לאכול קבב טורקי ולנוח, לאכול הודי בטאיזו ולזרוח – ועוד חדשות אוכל

בלי פוליטיקה. אדנה קבב טורקי אסלי, הנסיך (צילום יהונתן בן חיים)
בלי פוליטיקה. אדנה קבב טורקי אסלי, הנסיך (צילום יהונתן בן חיים)

האיומים של ארדואן לא מפחידים אותנו, כי יש לנו את האוכל הטורקי הנפלא של שף למי ניפוסי בנסיך. וגם: הסעודה ההודית חוזרת לטאיזו, הגראז' מתפרעים כהרגלם, חגיגות שנה להלנה ותפריט צוהריים בטריגר. אם זה טעים וזה בתל אביב, כנראה שזה כאן

29 ביולי 2024

ההודים חוזרים | טאיזו

כששף יובל בן נריה פתח את מסעד טאיזו לפני קצת יותר מ-11 שנים, הוא הקדיש את ימי ראשון ל-Indian Fest – חגיגה הודית שהפכה עד מהרה למסורת. כעת, לאחר הפוגה ארוכה, המסורת ההודית חוזרת לטאיזו במהדורה מצומצמת, לערב אחד בחודש, עם תפריט שונה ומהודק לאוכלי כל ולצמחונים, שעדיין מתכתב עם קלאסיקות מהודו. בטאלי הצמחוני תוכלו למצוא למשל קרפצ׳יו עגבניות שרופות עם שמן עלי קארי, קרם פרש ופאפאדאם עדשים; קארי ביצים עם בוריק ביצה רכה ואיולי ביצים קשות; ושיפוד רעמת האריה עם בצלים מקורמלים וגראטן גראם מסאלה. בטאלי הקלאסי יוגשו לשולחן סמוסה סרטנים ותירס שרוף; ספריבס קשמירי ושרימפס גואה מסאלה על עלה בננה. המחיר: 580/640 ש"ח לזוג (צמחוני/קלאס בהתאמה). את הבינדי ושלוות הנפש תביאו מהבית.
דרך מנחם בגין 23, ימי שני אחת לחודש מ-18:30, להזמנות

שרימפס גואה מסאלה. טאיזו (צילום אסף קרלה)
שרימפס גואה מסאלה. טאיזו (צילום אסף קרלה)

מטורקיה באהבה | הנסיך

עם האיומים של ארדואן ויחסים דיפלומטים שנמצאים בשפל חסר תקדים, כל מה שקשור בטורקיה מוקצה כיום מחמת מיאוס טוטאלי. היחיד שיוצא מהכלל הוא המטבח הטורקי, שבפניו אין לנו שום יכולת התנגדות. הבר הנסיך יארח בחודש אוגוסט את למי ניפוסי, שף יליד איסטנבול שעבד בטובות שבמסעדות העיר (טוטו, סנטה קטרינה, בר 51 ועוד) ובקורונה החל למכור דליקטסים טורקיים מהבית. בפופ אפ הטורקי אסלי הוא יגיש מנות שעליהן גדל (איזה מזל יש לו), למשל צ'יג קופטה טונה – טונה אדומה קצוצה, בורגול דק, עשבי תיבול, אריסה וחסה (69 ש"ח), בוסטנה – סשימי דג ים, סלט קצוץ וקצף עגבניות (71 ש"ח), קלמר טאבה – קלמרי מטוגן עם רוטב טרטור ואיולי (54 ש"ח) וגם בורקס מים, אדנה קבב וסוטלאץ'. את הפוליטיקה אפשר לערב אחד להשאיר בבית.
נחלת בנימין 18, שני (5/19/26.8) מ-17:00, להזמנות 

כאילו שאתה יכול לעמוד בפניו, ארדואן. בורקס של למי ניפוסי (צילום: דניאל סלובס)
כאילו שאתה יכול לעמוד בפניו, ארדואן. בורקס של למי ניפוסי (צילום: דניאל סלובס)

טירוף של טאקוס | בושוויק

כשהמעלות עולות, הטמפרטורה רותחת והמצב לא מעודד בכלל, טאקוס וטקילה יכולים להביא קצת נחמה לנפש. בבושוויק מפנים מקום לשף שחר וולמר (דה טאקו, כתית) ונבחרת הטאקוס שלו, להשתלט על התפריט ולעשות שמח. במהלך אוגוסט תוכלו לטעום כאן טאקוס בעבודת יד עם סלסות נושכות ומגוון מילויים – ברבקואה (תבשיל בשר מעושן בפלפלים מקסיקניים, כוסברה, בצל ופלפל חריף), לשון עגל בבישול ארוך, טרטר דג ים ועוד טעמים מקסיקניים חורכים קרניבוריים וצמחוניים (46-68 ש"ח). את האוכל ילוו קוקטיילים על בסיס טקילה CAZADORES במחיר 38 ש"ח. בין השעות 18:00-20:00 הייאוש עוד יותר נוח בזכות הנחת ההאפי אוור המפורסמת של קבוצת אימפריאל –  35 ש״ח לקוקטייל ו-20 אחוז הנחה על תפריט האוכל.
נחלת בנימין 28, ראשון-ראשון (4-25.8), להזמנות

