עד פופ

הפופ אפים הכי שווים במסעדות

בהנחה שאתם עדיין בארץ, קבלו 12 פופ אפים שיצבעו את המציאות השדופה בטעמים של חו"ל, כי כמה אפשר לשרוץ באינסטה ובמזגן

4 באוגוסט 2019

האלכוהולי: בר יין ברביבה וסיליה

אחרי שנתיים של קוקטיילים קיציים משנה הפופ אפ האלכוהולי אופי ומתמקד בהנגשת יינות מהארץ ומחו"ל. אדומים, לבנים, רוזה ומבעבעים נחלקים לקטגוריות לא שגרתיות ומייצגים יקבים ואזורי יין שאינם נפוצים במסעדות. למשל: אטלמונטי פקורינו (לא הגבינה) בקבוצת "לבנים שמנמנים ומעניינים"; שבלי קוט דה לשה מבורגון בקבוצת "שריריים ומורכבים"; Angels and Cowboys אדום מסונומה ש"מתאים לקיץ הישראלי, אין פה עץ אגרסיבי, יישון מוגזם או עפיצות אגרסיבית" ועוד. היינות נמכרים במחיר נוח, מ-38 ש"ח לכוס ו-118 ש"ח לבקבוק, כדי לאפשר לאורחים להרחיב את מנעד הטעמים ולהתנסות ביינות מיוחדים, כולל בקבוקים שבדרך כלל אינם נפתחים להגשה בכוסות. בתפריט האוכל אפשר למצוא גבינות ממחלבת "בת הרים" ממלכיה, נקניקים וברזאולה מתוצרת בית, פיצות מהפיצריה של רביבה וסיליה (42-52 ש"ח), ספיישלים מהמסעדה וסטייקים מיושנים. במקביל לבר היין קבלו סקופ: מקום חדש של הקבוצה ייפתח באמצע ספטמבר בקומה השניה של הקניון, היכן שפעלה מסעדת מיסטר אנד מיסיס לי. בחלל ייערכו אירועים פרטיים ועסקיים עד 100 איש בסופי שבוע. בשאר הזמן, בבוקר ובצהריים, הוא ייפתח לאירוח אקסקלוסיבי ושקט יותר מהמסעדה שבקומת הקרקע. "יש דברים שקשה לעשות כשמארחים מאות אנשים ביום. אנחנו מנסים לתת תשומת לב אדירה לפרטים, וכאן ניקח את זה לשלב הבא", מסביר הבעלים עמוס אפל, בנה של המייסדת רביבה אפל ז"ל. הריהוט עוצב בשיתוף עם טולמנ'ס, הפריטים נבחרו בקפידה ("הרבה פעמים אנחנו רואים דברים יפים שלא יחזיקו מעמד, מצלחת ועד קנקן תה. במקום שעובד בקצב שלנו אלה דברים לא ריאליים, ופה אנחנו מממשים את החלומות") והתפריט יהיה שונה מזה שמוגש במסעדה בקומת הקרקע. פרטים נוספים נביא בהמשך, כששלב השיפוצים יסתיים והמקום יתחיל להתממש.
מתי: ראשון-חמישי מ-17:30 עד סוף אוקטובר.
רביבה וסיליה 

בר היין הקיצי של רביבה וסיליה. צילום: מיכל אשל לב
בר היין הקיצי של רביבה וסיליה. צילום: מיכל אשל לב

השוקולדי: איקה עושה גלידה

"השוקולד נמס אז הכנתי גלידה. כל כך חם שמתחשק לאכול משהו קר", אומרת השוקולטיירית איקה כהן. "אני כבר הרבה שנים רוצה לשחק בגלידה, וכשחבר סיפר שיש לו מכונה למסור קפצתי על המציאה". בפופ אפ בשיתוף עם חברת ריסטרטו מממשת כהן חלום ומייצרת גלידות בשישה טעמים שלקוחים מעולמות שהיא פוגשת ביומיום או כאלו שהותירו בה רושם. לדוגמה: שומשום שחור ויוזו בהשראת פרלין שומשום לימון, טונקה וסורבה תפוז ג'ינג'ר גזר טבעוני כתום עוקצני ומשגע בהשראת הגלידרייה הארטיזנלית Une Glace à Paris. מחיר: 40 ש"ח למארז במשקל 250 גרם.
מתי: 1-30.8.
איקה שוקולד

