חדשות האוכל: פוד טראק בפארק, כורדית בקרלטון ובראנצ'ים חדשים

VANY בחוות שלם (צילום Uri Yida)
VANY בחוות שלם (צילום Uri Yida)

תכוונו שעונים, כי אתם צריכים להזדרז כדי לתפוס מקום במסעדה היוקרתית של רז רהב. אבל זה בסדר אם שוב נתקעתם עם שולחן רק לעוד חצי שנה, כי יש עוד המון חדשות אוכל מעודדות כמו שקשוקה של בינו גבסו ב-AKA44, הטאקו של De Taco בביקור בשפגט, אפריטיבו משתלם מול הים ועוד מזונות בשפע

17 ביולי 2024

הכוח מתעורר | OCD

שימו התראה בכל אמצעי אלקטרוניקה אפשרי כי מחר זה קורה: OCD חוזרת. לאחר יותר מתשעה חודשים שבהן הייתה סגורה תפתח המסעדה המוערכת את שעריה ביום שני (5.8), כשמערכת ההזמנות תיפתח מחר (חמישי) בשעה 10:30 בדיוק. כמו תמיד התפריט נותר חסוי וכך גם מספר המנות, אך כן ניתן לספר שהמחיר התכווץ מעט וכעת הוא עומד על 669 ש"ח לסועד (אולי מחווה ליחידת החילוץ של צה"ל?), במקום 690 ש"ח לפני השבעה באוקטובר. נזכר שמדובר במסעדה קטנה – כ-20 אורחים בכל סבב, שרשימת ההמתנה אליה השתרעה על פני יותר מחצי שנה. אם תכננתם ללכת, אל תפספסו את המועד ואולי תצליחו לזכות בכיסא הנכסף.
תרצה 17, הזמנות דרך אתר אונטופו

התגעגענו. OCD (צילום חיים יוסף)
התגעגענו. OCD (צילום חיים יוסף)

הדוקטור חוזר | בינו AKA44 X

אוהבים שקשוקה? אז הידיעה הזו בשבילכם, כי בינו גבסו, הלוא הוא דוקטור שקשוקה, מגיע לבראנץ' שקשוקות ועוד בבר־מסעדה AKA44. הדוקטור, שלא לומר פרופסור, מתכנן להאכיל את הקהל הרעב במטבלים לפתיחת שולחן ופרנה בעבודת יד יחד עם שקשוקה קלאסית, שקשוקת מרגז ושקשוקה פטריות, וכמובן חריימה בגרסה משודרגת עם מוסר ים. מצד השורשים החצי טורקיים של השף המארח איתי קושמרו תוכלו להזמין קבב אורפלי ומוסקה, ואם יישאר מקום אל תוותרו על ההמבורגר המושלם מהתפריט הקבוע.
נחלת בנימין 44, שישי שבת (2-3.8), 11:00-16:00

מבשלים ביחד. בינו גבסו ואי,י קושמרו, AKA44 (צילום חיים דוד)
מבשלים ביחד. בינו גבסו ואי,י קושמרו, AKA44 (צילום חיים דוד)

הבראנץ' מכה שנית | קפה 65

לאחר תקופה ארוכה שבה סגר את שעריו לקהל הרחב בעקבות המלחמה, הבראנץ' המפנק בקפה 65 חוזר. הפגרה המאולצת נוצלה לשדרוג התפריט, ועתה הוא מורחב ועשיר מתמיד: מזנון סלטים טריים, גבינות משובחות, דגים טריים וכבושים, עמדת סביח, פינת בריאות, פינת אנטי פסטי, מבחר לחמים ולחמניות, מאפי בוקר מלוחים ומתוקים, עוגות שמרים ומיצים טריים. בהמשך תצטרכו לבחור מתוך התפריט מנה חמה אישית, למשל שקשוקה ירוקה – מנגולד, תרד ויוגורט עיזים; טוסט קרואסון גאודה עם חמאת שקדים, תרד וביצת עין; פרנץ' טוסט ועוד, ובנוסף קאווה ומימוזה ללא הגבלה. 145 ש"ח לאדם, והנוף הירוק של שדרות רוטשילד בחינם.
רוטשילד 65, ראשון-חמישי 7:00-13:00, שישי-שבת 7:00-14:00, להזמנות

הבראנץ' בקפה 65 (צילום נועם פריסמן)
הבראנץ' בקפה 65 (צילום נועם פריסמן)