חודש שכולו טאקוס, לא תבואו? בושוויק (צילום בן יוסטר)
חודש שכולו טאקוס, לא תבואו? בושוויק (צילום בן יוסטר)

הלאנץ' חוזר | טריגר

מאז פרוץ המלחמה סרוויסי צהריים בעיר התפיידו בגלל מצוקת כוח אדם. כעת הדילים של אמצע היום מתחילים לחזור, תוך התחשבות במצב הכלכלי. במסעדת הבשר הנהדרת טריגר מנסים לשפר את מצב הרוח בעזרת תפריט צוהריים מתחלף בתמחור הגיוני. בבסיס עומדים לחם בתוספת חמאת הקצבים המושלמת וסלטים מתחלפים, לדוגמה סלט עגבניות וצלחת חריפים שכלולים במחיר העיקרית. בהמשך תוכלו לבחור בין שפיץ שייטל עז טעם (99 ש"ח) ופלאט איירון עסיסי (109 ש"ח), שייטל ושומר (118 ש"ח) ונתחים מתחלפים – למשל אונטריב (57 ש"ח ל-100 גרם). שמרו לפעם הבאה שהבוס מזמין או כשאין צורך לחזור למשרד ואפשר לברוח הביתה לשנ"צ.
מונטיפיורי 21, ראשון-חמישי 12:00-16:30

צוהריים זה זמן טוב לבשר. טריגר (צילום שי אשכנזי)
צוהריים זה זמן טוב לבשר. טריגר (צילום שי אשכנזי)

הלאנץ' חוזר (לערב) | אוקינאווה לבונטין

במסעדה האסיאתית האהובה שעות הצוהריים זולגות לערב וללילה בתפריט עסקיות ערב משתלם במיוחד – פתיח, מנה ראשונה, רול סושי ספיישל ומנה עיקרית בפורמט ליחיד (110 ש"ח), לזוג (249 ש"ח) ולארבעה רעבים שיקבלו לא פחות מתשע מנות (510 ש"ח).
ברשימת המנות תמצאו גיוזה ונאמס, כנפיים חריפות וירקות בטמפורה כמנה ראשונה, ולהמשך קלאסיקות כמו קריספי צ'יקן באן או אסאדו מפורק, קארי, מוקפצים וקונג פאו מהמטבח הסיני. הארוחות זמינות במשלוח ואיסוף עצמי וכן בוולט ותן ביס.
לבונטין 11, ראשון-שבת, 18:00-חצות, להזמנות

צוהריים טובים גם בלילה. אוקינאווה לבונטין (צילום יח"צ)
צוהריים טובים גם בלילה. אוקינאווה לבונטין (צילום יח"צ)

שחיתות קבוצתית | הגראז'

רשמו לעצמכם והביאו חברים רעבים: החל מחמישי הקרוב ובמשך כל חודש אוגוסט מציע ספוט ההמבורגרים המוגזמים דיל קבוצתי משתלם ומוגזם במיוחד: 4 סמאש בורגרים בלחמניית בריוש, ⁠4 שתייה קלה/שליש בירה מהחבית, טריפל צ'יפס באורך מטר עם שלל טופינגס (בייקון טלה, רוטב צ'דר, פפרוני וגבינת אמנטל, גבינה בולגרית ועוד) ו⁠קינוח מגדל שוקולד אקסטרה מוגזם מעוגיות שוקולד נמסות, גלידת קרם עוגיות, רוטב שוקולד ושערות חלבה. 345 ש"ח בסך הכול, כלומר כ-86 ש"ח בתחשיב לאדם ברביעייה. אימצנו.
ראול ולנברג 24, רמת החייל, להזמנות

מטר צ'יפס, לא תבואו? הגראז' (צילום דודי אייזנטל)
מטר צ'יפס, לא תבואו? הגראז' (צילום דודי אייזנטל)

כבר שנה | הלנה

למי יש ראש לחגוג, אבל מוכרחים קצת בשביל הנשמה. בר היין הלנה של שף גיא גמזו מציין שנה לפתיחתו, לא דבר של מה בכך בתקופת מלחמה. לרגל המאורע יתארחו בספוט הקוקטיילים והפינצ'וס שף אייל לביא, שיכין פאיית פירות ים במחבת ענקית (6.8); שף גל בן משה (פאסטל) עם ויטרינה ברלינאית בהשראת מסעדת Prism הממושלנת שלו (13.8); ושף יוגב ירוס (לשעבר מל ומישל) בערב שבו איטליה פוגשת את ספרד. יהיה שמח ככל האפשר, וטעים.
שד' תרס"ט 6, להזמנות

ככה עושים פאייה. שף אייל לביא בהלנה (צילום נמרוד גנישר)
ככה עושים פאייה. שף אייל לביא בהלנה (צילום נמרוד גנישר)

