הרצאה ללא מילים: קחו נשימה והצטרפו ללילה של שוטטות במוז"א

"המואר", עבודתה של מירב הימן. מתוך תערוכת "אסאנה לרגע", מוז"א
"המואר", עבודתה של מירב הימן. מתוך תערוכת "אסאנה לרגע", מוז"א

ערב מיוחד במינו עומד להתקיים ביום שישי הקרוב (21.6) במסגרת אירוע סגירה לתערוכת "אסאנה לרגע", אז תוכלו לשוטט בחלל התערוכה לצלילי 4 שעות של מוזיקה אקספרמנלית מאת תאי רונה, ולקחת קצת אוויר שנדרש בדחיפות

הימים מתוחים הם, והלילות גם כן. וזה מחלחל לכל תחומי החיים, בין אם נרצה בכך או לא. הצורך לקחת כמה רגעי נשימה מהיום יום המלחמתי המופרע שנקלענו אליו מתגבר, ולמרות שחיי הלילה התל אביביים נשמרו בחיים (מספיק בקושי), הם כבר לא נראים אותו הדבר. ברור, עדיין יש מסיבות בשפע, אבל במקביל גם החלו לצוץ אירועי אמנות/בילוי אלטרנטיבים – ובדיוק כזה אירוע עומד להתקיים ביום שישי הקרוב (21.6) במוזיאון ארץ ישראל.

>> הפתעת השנה: האם "בית הדרקון" הולכת לנצח את "משחקי הכס"?

האירוע המדובר מתקיים לרגל סגירת התערוכה "אסאנה לרגע – נשימה מדיטטיבית במציאות עכשווית" באוצרות רז סמירה, תערוכה שנולדה מתוך הצורך להתרחק קצת מהמציאות העכשוית קורעת הנשמה, אל עבר האמורפי, המופשט, המרגיע והמרפא לנפש. תערוכה מנותקת מזמן וממקום. והאירוע שצפוי להתקיים אמור לספק בדיוק את תחושת האסקפיזם המתבקשת הזו, בעזרת אחד הדי.ג'יים הכי מושלמים לניתוק – תאי רונה.

עבודתו של אלון סגל. מתוך תערוכת "אסאנה לרגע", מוז"א
עבודתו של אלון סגל. מתוך תערוכת "אסאנה לרגע", מוז"א

למקרה ונמנמתם, במהלך השנים האחרונות רונה – די.ג'יי ותיק ואהוב בחיי הלילה המקמיים – פיתח את אירועי "השתרעות", המתקיימים בלוקיישנים יחודיים ברחבי הארץ, ומכוונים לסוויט-ספוט המוזיקלי שמלווה את מצב הביניים שבין ערנות,שינה וחלום. הפעם האירוע לא יהיה דומה, כי המוזיקה האקספרמנטלית שהוא ינגן יוקדשו לשוטטות בתערוכה, בתקווה שתוכלו למצוא שם רגע של שקט נפשי בין הצלילים. האירוע יתקיים בשעות הערב, החל מ-21:00, וימשך לאורך ארבע שעות של מוזיקה מרפאת ודימויים מרגיעי עיניים. נשמע כמו בול מה שאנחנו צריכים כרגע.
"הרצאה ללא מילים", תאי רונה מתארח ב"אסאנה לרגע". 21.6, 21:00, מוזיאון ארץ ישראל. לפרטים נוספים וכרטיסים