פירורים של אושר: 16 השניצלים הכי טעימים בכל תל אביב

השניצל של מלכה. צילום: אסף קרלה
השניצל של מלכה. צילום: אסף קרלה

אין דברים טובים כמו שניצל, תשאלו את אמא. מנה אידאלית לחורף, קראנץ מושלם לאכילה רגשית, בצלחת, בפיתה, עם פירה, בחלה, בחלומות, במציאות. בקיצור, מבלי להכביר במילים - אספנו בשבילכם את השניצלים הכי טובים בתל אביב

29 בנובמבר 2023

שניצל בפיתה | אצל ציון

אתם מכירים עוד מוסדות שמאיר אריאל כתב עליהם שיר? ובכן, אנחנו לא, והדבר רק מדגיש את קסמו של השניצל של ציון. זהוב ופריך מבחוץ, רך ועסיסי מבפנים, בפיתה עם חמוצים וטחינה, בבגט עם ירקות טריים או גם בצלחת עם קטשופ, ברור. ואיך אמר מאיר? אצל ציון אף אחד לא מתייבש. אנחנו איתו.
35 ש״ח לשניצל בפיתה, הירקון 61

לילדים שיודעים מה טוב. השניצל של ציון (צילום: שלומי יוסף)
לילדים שיודעים מה טוב. השניצל של ציון (צילום: שלומי יוסף)

שניצל וינאי | קפה נואר

הקלאסיקה של קפה נואר כבר הפכה לקלישאה, אבל לעולם לא מאכזבת אותנו. מדובר, כמובן, בשניצל עגל דקיק או שניצל עוף דקיק באותה המידה, שמגיע בגודל נדיב שתופס כמעט כל הצלחת, מצופה כהלכתו בפירורי לחם שחומים וכשהוא נטבל בקטשופ, חרדל ומיונז הוא בדרגת החיים עצמם. אה, וברור שלהוסיף פירה, זה רק מתבקש.
76 ש״ח לשניצל עגל. אחד העם 43 או בוולט

ככה עושים שניצל (צילום: קפה נואר)
ככה עושים שניצל (צילום: קפה נואר)

שניצל ממולא בפירה | מלכה

בסעיף הקודם המלצנו על השילוב המנצח בדמותו של שניצל ופירה, ובסעיף הזה נגיד תודה לאייל שני שהחליט לשלב בין השניים, ולשים את הפירה ממש בתוך השניצל, ובכך גרם לנו עונג שלא ידענו שקיים. הפירה ניצב מעל יריעת חזה העוף המדוקקת, ומטוגן יחד איתה בפירורי לחם זהובים. כן, זה טעים בדיוק כמו שזה נשמע.
88 ש״ח בתפריט ערב, 92 ש״ח בתפריט עסקית עם מנה ראשונה ושתייה. דפנה 2

שניצל מלכה (צילום: אריאל עפרון)
שניצל מלכה (צילום: אריאל עפרון)

שניצל יפני | מנטןטן

השניצל של מנטנטן הוא מהטובים שידענו, ונראה לנו שהבנתם עד כה שבהחלט ידענו לא מעט שניצלים. ראשית, הוא עשוי מפרגית – מה שכבר מבטיח רכות ועסיסיות יתרה. שנית, הוא מצופה בתערובת סמיכה של פנקו ופירורי לחם, ונותר שזוף ומזמין. מומלץ לטבול בחרדל היפני ולשכוח לרגע מהצרות.
52 ש״ח, נחלת בנימין 57 או בוולט

מהמזרח לצלחת. שניצל יפני של מנטנטן. צילום: אנטולי מיכאלו
מהמזרח לצלחת. שניצל יפני של מנטנטן. צילום: אנטולי מיכאלו

שניצל לבן | ויקינג

עוד שניצל שהפך לשם דבר בעיר, ולא בכדי, כי הוא הגילטי פלז׳ר המועדף עלינו בימים קשים. למעשה, בכל הימים. כי למה לא בעצם? למי שבמקרה לא טעם, נספר מיד שהוא עשוי מבשר חזיר, מטוגן בשמן עמוק ובפירורי לחם צפופים, והוא חלומי על אמת. אגב הוא לא מוגש עם פירה אלא עם סלט ירוק, כי כנראה שאיזון זה רעיון טוב כשטורפים שניצל חזרזירי.
95 ש״ח, בן יהודה 6 או בוולט

ויקינג. צילום: יולי גורודינסקי
ויקינג. צילום: יולי גורודינסקי

שניצל תירס | opa

שפית שיראל ברגר חוזרת באופה לקלאסיקה של כל ילדי המפתח באשר הם, שניצל תירס. מינוס האריזה של טבעול, ומינוס הטעם התעשייתי. השניצל של ברגר עשוי תירס מותסס ותערובת קמחים שגם בה קמח תירס, והוא מהווה קריצה לטעם האהוב של הילדות, יחד עם חידוש נחוץ ומרענן. בצד יש איולי ממיץ תירס, חרדל ביתי וצ׳ילי מותסס. אהבנו מאוד
מוגש כחלק מארוחת טעימות במחיר 300 לאדם, החלוצים 6

