אויסטרים ב-4 ש"ח, פיצה בגודל של גלגל משאית וכל חדשות האוכל בעיר

שובו של ההפי האואר. הרצל 16 (צילום אלון ולנסי)
שובו של ההפי האואר. הרצל 16 (צילום אלון ולנסי)

יש הרבה סיבות להתבאס על כל המסעדות שנסגרות כמו פתחי ניקוז אחרי הגשם הראשון, אבל אנחנו דווקא בעד הצד השמח של החיים - והוא כולל צדפות בזול, האפי האוור משתלם של רותי ברודו, חגיגה של יין ישראלי, תמיכה במפוני הצפון ועוד סיבות לשמור על אופטימיות טעימה

17 בנובמבר 2024

עוד שבוע לא פשוט עבר על כוחותינו בשוחות הקולינריה: ביסטרו טאטי שבדרך השלום, שלפני מספר שבועות נסגר בצו המשטרה עקב הימצאות שב"חים, הודיע כי לא ישוב לפעול ותחת זאת ייסגר סופית. קפה פטיט ברוטשילד, שנפתח לפני פחות מארבעה חודשים, מחשב מסלול מחדש כ"בית גולדברג", בר־מסעדה עם אלכוהול ומנות קטנות (תודו שהופתעתם). הבייקרי היפני The Pastry Box במתחם יד חרוצים נסגר גם כן, אך המפעל עדיין מייצר כריכים ומאפים חינניים שנמכרים בסנדו בוקס, המזללה־אחות ביצחק שדה. הפיצה בר EZPZ בביצרון סוגר אף הוא את הדלתות, עוד עסק מקומי קטן שיחסר לשכונה שבה הוא פעל. אבל גם בין כל החדשות הרעות האלו, יש עוד כמה חדשות טובות:

>> מזללת אוכל רחוב קוריאנית זה בדיוק מה שתל אביב הייתה צריכה

פתיחה מחודשת | דון ג'וזפה

פלורנטינאים שימו לב: חנות היין מרחוב הארבעה הגיעה לשכונה, ועכשיו היא לא רק חנות אלא גם בר יין. במרפסת שעל הרחוב תוכלו לשתות יינות מפורטוגל (בעיקר), ספרד, צרפת וישראל במחירים שמזמן לא נצפו בעיר – מ-24 ש"ח לכוס/79 ש"ח לבקבוק, יתרון שמקורו בכך שהבעלים הם גם יבואני יין. החידוש האמיתי הוא במטבח שנוסף לחנות, והופך אותה למקום שכיף לשבת בו. תוכלו לזלול כאן פיצות פריכות ולוהטות מבצק מחמצת בהתפחה ארוכה, למשל פיצה יפואית עם עשבי תיבול ועגבניות מיובשות ופיצה קרצ'ופי עם ארטישוק מוחמץ וזיתי טאסוס (60-68 ש"ח) וגם מקלות בייגלה עם לאבנה וזעתר וקרם חציל (45 ש"ח), סלט סלקים צלויים וגבינת סנט מור מקורמלת (58 ש"ח), גבינת פטה בטאבון (48 ש"ח) ועוד ועוד. בחלקה האחורי של החנות יש חצר קטנה ומקורה לדייט חורפי, ולבעלי הממון ממתינים במקרר הכספת בקבוקים מבצירים מיוחדים.
פלורנטין 6, ראשון-חמישי 12:00-חצות, שישי 11:00-16:00

יין ופיצה במרפסת: דון ג'וזפה פלורנטין (צילום יריב אלדר)
יין ופיצה במרפסת: דון ג'וזפה פלורנטין (צילום יריב אלדר)

אויסטרים באירו | הלנה בר יין

בעוד הוא מתכונן לפתיחת המסעדה החדשה שלו צ'יקולי בפארק שהוקם על חורבות הדולפינריום, שף גיא גמזו שובר את השוק: לקראת בלאק פריידי, למשך שבוע אחד בהפי האואר, יימכרו בהלנה בר יין אויסטרים במחיר רצפה של אירו אחד ליחידה, כלומר 4 ש"ח בלבד. בחישוב זריז, בעלות של אויסטר בודד במקומות אחרים תוכלו לאכול כאן יותר מחצי תריסר, כך שהדיל משתלם בענק.
תרס"ט 6, ראשון-שבת (24-30.11), 18:00-20:00

