צילום: יואב בן דב

TYO

למרות ששמה נקשר בסלבס נוצצים, TYO אינה עושה לעצמה הנחות. שף יאמה סאן יצר תפריט עכשווי שמצליח להעביר את רוח המקור מיפן ועד לצלחת, כולל כמה רולים יוקרתיים ויצירתיים במיוחד. בוחרים להישאר בבית? המשלוח מגיע באריזה מוקפדת מהיפות שראינו.
TYO

TYO (צילום מתוך עמוד האינסטגרם tyo_tlv@)
TYO (צילום מתוך עמוד האינסטגרם tyo_tlv@)