טיקי טאקוס | שחר וולמר X שפגט

לאחר שכבש את סנטה קתרינה ולה אוטרה מגיע שחר וולמר, השף והבעלים של De Taco וילד הטאקו הנצחי, לשפגט לשני ערבים לוהטים של אוכל מקסיקני חריף. בבר האייקוני של הקהילה הגאה הוא יכין טאקוס בריסקט בקר בבישול ארוך, פרגית במרינדת פלפלים מקסיקניים, דניס במרינדת אצ'יוטה וצ'ילי וואחיו ועוד ועוד מילויים לוהטים (42-63 ש"ח לשתי יחידות), עם מרגריטות צוננות לכיבוי השריפה. יהיה אש.
נחלת בנימין 43, ראשון-שני (21-22.7) מ-18:00, האפי האוור 18:00-20:00 כל הדרינקים בחצי מחיר

חריף פיצוצים. דה טאקו (צילום: גיא חביב)
חריף פיצוצים. דה טאקו (צילום: גיא חביב)

שדרוג נעים (וטעים) | דה לוקס

אם לא פגשתם את THE LUX בקדנציה בשוק צפון, קבלו המלצה חמה להכיר אותה בלוקיישן החדש, גם הוא ברמת החייל. המסעדה הצמחונית לשעבר עברה בתקופה האחרונה שינויים שבימים אחרים מצדיקים השקה חגיגית, אך אלו הרי אינם ימים רגילים ולכן המהלך עבר בשקט – ואנחנו כאן כדי לספר עליו. עם המעבר והגדילה נוספו לתפריט מנות בשר בטעם של בית – קציצות ברוטב עגבניות, שניצלים, תבשיל קארי עוף אדום ועוד ועוד, שמצילים את המצב כשחם מדי לעמוד במטבח. המבחר הצמחוני התרחב גם כן ונוספו מנות דגים וירקות, תבשילי בשר חדש ומנות טבעוניות וללא גלוטן. חידוש נוסף שהתרחב הוא הדלוקסיה – מעדנייה שסוגרת את פינת האירוח עם יינות ישראלים במחירי השקה, מארזים ומגשי אירוח, מארזי מתנה והכי הכי – מגוון מתחלף של פירות טריים שנקטפו בהתנדבות ובשיתוף פעולה עם חקלאי קו העימות בצפון – פירות יער, פטל, דובדבנים, ליצ'י, משמש, אפרסקים במחירים ללא פערי תיווך. האתר החדש גם כן נוח לשימוש ויש משלוחים לכל אזור המרכז. כיף של מקום, גזרו ושמרו.
הנחושת 3 ובאתר

בטעם של בית. דה לוקס (צילום דוד מויאל)
בטעם של בית. דה לוקס (צילום דוד מויאל)

לא על הלחם לבדו | קלארו

ביטחון תזונתי הוא מילת מפתח בתקופה האחרונה, ואין כמו חיטה לבסס את הקשר שבין אדם לאדמה. מסעדת קלארו מצדיעה לחומר הגלם שאי אפשר בלעדיו, בתפריט ספיישלים שנוצר בשיתוף פעולה עם טחנת הקמח העתיקה ״אל באבור״ שבירכא, מוסד בן כ-100 שנה.  שף רן שמואלי, השף בפועל טל פייגנבאום והקונדיטורית עפרי רהב יצרו מנות שבליבן קמחים שונים ותוצרים מפתיעים שנובעים מהחיטה, למשל קובנייה בקר וענבים עם איולי רוקט, עלי גפן מטוגנים וקרקר זרעי שומר (94 ש"ח), קובה בורגול וטלה, עם יוגורט עגבניות קיץ ושמנים מתובלים (108 ש"ח), פפרדלה מקמח פריקי עם רוטב גבינת נילי מהמחלבה הקטנה, שום ובמיה (128 ש"ח) וגלידת שוקולד חלב ושעורה עם שמן זית מירכא (58 ש"ח). לא רק לחם, כבר אמרנו?
הארבעה 23 (פינת דוד אלעזר), עד ראשון (4.8), להזמנות

כל החיטה אצלם. קלארו (צילום שני בריל)
כל החיטה אצלם. קלארו (צילום שני בריל)

טבעוני קיצי | משק ברזילי

לכבוד הקיץ שכבר לגמרי כאן מתחדש משק ברזילי בבראנץ' שכולו מנות קלילות לשבירת החום, וכולן טבעוניות כמובן. במבנה הנעים והמטופח בנווה צדק תוכלו לפתוח את הסופש בבוקר ישראלי – אומלט, סלט לבחירה, לחמים, לאבנה, פטה, סקורדליה, טחינה, זיתים וריבה (75 ש"ח), שקשוקת עגבניות, פלפלים וטופו עם סלט, לחמים, ומטבלים (75 ש"ח), טבעונינה – פלטת שש גבינות, פירות קיץ ופוקצ'ה (88 ש"ח), בורקס במילוי גבינת קשיו עם סלט, טחינה וחריף (42 ש"ח) ועוד. ואחר כך שנ"צ.
אחד העם 6, שישי-שבת 10:00-13:00

