מקסיקני, תימני, חייל ועוגיה: איפה שוברים את הצום בתל אביב?

גמר חתימה טאקו. מלגו ומלבר (צילום מוטי טיטמן)
גמר חתימה טאקו. מלגו ומלבר (צילום מוטי טיטמן)

מסורת הכריכים של מוטי טיטמן מביאה מתנות ממקסיקו, יוסי שיטרית עובד עם בן טיפוחיו על מסעדה תאילנדית, וכמעט שכחנו שיש מי שחוגג אוקטוברפסט. זה לא שאנחנו כל כך רעבים כמו שפשוט כל מה שטעים וקורה בעיר חייב לעבור לנו בצלחת, ולנחות ברשימה הזו

10 באוקטובר 2024

עוד שבוע עמוס עבר על סצינת האוכל המקומית, ואנחנו כאן כדי לספר לכם על כל הפתיחות המתקרבות, האירועים המתגבשים והטעים הזה שאתם כל כך רוצים. בואו לאכול איתנו.

>> מאיפה באתם? 5 פינות אוכל חדשות שלגמרי הפתיעו אותנו החודש
>> כיפור כזה עוד לא היה: מסעדת האחים תראה לכולנו את הדרך

פתיחות חדשות

התאילנדית של תומאס זוהר | קון תאי

המסעדה התאילנדית של תומאס זוהר ויוסי שטרית תופסת תאוצה, ואפילו כבר שם יש – "קון תאי". הפתיחה שתוכננה לספטמבר נדחתה, כי בכל זאת חגים ומלחמה, ותאריך היעד כרגע הוא אמצע נובמבר. זוהר כבר מחפש מנהל מטבח, אז אם אתם רואים עצמכם מתאימים דברו איתו באינסטה. אנו כמובן עוקבים אחר מה שמסתמן כפתיחה הכי מעניינת לתקופה הקרובה, ונדווח.

בקרוב זה קורה. תומאס זוהר (צילום אנטולי מיכאלו)
בקרוב זה קורה. תומאס זוהר (צילום אנטולי מיכאלו)

קפה מול ההיכל | קפה 51

תושבי יד אליהו ובאי היכל מנורה מבטחים – שימו לב: קפה 51 פותח סניף בבוטקה שבשדרות החי"ל. בית הקלייה, שמחזיק גם בבית קפה באחד העם, זכה במכרז שפרסמה העירייה למבנה הקטן שעמד ריק במשך תקופה ארוכה, והשיפוץ יתחיל בקרוב. במקביל עמלים אנשי הספיישלטי קופי על סניף נוסף שייפתח מיד אחר כך במתחם אריאל שרון בגבעתיים, סמוך לבורסה ולתחנת סבידור. יש למה לחכות ויהיה מה לשתות אחרי שמכבי – או הפועל, כל אחד והקבוצה שלו – מנצחת.

הספיישלטי קופי בא להיכל. קפה 51 (צילום מעמוד האינסטגרם coffeeshop51)
הספיישלטי קופי בא להיכל. קפה 51 (צילום מעמוד האינסטגרם coffeeshop51)

אפטר-כיפור

שיפודים וסאלוף | לונל

קצת אחרי הגמר חתימה טובה, הבראסרי הצרפתי-תימני לונל עולה על מדי שיפודיה אסלית על כל המשתמע מכך: פתיחת שולחן מעוררת תיאבון עם ערכת סלטים נדיבה – חומוס, טחינה, סחוג ירוק, סלט ביצים, מטבוחה, סלט חצילים ועוד ועוד, לניגוב עם סלופים ופיתות חמימות, ואחר כך מצעד שיפודי פרגית, קבב, פילה בקר, פלדה טלה, כבדים ושקדי עגל, ולמתקדמים שיפוד דג ותמנון. ליד תקבלו צ׳יפס ביתי וסלט קצוץ טרי, ואפשר גם לקחת שיפוד בסאלוף/פיתה ולאכול על ספסל ברחבה בחוץ. המחירים תואמים לז'אנר: סלטים לסועד 38 ש"ח בהזמנת בשר/55 ש"ח ללא בשר, שיפודים 40-70 ש"ח, שיפוד בסאלוף/פיתה מ-45 ש"ח.
אברבנאל 72, מוצ"ש (12.10) מ-20:00, להזמנות 077-9800339 ובאתר