גלידת שומשום שחור של איקה. צילום: טל גינה וט
גלידת שומשום שחור של איקה. צילום: טל גינה וט

היפני פלוס: שפים אורחים במנטנטן

מסעדת מנטנטן מקדישה את ימי ראשון של אמצע הקיץ לאירוחי שפים, סוג של פופ-אפ חד שבועי שובר שגרה. המטבח היפני המסורתי משחק פינג פונג עם מטבחים ישראלים ואחרים, כי למי יש כוח לתפריט קבוע. הראשון למלא את המשבצת הוא שף אסף דוקטור (האחים, דוק, אייבי), שיצר יחד עם השף של מנטנטן ניסן אלחסוב תפריט יפני-ישראלי מקומי צבעוני וחסר גבולות על בסיס דגים וירקות. בימי ראשון הבאים יתארחו רימה אולברה (אואזיס), יריב מלילי (בית תאילנדי), תומר אגאי (סנטה קתרינה) ורן שמואלי (קלארו).
מתי: כל יום ראשון החל מ-4.8 משעה 18:00.
מנטנטן

מנטנטן. צילום: אנטולי מיכאלו
מנטנטן. צילום: אנטולי מיכאלו

הפולני: וודקה קפואה ודג מלוח באורבן בייקרי

אם יש משהו שיכול להביס את הקיץ שלנו הרי שזה הטמפרמנט הפולני. באורבן בייקרי חיברו בין  מסורת האפיה הפולנית לוודקה בלוודר, פולניה קרירה גם כן. התוצאה: לביבות תפוחי אדמה עם מטבל שמנת, פשטציקי – בצק עלים במילוי כרוב ופטריות, Kremówke  – שכבות בצק עלים, קרם פטסייר, מסקרפונה וקצפת ועוד מנות הכי רחוקות שאפשר מרגל קרושה (19-32 ש"ח). קוקטיילים על בסיס וודקה בלוודר (36 ש"ח) וצ'ייסרים קפואים (25 ש"ח) יעזרו לתל אביב להתחפש קצת לוורשה.
מתי: 1-30.8.
אורבאן בייקרי, ניצנה 14 (מתחם נגה) יפו, ‏03-5530404‏

פופ אפ פולני באורבן בייקרי. צילום: גיל אבירם
פופ אפ פולני באורבן בייקרי. צילום: גיל אבירם

היווני 1: הדגים של פיראוס בשוק התקווה

שף ג'לאל סאלם חוזר לשתף פעולה עם הקובייה בשוק התקווה, או ליתר דיוק עם דוכן הפריקסה הצמוד, בפופ אפ דגים בסגנון החמארות של פיראוס. דגים טריים שנדוגו באותו בוקר מגיעים מנמל יפו ומוגשים עם מזאטים ואווירה כמו ביוון, כולל מוזיקה יוונית ושבירת צלחות. בתפריט: צזיקי (22 ש"ח), עלי גפן ממולאים (26 ש"ח), סרדינים כבושים על לחם בגריל עם סלסה ולאבנה מתוצרת בית (46 ש"ח), דגים בגריל פחמים או מטוגנים לפי משקל, צלחת לשבירה (10 ש"ח). יאסו.
מתי: כל שלישי וחמישי 19:00-חצות עד אחרי החגים.
הדוכן, הודיה 24 (שוק התקווה) תל אביב, 03-9747333

