קפה לשעת שקיעה ובר שזורק אותך לחו"ל. זאת העיר של יותם שילה

יותם שילה. צילום חן גלדן
יותם שילה. צילום חן גלדן

"העיר שלי": המדור שבו תל אביבים ממליצים על המקומות האהובים עליהם. והפעם: יותם שילה, מבכירי המיקסולוגים בעיר ובעלי הספייסהאוס, משיק סדרת קוקטיילים קלאסיים מחומרי גלם מקומיים וממליץ על כמה מבתי הקפה והברים המשובחים ביותר שיש לעיר להציע. מה יהיה? "יהיה שינוי!"

את השנה האחרונה הקדיש יותם שילה לפיתוח מותג הקוקטיילים שלו, שלתוכו יצק את כל הידע והניסיון שצבר בשקשוק משקאות. במקביל לבר הספייסהאוס הוותיק הוא יצר קוקטיילים מבוקבקים המשווקים בארץ ובעולם וניסה להתרגל למציאות החדשה. "בשבעה באוקטובר התעוררתי עם אשתי במלון בקפריסין, בביקור אצל המפיץ המקומי של ספייסהאוס. מהרגע ששמענו על מה שקורה נכנסנו להלם גדול. כמו כל תושבי ישראל, לא הבנו את מה שקורה וחווינו חרדה גדולה. ככל שהמידע המשיך להגיע, פרקנו את הכאב בגדול בבכי ומצד שני, היינו צריכים לשמור על פרקטיות ולמצוא חלופות כדי להגיע הביתה כמה שיותר מהר", הוא משחזר. לאחרונה השיק שילה את סדרת Signature, קוקטיילים קלאסיים בשילוב חומרי גלם משדות ויקבים שמעניקים למשקה אופי מקומי.

>> 27 ארוחות סילבסטר ונובי גוד שתוכלו לחגוג בהן עד השנה הבאה
>> אצבעות דביקות: 10 מנות סליזיות שאתם חייבים לטרוף עכשיו

1. קפה אריאלה

בית הקפה שנפתח ברחבת המוזיאון, בכניסה לספריית בית אריאלה ומציע קפה טוב, משקאות מרעננים, סלטים, כריכים שכיף לאכול שם או לקחת איתך ולהתיישב בגינה החיצונית או ברחבת המוזיאון. מקום שבו אני יכול להתנתק ולעבוד בשקט, בלי הפרעות ורעשים חיצוניים.
שאול המלך 25

קפה אריאלה בבית אריאלה (צילום: עיריית תל אביב-יפו)
קפה אריאלה בבית אריאלה (צילום: עיריית תל אביב-יפו)

2. מגדלור

בית הקפה שנפתח בקצה נמל תל אביב, כשמצד אחד הארובה המפורסמת של רידינג ומצד שני נוף מרהיב וברקע רעש הגלים שתמיד מרגיע אותי. הישיבה החופשית, ומגוון האנשים והאוכל הטעים הופכים אותו עבורי למקום מועדף, בעיקר כשאני רוצה לראות שקיעה. כבר אמרתי לבעלי המקום שאני חולם לפתוח להם קוקטייל בר בקודקוד של המגדלור הישן. לכו תדעו.
רחבעם זאבי 1

אין עוד מקום כזה. קפה מגדלור (צילום: אינסטגרם/migdalortlv)
אין עוד מקום כזה. קפה מגדלור (צילום: אינסטגרם/migdalortlv)

3. Mela

הפתיחה של מלה בבזל הכניסה עניין והעירה את השכונה המנומנמת שאני גר בה, ורק על זה מגיע להם שאפו. בית הקפה, שמאז כבר הפך לרשת, מציע סנדוויצ'ים, מאפים, סלטים ומעדנייה מעולים. השולחנות המלאים והתורים הארוכים מראים שלא רק אני חושב ככה.
אשתורי הפרחי 20

