מטבח געגוע, טאקו ח'ותי, כוסית קפה ועוד חדשות מעולם המסעדות
פיצרייה שמשדרגת את עצמה, מטבח הגעגוע של 'תריסר', טאקו שמתאים גם לחות'ים, ראמן מהוקצע בהכנה ביתית ואיפה קל למצוא סטייק גם בשעות של המאנץ'. זה לא שאנחנו כל כך רעבים כמו שפשוט כל מה שטעים וקורה בעיר חייב לעבור לנו בצלחת, ולהגיע לרשימה הזו
תשע בבוקר בכיכר | כוסית קפה
לכבוד שנת הלימודים שהתחילה חלקית, ואולי גם הסתיו והחגים, "הכוסית – ורמוטריה מקומית" מותחת את שעות הפעילות ומציגה את גרסת הבוקר – "כוסית קפה". משעות בוקר המוקדמות הוויטרינה מתמלאת בכריכים פתוחים מעוררי תאבון, מאפים וברוסקטות מתוצרת בית מחומרי גלם איכותיים בדיוק כמו בשעות הערב, החל מקלאסיקות כמו כריך סלט ביצים עם מיונז יפני בצל מטוגן ועירית וכריך טונה עם זיתים ולימון כבוש ועד כריך ריקוטה עם פרי עונתי, דבש וחריף ושרימפ רול. גם טבעונים ימצאו את עצמם בתפריט עם כריך כרישה צלויה ביין לבן וסקורדליה או סלט תפוחי אדמה ואריסה (19-24 ש"ח). בגזרת המאפים תמצאו קרואסון מיני חמאה או מיני קרים צ'יז וזעתר טרי, קווין אמן רוזמרין ולימון, בורקס לאבנה, סחוג ועגבניות צלויות ועוד (8-20 ש"ח), עוגיות מסוגים שונים וכדורי תמרים וקקאו. באגף המשקאות מככבים קפה לסוגיו וכל החשודים המיידיים וגם קמפרי סודה קטן, כוסית וורמוט או בירה קטנה, כי איפושהו בעולם בטוח שכבר חמש.
מלכי ישראל 5, ראשון-שבת 8:00-16:00, הפי האואר ראשון-חמישי 17:00-19:00 20 אחוז הנחה על כל התפריט
שנה מקומית וגעגוע | תריסר
בתקופה הנוכחית קשה להגיד שהזמן עף כשנהנים. ובכל זאת, כבר שנה מאז שמסעדת תריסר פתחה לראשונה את הדלתות והפכה לתופעה בנוף הקולינרי בעיר בזכות דבקות חסרת פשרות בערכי מקומיות ועונתיות. לכבוד המאורע הגה שף ענר בן רפאל סדרת מנות שמשקפות את מה שהוא קורא לו מטבח געגוע, כלומר "געגוע לאוכל, בין הביס האחרון של העונה, לביס הראשון של העונה שאחרי": פטה חמה בגרעיני חמנייה ודלעת ורוטב עגבניות מגי, סלט תמרי ברהי ומג'הול בטמפורה, סשימי דג ים ברוטב ענבי איזבלה מרמת הגולן ועוד מנות שדוברות שפה יצירתית עונתית ומשתנה. האלכוהול שיוגש ללא הגבלה מקומי גם כן – יינות לבנים ואדומים מיקבי גיתו ומיקה, קוקטיילים על בסיס עראק מיקב בר מאור וג'ין של זוהרה ועוד (390 ש"ח). מזל טוב תריסר, תמשיכי בדיוק כפי שאת.
