שלושה תושבים ותיקים יצאו לעשות פודקאסט. וזאת העיר שלהם
"העיר שלי": המדור שבו תל אביבים בוחרים את המקומות האהובים עליהם. והפעם: שלושה פנסיונרים תל אביבים התאחדו כדי ליצור את הפודקאסט "בטל בשישים", שבו הם משוחחים על הכל בפתיחות וללא מעצורים. יצאנו איתם אל הרחוב שחזר לגדולתו, אל הגינות שמצמיחות קהילות ואל השוק שלא השתנה. האזינו
דפנה צרויה, אבי סורוקה ומשה ריבוש הם שלושה תושבים ותיקים של תל אביב, האחת נולדה בדרום תל אביב ועברה לצפון הישן לפני עשורים רבים, האחר היגר לעיר לפני מספר שנים והאחרון נולד בצפון הישן וחי שם עד היום. יחדיו הם יוצרים את הפודקאסט "בטל בשישים", פודקאסט ראשון מסוגו שבו שלושה אזרחים וותיקים מדברים על הכול, בפתיחות ושיתוף, ללא מעצורים ועם קצת הומור. "אנחנו כותבים את הפרקים, מקליטים, עורכים, מעלים אותם לרשת, משווקים, הכול לבד", הם מבהירים. "כן, גם אנחנו יכולים".
>> העיר של שירה פרבר: מים קדושים ומפלצת בטון מכוערת
>> העיר של דניאל בגנו: מרכז תרבות סקסי ויריד להרגעת העצבים
1. רחוב דיזנגוף
במהלך ילדותינו בעיר התנהלו ברחוב הזה חיי החברה של תל אביב. אמנים, סופרים, זמרים ,שחקנים ומשוררים ישבו בבתי קפה מבוקר ועד ערב, אנחנו הצעירים נהגנו להזדנגף שם ולבקש חתימות מיושבי בתי הקפה. היום אנחנו יושבים בבתי הקפה ונהנים מקפה טוב. הרחוב חזר לגדולתו.
2. גינות קהילתיות
המגמה של גינות קהילתיות בעיר מאפשרת גם לאזרח הוותיק וגם לצעיר ליצור חיי קהילה תוססים סביב נושא משותף. במיוחד יש לציין את הגינה הקהילתית רידינג ברמת אביב, שם יש חורשה לכלבים, אפשר לעבוד בטבע, ואפילו יש קפה-פיצריה גרונמן עם תור לא קטן מדי יום. כנ"ל גם גינת דבורה בארון בלב העיר, עם גינה נהדרת, ארון נתינה ,מסיבת החלפות מדי סוף חודש ועוד.
3. שוק התקווה
את הפוקדאסט אנחנו מקליטים בשכונת התקווה, ולפני ההקלטה אנחנו עוברים בשוק, קונים סאלוף במאפייה של התימני, קצת חמוצים במעדניית עופר ואנחנו מסודרים. יש לי הרבה זכרונות ילדות משוק התקווה. בתור ילדה, אבי נהג לקחת אותי מדי יום חמישי לתקווה לעשות קניות לשבת. השוק השתנה אבל לא האווירה. חוויה.
4. טוני ואסתר
תל אביב מבורכת במסעדות והיה קשה לבחור, אבל מסעדת טוני ואסתר בשוק לוינסקי היא אחת המסעדות הכי תל אביביות שיש. אוכל מקומי ממצרכי השוק, טעים ושירות נפלא. לוינסקי 39
5. גן העצמאות
בתור חובבי הליכה מושבעים (וגם בהמלצת הרופא) אנחנו מחפשים איפה אפשר לעשות הליכות בעיר. גן העצמאות הוא אופציה נהדרת: שבילי הליכה בטבע, משקיף לים ואין קורקינטים. לאחרונה התאגדנו בקבוצת פעילים למען גן העצמאות מתוך כוונה ליצור קהילה תוססת סביב הגן, לקיים שם אירועים קהילתיים, לטפח את הגן ולשמור על אופיו המיוחד.
מקום לא אהוב בעיר
התחנה המרכזית הישנה והחדשה. המקום הפך להיות החצר האחורית של תל אביב, ללא תקווה וללא עתיד. זנות, סמים, פשע. העירייה לא מטפלת וגם לא ממשלת ישראל.
השאלון
איזה אירוע תרבות מהזמן האחרון סידר לך את הראש או פתח לך את הלב?
ההצגה "מלאכים באמריקה" בקאמרי – הצגה נוקבת וגדולה מהחיים בשני חלקיה, עם שחקנים נפלאים, דם יזע ודמעות על הבמה. תיאטרון ציבורי במיטבו.
איזו יצירה נתנה לך כוח, תקווה או השראה מאז פרוץ המלחמה?
הסרט הישראלי "חמדה". סרט לכאורה קטן, אבל מעלה בעיות גדולות וקטנות של משפחה במבנה חדש עם מורכבות גדולה ביחסים בתוך המשפחה והרבה קשיים בחוץ. כולם רוצים טוב אך לכול אחד דרך אחרת להגיע לשם.
לאיזה ארגון או מטרה את.ה ממליצ.ה לתרום או להתנדב בזמן הזה?
שתי אוכלוסיות דורשות מאמץ חברתי, עירוני וממשלתי כדי לספק את הצרכים שלהן ולשלבן בחברה: אוכלוסיית הגיל השלישי שהולכת וגדלה ואוכלסיית נוער בסיכון. אנחנו ממליצים לכולם להתנדב לסייע לשתי האוכלוסיות הללו.
מי התל אביבי.ת שהכי צריך להרים לו/לה כרגע?
תתפלאו לקרוא, אבל אנחנו מרימים לעיריית תל אביב-יפו שעושה מאמצים גדולים במתן סיוע לאוכלסיית הגיל השלישי. הפודקאסט שלנו הוא חלק מהפעילויות הללו והוקם בעזרת מיזם אפ 60+ תל אביב .לאחרונה גם הקימה העירייה מועצת אזרחים וותיקים (ודפנה שותפה בה) מתוך כוונה לשתף אוכלסייה זו בתהליך קבלת החלטות בעירייה.
5. מה יהיה?
תקופה קשה במדינה, מלחמה בלתי נגמרת, הרוגים, חטופים, פליטים בארצנו, תוהו ובוהו פוליטי חברתי, רע, רע מאוד. שלא לדבר על העיר שהפכה לאתר חפירות ענק ולא רואים סוף. לכאורה אין סיבה לאופטימיות. כאזרחים וותיקים שעברו דברים קשים, אנחנו נמשיך להאמין שיבואו ימים טובים יותר, עוד בימי חיינו.