אויסטרים ביורו. הלנה בר יין (צילום מעמוד האינסטגרם helena.tlv)
אויסטרים ביורו. הלנה בר יין (צילום מעמוד האינסטגרם helena.tlv)

ההפי האואר חוזר | הרצל 16

רותי ברודו יודעת לנחש מה הקהל צריך ולכן היא מחזירה את ההפי האואר השווה בהרצל 16: 30 אחוז הנחה על כל תפריט האוכל, יינות מבורגון ב-35 ש"ח וקוקטיילים ב-38 ש"ח, מחירים שאפשר לעמוד בהם ביוקר המחייה הבלתי אפשרי בארץ. לתפריט המקומי־אסיאתי נוספו מנות חדשות משתנות וממנות שכבר יצרו אצל האורחים קרייב קבוע כמו ג׳ינגס חאן – שווארמה טלה ופרגית, עלים ארומטיים, רטבים וירקות מוחמצים על לאפה יפנית (108 ש״ח לפני הנחה); כנפיים קוריאניות חריפות עם בצל ירוק (52 ש״ח לפני הנחה) וקריספי צ'יקן (48 ש״ח לפני הנחה). האווירה כרגיל כיפית ונינוחה, בדיוק מה שצריך במצב הנוכחי.
הרצל 16, ראשון-רביעי 17:00-19:00

30 אחוז הנחה ותודה לרותי. הרצל 16 (צילום אלון ולנסי)
30 אחוז הנחה ותודה לרותי. הרצל 16 (צילום אלון ולנסי)

חמישי שרקוטרי | סקוליארד

סקוליארד, המסעדה של המרכז הקולינרי דנון בנמל תל אביב, מתחדשת לכבוד הסתיו בתפריט שרקוטרי הום מייד. לפני מספר חודשים התנסו תלמידי בית הספר לבישול בהכנת נקניקים ומוצרי בשר, שבתום תקופת התיישנות מוגשים לקהל בתפריט שנשען על טכניקות קלאסיות מהמטבח הצרפתי. הארוחה נפתחת בפלטת בשרים קרים שמוגשת עם לחם ממכר וחמאה, והיא נמשכת בוולוטה (בין רוטב למרק) שעועית לבנה ושמנת מוקצפת מעוטר בפרוסות נקניק קופה דקיקות, טרטר צרפתי קצוץ בסכין עם צ'יפס דקיקים וסלט פירות וירקות חורף, קונפי אווז עם תפוחי אדמה ופטריות ("שליקטנו אצל הספק") ולקינוח פודינג אורז פריזאי עם מוס שוקולד לבן. צוות בית הספר מבשל וממלצר כתרגול ולא למטרת רווח, ומכאן המחיר הנמוך עד כדי גיחוך: 148 ש"ח לאדם, כולל "מים מוניציפליים בחסות עיריית תל אביב". אותו קו מנחה את האלכוהול, 30 ש"ח לאפריטיף ו-24/94 ש"ח לכוס/בקבוק יין צרפתי. ואליו פור מאני כזה לא נצפה בעיר מזמן, במיוחד בבשר בכזו רמת עשייה.
התערוכה 3, ימי חמישי 19:00 ו-21:00, פרטים והזמנות באתר

בשרים ונקניקים מתוצרת בית, וגם הלחם המושלם. חמישי רסטו, סקוליארד (צילום שרון בן־דוד)
בשרים ונקניקים מתוצרת בית, וגם הלחם המושלם. חמישי רסטו, סקוליארד (צילום שרון בן־דוד)

