מהודו עד מקסיקו דרך יפן: המסעדות בתל אביב מתגעגעות לעולם

בשניט מציינים את האוקטוברפסט כהלכתו, במגדלור מתפננים עם יין ויוגה, במנטנטן תוקעים שיפודים כמו ביפן, בטאיזו אוכלים מהצלחת כמו בהודו, בנקסט דור נהנים כמו מקסיקנים ברחבי העיר נותנים לכם בראנץ' לחג. שוב פעם יש יותר מדי חדשות טעימות משאפשר לספור, אבל פשוט ריכזנו אותן כאן
עוד שבוע עמוס עבר על סצינת האוכל המקומית, ואנחנו כאן כדי לספר לכם על כל הפתיחות המתקרבות, האירועים המתגבשים והטעים הזה שאתם כל כך רוצים. בואו לאכול איתנו.
>> קמנו: 15 בתי הקפה הכי טובים שנפתחו בתל אביב בשנה האחרונה
אירועי סוכות
פסטיבל יקיטורי | מנטנטן
טרנד השיפודים שכבש את העיר משתלט על מנטנטן: את שלושת ימי החג מקדישה המסעדה היפנית ליקיטורי – שיפודים בגריל פחמים, טכניקה מסורתית שמקבלת בפסטיבל טעמים עכשוויים. בין מנות הספיישל תמצאו צלע עגל בחמאת טריאקי מיושן ויוזו, נתח קצבים מזוגג בטריאקי מיושן וסאנצ'ו ארומטי, ופלפלוני פדרון פיקנטיים טבעוניים (24-62 ש"ח), שמוגשים לצד התפריט הרגיל. ליד מומלץ להזמין סאקה ג'ונמאיי בארומת הדרים, שהותאם במיוחד כדי להחמיא לארומות.
נחלת בנימין 57, ראשון-שלישי (20-22.10) מ-12:00

ארוחת טאלי | טאיזו
אחרי כמעט עשור של הצלחה מוכחת מתרחבת מסורת יום ראשון ההודי בטאיזו לצוהריים טאלי – פורמט הודי ששף יובל בן נריה מחדש בסגנונו היצירתי. במגש ההודי המסורתי תמצאו באטר צ'יקן ומנות שכבר נכנסו לקלאסיקת יום א' בטאיזו, לצד קרפצ'ו בנגלי מדג מקומי עם שמן עלי קארי וזרעי חרדל מותסס, וינדאלו עגל בבישול ארוך ושרימפס/לברק ביוגורט בופלאו וחמאה חומה. 429 ש"ח לזוג.
מנחם בגין 23, ראשון-חמישי (20-24.10), 12:00-15:00

קרטל קושמרו | AKA 44
לשף איתי קושמרו נמאס מעוצר הנסיעות וממחירי כרטיסי הטיסה. כאקט של מחאה – ובמקרים כאלה אנחנו תמיד בעד – הוא הופך בחול המועד את הנקסט דור לסניף של מקסיקו סיטי, עם מנות סקסיות שיגרמו לכם לרקוד סלסה: צלעות תירס בגריל ודג נא על טוסטאדה, כדורי תירס עם סלסת מנגו וקסדייה מטוגנת, טאקו בירייה וברבקואה כבש ועוד ועוד טעמים מדרום יבשת אמריקה (26-58 ש"ח) ושפע מרגריטות קפואות לכיבוי השריפה. יהיה אולה.
נחלת בנימין 44, ראשון-רביעי (20-23.10)

