אספרסו כפול ומבט על האופק. העיר של ינון אלעל
"העיר שלי" - מדור שבו בוחרות דמויות עירוניות מוכרות את המקומות האהובים עליהן. והפעם: שף מסעדת MENA מסתכל על בית תאילנדי בשביל להבין איך הוא רוצה לנהל את העסקים שלו בעוד 25 שנה ומחפש את הספיישל היומי בשוק הכרמל
1. מלגו ומלבר
מוטי טיטמן הוא אחד מהשפים המוכשרים בארץ. האוכל שלו נקי, טעים ומעורר השראה. במלגו ומלבר, שלו לצד האוכל הטעים, יודעים לייצר אווירה קסומה המאפשרת גם ליהנות מהבילוי מבלי לאבד טיפה מהפוקוס המטורף על האוכל.
רוטשילד 142
2. בית תאילנדי
מעבר לכך שזה מוסד ושהאוכל תמיד טעים, MENA ממוקמת שני בלוקים מבית תאילנדי. תמיד מדהים לראות איך יריב מלילי, הבעלים, הולך בכל בוקר במשך 25 שנה למקום שלו ושומר על אותה החדווה. זה נותן לי השראה ומטרה. זה בדיוק איך שאני הייתי רוצה להפעיל את העסקים שלי בעוד 25 שנה. בוגרשוב 8
3. שוק הכרמל
אין אוכל בתל אביב בלי שוק הכרמל. אני אוהב להסתובב בשוק סתם בשביל לקבל השראה, מה גם שרוב הספקים שלנו משם אז אני קופץ לשוק לראות מה חדש, מה טרי – ומשם מתגלגל הספיישל שיהיה לנו בתפריט באותו יום.
4. השקיעה בחוף בוגרשוב
בגלל הקרבה של המסעדה שלי לחוף, בכל פעם שאני זקוק לקצת שקט לפני סרוויס אני יורד שתי דקות למטה עם אספרסו כפול על קרח ומסתכל לאופק. קצת שקט וקצת השראה.
5. חנן מרגילן
במקור אני ירושלמי. גדלתי בבית חם עם אוכל ביתי מנחם שסבתא שלי הייתה מכינה. לצערי בגלל העבודה לא יוצא לי להגיע הביתה לירושלים. אני לא בוכרי, אבל בכל פעם שאני זקוק לקצת אוכל ביתי, עם קצת נחמה אני קופץ לחנן מרגילן לאכול מרק דושפרה ושיפוד כבש. ומה הכי מדהים שם? רמת הדיוק. בכל פעם שאתה בא אתה יודע מה תקבל ואף פעם לא מתאכזב.
מסילת ישרים 15