באן מי אבולעפיה, בראנץ' מקסיקני, שבת של בשר ועוד חדשות אוכל

ארוחת בוקר של אלופים. לה מעלה (צילום: תם וינטראוב לוק)
ארוחת בוקר של אלופים. לה מעלה (צילום: תם וינטראוב לוק)

פייסטה מקסיקנית בפופינה וטאקוס בצהריים בלה מעלה, ארז קומרובסקי מתארח בתריסר וחמודי אבולעפיה ב-OSU, אויסטרים בבושיוויק, שיפודים בקפה אירופה ועוד מלא חדשות מתחומי הרעב. אם זה חדש וטעים וקורה בתל אביב - זה בטח איפשהו ברשימה הזאת

20 ביוני 2024

בחזרה לעבר | ארז קומרובסקי X תריסר

"כשארז הציע לי, כך סתם כי הוא טבח שלא מפסיק לחשוב ולעשות, לבשל ארוחה משותפת, חשבתי איזה קונספט יהיה הכי נכון. ואז עלה הרעיון לקחת את התפריט של המסעדה הראשונה שלו בהרצליה (שנפתחה ב-1997) ולבשל את המנות בעיניים, ידיים וטכניקה של 2024", מסביר שף ענר בן רפאל את הערב הנוסטלגי שיתקיים במסעדת תריסר, שלכמה שעות תשיל מעצמה את עצמה ותתחפש ל"לחם ארז" המיתולוגית. במקום התפריט הרגיל יוגשו טרטר דג וסלט קליפות אבטיח, סנדוויץ' במיה פתוח עם לבנה מעושנת, לזניה כרישה ובשר סרטנים בחמאה חומה ועוד הפתעות שיזרקו אתכם כמעט 30 שנה אחורה, לראשיתו של המטבח הישראלי העכשווי. מנהרת הזמן בקטע הכי טוב שאפשר.
האנגר 12, נמל תל אביב, שלישי (25.6) מ-18:00

היה טוב אז. ארז קומורבסקי בתריסר (צילום ארז חרודי)
היה טוב אז. ארז קומורבסקי בתריסר (צילום ארז חרודי)

אויסטרים בסטייל | BUSHWICK X TOS

כבר אמרנו שאויסטרים הם האיט גירל של הקיץ? לכן הפופ אפ ההדוניסטי של דה אויסטר סוסייטי נוחת בבושוויק, שיתחפש לערב אחד לאויסטר בר פריזאי. בשיא החמסין תוכלו לשלוק אויסטרים כמות שהם או במנות אלגנטיות, למשל טרטר אויסטרים וקוויאר שחור מהדן, אויסטר רוקפלר עם צ'דר ואגוזים, אויסטרים אסקבצ'ה ומח עצם. האוייסטרים יימכרו ברביעיות, שמיניות ותריסרים (72-210 ש"ח) ולידם יוגשו יינות צוננים וקוקטיילים מוודקה גריי גוס, כפי שהאצילות מחייבת.
נחלת בנימין 28, שלישי (25.6), 18:00-23:00

זמן האויסטרים. TOS בבושוויק (צילום תומר נוי)
זמן האויסטרים. TOS בבושוויק (צילום תומר נוי)

בין יפו להאנוי | OSU

דוכן האוכל אהוב בכרמל מארח את שף חמודי אבולעפיה בעל ידי הזהב לשני ערבים של באן מי לא שגרתי, טייק אוף יפואי על הסנדוויץ' הווייטנאמי שיוגש בשתי גרסאות: באן מי יפואי – פרגית בתערובת תבלינים, חמוצים יפנים, איולי מטוואמה ופלפל אורפה; ובאן מי כרובית עם טחינה יפנית, תערובת עשבי תיבול, בצל סגול וחמוצים יפניים. ליד תוכלו להזמין צ'יפס זעתר וטוגרשי, ולקינוח Riz au lait – קרמל סויה וגלידה אורז. יותר מזה ונשתגע.
הלל הזקן 18, שני-שלישי (1-2.7)

דובר יפואית שוטפת. חמודי אבולעפיה ב-OSU (צילום יעקב בלומנטל)
דובר יפואית שוטפת. חמודי אבולעפיה ב-OSU (צילום יעקב בלומנטל)

פייסטה מקסיקנית | שחר וולמר X פופינה

הטאקוס מגיעים לפופינה: שף שחר וולמר, שהטאקוס הבוערים שלו חרכו את העיר ואת החך שלנו, מתארח במסעדה האהובה לחגיגה מקסיקנית, צבעונית חד פעמית. בתפריט צפויים טאקוס בעבודת יד, דקיקים וחריפים כמו במקסיקו, ומנות נוספות מאותו אזור גיאוגרפי שוולמר יכין יחד עם שף אוראל קמחי והטבחים המוכשרים בפופינה. יהיה אולה.
אחד העם 3, רביעי (26.6) מ-18:00

שניים מקסיקנים: אוראל קמחי ושחר וולמר (צילום חיים יוסף)
שניים מקסיקנים: אוראל קמחי ושחר וולמר (צילום חיים יוסף)

