מתוק בהגזמה: הקינוחים הכי מושחתים בתל אביב

קראק פאי, מילפיי אלוהי ועוגיות אוריאו מטוגנות: הקינוחים המושחתים שבלעדיהם החיים אינם חיים

קרמרי טוויסטר, היכונו לשגעון. צילום: תומר לוי
קרמרי טוויסטר, היכונו לשגעון. צילום: תומר לוי
25 בינואר 2017

הם עושים לנו טוב בלב, טוב בבטן, אולי פחות טוב בישבן אבל זה כבר דיון אחר. הנה הרשימה הכי עתירת קלוריות, חמאה ופחמימות שתמצאו: הקינוחים הכי מושחתים בתל אביב.

סקצ‘יאטינה אלה נוטלה

אז נכון, לא בטוח שתצליחו להגיד את שם הקינוח שלוש פעמים ברציפות מבלי לשבור שן, אבל מה זה משנה? ברוסטיקו מגישים קינוח פשוט וגאוני: מעין פוקאצ'ה פריכה ושחומה במילוי לוהט של נוטלה ומסקרפונה (41 ש"ח). המטבח האיטלקי מעולם לא היה מתוק ומאושר כל כך. וגם אנחנו. ומפה, אנחנו מוכרחים לטעום קינוח מושחת עם פירות. איך נשמע לכם השילוב בין בננות לקרמל?

סקצ‘יאטינה אלה נוטלה ברוסטיקו (צילום: ויקטור לוי)

שטרודל בננות

יש קינוחים שנכנסים לנו עמוק ללב. שטרודל הבננות של הקופי בר הצליח לעשות את זה, ובקלות. בינינו, מה יותר טוב משילוב של בצק פריך, בננות חמות, שלולית נדיבה של קרמל וגלידת וניל? אין ולא יהיה. השטרודל של הקופי בר הוא שיא החזירות המוצדקת ואנחנו מוכנים לאכול אותו בכל שעה ביום, רק תגידו לנו מתי (38 ש"ח). ועכשיו, לכנאפה שמקרבת לבבות ועושה טוב בנשמה.

כנאפה

לכאורה כולה כנאפה, אבל כנאפה עושים באהבה או לא עושים בכלל, ובמסעדת יפו תל אביב מרעיפים עליה קיתונות של אהבה. מדובר בכנאפה מושלמת: לא מוצפת בסירופ, פריכה, לא מתוקה מדי, ונמסה בפה. מוש (50 ש"ח). אפשר עוד בבקשה? ומפה, מעבר חד לפחזנייה עם הרבה שיק צרפתי.

כנאפה לשניים, יפו תל אביב. צילום: אסף רזון
כנאפה לשניים, יפו תל אביב. צילום: אסף רזון

פחזנייה

שמעו מעשה בפחזנייה: הפחזנייה הכי מתוקה, וגם הכי שווה, נאפית לה בשקט בשקט במילק בייקרי ביפו. מילק נפתחה לפני שנתיים ומאז יש לה קהל מעריצים שרק הולך וגדל. את הפחזנייה אנחנו מכירים טוב עוד משנות השמונים העליזות, אבל כאן מדובר בגרסה המודרנית שלה: עטופה בבצק ברטון, פריכה מאוד מבחוץ, חלולה מבפנים וממולאת בנדיבות בקרם פטסייר קלאסי. מה שהופך אותה להו-כה-מושלמת הוא הטריות: רק כשמזמינים את הפחזנייה, הקונדיטורים החרוצים ימלאו אותה בפטיסייר ויגישו לכם אותה. הכי פייר הרמה שיש. כל מתוקה כזו תעלה לכם 8-10 שקלים ולא, אחת לא תספיק.

פחזנת מלכותית של מילק בייקרי. צילום: רן בירן
פחזנת מלכותית של מילק בייקרי. צילום: רן בירן

אוריאו מטוגנות

דמיינו לכם עולם שכולו שחיתות, אבל כזו מהזן המתוק, בו לוקחים עוגיית אוראו ובמקום לחסל אותה מיידית ולעבור לבאה בתור, משליכים את העוגיות לטיגון עמוק, כשהן עטופות בבלילת בירה. בשתי מילים: גן עדן. את הקינוח המושחת הזה תמצאו בטאקריה הדרום תל אביבית. אם הטיגון העמוק לא מספיק לכם, תוכלו לקבל את השחיתות הזו עם קצפת. אגב במנה אחת תמצאו שלוש עוגיות, קחו בחשבון הקלורי (19 ש"ח). ועכשיו, יובל בן נריה מחכה לכם.

