לא רק פיתה: שף פנדה ו"הסמטה" יוצאים להרפתקה המבורגרית חדשה

מימין לשמאל: פנדה ויותם אלון, מנכ"ל הקבוצה ושותף (צילום שרון בן דוד)
מימין לשמאל: פנדה ויותם אלון, מנכ"ל הקבוצה ושותף (צילום שרון בן דוד)

אנחנו כבר התאהבנו בהמבורגר שהיגר לתל אביב ממטולה במהלך המלחמה, אבל כנראה שאנחנו זה לא מספיק. לכן פנדה (עידן פיינבורג) הצטרף לעסק, שדרג את ההיצע, חתך את המחירים ועם סניפים במרכז שוסטר ועזריאלי יוצא לכבוש את העולם. "אני מזהה עסקי אוכל רחוב עם פוטנציאל, שיכולים להתחבר לאג'נדה שלי"

27 באוקטובר 2025

המשפט הרוחניקי בשקל "דלת נסגרת, דלת נפתחת" כאילו נתפר על ענף המסעדות בעיר: עוד לא הספקנו להתאושש מסגירת הסטריטס ווינונה פוראבר, מוסדות ותיקים ואהובים, והנה שני מקומות חדשים נפתחים על ידי פנדה (עידן פיינבורג), איש שהוא מוסד בעצמו. הסנונית הראשונה של "הסמטה by Chef Panda" נפתחה אמש (ראשון) במרכז שוסטר ברמת אביב גימ"ל. סניף הדגל של הרשת – וכן, כבר מדובר בקנה מידה כזה, ומיד נסביר – ייפתח בשבוע הבא במתחם הפוד טראקס בקניון עזריאלי.
>> אין יותר טוב מזה: 24 ההמבורגרים הכי טובים בכל תל אביב

"פתחתי את החברה עם חזון להיות אנדי וורהול של עולם האוכל. אני אוסף אלי אמנים ויחד אנחנו מייצרים דברים", מסביר פנדה את המסלול שהתחיל בדוכן פיתות בשוק הכרמל, והתפתח לעסק ובו 50 עובדים. "כפנדה גרופ, החלטנו לפתח את הרעיון הזה עוד יותר – לקחת בעלי עסקים שאין להם בסיס וקרקע ולתת להם מעטפת. אני מזהה עסקי אוכל רחוב עם פוטנציאל, שיכולים להתחבר לאג'נדה שלי, ונותן עשור שלם של ידע וניסיון תחת פנדה גרופ. אנחנו גדלים כאסופה של אנשים טובים תחת דגל שעליו חרותים כנות, הגינות וחברות – ערכים שבאים לפני העסקים".

כנות, הגינות וחברות. מימין לשמאל: פנדה ויותם אלון, מנכ"ל הקבוצה ושותף (צילום שרון בן דוד)
כנות, הגינות וחברות. מימין לשמאל: פנדה ויותם אלון, מנכ"ל הקבוצה ושותף (צילום שרון בן דוד)

הקשר בין פנדה לבעלי הסמטה דור יעקב נוצר במקרה, עוד חיבור שקרה בגלל המלחמה ההיא. אם השם מצלצל מוכר, זה מפני שאי שם בדצמבר 2023 דיווחנו על ההמבורגריה שהתפנתה ממטולה והתמקמה בתל אביב. "הגעתי למרכז שוסטר לחפש נכס ל'בית הכיסונים', פרויקט שעדיין נמצא ברקע, ופגשתי את דור, שפתח שני סניפים בעיר והתקשה להשתלב", מסביר פנדה. "לא היה לי המבורגר בתכנון בשום צורה, אבל הלב שלי נמצא עם אנשים. כששמעתי את הסיפור התאהבתי בו וכשטעמתי את הביס התלהבתי. טעים למות".

טעים למות. פנדה בסמטה (צילום בר פיטוסי)
טעים למות. פנדה בסמטה (צילום בר פיטוסי)

נאמן לאג'נדה הוורהולית, פנדה מציע ליעקב להיכנס תחת חסותו ו'הסמטה ביי שף פנדה' יוצא לדרך. סניף יהודה הלוי נסגר, וסניף שוסטר עובר רימייק עם תפריט חדש ומחירים שוברי שוק. "נגמר לי מיוקר המחייה", הוא מצהיר בלהט. "אני בעצבים גבוהים על מה שקורה ומנסה לעשות כל מה שאני יכול כדי להוריד מחירים, כולל קניינות בכמויות גדולות. האיכות נשמרת כי השם שלי על השלט ואסור לעשות פדיחות".

