יקר לטוס בקיץ? 8 מאפים שיעיפו אתכם מתל אביב לאירופה

עוד לקוחה מרוצה שאכלה פסטל דה נאטה ועפה לליסבון (צילום: שאטרסטוק)
עוד לקוחה מרוצה שאכלה פסטל דה נאטה ועפה לליסבון (צילום: שאטרסטוק)

מחירי כרטיסי הטיסה לאירופה בקיץ מזנקים, טיסות זולות אין, ולנו נותר להתנחם בדרך היחידה שאנחנו מכירים: פחמימות מתוקות ומושחתות בטעם ובאיכות של אירופה, מהפסטל דה נאטה הליסבוני של הבייקרי שואו רום ועד הקרדמומאבולר הסטוקהולמי של פיקה. אם אין טיסות - תאכלו עוגות

21 ביוני 2022

אנחנו מניחים שכמו ישראלים רבים וטובים בימים אלה, גם אתם ואתן גוללים ומרפרשות את עמודי הטיסות הזולות בתקווה שהטיסות ירדו קצת במחיר. 400 דולר לרודוס? 600 דולר לפריז? כל מה שאנחנו רוצים הוא קצת אסקפיזם עם מזרקה, קתדרלה, מזג אוויר מעט קריר יותר ופריימרק. המחירים ישאירו רבים בארץ, והגלובליזציה דאגה לכך שלפחות מאפים בטעם ובאיכות של אירופה נוכל לאכול פה בלי שום בעיה ולהפליג בדמיונות לבירות היבשת. אם אין טיסות תאכלו עוגות – גרסת נתב"ג.

פסטל דה נאטה פורטוגזי | דה שואו רום בייקהאוס

פסטל דה נאטה הוא קינוח פורטוגזי ידוע ואהוב שמורכב ממעטפת בצק עלים אפוי ופריך ומילוי נדיב של קרם פטיסייר, שילוב מנצח שלא יכול להיכשל. כעת ניתן למצוא אותם במגוון טעמים בשואו רום בייקהאוס, שם מלבד הפסטל הקלאסי תוכלו למצוא גם פסטל בטעם קרמל מלוח ממכר (אכלנו שלושה בלי להתבלבל או להסתכל לאחור), בטעם פירות יער עם עוד קריצה אירופאית וגם בטעם שוקולד. הכי קרוב לליסבון שנגיע השנה. 60 ש"ח ל6 יחידות בטעמים לבחירה, הזמנות באתר

עם קריצה צפון-אירופית. פסטל דה נאטה של השואו רום (צילום: תמוז רחמן)
עם קריצה צפון-אירופית. פסטל דה נאטה של השואו רום (צילום: תמוז רחמן)

קנלה די בורדו צרפתי | poc cafe

מי שטרם טעם קנלה לא ידע מתיקות אמיתית מהי. מדובר במאפה מסורתי קטן בצורת גליל שמגיע מחבל בורדו הצרפתי וניחן במרקם חד פעמי: קשיח וקרמלי מבחוץ, אך רך ומבורך מבפנים. השילוב יוצר ביס מהנה ומנצח שהפך לאחרונה ללהיט עירוני עולה. בפוק קפה הפלורנטיני מגישים גרסה נהדרת שלו שמאופיינת במידת אפייה מדויקת וטעם נשכח של צרפת. 14 ש״ח, כפר גלעדי 48.

יופי, עכשיו אנחנו רוצות לטוס לבורדו. הקנלה של POC קפה (צילום: יחסי ציבור)
יופי, עכשיו אנחנו רוצות לטוס לבורדו. הקנלה של POC קפה (צילום: יחסי ציבור)

מאריטוצי רומאי | נורדיניו

כל מי שביקר בעבר ברומא (ומתגעגע לימים) בוודאי זוכר ויטרינות עמוסות במאפים מזולפים ומלאים בקרם, קצפת וטובין נוספים. מאפים מהסוג שדי לנגוס בהם ביס אחד ולראות כי יש טוב בעולם. כזה הוא המאריטוצי הרומאי שהוא למעשה מאפה שבין לחמניה עגלגלה רכה ואוורירית ובין סופגניה מוארכת, מלאה עד כלות בקצפת בניחוח וניל משכר. תאכלו לטעום את רומא בנורדיניו, מבטיחים שלא תרגישו בהבדל. 21 ש"ח, נחלת בנימין 27, 077228731

רומא, תביאי ביס. המאריטוצי של נורדיניו (צילום: שרון יערי)
רומא, תביאי ביס. המאריטוצי של נורדיניו (צילום: שרון יערי)