שחר של בוקר טבעוני חדש. בראנץ' במשק ברזילי (צילום דימיטרי פוגוסוב)
שחר של בוקר טבעוני חדש. בראנץ' במשק ברזילי (צילום דימיטרי פוגוסוב)

אפריטיבו מול הים | יוליה

המסעדה עם הדק והנוף המושלם בנמל תל אביב מציעה בשעות אחר הצהריים של אמצע השבוע דיל אפרטיבו משתלם במיוחד: 20 אחוז הנחה על כל התפריט, אוכל ומשקאות (ראשון-חמישי 16:00-19:00). בתפריט תמצאו את כל החשודים המידיים שכיף לנשנש בקיץ, למשל סביצ'ה וסשימי, שרימפס בגריל על פולנטה ופרמזן, בוראטה עם עבניות שרי צלויות, פיש אנד צ'יפס והמבורגר הבית. בשעות הצהריים המוקדמות יותר מוגש דיל עסקי – 50 אחוז הנחה על מנה ראשונה או סלט בהזמנת מנה עיקרית. מוש.
האנגר 2, נמל תל אביב, להזמנות

יוליה בנמל (צילום פביאן בראל)
יוליה בנמל (צילום פביאן בראל)

מהצפון באהבה | שולה משתולה X קרלטון

אחרי השבעה באוקטובר נאלצה שולה גלעדי, בעלת המסעדה הכורדית "שולה משתולה", להתפנות מביתה שבמושב שתולה, על גבול לבנון. עם הפינוי היא נאלצה לסגור את המסעדה הכורדית הביתית שלה, שאירחה יחידים וקבוצות בכל ימות השנה, וכעת היא מפציעה בפופ אפ אצלנו בעיר. יוסי נביא מנכ"ל מלון קרלטון שמע על המקרה והחליט ליצור עבור שולה מקור פרנסה ותעסוקה, והציע לה להעתיק את הפעילות ללובי המלון. בימי חמישי ושישי בחודש הקרוב תוכלו לרכוש במקום קובה חמוסטה וקובה סלק, קבב כורדי בתנור, קציצות ברוטב פלפלים ועוד תבשילים ביתיים, ולתמוך בשולה עד שובה הביתה. מחיר: 55 ש"ח למנה.
אליעזר פרי 10 (מלון קרלטון), מחמישי (25.7), חמישי 11:00-18:00, שישי 10:30-16:00

שולה משתולה במלון קרלטון (צילום יח"צ)
שולה משתולה במלון קרלטון (צילום יח"צ)

חג שמח (וזול) | בנדיקט

רשת בנדיקט, שבה יקבלו אתכם בברכת בוקר טוב גם בלילה, מציינת זו השנה השנייה את חג ה-24/7: 7 מנות ב-24 ש״ח כל אחת. המבצע מקיף את כל מחלקות התפריט – מנות ראשונות (רושטי, צלעות תירס, בוקר חלומי, גבינת קממברט, סלט טאבולה, מיקס ירוקים, סלמון מעושן), פנקייקים מושחתים, דרינקים שעוזרים לצלוח את המציאות וקפה ללא הגבלה. בכל יום ייבחר שולחן אחד און דה האוס וצפויות עוד הפתעות מעניינות פרט למחיר, המפתיע כשלעצמו.
רביעי (24.7), לפרטים

בוקר זול. בנדיקט (צילום אפיק גבאי)
בוקר זול. בנדיקט (צילום אפיק גבאי)

פודטראק לילה בפארק | VANY

כשבמרכז תל אביב חם ולח ואין אוויר, פארק אריאל שרון מצילה את המצב. בלב הריאה הירוקה בשולי גוש דן במתחם חוות שלם (בצמוד לכביש 461), נפתח VANY – פודטראק לילה שיסדר לכם בילוי נינוח עטוף בטבע עירוני – פיצות, כריכים וסלטים וגם בירות וקוקטיילים ואפילו קפה למי שמעדיף. בימי חמישי בערב עולה די.ג'יי שמרים את האנרגיות, ובשישי בצהריים מתקיימת קבלת שבת יוונית עם תפריט מיוחד, קוקטיילים ומוזיקה תואמת. בדיוק המקום לברוח אליו כשהעיר חונקת.
שימו בווייז Vany, שלישי-שבת, 17:00-חצות

כבר טעמתם את הפרעצל הירושלמי שלנו?!כל ביס מרגיש כמו חוויה קולינרית בשוק מחנה יהודה (בלי כל הנסיעה) ????????????ואם בא לכם קצת…

Posted by Vany on Monday, June 17, 2024