פנדה בסמטה (צילום בר פיטוסי)
פנדה בסמטה (צילום בר פיטוסי)

ביס אחד מהתפריט החדש מאמת את הדברים: סמאשבורגר קלאסי דק אך עסיסי במשקל 100 גרם בלחמנייה רכה עם רוטב סמאש, בצל וצ'דר (35 ש"ח); לחמנייה ממולאת אונטריב מפורק ("כמו הביס בסדרה הדוב") רך ומתמסר עם גבינת עזים, ריבת בייקון מתוצרת בית, חלפיניו וחמוצים (50 ש"ח); ו-יובה ג'ו המרושל – טייק אוף סקסי וצמחוני לסלופי ג'ו בברביקיו ורוטב צ'דר, חמוצים, חלפיניו ומיונז מתוצרת בית (35 ש"ח). תתכוננו להתלכלך, כי זה כל הכיף (אוקיי, גם המחיר כיף).

תוספת טופינגז לא מנפחת את החשבון יותר מדי, למשל בייקון ("אמיתי ולא מתנצל") ועוד קציצת סמאש או בשר מפורק (20-5 ש"ח). אגף הסייד דיש מציע נאגטס מעולים מעוף לולו עם רוטב גרמולטה ירוק, "צ'יפס אמאל'ה" בטעם של, ובכן, צ'יפס אמיתי, נאגטס פטריות בריבת בייקון שכבר עפנו עליו (מנימוקי מצפון ואמונה, אפשר לקבל גם עם ריבת פרי) ועוד. גם כאן התמחור עומד בהבטחות, 10-25 ש"ח.

פנדה בסמטה (צילום בר פיטוסי)
פנדה בסמטה (צילום בר פיטוסי)

לשאלה מה יש בסמאשבורגר הסמטה שאין באלפי קציצות בעיר, פנדה עונה מבלי לחשוב פעמיים. "בשר פצצה, מחיר זול, טעמים ואווירה ושירות של פנדה. כמה אווירה אפשר לעשות בשוסטר אני עוד לא יודע, נחייה ונראה, אבל בעזריאלי היא תהיה בוודאות. וכמו שאני מכיר את הפנדות ואת האירועים שאנחנו עושים – נצליח גם בשוסטר. בסוף אנחנו משתלטים על הסיטואציה וכבר יש חגיגה באוויר", הוא צוחק ומפנה מבט לתור שמתארך מול הדלפק.

גם תוספות בשפע. פנדה בסמטה (צילום בר פיטוסי)
גם תוספות בשפע. פנדה בסמטה (צילום בר פיטוסי)

שני הסניפים הראשונים של הסמטה ביי שף פנדה מהווים כאמור את יריית פתיחה לרשת, אחת מני כמה תחת פנדה גרופ. פנדה פיתה כבר בהיכון לסניף ראשון בברלין ("דבר שנעצר בגלל תחילת המלחמה ויקרה שוב") ובהמשך בארה"ב, ובית הכיסונים של פנדה נמצא גם כן בקנה – רשת עם אווירת גרילה שתתחיל בישראל בתקווה להתפרש בכל העולם. "לא רק שעוד אין לוקיישן, גם לא יהיה. אני מחפש עסקים שפועלים רק בבוקר, להשתחל לתוכם ולמכור מהחלון, והכול עם רטבים מגניבים ואווירה. כמו צוענים", הוא מחייך. "גם שם ננסה לעשות אוכל כמה שיותר נגיש".

"עצוב לי לשמוע שעסקים ותיקים קורסים", הוא מוסיף לסיום. "התבאסתי לסגור את רומיה, וכששמעתי שהאימפריאל נסגר התחרפנתי. עכשיו כשיש לקבוצה מנכ"ל ואני בתפקיד מפתח ואיש החזון, אני יכול לעסוק גם בתמחור. הפכנו להיות גוף רציני שמתנהג כמו חברת הייטק. זה כבר לא רק פנדה שכל פעם מגיע עם ג'וק חדש".
אבא אחימאיר 17 (מרכז שוסטר), ראשון-חמישי, 22:00-12:00 (שעות פתיחה בהרצה) ובוולט