בוקר יפואי | דריסקו

אין תיירים ואנחנו מרוויחים: זמן קצר לאחר שנודע כי השפים אלעד דגן וטל סוחמי סוגרים את מנסורה כדי להחליף את שף תומר טל במסעדת ג'ורג' וג'ון, מודיע מלון The Drisco על תזוזה נוספת במערך הקולינריה – פתיחת ארוחת הבוקר לקהל הרחב. הדיל כולל מגש מזאטים משתנים לפתיחה ומנה עיקרית לבחירה, למשל בנדיקט דריסקו (בריוש צרוב וביצה עלומה, עלי מנגולד לימוני ורוטב הולנדייז), דריסקו שחיתות (גרטן תפוחי אדמה, בריסקט בקר, ביצה עלומה והולנדייז), טוסט חמאת דבש עם קרם שמנת חמוצה, פירות העונה וסירופ מייפל ועוד, וגם עמדות לחמים ומיצים, קאווה וקפה ללא הגבלה. המחיר 165 ש"ח לאדם, והסטייל היוקרתי בחינם.
אוארבך 6, יפו, ראשון-חמישי 08:00-11:30, בהזמנה מראש

מעכשיו גם לקהל הרחב. ארוחת בוקר, דה דריסקו (צילום דניאלה אבוהב)
מעכשיו גם לקהל הרחב. ארוחת בוקר, דה דריסקו (צילום דניאלה אבוהב)

חגיגת יין ישראלי | איטה

בר היין הצמוד למסעדת פופינה מקדיש את החודשים נובמבר-דצמבר ליקבים ישראלים מרחבי הארץ, מסורת ששף אוראל קמחי מקפיד לקיים לא רק בזמן מלחמה. בליינאפ תמצאו את יקב נטופה מהגליל התחתון (19.11), יקב מרגלית מבנימינה (26.11), שאטו גולן (2.12) ויקב רקנאטי (10.12). הייננים יגיעו להסביר ולמזוג, ושף אוראל קמחי יכין מנות ספיישל מותאמות לאופי היינות והיקבים.
שבזי 62

מה תשתו? איטה. צילום: חיים יוסף
מה תשתו? איטה. צילום: חיים יוסף

חיבוק לצפון | אנסטסיה

בעוד מסעדות טבעוניות בעיר נאבקות לשרוד, באנסטסיה מקפידים להסתכל על מי שמזלו שפר עליו עוד פחות, לחבק ולתמוך. השבוע מתארח במסעדה יקב אסף, שפעילותו נפגעה קשות במלחמה, בפסטיבל יין ללא תחתית ב-69 ש"ח לאדם, מחיר שביומיום מכסה במקרה הטוב שתי כוסות. בימים רביעי וחמישי הבעלים אסף ואורן קדם יעברו בין השולחנות, ישוחחו וימזגו, ואם תזמינו אוכל מהתפריט ותרכשו ממוצרי המדף מתוצרת בית – תתמכו גם במסעדה עצמה.
פרישמן 54, ראשון-חמישי (17-21.11), להזמנות 

ללא תחתית במחיר רצפה. אנסטסיה (צילום באדיבות יקב אסף)
ללא תחתית במחיר רצפה. אנסטסיה (צילום באדיבות יקב אסף)

פיצה XXXL | פיצה האט

הגודל כן קובע: רשת פיצה האט משיקה את ה-GIANT, פיצה ענקית בקוטר 70 ס"מ, בערך גלגל של משאית בינונית, לשם המחשה. המפלצת מגיעה בקרטון מיוחד והיא גדולה כל כך עד שאין אפשרות לקבל אותה במשלוח, אלא רק באיסוף עצמי, מהטעם הפשוט שארגזי המשלוחים אינם גדולים מספיק כדי להכיל אותה. ביג לייק, ורי ביג. 169 ש"ח.
פיצה האט

היא ענקית אז בואו רעבים. פיצה האט (צילום אסף קרלה)
היא ענקית אז בואו רעבים. פיצה האט (צילום אסף קרלה)