לא בדיוק טבעול. שניצל תירס. opa. צילום: אביב שוקרי
לא בדיוק טבעול. שניצל תירס. opa. צילום: אביב שוקרי

שניצל קשקבל | רחל בשדרה

טוב, אנחנו לא רוצים להתחכם, אבל כן רוצים להציע אופציה צמחונית נוספת חוץ משניצל תירס (ויש עוד בהמשך). כריך שניצל הקשקבל של רחל זכה לשמו הודות לציפוי העבות של פירורי הלחם המצפה את גבינת הקשקבל, ומבחינתנו – יש ציפוי פירורי לחם שמכבד את עצמו, יש שניצל. חוק טוב לחיים, אגב. ואצל רחל כמו אצל רחל, נוספים לחגיגה המוני מרכיבים שמייצרים כריך חד פעמי: חציל, ביצה, אורוגולה, ארטישוק, קרם עגבניות מיובשות, אבוקדו, רוטב קיסר ועוד הרבה נוספים. ללקק את האצבעות, ליטרלי.
59 ש״ח, בשרונה מרקט או בוולט

אמאל'ה, איזה מבנה. שניצל קשקבל של רחל בשדרה. צילום: מתוך עמוד הוולט
אמאל'ה, איזה מבנה. שניצל קשקבל של רחל בשדרה. צילום: מתוך עמוד הוולט

שניצל לברק בלחמנייה | אייבי

אם אתם שואלים אותנו, שניצל דג הוא דבר אנדרייטד ברמות. אולי זה בגלל דלידג שהוציאו לו שם (וטעם) רע. אבל בכל מקרה, חוסר ההערכה הזה לא מוצדק וצפוי להתבטל ברגע שתשימו מזלגכם על שניצל הלברק המשובח של האייבי. פרוסות לברק טרי מטוגנות כהלכתן בפירורי לחם סמיכים, מוגשות בלחמנייה לבנה ומזמינה עם תוספת לימון כבוש מעקצץ. יאמי.
68 ש״ח, לינקולן 16 או בוולט

שניצל לברק של אייבי. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של המסעדה
שניצל לברק של אייבי. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של המסעדה

שניצל עוף על פסטה | גווידו 

בגווידו, המסעדה שמזכירה לנו את הסופרנוס ומעוררת תאבון תמידי, חשבו על מנה גאונית. היא לכאורה פשוטה, אך מצליחה לענות על כל חשק שהוא. והפעם החשק הוא שניצל ופסטה, והמון גבינה. מדובר בשניצל עוף גדול מימדיים עם מעטה מוצרלה מותכת, המונח על פסטה ברוטב עגבניות. אין לאן לטעות עם מנה כזו, שכוללת את כל אבות המזון באשר הם ומותירה אותנו שבעים ומרוצים.
68 ש"ח, בן גוריון 34

גווידו (צילום: יחסי ציבור)
גווידו (צילום: יחסי ציבור)

שניצל פירורי חלת כורכום | בלאדי שיק

לשניצל שמגיש השף הגלילי במסעדת בלאדי שיק, נוסף טוויסט יחודי בדמות פירורי חלת הכורכום שמעמיק את הטעמים, ומוסיף עוקצנות קלה. החלה הצהובה היא אחד מסימני ההיכר של קומרובסקי והיא מככבת גם בשניצל, ומיטיבה עם הביס המנצח. בצד תפוחי אדמה אפויים נפלאים גם הם, וסלט קולסלאו ביתי.
74 ש״ח, מגדל שרונה במנחם בגין 121 או בוולט

סוחטים אותנו. בילאדי שיק. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של בילאדי שיק
סוחטים אותנו. בילאדי שיק. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של בילאדי שיק

שניצל בפיתה | מי ומי

השניצל של מי ומי עשוי ללא חת. שניצל עוף כמו שצריך, דקיק באופן אידאלי ומדויק, ומענג במיוחד כשפיתה מחבקת אותו היטב משני הצדדים. לפיתה תוכלו לאוסיף כאוות נפשכם, והמלצתנו היא כדלהלן: חומוס, טחינה, צ'יפס רטוב טוב, מעט חריף, הרבה פטרוזיליה, סלט ירקות קצוץ וקורטוב של כרוב לבן מוחמץ. ויש לנו ניסיון בהרכבת פיתות מהסוג הקלאסי.
42 ש״ח, מנחם בגין 35 או בוולט

