העיר שלנו: 7 המלצות של מקומיים על מסעדות נהדרות בתל אביב

מקום שכולו כיף. 85/15 (צילום: מאריאנה סטנסבה)
מקום שכולו כיף. 85/15 (צילום: מאריאנה סטנסבה)

מסעדה פלסטינית-ביתית, פופ אפ בוריטו לוהט, יפנית לחגוג בה, מקסיקנית שנחבאת במזרח העיר. במדור "העיר שלי" ממליצים לנו תל אביבים מוכרים על המקומות שהם אוהבים במיוחד, ואיכשהו יוצא שאלה תמיד מקומות שמוצלח ונעים לאכול ולשהות בהם (ולהיזכר בקיומם). קבלו טיפים של אלופים

19 באוקטובר 2024

מה שאנחנו אוהבים במדור "העיר שלי", חוץ מאת האנשים שמתארחים בו מדי יום, זה את המסעדות שהם בוחרים להמליץ עליהן. אלה כמעט תמיד מסעדות ותיקות למדי, יציבות באיכותן, כנות בכוונותיהן. אלה גם כמעט תמיד מסעדות שקוראים עליהן פחות במדורי האוכל, מעט נחבאות ונשכחות מציידי הטרנדים והבאזז הקולינרי, אבל אהובות מאוד על ידי הקהל הקבוע שלהן. והן תמיד מסעדות שטוב ונעים לאכול ולשהות בהן. אספנו כמה המלצות חמות כאלה מהשבועות האחרונים – החל מהפופ אפ בוריטו הכי חם בעיר ועד למסעדה לא מספיק מוכרת של אוכל ביתי פלסטיני – והן חמות כי הן באות מהלב של התל אביבים שבחרו בהן. אחרי הכל, זאת העיר שלהם.

>> עולם הולך ונעלם: 21 מסעדות הפיין דיינינג הכי טובות בתל אביב
>> כאן אוכלים בכיף: 25 מסעדות הקז'ואל הכי טובות בתל אביב

הביתית // סופרא

דניאלה קנטור, ממייסדות ארגון הסיוע הנערץ עלינו "תרבות של סולידריות", עם המלצה נדירה על אחת המסעדות היותר טובות ופחות מוכרות ביפו:
בשכונת נגה יש מקום שנקרא סופרא, מהשנים האחרונות, שמגיש אוכל פלסטיני ביתי. טעים בטירוף, מחירים הגונים, א.נשים נעימים וטובים. אני אוהבת לקחת קופסא של עלי גפן בעבודת יד לפיסת דשא ליד חוף הכלבים לבילוי מתוק עם עצמי.
דרך סלמה 3 // העיר של דניאלה קנטור

אמא של אחמד טיבי – מאחורייך. המפתול של סופרא (צילום דוד חיון)
אמא של אחמד טיבי – מאחורייך. המפתול של סופרא (צילום דוד חיון)

הפופ אפ // הבוריטו של קובי

בדרך להצגה חדשה, השחקנית עירית בנדק גוררת אותו לפופ אפ הבוריטו הדי-חדש והמצוין ממש הזה:
בפופ אפ של קובי פליישמן (צלם ובמאי ושף מחונן) ותימור כהן (שחקנית ואושיית רשת מהממת – תעשו לה עוקב) מכינים את הבוריטו הכי טעים בעולםםם. הם מתארחים בסמאש בורגר באלנבי כמעט כל חמישי-שישי. בתור חובבת אוכל מקסיקני אני מודה שהרבה זמן לא נתקלתי בבוריטו כזה (גם לטבעונים והצמחוניים – הנאה מובטחת). חובה חובה חובה!
אלנבי 47 // העיר של עירית בנדק

הקז'ואלית // 85/15

העורכת הספרותית נטע גורביץ' שולחת אותנו לאחת המסעדות הכי אנדרייטד בעיר, מקום ברמה של מסעדת שף עם יחסי ציבור של קפה שכונתי:
כבר כמה שנים שהמסעדה הזאת לא רק מצליחה להסיר את השחור מעל פינה מקוללת בעיר, אלא להיות מקום שהוא גם מעודכן, גם משפחתי וגם פאן במקסימום. לשבת על הבר זה הצגה, הפלייליסט תמיד מכוון על הגרוב המדויק, את הסלט חסה עם אגוזי הלוז והגבינה הכחולה אני מוכנה לאכול שלוש פעמים ביום, ואיפה איזי, שיביא לי כבר צ'ייסר.
מלכי ישראל 15 // העיר של נטע גורביץ'

