קפה לחלום בו וחוף מלא חיים. הוא הבעלים של פאסטל וזו העיר שלו

איציק חנגל (צילום חיים יוסף)
איציק חנגל (צילום חיים יוסף)

"העיר שלי" - מדור שבו בוחרות דמויות עירוניות את המקומות האהובים עליהן. והפעם: היזם והמסעדן איציק חנגל, מבעלי פאסטל, סטודיו קפה, אריאלה קפה, דובנוב 8 ועוד הפתעות בדרך, ממליץ לנו על שפים מבטיחים ועל אמנות שכיף לברוח אליה. בואו לברוח איתו

1. מוזיאון תל אביב

לשמחתי כבר עשור ש"המשרד" המרכזי שלי צמוד למוזיאון. ב-2013 פתחתי עם שותפיי את מסעדת פאסטל השוכנת מעבר לגן הפסלים המרהיב של מוזיאון תל-אביב ומאז המוזיאון הפך לבריחה התרבותית שלי. גם בימים קשים וגם בימים מעולים המוזיאון הוא ה-ZONE שמנתק אותי מהכל. בגלל שפאסטל שוכנת במתחם המוזיאון, יצרנו לאורך השנים לא מעט שיתופי פעולה ייחודיים וגיליתי שנקודות הממשק שניתן לייצר בין קולינריה ואמנות הן בלתי נגמרות ומרגשות. זוהי זכות עבורנו. בימים אלה מוצגת תערוכה שנקראת "דימיון חומרי", שמאגדת אמנות ישראלית מאוסף המוזיאון וממש לאחרונה התערוכה התרעננה ביצירות חדשות. אז הנה עוד סיבה עבורי לברוח לשם בקרוב. שד' שאול המלך 27

מוזיאון תל אביב לאמנות (צילום: הפקות/שאטרסטוק)
מוזיאון תל אביב לאמנות (צילום: הפקות/שאטרסטוק)

2. אדא חנינא

לפני הכל – איכות הקפה. לאדא חנינא יש בית קלייה משלהם ומדובר בחבורה של מקצוענים שמקדישים את חייהם לאמנות הקפה. שם אני שותה את הקפה של הבוקר. יושב בשקט לפני שמתחיל הטירוף של היום. הפגישות. הנסיעות והמשימות. אלה הרגעים שבהם אני עוד מצליח לחלום חלומות והאמת היא שלא מעט מהרעיונות שלי התחילו שם כמחשבה. מעבר לאיכות הקפה יש במקום טביעת אצבע ייחודית, אווירה תל אביבית שאי אפשר לפספס או להגדיר; המקום והאנשים נוטפים סטייל. רבי חנינא 9

https://www.instagram.com/p/Cq55rj-oNPv/

3. אריא

המסעדה שוכנת בקומה השנייה של בניין מרהיב לשימור, הנמצא על צומת הרחובות נחלת בנימין ויהודה הלוי. זו תל אביב הישנה שפוגשת את המודרניות. אני מת על זה. מי שמוביל כיום את המסעדה הוא השף הצעיר והמוכשר מושיקו אברהם, שיוצר תפריטים עם השפעות לבנטיניות עכשוויות. כשאני מגיע לשם, משהו בריחות ובטעמים תמיד גורם לי להרגיש שהגעתי הביתה. הקשר שלי למסעדה החל בחברות עמוקה עם השף גיא גמזו, ובקרוב מאוד אוכל לדבר על מקום חדש ומדהים שאנחנו משתפים בו פעולה. נחלת בנימין 66

שף מושיקו אברהם, אריא (צילום אסף קרלה)
שף מושיקו אברהם, אריא (צילום אסף קרלה)

4. חוף הים של צפון יפו

הים מרגיע אותי יותר מכל מפגש עם פסיכולוג. זהו ניקיון של הראש והמחשבות שאין שני לו. אני מרבה לצעוד מהחופים הצפוניים של יפו, אלה הצמודים לעיר העתיקה ומתחברים עד הטיילת שמשקיפה על גן צ'ארלס קלור. זהו קטע חוף שלא משנה באיזו עונה, תמיד מלא שם חיים.

חוף הים של תל אביב יפו (צילום: Shutterstock)
חוף הים של תל אביב יפו (צילום: Shutterstock)

5. פופינה

קודם כל בזכות האופי של אוראל קמחי ותרבות האירוח המופלאה שלו שעוברת הלאה לכל איש צוות. תמיד כשאני מגיע לפופינה אני מרגיש מחובק ומוזמן. כמי שעוסק במסעדות, אני מעריך מקומות כמו פופינה ועוד יותר אנשים כמו אוראל, שמצליחים לשמור על סטנדרט של אירוח וקולינריה לאורך שנים. מי כמוני יודע שזה לא פשוט. אחד העם 3

אוראל קמחי, פופינה (צילום: חיים יוסף)
אוראל קמחי, פופינה (צילום: חיים יוסף)