אין כמו הקלאסיקות. שניצל בפיתה של מי ומי. צילום: מתוך עמוד הוולט של מי ומי
אין כמו הקלאסיקות. שניצל בפיתה של מי ומי. צילום: מתוך עמוד הוולט של מי ומי

שניצל טוב | טוני ואסתר

טוני ואסתר זה מהמקומות האלה שאתה מגיע אליהם כדי לשתות קפה, לעבוד מהלפטופ ולהיתקל באקסים, ואז גם נזכר תוך כדי שיש בו אוכל פשוט מעולה שמחמם את הלב ומספק תחושת נחמה. כזה הוא השניצל שלהם, המכונה בתפריט שניצל טוב. ואכן, כשמו כן הוא – שניצל עוף טרי ומטוגן במקום שמוגש חמים ונעים עם תוספת קריטית של פירה רך ומבורך, ולימון לפינאלה.
72 ש״ח, לוינסקי 39 או בוולט

הכי ביתי. השניצל של טוני ואסתר. צילום: מתוך האינסטגרם של טוני ואסתר
הכי ביתי. השניצל של טוני ואסתר. צילום: מתוך האינסטגרם של טוני ואסתר

שניצלונים | פילדלפיה

תקשיבו לנו רגע – השניצלונים של חיים כהן בפילדלפיה אמנם מככבים בקטגוריית הילדים בתפריט, אבל אנחנו רוצים גם! איזה עוד מנה גאונית כמו שניצלונים? זה אולי יעליב את הוינאים, אבל אנחנו ישראלים, וזה נכס צאן ברזל. כי לפעמים שניצלונים אפילו יותר טעימים משניצל, אין לנו מושג איך, זה פשוט ככה. לכן בכל זאת נמליץ בחום על השניצלונים הביתיים של פילדלפיה, שמוגשים עם צ'יפס ועושים לנו חשק לחזור לילדות.
 48 ש״ח, תוצרת הארץ 3, או בוולט

אל תפסלו מיד. שניצלונים של פילדלפיה. צילום: מתוך עמוד הוולט
אל תפסלו מיד. שניצלונים של פילדלפיה. צילום: מתוך עמוד הוולט

שניצל בחלה | נורמן

כולנו חבים לנורמן תודה ענקית על כך שהיו החלוצים שהביאו את השניצל-חלה של שישי למחוזותינו – או לפחות מיתגו אותו נפלא – ובכך השיקו את הטרנד הטעים. מדובר כמובן בחלת שישי בגודל אישי (חרוז שמרגש אותנו), עם שניצל עוף דק ומהודק, מטבוחה בפיקנטיות מתונה וחציל מטוגן שרק מוסיף לחגיגת הטיגונים המדוברת. אם תגיעו בשישי, תוכלו להזמין גם את החלת-פלצת הענקית הזו.
52 ש״ח, החשמונאים 96 או בוולט

שניצל נורמן (צילום: גל זהבי)
שניצל נורמן (צילום: גל זהבי)

שניצל חלה | חלה

שניצל בחלה זה באמת מאכל שקשה לסרב לו, וב"חלה" אף הצליחו לשדרג אותו מעבר לכל המצופה. לחלה הנימוחה והאוורירית באמתחתה נח השניצל החמים, נוספים במקרה זה פרוסות דקיקת של חציל מטוגן, איולי עמבה שמוסיף ניחוח מסקרן, פלפל חריף קצוץ שנוכח במידה ראויה, אך אינו משתלט, וגם תוספת של בצל מוחמץ.
48 ש״ח, אלנבי 95 או בוולט

אין כמו שישי ישראלי, גם במהלך השבוע. חלה משוק הכרמל. צילום: מתוך עמוד הוולט של המקום
אין כמו שישי ישראלי, גם במהלך השבוע. חלה משוק הכרמל. צילום: מתוך עמוד הוולט של המקום

שניצל בחלה | גודנס 

כפי שבוודאי הבנתם משני הסעיפים הקודמים, שניצל בחלה הוא מוצר צריכה בסיסי ועל כן ישנה חובה מוסרית לספק ממנו לכל מי שחפץ. על כן נודה לגודנס שמגישים את הפלא האמור בגרסה הטבעונית, משניצל נתחי סייטן. לא נשקר, זה לא שניצל עוף, אבל הוא עדיין נגיס, מהנה וטעים לא פחות. החלה אגב, נפלאה ומוגשת עם חציל צלוי, חסה, מלפפון חמוץ ואיולי שום. קיצור, לא תרגישו שמשהו חסר.
62 ש״ח, קינג ג׳ורג׳ 32 או בוולט.

גודנס גריישס, כמה שבא לנו. סנדוויץ' שניצל טבעוני (צילום אסף קרלה)
גודנס גריישס, כמה שבא לנו. סנדוויץ' שניצל טבעוני (צילום אסף קרלה)