פופ אפ דגים, הדוכן. צילום: שי אלפסי
פופ אפ דגים, הדוכן. צילום: שי אלפסי

היווני 2: פיצה יוונית עד הבית

אם לא נסעתם ליוון כמו כל עם ישראל ואשתו, לפחות צ'פרו את עצמכם במשלוח פיצה יוונית. במסעדת גרקו מפעילים לאורך כל אוגוסט הלוהט פופ אפ משלוחי פיצה לפי מתכון יווני מקורי עם טופינגז תואמים: סקורדליה (ממרח שום ושקדים) עם שקדים קלויים ודבש; גירוס עגל וכבש עם עגבניות צלויות בגריל וצזיקי; פיצה ספנקופיתה עם תרד, מנגולד ובשמל; פיצה סובלקי פרגיות ופיצת קייאמאקי מתוקה עם קרם יוגורט, פירות יער ושקדים קלויים (66-78 ש"ח). בגזרת האלכוהול אפשר לצרף להזמנה אוזו ובירה מיתוס. גבולות גזרה: צפון תל אביב, אזור הבורסה ברמת גן. מינימום הזמנה 70 ש"ח, דמי משלוח 14 ש"ח.
מתי: 1-31.8.
גרקו 

פיצות יווניות בגרקו. צילום: אנטולי מיכאלו
פיצות יווניות בגרקו. צילום: אנטולי מיכאלו

האסייתי: הודו וקוריאה בפיפי'ז

מה שהתחיל כמסעדת אוכל רחוב אסייתי והתפתח לחלל סדנאות/בית קפה וייטנאמי יהפוך בספטמבר לפופ אפ פאן-אסייתי תזזיתי, שנחלק שווה בשווה בין מלוחים ומתוקים. בכל שבוע תגיש הבעלים יפעת תבואה תפריט שיכסה חלק ספציפי באסיה, גיאוגרפי, קולינרי או קונספטואלי: פוד קורט תאילנדי, מסעדת דים סאם, בר קימצ'י קוריאני ועוד. את יריית הפתיחה למהפך יסמן ערב הודי בפרשנות מקורית ב-30.8.
מתי: ימי שלישי ורביעי עד 30.9.
פיפי'ז, זבולון 5 תל אביב, 03-6476363

הודו-קוריאה בפיפיז. צילום: יפעת תבואה
הודו-קוריאה בפיפיז. צילום: יפעת תבואה

על המים: אוזריה בגזוז

מסעדת החוף גזוז משתפת פעולה עם השפית אביבית פריאל-אביחי (אוזריה), שבנתה תפריט פופ-אפ לחודשי הקיץ בהשפעת חצי האי האיברי והבלקן. ירקות צלויים עם אנשובי אורטיז, סשימי דג ים וענבים באחו בלנקו (מרק שקדים קר), פאבה עם פורטבלו ושרימפס וגספצ'ו מוגשים כפסיפס ססגוני של צלחות קטנות לפתיחת שולחן מול הים (32-48 ש"ח).
מתי: עד 30.9.
גזוז ביץ', הרברט סמואל 51 (חוף ירושלים) תל אביב, 03-6969244

אוזריה בגזוז. צילום: אפיק גבאי
אוזריה בגזוז. צילום: אפיק גבאי

ללא גלוטן 1: גלוטריה ריברסייד

מסעדת הפופ אפ שבדרך כלל פועלת בפסח מפציעה במהדורת קיץ מורחבת בחלל האירועים ריברסייד שבפארק הירקון. לתפריט הקבוע ללא גלוטן שכולל כריכים, סלטים, מנות עיקריות, פיצות וקינוחים נוספים הפעם בשרים ממעשנת שתעמוד במקום: פוקצ'ה במילוי בשר עם בטטות מעושנות וטחינת קשיו; בריסקט מעושן ופנקייק, ספייריבס טלה בתערובת תבלינים וירקות צלויים על פנקייק בטטה ועוד (72- 84 ש"ח). סלי פיקניק עם אוכל מתוצרת המקום יימכרו למי שמעדיף לשבת בדשא של פארק הירקון, ושף הגלוטריה ערן זינו יעביר סדנאות בישול לילדים.
מתי: 30.7-13.8.19 12:00-21:00.
גלוטרייה ריברסייד, שדרות רוקח 2 (מתחם החתירה דניאל) תל אביב, 054-4460303