View this post on Instagram

When you’re the toughest cookie you know.

A post shared by Taqueria Tel-Aviv (@taqueriatlv) on

אננס צלוי

השף יובל בן נריה מפגין בטאיזו שימוש מבריק בתבלינים, תעוזה והבנת חוש הטעם, ומגיש קינוח מורכב ומאתגר שמרפרר להודו. פטיסייר קוקוס, הל ואניס, טופי תבלינים, קרם וניל, שוקולד לבן, קראמבל מלוח וכמובן אננס צלוי (52 ש"ח). כל הטעמים משתלבים יחד ויוצרים קינוח הרמוני, לא מתוק מדי, מאוזן, מורכב ואינטליגנטי, בדיוק כמו שהקונדיטורית שמנצחת על התזמורת הזו, אנה שפירו, יודעת. לזה אנחנו קוראים קינוח חצוף ופשוט מעולה. ואי אפשר בלי נמסיס שוקולד, פשוט אי אפשר.

אננס צלוי של טאיזו. צילום: יחצ
אננס צלוי של טאיזו. צילום: יחצ

נמסיס שוקולד

הנמסיס של אריא היא עוגת שוקולד שקשה לעמוד בפניה, היא עשירה, נימוחה, לא מתוקה מדי ומוגשת עם שלל תוספות שהופכות אותה ללונה פארק של עוגות השוקולד: קרמבל שיבולת שועל, גנאש שוקולד חלב, מרשמלו פלאפ וגלידת וניל (48 ש״ח). הקינוח קיים במסעדה מיום הקמתה ומאז ועד היום, הוא הבסט סלר של המקום. אז מי אנחנו שנתווכח? ועכשיו לקינוח ממכר במיוחד.

קראק פאי

את ההתמכרויות שלנו אנחנו אוהבים מתוקות-מתוקות, וזו בדיוק הסיבה שלקראק פאי הזה שמור מקום של כבוד ברשימה שלנו. אמנם התיאור של העוגה יבש וחסר כל סקס אפיל – שיבולת שועל וחמאה – אבל אוי למי שטועם ממנה. אי אפשר לעצור את זה – ההתמכרות כבר אצלו בדם. המקור של העוגה ככל הנראה באנגליה, משם נדדה לארצות הברית ובסופו של דבר הגיעה גם אלינו. וטוב שכך. אז מי שהתגעגע לקראק פאי המיתולוגי של קפה 48 ימצא אותו ב־m25 בשוק הכרמל. משולש נימוח, עסיסי ומופלא שתמיד נגמר מהר מדי (34 ש"ח). בעמוד הבא – קינוח שלא פשוט להכין, אבל כל כך כיף לזלול.

קראק פאי ממכר של יהונתן בורוביץ. צילום: ירון ברנר
קראק פאי ממכר של יהונתן בורוביץ. צילום: ירון ברנר

סופלה א לה מינוט

ברור, כולכם מכירים סופלה, אבל עם כל הכבוד לרשת בתי הקפה שבטח מכינה סופלה מחומם בפריפריה, לפופינה אין מתחרים. במסעדת פופינה השף אוראל קמחי יודע איך להתמודד עם מאפה השוקולד המאתגר – באמת מאתגר – של הצרפתים, ומכין אותו מאפס רק ברגע ההזמנה. כשהתוצר יונח על השולחן, מלא בפצפוצי שוקולד, ליבה נוזלית וגלידת אגוזי לוז לאיזון כל הלהט, תבינו שמעולם לא טעמתם סופלה, עד הרגע.

View this post on Instagram

Great food !