פופ אפ שיפודים | קפה אירופה

המסעדה הסקסית בשדרות רוטשילד מחממת מנועים לקראת שיא הקיץ ומחזירה לחיים את שיפודי אירופה, מסעדה שהבליחה לקצת באותו מקום וכנראה הקדימה את זמנה. בחצר היפה יתארחו אחת לשבוע מאסטרים בתחום, שישפדו בשר, עופות, דגים וירקות בכל קומבינציה אפשרית: שיראל ברגר (OPA) תציע שיפוד שורש סלרי דמי גלאס שורשים ואסאדו כרוב ערבי חרוך בגחלים, יהונתן בורוביץ (M25) יכין פילה בקר על ניוקי עננים וכריך רובן קורנביף בלחמניית טרטר בורגר, שלמה שיין (לולו עופות) יגיש שיפודי יקיטורי ברוח nose to tale (מקור לנוצות?) ועוד ועוד. תפריט האלכוהול יתכתב עם המנות ולכל מפגש ישודכו הדרינקים הכי מתאימים וקיציים.
שדרות רוטשילד 9, בכל יום רביעי (26.6-24.7)

mangal nights, קפה אירופה (צילום איתמר כהן)
mangal nights, קפה אירופה (צילום איתמר כהן)

בראנץ' יפואי של השמחות | מרקט האוס

מתגעגעים לבופה? שימו לב: מלון הבוטיק מרקט האוס בכיכר השעון משיק בראנץ' שיאתגר את הקיבולת שלכם – ובסטייל. בחלל היפהפה של מסעדת המלון נפרש מזנון ישראלי-ערבי-לבנטיני ובו סלטים טריים ופלטת גבינות קשות מקומיות, מיצים טריים סחוטים ללא הגבלה, מאפים ולחמים, פינת בורקס יפואי עם ביצים קשות, רסק עגבניות מגורדות, סחוג ירוק וחמוצי הבית, כדורי לאבאנה על טאבולה, דגים כבושים, באבא גנוש ועוד ועוד, ומנה עיקרית לבחירה: מסבחת/חומוס הבית עם כדורי פלאפל, בצל, צלחת חריפים ופיתות; העיג׳ה של מייסר – קציצות ירק עם יוגורט, שום ונענע, בוריק וביצה רכה ושקשוקות, אדומה וירוקה עם פטה. המחיר 145 ש"ח, ברף הגבוה בעיר, תזכרו כמה עולה לכם סנדוויץ' בארומה.
בית האשל 5, ראשון-חמישי 7:00-12:00, שישי 7:00-13:00

תמונות יפואיות. בראנץ' במרקט האוס (צילום נועם פריסמן)
תמונות יפואיות. בראנץ' במרקט האוס (צילום נועם פריסמן)

טאקו על הבוקר | לה מעלה

אולה מחיקו: הבר־מסעדה האהוב לה מעלה משיק בראנץ' סופ"ש צבעוני ומשגע עם כל החשודים המיידיים – טאקוס וטמאלס, סביצ'ה מוסר ים (50 ש"ח), פאפאס פריטאס עם צ'יפוטלה וליים (32 ש"ח), צ'ילי קון קרנה (64 ש"ח) ועוד, ספיישל בוריטו שמנמן וקוקטייל פלומה קיצי ומשכר. בפתיחה החגיגית (29.6) יצטרף די ג'יי בתקלוט לטיני גרובי שמח.
שביל המרץ 5 (קומה 1), שישי ושבת 12:30-17:00

ככה פותחים סופ"ש. לה מעלה (צילום ג'ול אטלן)
ככה פותחים סופ"ש. לה מעלה (צילום ג'ול אטלן)

מהקצב לצלחת (גם בשבת) | חינאווי Wine & More

הגריל בר שפועל בסניף קרליבך של רשת חינאווי Wine & More מתחדש ארוחת צהרי שבת שמדברת ללב (ולבטן) של הקרניבורים שבינינו: סינטה, אנטריקוט וטי-בון ונתחי בשר במשקל בגריל, ולידם טרטר ישראלי ים תיכוני (54 ש"ח), סלט חסות עם ענבים ואגוזי לוז ברוטב ויניגרט טרגון (47 ש"ח), צלחת ניגובים (18 ש"ח); שיפודי סובלאקי (62 ש"ח) ועוד. ממדף היינות תוכלו לקבל יין ללא הגבלה בשתי רמות מחיר, 55 ו-80 ש"ח. אין כמו דיל משתלם במינימום פוזה, ועוד בשבת.
קרליבך 25, שבת 13:00-18:00 (יש להזמין מקום מראש)

צהרי שבת בחינאווי Wine & More קרליבך (צילום טלי שרון)
צהרי שבת בחינאווי Wine & More קרליבך (צילום טלי שרון)

בסימן תמיכה בחקלאות | פסטיבל הקוקטיילים

כמחווה לתחרות הברמנים World Class שתתקיים השנה בסין, תיערך בברים ברחבי הארץ תצוגת תכלית מקדימה של קוקטיילים בסימן חקלאות ישראלית. בג'ונז, פנטסטיק, הלנה, קלאביס ודריסקו ישקשקו דרינקים ממותגי האלכוהול היוקרתיים של חברת Diageo ותוצרת ממשקים חקלאיים בגליל ובגולן, שבגלל המלחמה מתקשים לעבד את האדמות. כמו כן יתקיימו יתקיימו ערבי אורח, שאליהם יגיעו זוכי עבר בתחרות ואלופי ישראל במיקסולוגיה. אם כבר לשתות, אז שיהיה בתמיכה.
ראשון-חמישי (23-27.6), פרטים באתר

שותים ותומכים בחקלאות בצפון (צילום באדיבות ניאו מדיה 2)
שותים ותומכים בחקלאות בצפון (צילום באדיבות ניאו מדיה 2)