ואגיו בואקום עד הבית וסומאק טרי. העיר של סעיד אבולעפיה

סעיד אבולעפיה (צילום יח"צ)
סעיד אבולעפיה (צילום יח"צ)

"העיר שלי" - מדור שבו בוחרות דמויות עירוניות מוכרות את המקומות האהובים עליהן. והפעם: סעיד אבולעפיה, הבעלים של מאפיית אבולעפיה חושף את הביס הכי טוב בארץ לדעתו (זה משתנה כל הזמן, אבל כרגע הוא עם רדלר) ואת חנות התבלינים מס' 1

1. זעתר מרקט

הרבה מעבר לחנות תבלינים. בזעתר יש מבחר עשיר של תבלינים איכותיים, חליטות תה מיוחדות מעשבים ייחודיים (בחורף אני נהנה לרקוח חליטות שונות) וממתקים מיוחדים שהם מייבאים מכל אזור הלבנט. אני ממליץ במיוחד לקנות סומאק טרי.
יהודה הימית 59

2. ג'ורג' דה בף

ג'ורג' עבדו עובד עם בקר מקומי ומצליח להוציא נתחים ברמה של וואגיו. הוא מתקשר אלי כשיש נתחים מיוחדים, מעביר סרטון ואני מקבל עד הבית קרטון באריזות ואקום. הסינטה שלו היא הכי טובה שאכלתי בארץ. בכל מה שקשור לטלה, אני קונה באבו חילווה ברחוב יפת.
הצפירה 10

3. מעדניית יום טוב

כשאני מגיע למעדניית יום טוב אני כמו ילד בחנות ממתקים. ממש חנות קטנה ומטריפה. אני נהנה לטעום מכל המטעמים שיש להם במקום לרבות דגים מעושנים (הכי אוהב מקרוסקה), אלא אם הביאו לקרדה טורקית. אני אוהב לקחת הביתה גבינות מיוחדות, היביסקוס ממולא ונקניקי בוטיק ולא מפספס את הזיתים בצבע הירוק זוהר מסיציליה.
לוינסקי 43

4. HOC

אני לא איש של קפה אבל אני חסיד של מאצ'ה לאטה, ולהוק יש ללא ספק את המאצ׳ה הכי טובה בארץ שהם מייבאים בעצמם מיפן (ceremonial grade). אבל אי אפשר להגיע להוק בלי לאכול את כריך החביתה הכי טעים בארץ – חביתה אוורירית בלחם רך, ממש לנגוס בענן. כל מי שמתלווה אלי למקום מעיד שכאן מגישים את הקפה הטוב בתל אביב.
התבור 2

5. רדלר

אני אוכל לפחות שלוש פעמים בשבוע במסעדות וכל הזמן יש לי מסעדה תורנית מועדפת. כרגע מדובר ברדלר של מושיקו גמליאלי. ברוסקטת בריוש עם חמאת מיסו, אבוקדו והדג ים היא אחד הביסים האהובים עלי בארץ, ראש בראש עם ברוסקטת ברבון בבר 51. שלא לדבר על הספגטיני סרטנים כחולים ובוטרגה, בליגה של ספגטי סרטנים במסעדת אריא שלצערי לא תמיד נמצא בתפריט. לצמחונים, הברוקוליני המעושן הוא הכי טעים שאכלתי בחיי. תודו לי אחר כך.
נחלת בנימין 48

רדלר (צילום: עמית גירון)
רדלר (צילום: עמית גירון)