85/15 (צילום: יח"צ)
85/15 (צילום: יח"צ)

היפנית // מון

מבקר וחוקר הקולנוע פבלו אוטין מזכיר לנו את אחת הסושיות הבכירות והיציבות בעיר, מציאה אמיתית בים העירוני של הסושי הגרוע:
זה לא דבר של מה בכך להגיד שהסושי הטעים ביותר שאכלתי בימיי נמצא פה בתל-אביב במסעדת מון על בוגרשוב (וגם בסניף החמוד יותר בפינסקר, מון לייט). לא הייתי אף פעם ביפן אז אולי עוד יהיו הפתעות, אבל אני כל כך אוהב את הסושי שם שאפילו יצא לי פעם להמציא משחק מילים נוראי וחסר בושה ואמרתי שחוויתי אורז-גזמה. מבחינתי, ביומולדת, בדייט מושלם, או סתם כשיש צורך בנחמה, אני מגיע למון, מתפנק בסושי ומשם צועד לי דרך בוגרשוב אל הים. עם זה בליווי חברה טובה ובשעת שקיעה זה בכלל נפלא.
בוגרשוב 58 // העיר של פבלו אוטין

סושי כמו שסושי צריך להיות, כנראה. מון (צילום: אינסטגרם/moon.sushi.bar@)
סושי כמו שסושי צריך להיות, כנראה. מון (צילום: אינסטגרם/moon.sushi.bar@)

המקסיקנית // לה קטרינה

נמרוד דוויק, מנכ"ל "דרכנו", הזכיר לנו את המקסיקנית המעולה של מזרח העיר שכבר כבשה את ליבנו ושווה נסיעה: 
עברו הימים בהם המסקל היה בר קטן בויטל, והעיר גילתה את המטבח המקסיקני. יש שפע של מקומות, מהם נושקים לגורמה, מהם סוג של פאסט פוד מדויק. לה קטרינה הוא פנינה אמיתית של טעמים, מטבח מקסיקני עם מנות שלא מצאתי במקומות אחרים. חוגג את הטעמים של המטבח העממי המקסיקני. לא מנסה להתחכם, אלא לתת פשוט אוכל טוב במחירים הוגנים. כשהם פתחו ניהלתי חממת חדשנות בבניין ליד, והמקום נתן פייט רציני לבן של הסורי על יגאל אלון בתשומת הלב הקולינרית. אני עדיין עוצר שם לפעמים, ואם מישהו מחפש נחמה המרק מושלם.
נחלת יצחק 4 // העיר של נמרוד דוויק

לואודד כמו שנאצ'וס צריך. הנאצ'וס של "לה קטרינה". צילום: מתן שרון
לואודד כמו שנאצ'וס צריך. הנאצ'וס של "לה קטרינה". צילום: מתן שרון

האיטלקית // צ'יקטי

הקוקטית שולחת אותנו אל אחד ההימורים הכי בטוחים בעיר, מסעדה שהייתם שמחים לפגוש בסמטה ברומא:
בעיני אחת המסעדות הכי טובות בעיר, אם לא בארץ. הבעלים והאנשים שמנהלים אותה הם אנשים טובים, מתוקים למות ויקרים מאוד לליבי. מיכאל הוא שף בחסד עליון, וגם את המסעדה השנייה היותר חדשה שלהם – הוורמוטריה – אני אוהבת מאוד. כצמחונית מושבעת, המנות האהובות עליי הן סלט העגבניות וסלט הצלפים. אין טעים כזה!!
יהודה הלוי 58 // העיר של קוקטית (שירה ברזילי)

דברים טובים לאנשים טובים. צ'יקטי (צילום: איליה מלניקוב)
דברים טובים לאנשים טובים. צ'יקטי (צילום: איליה מלניקוב)

הבר // בית אריאלה

רום אוחיון, מנכ"לית איגי, אוהבת לשבת בבר האגדי בית אריאלה, שבנוסף לכל מעלותיו מגיש בשנים האחרונות גם אוכל טעים וטוב:
בר הלסביות הלא רשמי בבעלותה של אריאלה האגדית. מקום מפגש קבוע בימי חמישי אחרי שבוע מתיש ולפני ההפגנות של הסופ"ש. מקום קהילתי שפתוח בשעות אקראית לפי מצב רוחה של אריאלה, אבל זה כל הקסם.
הרכבת 2 // העיר של רום אוחיון