הוא השף של אחת המסעדות הטובות בעיר. בשוק הזה הוא מקבל השראה

תומר טל (צילום: ניצן רובין)
תומר טל (צילום: ניצן רובין)

"העיר שלי" - מדור שבו בוחרות דמויות עירוניות מוכרות את המקומות האהובים עליהן. והפעם: תומר טל (ג'ורג' וג'ון) שסגר מעגל במושבה האמריקאית ולא מוותר על מנת פועלים בפיתה ומיץ זרחני

1 בנובמבר 2021

1. המושבה האמריקאית

הדירה הראשונה שלי ושל אשתי, עוד לפני שנישאנו, הייתה במושבה האמריקאית. זו שכונה שהיא קצת אאוטסיידרית לתל אביב ומבחינתי ג'ורג' וג'ון שנמצאת כאן היא סגירת מעגל. אני מאוד אוהב להסתובב כאן, לטייל ולראות בעלי מלאכה שמזכירים זמנים אחרים.

המושבה האמריקאית (צילום: דין אהרוני רולנד)
המושבה האמריקאית (צילום: דין אהרוני רולנד)

2. פלאפל תדמור

פעם בשבוע אני עוצר בפלאפל תדמור ואוכל פיתה עם שניצל בציפוי קמח – ולא פירורי לחם – בטעם ילדות. התוספות הכי פשוטות: סלט כרוב, פטרוזיליה, בצל וטחינה, ושני סוגי חריף טעימים, אדום וירוק.
דרך שלמה 100

פלאפל תדמור (צילום: יח"צ)
פלאפל תדמור (צילום: יח"צ)

3. שוק התקווה

תמיד כשאני מרגיש צורך בהשראה אני נוסע לשוק התקווה, ובמיוחד לרחוב הקצביות. משהו באטליזים הישנים עושה לי סדר בראש ותשוקה לבשר מהסוג הפחות שכיח, חלקי פנים ודברים שאפשר לקנות רק שם. אחר כך אני עוצר בעגלה של איש מבוגר שמוכר רק סמבוסק חומוס ושותה כוס מיץ זרחני.

שוק התקווה. צילום: אנטולי מיכאלו
שוק התקווה. צילום: אנטולי מיכאלו

4. התחנה המרכזית

התחנה המרכזית מזכירה לי שווקים בתאילנד. יש שם חומרי גלם מעניינים, בעיקר ירקות, ושורת מסעדות של עובדים זרים שתמיד מסקרנות אותי. אני יודע שהתחנה המרכזית עומדת להיסגר, מה שרק מעצים את הסיפור.
לוינסקי 108

מונדו בתחנה מרכזית. צילום: ניב טובול
מונדו בתחנה מרכזית. צילום: ניב טובול

5. הסטודיו של דן לב

בין אמנות לאוכל יש חיבור שמאוד נוגע ללבי. מעבר לזה שאני אוהב להסתובב בגלריות, עשיתי עם הצלם דן לב מספר פרויקטים שפתחו לי את הראש בהתייחסות לאוכל. אני מאוד אוהב את הסטודיו שלו, שיש בו אווירת יצירה.
שניצלר 26

סטודיו דן לב. מתוך פייסבוק
סטודיו דן לב. מתוך פייסבוק