שיפודיה לערב אחד. לונל (צילום איתמר גינזבורג)
שיפודיה לערב אחד. לונל (צילום איתמר גינזבורג)

מוצאי מקסיקני | מלגו ומלבר

מסורת הכריכים המושחתים למוצאי כיפור במלגו ומלבר עולה מדרגה ותופסת כיוון למקסיקו. קצת אחרי תום הצום שף מוטי טיטמן מתכנן להיכנס למטבח ולאלתר בסגנונו היצירתי על מנות איקוניות מהמטבח המקסיקני, למשל טוסטדות טרטר טונה וקרם אבוקדו/רוסטביף מעושן ואיולי שמנת חמוצה (38 ש"ח), וטאקוס ספייריבס חזיר, ראשי קלמארי מטוגנים, דג מטוגן, עוף באריסה ולימון כבוש וטאקו צמחוני עם סלט תירס שרוף (מ-62 ש"ח לשתי יחידות). ליד תוכלו להזמין נאצ'וס עם גבינה מותכת כהלכה, קרם אבוקדו וסלסת עגבניות כבושות ואת סלט הקיסר הנצחי, גלידה לקינוח ומרגריטה קפואה. חתימה טובה מובטחת.
שד' רוטשילד 142, מוצ"ש (12.10) מ-20:00

שתהיה שנה אולה. מלגו ומלבר (צילום מוטי טיטמן)
שתהיה שנה אולה. מלגו ומלבר (צילום מוטי טיטמן)

פופ אפ עוגיות | בבר

מה לעוגיות ולמוצאי כיפור? חוץ מהנוהג לשבור את הצום עם כמה קוקיז בגרסה ישראלית (באמא'שלכם, עוגיות רכות, לא עבאדי), אפשר גם להיזכר שעוגיה היא גם כינוי להמבורגר. בבר החמוד שבקצה שוק הכרמל "בבר" מקדישים את מוצאי כיפור למנה אחת בלבד – עוגיה, כלומר המבורגר הבית סינגל (36 ש"ח) ודאבל (49 ש"ח) ובגרסת בר ים בורגר, כולל צ'יפס כמובן, לצד אלכוהול ובאווירת שבירת צום. אם כבר שנה מתוקה, אז ככה.
הכרמל 4, מוצ"ש (12.10), 20:00-23:00

ולסיום הצום – עוגייה. בבר (צילום שיר תמיר)
ולסיום הצום – עוגייה. בבר (צילום שיר תמיר)

עבור החיילים | יוליה בנמל

בכל שנה במוצאי כיפור חוגגים ביוליה בנמל יום הולדת עם הופעה חיה ואווירה שמחה. השנה, כשהאווירה אינה שמחה בשום צורה, תציין המסעדה את השנה ה-18 לפתיחתה בהרמת כוסית סולידית, כשהרווחים יועברו לעמותת הנח״ל, שתומכת במשפחות השכולות ובשיקום הפצועים מקרב חיילי הנח״ל. בואו לומר מזל טוב, לאכול משהו ולשתות משהו, ועל הדרך לתרום למטרה נאצלת.
האנגר 2, נמל תל אביב, מוצ"ש (12.10) מ-19:00

בת 18. יוליה בנמל (צילום מעמוד האינסטגרם yulia_tlv) 
בת 18. יוליה בנמל (צילום מעמוד האינסטגרם yulia_tlv) 

לציון היום | האחים

במסעדת האחים, אות ומופת ליוזמה בתחילת המלחמה ומאז הכרזת ההפיכה המשטרית, מציינים את יום כיפור ברוח אחדות – אבל אמיתית, לא קשקושי ערוץ 14: שיחות, התכנסות ותפילה לשלום החטופים, תפילת נעילה ותקיעת שופר, בהשתתפות יוסי מרשק ויניב ביטון, רותי רוסו, כנרת רוזנבלום, אמנים ואנשים שהדמוקרטיה חשובה להם. המסעדה סגורה אך בואו בהמוניכם, יש דברים יותר חשובים מאוכל.
אבן גבירול 21, מ-12:00 

עוד מסעדות שיהיו פתוחות במוצאי כיפור:

דיקסי עם ההמבורגר וההום פרייז המושלמים, הרצל 16 באווירת ביזנס אז יוז'ואל, טריגר לקרניבורים, פוד טרמינל במידטאון, זה סושי באזל, הכוסית בכיכר רבין, אוקינאווה לבונטין (ישיבה ומשלוחים), הנסיך עם המרפסת הכי יפה מעל מדרחוב נחלת בנימין ובר היין המקומי הגפן בפשפשים. אף אחד לא יישאר רעב וצמא.