שלוק קטן ונהדר. Mela. צילום: מור חן
שלוק קטן ונהדר. Mela. צילום: מור חן

לייבררי בר

הספרייה של מלון נורמן הוא בר שזורק אותך ישר לחו"ל בשירות, באוכל, בעיצוב ובאווירה, וגם בדריי מרטיני הטוב ביותר בעיר.
נחמני 23

לייבררי בר. צילום: אנטולי מיכאלו
לייבררי בר. צילום: אנטולי מיכאלו

5. ג'ונז

בר בסגנון שכונתי עם אוכל פשוט אבל מעולה. האווירה הלא מחייבת ואור מנהל הבר, שמכין קוקטיילים קלאסיים בצורה נפלאה, מקנים לג'ונז מקום של כבוד ברשימת המקומות המועדפים עליי.
זבולון 13

ג'ונז. צילום: גלי וולוצקי
ג'ונז. צילום: גלי וולוצקי

מקום לא אהוב בעיר

רמת אביב. למרות שגיאוגרפית השכונה ממוקמת בגבולות העיר, עבור תל אביבים זה לא באמת תל אביב. הזמן שלוקח להגיע אליה והאווירה הבורגנית שבה גורמים לי להגיע לרמת אביב רק אם אין ברירה.

השאלון:

איזה אירוע תרבות מהזמן האחרון סידר לך את הראש או פתח לך את הלב?
בעידן שבו חסרות השראה ומנהיגות גם במדינה וגם בתרבות, את ההשראה שלי אני צורך בעיקר ממקורות זרים. ערבי השירה בציבור שמתקיימים בכיכר החטופים במוצ"שׁ החזירו לי קצת את האמונה והאופטימיות שהטוב בסוף ינצח.

ריטה עם משפחות החטופים והנרצחים בכיכר החטופים, 16.12.23 (צילום: אלכסי ג'. רוזנפלד/גטי אימג'ס)
ריטה עם משפחות החטופים והנרצחים בכיכר החטופים, 16.12.23 (צילום: אלכסי ג'. רוזנפלד/גטי אימג'ס)

איזו יצירה נתנה לך כוח, תקווה או השראה מאז פרוץ המלחמה?
בקטע קרינג'י, איפשהו במלחמה התחלתי לשמוע את ישי ריבו בלופ לתקופה מסוימת, עד שכבר לא יכולתי יותר. הקול הענוג והנעים נתן לי כוח ועורר בי השראה ואמונה שנתגבר כעם וכאינדיווידואלים על הכל. גם הסרט "קרוב אליי" של תום נשר, בתו של הבימאי אבי נשר, אותו כתבה בהתבסס על סיפור חייה האישי, לאחר שאיבדה את אחיה ארי בתאונת דרכים, נגע בי. אובדן התמימות ותהליך ההתבגרות של הדמויות לאחר האסון קצת מקבילים למה שאנחנו עוברים כמדינה לאחר אסון ה-7 אוקטובר.

לאיזה ארגון או מטרה אתה ממליץ לתרום או להתנדב בזמן הזה?
חד וחלק לצה"ל. מהחיילים בסדיר ועד לאנשי המילואים שמה-7.10 השאירו את הכל מאחור ונלחמים למען המדינה והבטחון של האזרחים.

מי התל אביבי.ת שהכי צריך להרים לו/לה כרגע?
לכל מי שמחזיק מלונות, מסעדות וברים בתל אביב. המכה הקשה שהענף חווה כבר לא מעט שנים, עם כל גזירות המיסוי, רק התחזקה עם פרוץ המלחמה וגורמת לרבים בלית ברירה לסגור את מפעל חייהם.

מה יהיה?
יהיה שינוי! רק צריך לא לוותר ולהמשיך ולהאמין ולפעול ברגעים הנכונים. במקביל לנסות להנות מרגעי האושר הקטנים, מטעם, ריח, יופי או סגנון, וממעשים טובים של אנשים שמחממים את הלב. אנחנו חייבים גם להיות ערים לסביבה ולתמוך באנשים שנפגעו במדינה בשנה האחרונה.