סקונס בריטי | איטס קפיטריה

איט'ס אולווייז פייב אוקלוק איפשהו, נכון? וזה הזמן לתה וסקונס כמו שהממלכה המציאה. היינו רוצים לטוס עד ללונדון האהובה כדי לנגוס בסקונס משוח בחמאה וריבה כהלכתו לצלילי הגשם הניתך על החלון, אבל עד אז ניאלץ לאכול אותו בשינקין או בבית חנה. לא נורא, מדובר בסקונס קלאסי למהדרין, אפוי עם כמות חמאה נדיבה וניכרת ומגיע עם חמאה בנוסף וריבת פטל ביתית – לפי הספר ממש. 20 ש"ח, שינקין 20, 03-6027888

כל כך בריטי. הסקונס של איטס (מתוך עמוד האינסטגרם של Eats)
כל כך בריטי. הסקונס של איטס (מתוך עמוד האינסטגרם של Eats)

קרדמומאבולר שוודי | פיקה

מהלהיטים העירוניים הגדולים של השנים האחרונות: מדובר במאפה שמרים מגולגל ואסתטי כשמה שהופך אותו למיוחד וייחודי באמת הוא העובדה שהוא מכיל תוספת נדיבה של הל. גם אנחנו הכרנו הל בעיקר בקפה שחור, אבל איזה כיף שיש הפתעות מסקנדינביה. פיקה מגישה לחיך הישראלי את הקונדיטוריה השוודית כבר מספר שנים ואנחנו רק שמחים ומודים על כך שאנחנו מתענגים על מאפים נהדרים שאת שמם אין לנו שום סיכוי או יכולת לבטא. אבל יאמי זו מילה בינלאומית. 16 ש"ח בכל הסניפים, אפשר גם להזמין

מאפה הל שוודי של פיקה (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של Fika)
מאפה הל שוודי של פיקה (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של Fika)

לוקומדס יווניים | גרקו

כולנו מתאבלים על כך שהטיסות ליוון האמירו והגיעו כאמור לאזורי ה-300-400 דולר. איפה הימים שהיינו נוסעים להרקליון בעשרים יורו, מתייבשים בשדה ומחכים למעבורת עד שמגיעים לאי הנכסף? כנראה שהימים הם ימי טרום קורונה, וכל שנותר לנו הוא להתנחם בעונג על הלוקמדס המופלאים גרקו,  עמוסים בדבש ומטוגנים כהלכה ולא חוטאים בשמנוניות יתרה. קאלימרה! 44 ש"ח, אפשר גם להזמין באתר

יאסו פחמימות מטוגנות. לוקומודס של גרקו (צילום: יחסי ציבור)
יאסו פחמימות מטוגנות. לוקומודס של גרקו (צילום: יחסי ציבור)

לינצר טורט אוסטרית | שטפן בייקרי

האגדה מספרת כי לינצר טורט היא העוגה הוותיקה ביותר המוכרת לאנושות ומתכון אליה נמצא כשהתאריך החתום הוא בשנת 1696. כן כן, עוגה עם מורשת. בשטפן בייקרי אופים אותה לפי מיטב המסורת, היא מורכבת מבצק פריך בתוספת אגוזי לוז טחונים המתובל בתבלינים חמים כגון ציפורן וקינמון, ממולאת בריבת דומדמניות ביתית ומעליה רצועות בצק מונחות בשתי וערב בדיוק כפי שהתכוון המשורר. 34 ש"ח, טשרניחובסקי 21, 03-6799788.

לינצר טורט של שטפן בייקרי (צילום: אפיקגבאי)
לינצר טורט של שטפן בייקרי (צילום: אפיקגבאי)

פופרטייס הולנדיים | ביאטריס סלון

פופרטייס הם הגרסה ההולנדית לפנקייקים ואצלנו תוכלו למצוא אותם בבר של מעדניית ביאטריס, השלוחה ההולנדית התל אביבית שלא מאכזבת אותנו. הפופרטייס קטנטנים, שמנמנים ומטוגנים – כמובן. בצק הפופרטייס מורכב מקמח לבן, שמרים ומעט קמח כוסמת והתערובת הזו מעניקה לו מרקם יחודי וטעם חמים ונהדר. כשמוזגים על הקטנים תועפות מייפל, אבקת סוכר ומבחר של פירות העונה – אפשר להיות רגועים ולחלום על אמסטרדם. 29 ש"ח, קינג ג'ורג' 22, 050-7222524