בלי שום גינונים. הנסיך (צילום: עמוד אינסטגרם @the_prince_tlv)
בלי שום גינונים. הנסיך (צילום: עמוד אינסטגרם @the_prince_tlv)

בירה ונקניקיות | מרלן

מרוב שאנו עסוקים בשבעה באוקטובר, שכחנו שבעולם חוגגים במשך כל החודש עם בירה ונקניקיות. אנשי מרלן בר בורגר מציעים ניתוק קל ומשכר מהמציאות עם תפריט ספיישל שעושה כבוד לאוקטוברפסט בארבע נקניקיות עסיסיות, קראנצ'יות ומוגזמות כמיטב המסורת: Hot Dog – נקניקיות עגל עם כרוב כבוש, מיונז סריראצ'ה, חרדל, בצל מוחמץ ובצל ירוק; Hot Dog classic – נקניקיית עגל שמנמנה עם צ'יפס ובצל פריך; Spicy hot dog – נקניקיית עגל עם איולי סריראצ'ה, בצל מוחמץ, תירס קלוי, גבינת צ'דר וחלפיניו מוחמץ וכמובן Currywurst – נקניקית עגל עסיסית עם קרעי תפוח אדמה פריכים, רוטב קאריוורסט ובצל ירוק, פרשנות מקומית לקלאסיקה מגרמניה. המחיר 49 ש"ח למנה, ותמורת כוס בירת שפאטן-פרנסיסקאנר מהחבית תיפרדו מעוד 25 ש"ח – זול יותר מכרטיס טיסה לברלין בחברות התעופה הישראליות ששודדות אותנו. בנוסף כדאי לזכור שבימי ראשון ורביעי יש במרלן דיל 1+1 על כל התפריט (חוץ מהמבצע הנ"ל) ובימי שני 30 אחוז הנחה.
בן ציון 2, תל אביב; רמב"ם 30 גבעתיים, ראשון-שבת (13-19.10) בישיבה במקום ובוולט

בירה ונקניקיות כמו בעולם שפוי. מרלן (צילום אמיר מנחם)
בירה ונקניקיות כמו בעולם שפוי. מרלן (צילום אמיר מנחם)

אפריטיבו עירוני | ביינה

יש לנו סימפתיה למנהג האיטלקי שמציין סוף יום עבודה באלכוהול ומשהו קטן ליד. שף נרקיס אלפי משיקה בבר-מסעדה שלה תפריט אפריטיבו קליל וקז'ואלי, עם ברוסקטות קטנות לסגירת פינת הרעב בין הצוהריים ללילה, למשל ברוסקטה ריבת תאנים וגבינת פחם, ברוסקטת ברזאולה וחרדל מתוצרת בית, ברוסקטת טרטר דג עם מלפון ושמן שומשום, וברוסקטת טרטר בקר עם שום קונפי ואיולי פיקורינו (18-36 ש"ח). המנות משתנות על בסיס יומיומי בהתאם לחומרי הגלם שאלפי מצליחה להשיג, והדרינקים ליד גם הם בסגנון איטלקי – ורמוט, אפרול שפריץ ווריאנטים על הנושא (38-42 ש"ח). אם הרעב יותר כבד – אפשר תמיד לתגבר בתפריט הערב שמוגש במקביל. האווירה מזכירה ברים קטנים באירופה, ואם עוצמים לרגע עיניים ומתרכזים בטעם, אפשר להיזכר בפעם האחרונה שעברתם בנתב"ג.
טשרניחובסקי 4, שני-חמישי, 18:00-19:30

משהו קטן וטוב. ביינה (צילום נועם פריסמן)
משהו קטן וטוב. ביינה (צילום נועם פריסמן)