חדשות האוכל: הדסון במרכז העיר, רוטיסרי חדש לאהרוני

פורים כאן והקולינריה בקרחנה: ארוחות ויסקי מפוארות עם מיטב השפים, פופ אפ ספרדי של ברק יחזקאלי, נדב ודניאל חוזרים דרומה והתרחשויות מעניינות בעסקי הגלידות

why so serious, ועוד בפורים. אהרוני (צילום: אסף קרלה)
why so serious, ועוד בפורים. אהרוני (צילום: אסף קרלה)
25 בפברואר 2021

רוטיסרי חדש לאהרוני

המאסטר שף לא נח לרגע ופותח ספוט עופות צלויים בשינקין, מול הקצביה. "יש לנו רוטיסרי בתוך הקצביה ברמת אביב. ראינו שכולם מתים על העופות ולא נפקיר את החברים בשינקין", אומר הבן והשותף אורי אהרוני. לצד המנה העיקרית צפויים תפוחי אדמה כתוספת, כריכים ומספר מוצרים נוספים שאהרוני האב מפתח בימים אלה ממש. הפתיחה מתוכננת לעוד כחודשיים ואנו נגיע לטעום ולדווח.

הדסון חדש בלילינבלום

ברוכים הבאים חלונות ניו יורק וחוק וצ'דר: סניף ראשון להדסון, מסעדת הבשר המוערכת מרמת החייל, ייפתח במרכז העיר. לוקיישן כבר נמצא על חורבות הרוזינקא והפתיחה מיועדת לאמצע חודש אפריל. השף מתן אברהמס מסרב להסגיר פרטים ורק אומר ש"יהיה שונה ומעניין". אנחנו כבר מורעבים.

ניפגש בלילינבלום. הדסון (צילום: דן פרץ)
ניפגש בלילינבלום. הדסון (צילום: דן פרץ)

שפים מבשלים מקאלן

ענף המסעדנות על קו הזינוק לקראת פתיחה מחודשת, ואם כבר לחגוג אז בגדול: בשת"פ עם המותג The Macallan יבשלו שמונה שפים מובילים ארוחות לעשרה אורחים בלבד בהשראת ובליווי הוויסקי היוקרתי: יובל בן נריה (טאיזו), תומר טל (ג'ורג' וג'ון), מושיקו גמליאל (בר 51), תמר כהן צדק (קוצ'ינה הס 4), שרון כהן (שילה), אוראל קמחי (פופינה), יוסוף זוזו חנא (מגדלנה) וגיא גמזו (אריא). לצורך המחשה, בין המנות שיוגשו דאמפלינג שנחניזי (טאיזו), לחי עגל מזוגגת (בר 51), מרק סרטנים דלעת וטרגון (הס 4), שישברק גבינות מלוחות (אריא) וסשימי אינטיאס וקוויאר ישראלי (ג'ורג' וג'ון). 250 ש"ח לאדם כולל בקבוק סינגל מאלט של מקאלן.
The Macallan Culinary Experience, הזמנת מקומות באתר החל מ־9.3 בשעה 18:00

מקאלן באריא (צילום: אפיק גבאי)
מקאלן באריא (צילום: אפיק גבאי)

ברק יחזקאלי עושה את ברצלונה

השף ברק יחזקאלי מהתכנית על המפית ומותג הבירה אסטרייה דאם מברצלונה משתפים פעולה בפופ-אפ משלוחים ספרדי. לתפריט נבחרו מנות מזוהות עם המטבח הקטלוני שהולכות טוב עם בירת לאגר פרמיום צוננת, למשל פטאטאס בראבס, פאייה עוף, צ'וריסו ועוד. הארוחה מורכבת מפאן קון טומאט לפתיחה, מנה ראשונה לבחירה, פאייה לבחירה ובירה אסטרייה דאם שתצורף לכל הזמנה. מ־99 ש"ח.
אסטרייה ברצלונה, 8-21.3 (לא כולל שישי-שבת) מ-17:00, הזמנות ב־Wolt

מסע אסטרלי לברצלונה. ברק יחזקאלי (צילום: בני גם זו לטובה)
מסע אסטרלי לברצלונה. ברק יחזקאלי (צילום: בני גם זו לטובה)

מנה שטרום מבשל איטלקי-טבעוני

לכבוד פורים מתחפשת המסעדה הטבעונית J17 לטרטוריה איטלקייה ומציעה מנות ספיישל של השף מנה שטרום: סלט שומר והדרים (48 ש"ח), מרק שומר ועגבניות עם שום ויין לבן (38 ש"ח), פסטה אורקייטה עם רטטוי בתנור (62 ש"ח),  ריזוטו סלק ושקדים (58 ש"ח) וטירמיסו ללא מוצרים מן החי (28 ש"ח). כל המנות כוללות אלכוהול לבחירה והן חלק מספרו החדש של שטרום "געגועים לאיטליה״, שיוצא בגיוס המונים. בין השעות 16:00-20:00.
בהזמנה טלפונית או בווטזאפ
סלט הדרים איטלקי טבעוני (צילום: מיכל רביבו)
סלט הדרים איטלקי טבעוני (צילום: מיכל רביבו)