חג בירה מקומי | שניט
השניטפסט (Schnittfest), פסטיבל הבירה והנקניקיות השנתי של השניט, חוזר לעיר בפעם השלישית כתזכורת לכך שבמקביל לסוכות חוגגים בעולם את האוקטוברפסט. במבשלה ובסניף היפואי יגישו בירת "סוכטוברפסט" – לאגר ברוח הבירות המסורתיות של החג הגרמני, ותפריט נקניקיות להשלמת חוויית הסביאה. לראשונה השנה יתקיים Schnitt Tour – מסע בירה בין ארבע נקודות המזיגה של שניט (שניט, שניט הקטן והלאוטר שבכיכר גבעון ושניט פיצה ביפו), עם מתנה מיוחדת למי ששתה בירה בכל אחד מהמקומות.
הארבעה 12, דרך בן צבי 1, ראשון-שלישי (20-22.10) מ-12:00

יין, מוזיקה ויוגה | קפה מגדלור
המגדלור בפארק רידינג מארח את יקב רמת הגולן ליומיים של יינות מעולים, מוזיקה חיה, יוגה בשקיעה ורגעי שפיות ונחת מול הים. בשעות אחר הצהריים הנעימות יהפוך המקום לבר יין מקומי המוקדש ליקב רמת הגולן, ובמיוחד סדרת יינות LAVA שתימזג לכוסות. היום (ראשון) כוהנת היוגה נלי כהן תעביר תרגול יוגה בשקיעה כשבהמשך יעלה הדי ג'יי והמוזיקאי אבישי פרץ. מחר (שני) תתקיים הופעת שקיעה אלקטרונית של הצמד DJ Doobo & Roy "groove" Teicher. הכניסה חינם והשקיעה גם.
רחבעם זאבי גנדי 1 (פארק רידינג), ראשון-שני (20-21.10), מ-16:00

בראנץ' לחג 1 | קאב קם
באח הקטן של בית תאילנדי מגישים בחול המועד את הבראנץ' התאילנדי, וזו הזדמנות להגיע אם לא מסתדר לכם בשבת. במקום חביתה וגבנ"צ תוכלו לזלול קאו טום נאה (נזיד אורז תאי, אונטריב קצוץ, ביצה וג'ינג'ר), קוטייאו הנג נאה טון (אטריות אורז טריות ונתח אונטריב בחמישה תבלינים) ועוד מרקים ומנות בשר, דגים ואטריות עם קוקטיילים תואמים, להפגת הגעגוע לתאילנד, שמי יודע מתי נגיע אליה.
לינקולן 11, ראשון-חמישי (20-24.10), 12:00-15:30

בראנץ' לחג 2 | בית לחם
לימי חול המועד שבהם אין לחץ למהר בבוקר מציעה מאפיית "בית לחם" בראנץ' חד פעמי (בתקווה שיהפוך לקבוע), ליחיד או לזוג: סלטים ביתיים טריים, מיץ תפוזים טבעי ופחמימות משובחות בסגנון פרעצלים, סקונס עשבי תיבול ותרד ומאפינס בשלל טעמים – מאפינס גזר שקדים טבעוני, מאפינס קוקוס ריבת חלב, מאפינס שוקולד לבן עם פירות יער ושטרויזל ועוד ועוד. 120 ש"ח לסוג/60 ש"ח ליחיד.
ויצמן 20, ראשון-שלישי (20-22.10) מ-07:00

אחרי החגים
טעימות על הגג | רופטופ 98
דיל כיפי מאוד, שמתאים בדיוק למזג האוויר הנעים שיש עכשיו, רקח שף צביקה שטראוס במסעדה-בר רוטפופ 98, בגג של מלון מאייר האוס בדיזינגוף: ארוחת 10 מנות לחלוקה בישיבה על הבר, או אם נדייק – מצעד צלחות צבעוני ומגוון של דליקטסים שהולכים טוב עם אלכוהול ובריזה סתווית באוויר הפתוח. ולמרות שמדובר בצלחות קטנות, רעבים לא תצאו מכאן אחרי סשימי אינטיאס ואבוקדו, קרודו דג ים בזרעי עגבניות ופלפל חריף, רוסטביף עם איולי חרדל, תמנון ספרדי ותפוח אדמה פריך ועוד ועוד מנות שמשקפות מיומנות רבת שנים במטבח והבנה מעמיקה של חומרי הגלם. וככה, מצלחת לצלחת ומביס לביס, הערב נמשך בעונג כשמנה אחרי מנה מונחת על הבר עד לקינוח הבלתי נמנע – פנקוטה גבינת עזים בחמיצות מעודנת ומוס שוקולד מושחת כדבעי. המחיר לזוג 420 ש"ח, מוצדק לגמרי יחסית לתמורה, לאווירה ולנוף של כיכר דיזינגוף מגבוה. רשמו לפניכם לפני שיתחיל גשם.
דיזינגוף 98, עד חמישי (31.10) מ-20:00