האנגר 12, נמל תל אביב, שלישי (17.9) מ-18:00, להזמנות 074-7585353
חודש טאקו וטקילה | קיצ'וקאי
כששף אור גינסבורג שם יד על משהו, אפשר לצפות לגרסה מקורית ולא שגרתית. זהו המקרה בחודש ספטמבר, שמוקדש בבר-מסעדה קיצ'וקאי לפסטיבל באווירה מקסיקנית. תחת הכותרת המחייבת Everything tastes better in a taco תוכלו לטעום טאקו קריספי סביצ'ה (דג לבן ברוטב XO וליים עם מנגו ואבוקדו) וטאקו קרנליטו (נתח בשר במרינדת אשיוטה, איולי אוממי וסלסת קקטוס רימונים), קסדייה אל מרדומה וטאקו חות'י, מלחוח במילוי דג לבן פריך, סלט מנגו ירוק ואיולי יוזו קושו (54-72 ש"ח). קוקטיילים שווים מטקילה 1800 משלימים את החגיגה, כשביום שלישי הקרוב (10.9) ישקשק אותם במו ידיו המיקסולוג עמרי חיון. יהיה אולה.
תנחום 6 יפו, שני-שבת מ-18:00, ראשון סגור, האפי האוור שני-חמישי ושבת 18:00-19:30 20 אחוז הנחה על כל התפריט
תרבות אכילה | חגי אבירם @ קפה שפירא
שף חגי אבירם הוא חלק מתרבות האוכל והלילה של תל אביב כבר יותר מ-30 שנה. מי שהיה הבעלים, המוזג והשף של ברים מיתולוגיים כמו בר היין בנימין, הארטיפוס ובר לבונטין (11) הוא בהחלט עוף מוזר, מעצב שמצא את דרכו למטבח ומבשל אוכל פשוט וטעים. בשנים האחרונות עורך אבירם ארוחות בחצר ירוקה בדרום העיר, ומגיש תפריט איטלקי-ים תיכוני באסוציאציה חופשית. החודש הוא מתארח בקפה שפירא לפופ אפ של יין טוב ומוזיקה מצוינת מהפטיפונים הביתיים, אווירה ואנשים ותפריט משתנה בהתאם לזמינות חומרי הגלם, לירקות שנקטפים באותו היום מהחווה החקלאית הסמוכה ולמצב הרוח – למשל דג ים בכבישה קרה וזיתי קלמטה (55 ש"ח), פיקניה מעושנת ואיולי צ'יפוטלה (65 ש"ח), בטן חזיר צלויה ברוטב פורט (75 ש"ח). אפשר להזמין כל מנה בנפרד או ללכת על ארוחה ליחיד (2 מנות ראשונות, עיקרית וכוס יין – 195 ש"ח) או לזוג (3 ראשונות, 2 עיקריות, 2 כוסות יין – 360 ש"ח). בשני המקרים הערב צפוי להיות קליל, משוחרר וטעים, בדיוק מה שצריך עכשיו.
רלב"ג 15, שני (9.9, 16.9, 23.9), מ-19:00, להזמנות 054-6380498
ראמן בהרכבה עצמית | מנטנטן
זוכרים את ימי הקורונה כשאוכל מוכן הגיע הביתה בהרכבה? במנטנטן מחזירים את הדיל שלא נס ליחו במארז שמכיל את כל הרכיבים לראמן מארבעה סוגים: טונגארה ראמן – ציר בשר חזיר בבישול ארוך עם אטריות, במבו שוט, צ'אשו (בשר חזיר), בצל ירוק וביצה רכה; טורי ראמן על בסיס ציר פרגית וחזה עוף; אגאדשי טופו ראמן צמחוני מציר אצות קומבו ופטריות נמקו וקארה ראמן עם אטריות, ירקות וצנון יפני כבוש (67-68 ש"ח). צריך רק לחמם את שקית הציר במים רותחים למשך חמש דקות, לבשל את האטריות לכמה שניות ולצלחת, משהו שאפילו מי שלא יודע להחזיק מקלות יכול. ואז פשוט לעצום עיניים ולדמיין שאתם בטוקיו.