הרביעייה הפותחת | Showroom By Belvedere 10

מבט מזוגג מהשף: בר הפופ אפ Showroom By Belvedere 10, שהוקם לרגל השקת וודקת היוקרה בלוודר 10, מתהדר באקסקלוסיביות, קוקטיילים יוקרתיים ואירוח של ארבעה אורחים בלבד בכל ערב. מה ששמעתם. בחלל שנבנה במיוחד ברחוב אלנבי תוכלו ללגום דרינקים מתוחכמים ולנשנש פינגר פוד שיכין שף גיא אריש (משייה) לבני המזל שהצליחו להשיג כרטיס. מחיר: 390 ש"ח.
ראשון-חמישי (4-15.8), להזמנות

יוקרתי ואינטימי. פופ אפ בר בלוודר (צילום באדיבות media& co)
יוקרתי ואינטימי. פופ אפ בר בלוודר (צילום באדיבות media& co)

קיץ קריר ומתוק

פאואר קאפל טבעוני

מותג השוקולד פנדה ומותג הגלידה גןעדן של אדם זיו (לשעבר בוזה) חוברים לסדרת גלידות במהדורת קיץ קרירה ומוגבלת: תירסטירה – גלידת קורנפלקס עם פאדג' הבוטנים הייחודי של פנדה, קרמלח – גלידת שוקולד פנדה עם רוטב קרמל מלוח, ולוזינג איט – גלידת שוקולד פנדה ולוז בשלושה מרקמים-גלידה, פאדג' וחתיכות לוז. הטקסטורה המשיית מתעתעת וקשה להאמין שאין בה שמנת, אך למעשה בשלושת הטעמים אין כלל מוצרים מן החי. זיו מספר שהתירס כבר מסתמן כלהיט, אבל אנחנו חיסלנו קודם כל את הלוזינג איט וממליצים בחום (בקור). 35-39 ש"ח לפיינט.
להשיג בוולט מרקט, ניצת הדובדבן, סטופ מרקט, רשתות ובתי טבע מובחרים

גןעדן ופנדה במהדורת קיץ (צילום יח"צ)
גןעדן ופנדה במהדורת קיץ (צילום יח"צ)

פאוור קאפל ענבים

מכל זני הענבים הנפלאים של ענבי טלי, אנחנו מאוהבות בסייבל הכהים והמתוקים. בשיתוף פעולה ראשון מסוגו חובר המותג ממושב לכיש לקונגלומרט הקרטיבים תמרה, בארטיק ענבי סייבל שמכיל לא פחות מ-87 אחוז ענבים טריים. הטעם מתוק עדין ודומה לענבים עצמם, ואם צריך עוד סיבות – אז לסייבל יש כמה וכמה יתרונות בריאותיים בשיפור תפקוד מערכת כלי הדם והלב, נוגדי חמצון ועוד ועוד. מבחינתנו זה לגמרי מספיק כדי לגשת שוב למקפיא. 12 ש"ח. 
להשיג ברשת
AMPAM, טיב טעם, טבע קסטל, בסניפי תמרה ובחנויות נבחרות

כל עינב זהב. ארטיק ענבי סייבל תמרה (צילום ניצן אשוח)
כל עינב זהב. ארטיק ענבי סייבל תמרה (צילום ניצן אשוח)

BISCOOKIE & CREAM 

מעצמת המתוקים ביסקוטי מצננת את הקיץ בגלידות סאנדיי ועוגיות סנדביץ', בדיוק מה שצריך כדי להתנחם מהחום והמצב. הקולקציה הקרירה בטעמי פיסטוק, אלפחורס, ריבת פטל וקינדר מורכבת מגלידת וניל עשירה ורכה כמו באמריקה, עוגיות סנדביץ' מפנקות, שכבת קראמבל ורוטב מתקתק – בול מה שבא לנו עכשיו. 32 ש"ח.
להזמנות

סאנדיי סנדוויץ ריבה, ביסקוטי (צילום מולי נעים)
סאנדיי סנדוויץ ריבה, ביסקוטי (צילום מולי נעים)

מחוץ לעיר

בואו לאכול איתם | ירושלים

פרוסות טלה בצלייה איטית על אורז חמוסטה, חזה בקר בעישון ארוך על בטטה מדורה, מעורב דגים וסביח חלאתי יככבו בפסטיבל האוכל הירושלמי Meet Garden, שיתקיים בטיילת ארמון הנציב. שף ליאור חפצדי זוכה הריאליטי MKR המטבח המנצח והמפיק יניב כהן (פסטיבל אוטו אוכל) מבטיחים מטבח פתוח של מעשנות וגריל גדול, בר יין ובירה, במה מרכזית להופעות ואת מזג האוויר המושלם של ירושלים. הכניסה חופשית.
ינובסקי דניאל 1, ירושלים, שלישי-חמישי (30.7-1.8, 6-8.8) מ-18:00

פסטיבל האוכל Meet Garden בירושלים (צילום יח"צ עולמיא)
פסטיבל האוכל Meet Garden בירושלים (צילום יח"צ עולמיא)