בראנץ' איטליקוס | הכוסית
הוורמוטריה המקומית מכיכר רבין בתל אביב ממשיכה במסורת שיתופי הפעולה והפעם היא ל"איטליקוס" – ליקר איטלקי מריר־מתקתק מפירות הדר, ברגמוט מקלבריה ולימונים מסיציליה. בבראנץ' החד פעמי יוגשו בוקדיו דה קלאמרי – לחמניית חלב עם קלאמרי מטוגן ואיולי (48 ש"ח), קרוק מדאם חמון עם ביצת עין (52 ש"ח) ופנקייק גרבדלקס ופורל (56 ש"ח) לצד איטליקוס שפריץ, שהוא שילוב מרענן של איטליקוס עם פרוסקו וזיתים, ונגרוני איטליקוס – גרסה שונה ומעודכנת לקוקטייל האהוב. אם כבר לחגוג את סיום החגים, אז ככה.
מלכי ישראל 5, שישי-שבת (25-26.10), 11:00-16:00, להזמנות

בראנץ' מול הים | יוליה בנמל
לאחר ההצלחה של בראנץ' ערב כיפור החליטו ביוליה בנמל לאמץ את הרעיון והשיקו תפריט בוהוריים, שמעתה יוגש בכל שישי וערב חג במרפסת מול מול הים. התפריט מציע את כל מה שטוב בתפריטי בראנץ', כלומר מנות מוגזמות ועשירות לפתיחת הסופ"ש בנימה חיובית. לדוגמה: בריוש קלוי עם אבוקדו וביצי עין (62 ש"ח), מינוט סטייק אנד אגז (108 ש"ח), בורקס גבינות טורקי עם סחוג, מלפפון חמוץ וביצה (68 ש"ח) וקרואסון שרימפס וביצים עלומות בביסק סרטנים קטיפתי מענג, שמצווה ללקק מהצלחת עד לטיפה האחרונה. תפריט הקוקטיילים מפתיע לא פחות, עם דרינקים מתוחכמים מכהילים מתוצרת מזקקות ישראליות. יוליה שפריץ על בסיס ביטר מהמותג ודטה 52 וקוקטייל זעתר מיוליוס ביטרס, ג'ין לבנטין, סירופ זעתר ביתי וויסקי מעושן, מוכיחים שמישהו כאן השקיע בחשיבה ולא חסך באיכות. כל הכבוד.
יורדי הסירה 1 (נמל תל אביב, האנגר 2), שישי 12:30-15:00

צוהריים בשוק | בבר
בר היין והאוכל בבר בקצה הדרומי של שוק הכרמל נפתח מעתה לארוחת צוהריים. בתפריט מצאו את העוגייה המפורסמת, שהיא כמובן המבורגר יחיד או כפול (36/49 ש"ח), "עוגיית" שניצל (42 ש"ח) ובר ים בורגר (72 ש"ח) לצד מנות פועלים כגון אורז ושעועית (38 ש"ח), פריקסה (52 ש"ח) וסופריטו (62 ש"ח). האם זהו סימן שהשוק חוזר לחיים אחרי הקיץ והחגים? נחכה ונראה ונחזיק אצבעות.
הכרמל 4, ראשון-חמישי 12:00-16:00