להזמנות בוולט ותן ביס
משנה מקום משנה מזל | פיצה 180
כשפיצה 180 נפתחה אחרי השבעה באוקטובר, הבעלים והפיצאיולו מעיין שמחה אפה פיצות במטבח רפאים ושילח אותן בכל העיר בעצמו. בחלוף כמעט שנה, הוא החליט להשתקע בלוקיישן קבוע ולהשתדרג לפיצה בר אורבני, מקום שכיף לשבת בו, לזלול פיצה או משהו קטן ולשתות קוקטייל טוב (בעבר היה שמחה ברמן בלה אוטרה, כך שיש לו קבלות). עם המעבר נוספו לתפריט נפיצות חדשות ומשתנות ומנות ראשונות שמתאימות לסטייל החדש, למשל ברוסקטת בושה עם ריבת בצל, קרם פרש, שקדים קלויים וחלפיניו מוחמץ (32 ש"ח) וסלט תמנון עם קיווי, שאלוט פריך, פרמזן וחסה לאליק (56 ש"ח). חלק מהפיצות המצוינות נקראות על שם עובדים ומנהלים שגויסו למילואים – נתן (בשר סרטנים בחמאת תימין, חלפיניו מוחמץ וגבינת בושה), עמית (אספרגוס, שאלוט פריך ופרמזן), גיא (פפרוני ודבש צ'ילי מותסס), ומאור (פטריות יער, קרם פרש ועירית). לפייבוריטית שלנו אין שם, אבל אם תקראו לה פיצת בלאק טייגר שרימפ עם תירס לבן וצ׳ילי כבוש, היא תבוא ותעשה לכם נעים בבטן (89 ש"ח).
קינג ג'ורג' 85, ראשון-חמישי ושבת 16:00-חצות ובוולט
קצבייה אוטונומית | מרינדו
על מכונית אוטונומית שמענו, אבל קצבייה אוטונומית זו כבר בשורה חדשה. רשת קצביות הבוטיק מרינדו מרמת הגולן מתחדשת בחנות חכמה שפועלת כל יום, כל היום. כלומר אם פיתחתם באמצע הלילה קרייב לסטייק עסיסי או חשק להכין לעצמכם ארוחה מפוארת, בעמדה האוטונומית – שלא לומר אוטומטית – כל המוצרים זמינים עבורכם 24/7 מבלי לכתת רגליים: רטבים, פסטה, מוצרים נלווים וכמובן המבורגרים, סטייקים, קבבים ועוד באריזות מוקטנות (ומתכלות), שמתאימות גם לסועד בודד או זוג. גזרו ושמרו לקראת החגים שבהם התורים ארוכים והקצבים עצבניים.
אבן גבירול 151
מפגש פסגה של פחמימות | פיצה האט X שואורום
איך לא חשבו על זה קודם: העוגיות של The Showroom פוגשות את הפיצות של פיצה האט. רשת הפיצריות פוצחת בשת"פ עם השואורום בייקהאוס, כשכל צד מביא לעיסקה את הפחמימות שלו – הפיצות של פיצה האט והעוגיות המשגעות של השואורום, שנאפות בתנורי האבן של הלוהטים של הפיצה. הסיומת המתוקה בטעמי פאדג' שוקולד ושוקולד צ'יפס נמכרת במארז זוגי (29.90 ש"ח) ומי שממש רוצה להשקיע יכול להזמין גלידת בן & ג'ריס וליצור עם זוג העוגיות את הקינוח המושלם.
הזמנות באתר ובאפליקציית פיצה האט
תערוכת העשור | ויסקי לייב
פתיחה ראויה לשנה החדשה מזמנת המהדורה הקרובה של "וויסקי לייב ישראל", תערוכת הוויסקי הגדולה והמקיפה שחוגגת עשור. בין המציגים בולטות מזקקות ישראליות, כתמיכה בתעשייה המקומית, למשל מזקקת רוח זוכת הפרסים, שהוקמה מתוך שילוב של אהבת הוויסקי עם חיבור לארץ המובטחת, ומזקקת אולגר, בבעלות משפחה מפונה מקיבוץ מלכיה שבצפון, המייצרת תזקיקים מפירות בגידול מקומי. עוד במציגים מזקקות Legend ומילק אנד האני, מזקקת באסל, MyWhisky ועוד, לצד מותגים בינלאומיים. לשואפים להעמיק בתחום יתקיימו סדנאות וטעימות בהנחיית מומחים ודוכני לרכישת מתנות לחג, כי בזמנים כאלה עוד יותר מצוות לשתות.
ביתן 10, גני התערוכה, רביעי-חמישי (25-26.9), פרטים וכרטיסים באתר