מאמי ובורי חוזרים לערבה

לא, נדב ודניאל לא עוזבים את תל אביב, רק יורדים דרומה לרגל אירועי קולינריה וחקלאות בערבה התיכונה. לאורך שני סופי שבוע בחודש מרץ יתקיימו סיורים בחממות וסדנאות בישול עם התוצרת שזה עתה נקטפה בהנחיית הזוג המתוק ואנשי קולינריה נוספים הפועלים בערבה: שף יריב איתני ממעדניה route 90 בצוקים בסדנת "מדברים בשר וכל מה שליד דרך מעשנה", שף ינון בארי יוצא הפאלומר וברברי של אסף גרניט יכין ארוחה על טהרת ירקות ממושב פארן ועוד ועוד. מ־40 ש"ח.
שישי-שבת (4-6.3, 11-13.3), פרטים והזמנות באתר

נדב ודניאל יורדים לערבה (צילום: יאיר ולר)
נדב ודניאל יורדים לערבה (צילום: יאיר ולר)

מנקאי ב-JUSA

זוכרים את המנקאי מהתפריט של מיאזאקי, הדיינר היפני החדש של שף יובל בן נריה בשרונה מרקט? צמח המים שזוכה לביקוש שיא בימי קורונה וחורף נכנס כעת לרשת המזון הבריא JUSA כקולקציית מוצרים משולבי מנקאי: בוסטר מנקאי – בקבוקון ובו מנת מנקאי מרוכזת עשירה בברזל, B12, אומגה 3 ועוד חומרים מזינים (18 ש"ח); מרק מנקאי, תפוחי אדמה, שום, שומר ובצל לחיזוק המערכת החיסונית בתוספת קרוטוני מנקאי (32 ש"ח); פודינג  מנקאי, צ'יה חלב קוקוס, חלב שקדים ואגבה (28 ש"ח) על תקן פינוק בריא ועוד. את המוצרים ניתן לקבל בנפרד או כמארז (72 ש"ח).
דיזנגוף 101 תל אביב, באתר ובמשלוח דרך וולט ותן ביס

יש כיוון לירוק? JUSA (צילום: יח"צ)
יש כיוון לירוק? JUSA (צילום: יח"צ)

הקונדיטוריה של מגזינו מתרחבת

אם אהבתם את עוגת הגזר, הפאי לימון ושאר העוגות המיתולוגיות של מגזינו ודאי תשמחו לשמוע שכעת נוספו לתפריט הקונדיטוריה מאפים מדופדפים קלאסיים ומקוריים: קרואסון חמאה וקרואסון שוקולד ג׳אנדויה וחמאת בוטנים, דיינישים וגאלטים, בורקסים (בורקס ברס בלו, כרישה ותרד כבר ברשימת המועדפים) ופיצה בייקון וגבינת ברי (14-68 ש"ח). בהזדמנות הראשונה כשאתם בסביבה או במשלוח.
מגזינו 

מדופדפים במגזינו (צילום: כרמל קוך)
מדופדפים במגזינו (צילום: כרמל קוך)

חדשות הגלידה

רשת גולדה ו-Wolt יוצאות לקראת פורים במהלך משותף – גלידת וולט קוקי מונסטר עם שמנת-ספירולינה ועוגיות טורקיזיות במהדורה מוגבלת. אושיית הריאליטי אסי בוזגלו יסתובב בסניפים ויחלק קלפים נושאי פרסים, ומי שיחשוף את הג'וקר יזכה בגלידה במתנה למשך שנה.

רשת גלידריות הבוטיק ANITA ובית הספר לקולינריה "בישולים" משיקים תחרות שבה הקהל מתבקש להכריע בין טעמי גלידה, משימה מהנה ללא ספק. בכל שבוע תוכלו לטעום טעם מתחלף: גלידת סמורס – שוקולד לבן עם מרשמלו ושברי פטי בר; גלידת "עוגת גזר" עם לוטוס וקראמבל שוקולד לבן; גלידת ברולה תבלינים ופקאן וגלידת מסקרפונה פטל ומי ורדים. הטעם המנצח יזכה את יוצרו בפרסים שווים ואת הטועמים בעוד קצת קלוריות.

ואחרונה חביבה רשת דלי קרים שמשיקה קולקציית מוצרים על בסיס נוטלה: גלידת נוטלה, גלידת וניל עם ריפל נוטלה, וופל בלגי עם נוטלה וקרפים עם נוטלה. להשיג בסניפים ובאפליקציות המשלוחים.

גלידת קוקי מונסטר בגולדה (צילום: יח"צ)
גלידת קוקי מונסטר בגולדה (צילום: יח"צ)

פיצה האט X מיסטר דונאטס

רשת פיצה האט משיקה שיתוף פעולה ראשון מסוגו עם רשת MR DONUTS, שבו יימכרו מארזי דונאטס בטעמי אוראו, קליק ולוטוס (24.90 ש"ח). לרגל ההשקה מציעה הרשת מבצע שתי פיצות משפחתיות + מארז מיני דונאטס ב- 120 ש"ח.
הזמנות באתר ובאפליקציה של פיצה האט

מיסטר דונאטס בפיצה האט (צילום: אסף קרלה)
מיסטר דונאטס בפיצה האט (צילום: אסף קרלה)