A post shared by Aharon Malka (@aharon_malka1) on

עוגת גבינה

עם הטבעונים סליחה, אבל יש עונג סודי בעוגת גבינה ששמור לקינוחים מלאי שמנת. המתכון האנגלי של עוגת הגבינה של קלארו (48 ש"ח) דואג שתקבלו את מנת החלב היומית המומלצת, ואז מותח את ההמלצה עד קצה גבול היכולת ודרך כמה גבולות בינלאומיים. השמנת צרפתית, הוניל ממדגסקר והבסיס הקראנצ'י מעוגיות סבלה. אנחנו יודעים שזו לא מדינה, אבל עדיין רוצים לחיות שם. התענוג הזה מצופה בשמנת חמוצה וזילוף קולי פטל ופירות יער אדומים, מגע קטן של צבע על העוגה הצחורה כשלג.

עוגת גבינה של קלארו. צילום: ירון ברנר

קרמרי טוויסטר

הקרמרי טוויסטר, מאפה בצק מתוק מוכן למילוי עם שלל קרמים מהמיכלים התלויים: פאדג' שוקולד חם ותוספות קרנצ'יות כמו אגוזי לוז, שבבי שוקולד, קוקוס, כדוריות שוקולד קליק בטעמים, קראמבל עוגויות לוטוס, קראמבל אוריאו ועוד. משם ממשיכים למילוי קריר במיוחד: בין ארבעה לשישה טעמים מתחלפים של גלידה אמריקאית טרייה או כדורי גלידה איטלקית. המחיר שנקבע, 18 ש"ח לקרמרי טוויסטר במילוי גלידה אמריקאית ו-20 ש"ח במילוי גלידה איטלקית, משקף את הקו הנגיש של הקונדיטוריה קרמרי דה ל'אקלר שמגישה אותו מדי יום.

חייבים ביס. קרמרי טוויסטר. צילום: תומר לוי
חייבים ביס. קרמרי טוויסטר. צילום: תומר לוי

פחזניות סנט הונורה

כמו שכל ילד בן 6 יודע, אין שום דבר מתיקה ששווה את הקלוריות שלו כמו ממתק דביק, והפחזניות סנט הונורה של הוטל מונטיפיורי (36 ש"ח) ידבקו לכם לאצבעות, לחיך ולנשמה – בהתאמה. פחזניות אווריריות שממולאות בקרם פטיסייר, מזוגגות קרמל ומוגשות לצד קצפת וניל לצורכי הגזמה. היינו מזהירים אתכם מלקחת ביס שיגרום לכל הקרם ללכלך לכם את הידיים, אבל ביננו, גם אנחנו לא התאפקנו ופשוט הכנסנו אותן לתוך הפה בשלמותן.

מילקשייק

אתם יכולים לטעון שמילקשייק זה משקה ולא קינוח, אבל זה רק סימן שלא טעמתם עדיין את המילקשייקים הסמיכים, המגוונים והמשוגעים של שייק אאוט. מבחר הממתקים הענק שעל מדפי חנות המילקשייק לא נמצא שם רק כדי להוציא לכם את העיניים ולהפחיד רופאי שיניים, אלא בעזרתו תוכלו לבחור שייק מותאם וייחודי שמערבב בין הממתקים האהובים עליכם ביותר למשקה החלבי, וכמובן עוד המון סוכר (וקצפת ומרשמלו). המחירים נעים בין 25 ש"ח ל-400 מ"ל ל־50 ש"ח עבור ליטר. זכרו –  זה שהוא עובר דרך קש לא הופך אותו לפחות מושחת. בקינוח המושחת הבא יש אלף עלים. אתם יודעים למה אנחנו מתכוונים, לא?

מילקשייק של שייק אאוט. צילום: אנטולי מיכאלו

מילפיי מסקרפונה

את המילפיי של מסעדת טוטו היינו שמחים לטרוף גם אם לא היו בו אלף שכבות, מדובר במילפיי קלאסי על בסיס קרם מסקרפונה, אבל עם טוויסט בעלילה בדמות ערמונים ורוטב טופי חם. הקינוח הזה נחשב בצדק לקינוח אלמותי ולשילוב מושלם של עמים שמצדיק את ליקוק הצלחת (54 ש"ח).

טוטו. צילום: אנטולי מיכאלו
טוטו. צילום: אנטולי מיכאלו