גלוטריה. צילום: ענת עוזר
גלוטריה. צילום: ענת עוזר

ללא גלוטן 2: עוגילידה בליקמח

בפטיסרי נטול הגלוטן בליקמח יצרו מתכון מנצח נגד החום והלחות – שתי עוגיות מושחתות וביניהן שכבה עבה של גלידת וניל בורבון. בקולקציה תמצאו עוגיית בלונדי עם אגוזי לוז ושוקולד לבן, עוגיית קרמל מלוח עם שוקולד חלב ומלח-ים ועוגיית שוקולד מריר וקקאו הולנדי. לכל עוגילידה אפשר לצרף רטבי שוקולד מריר, קרמל מלוח ופירות יער וטופינגז בסגנון קוביות בראוניז, מרשמלו וניל ושקדים מקורמלים (29 ש"ח, תוספת/רוטב אקסטרה 3 ש"ח).
מתי: מ-12.8 עד סוף ספטמבר.
בליקמח 

עוגילידה בליקמח. צילום: שרון שחר
עוגילידה בליקמח. צילום: שרון שחר

ההמבורגר: יובל בן נריה במוזס

את יום הולדת 15 לארטבורגר המיתולוגי בחרה רשת מוזס לחגוג בשת"פ עם שף חיצוני. מי שנבחר לתפקיד הוא יובל בן נריה (טאיזו, יא פאן), שיצר שלושה המבורגרים בהשראת הארטבורגר וזרמים באמנות מודרנית. ההמבורגר שיחל את הפופ אפ הוא ה-AVANG-ART – קציצת בקר עם צ'דר בלחמנייה על צלחת שמדמה קנווס של ציירים, ומסביבו רטבים בשישה צבעים (גבינת מסקרפונה שחורה, קרם שום ותרד ירוק ועוד). אחריו יוגש Ur-bun  בהשראת זרם הדה-קונסטרוקטיביזם – לחמניית אחיזה שבן נריה פיתח במיוחד עבור הרשת ובתוכה המבורגר דחוס משתי קציצות וטופינגס צ'דר, טבעות בצל סגול וירקות עם רוטב סודי. המבורגר Naturalism –  השלישי והאחרון בשת"פ יוגש כקציצת בקר מתובלת בעלה חסה אייסברג עם צ'דר, חמוצים, עגבניות וטבעות בצל סגול. 79 ש"ח. המנות תוגשנה במסעדות הרשת בלבד (ללא משלוחים וטייק אוויי). מ-6.8.

יובל בן-נריה למוזס. צילום: נועם פרוסמן
יובל בן-נריה למוזס. צילום: נועם פרוסמן

השלגוני: מגנום בר

כבכל קיץ פופ אפ השלגונים חוזר לנמל תל אביב וצובע את הרחבה הצפונית בטעמים מתקתקים. הקולקציה שנוצרה לרגל עשור למגנום בר כוללת שלגוני מגנום ומגנום דאבל בטעמי וניל, קרמל, שוקולד ופיסטוק בהגשה לא שגרתית, בתוך קרפ או לחמניה למשל, עם תוספות גרידת ליים, טחינה גולמית, תערובת פיצוחים פיקנטית ועוד.
מתי: ראשון-חמישי 17:00 – 23:00, מוצ"ש 21:30 – חצות , עד 29.8.
מגנום בר, רחבת הדק הצפוני, נמל תל אביב

מגנום בר. צילום: אפיק גבאי
מגנום בר. צילום: אפיק גבאי