מחוץ לעיר

פריז הקטנה בגבעתיים

חשבתם שרק תל אביב נהנית מאינפלציית ברי יין? ברחוב כצנלסון נפתח "פריז הקטנה", בר יין מבית מזללת ההמבורגרים הסמוכה פריז טקסס. המיקסולוג ואיש היין דניאל נמירובסקי אצר קוקטיילים ויינות שמתאימים לעונה הנוכחית, בעיקר אדומים כבדים שנעים לשתות מתחת לפטריית חימום, ואשר יתחלפו בקיץ ביינות לבנים, רוזה ואדומים קלים יותר. תפריט האוכל מושפע מהעיר סן סבסטיאן שבגבול צרפת-ספרד ויש בו מנות בשר ושרקוטרי מתוצרת בית, פירות ים, גבינות משובחות וירקות מהג'וספר (19-66 ש"ח). המחירים הנוחים נוחים עוד יותר בהפי האואר (18:00-20:00), 1+1 על כוסות יין ומגוון בקבוקים ב-100 ש"ח.
כצנלסון 61, גבעתיים, ראשון-חמישי 18:00-חצות, שישי-שבת 18:00-01:00

פריז הקטנה בגבעתיים (צילום Brandit סושיאל)
פריז הקטנה בגבעתיים (צילום Brandit סושיאל)

הגן הסודי של הנדריקס

המותג ג'ין הנדריקס משיק אירועי טבע, אמנות וקולינריה בלוקיישנים מפתיעים ברחבי הארץ. המפגשים יתקיימו ב"חדווה בגן" – חווה אקולוגית ומרכז של ריפוי, תרבות וקהילה, ותחת הכותרת Hendrick’s Curios Garden יגיעו שף אסף שנער (חוות צוק) שיבשל ארוחת ערב סוריאליסטית שתוגש על שולחן אבירים (חמישי 21.11) ואיתיאלה שתכין מאפים מופלאים וקוקטיילים בבראנץ' פראי (שישי 21.11). ליד יוגשו קוקטיילים על בסיס ג'ין הנדריקס ובתום הארוחה יוזמנו המשתתפים לסיור עששיות לילי קסום. מחיר: 310 ש"ח.
פרטים והזמנות באתר

בראנץ' פראי בטבע. איתיאלה הייאט (צילום סתיו כץ)
בראנץ' פראי בטבע. איתיאלה הייאט (צילום סתיו כץ)

יום הולדת 10 ל-NONO

רשת המסעדות האיטלקיות מציינת עשור פורה, שתחילתו בהוד השרון והמשכו בעשר מסעדות, בהקמת הבייקרי האהוב MIMI, ברכישת רשת ג'ירף (שמשיקה ממש בקרוב את הסניף החדש במקום אבן גבירול) ובהקמת יקב לוינסון. לכבוד המאורע יתקיימו במסעדות בהרצליה, הוד השרון ופתח תקווה ובמרכז המבקרים של היקב אירועים קולינריים בהשתתפות אסף גרניט ויוסי שטרית, עומר מילר ואלון שבו וחברים נוספים מעולמות האוכל והאלכוהול, שיבואו לבשל, לאפות ולמזוג. האירועים פתוחים לקהל הרחב וחלקם מצריך רישום מוקדם.
שלישי-חמישי (19-28.11), פרטים והזמנות באתר  

גם הוא יבוא. אסף גרניט (צילום nfoxes)
גם הוא יבוא. אסף גרניט (צילום nfoxes)

קפה ומאפה במגדל דוד

מתכננים טיול לירושלים? רשמו לפניכם את "המגדל", מקום חדש לקפה ומאפה מבית מאפיית "הרים" במגדל דוד מוזיאון ירושלים. על המדפים תוכלו למצוא בכל בוקר מאפים טריים וחמים, ברוסקטות, כריכים וסלטים, למשל דייניש כרוב בשמל, בייגל ירושלמי עם צ'ימיצ'ורי זעתר וגאודה, בריוש קרוק מסייה וקראנץ פטל וקפה. במרפסת העליונה יפתח בקרוב בר יין שיפעל בימי שישי בצהריים ובהמשך גם בערבים. והנוף לחומות העיר העתיקה – בחינם.
מגדל דוד מוזיאון ירושלים, ראשון-חמישי 8:00-16:00, שישי 8:00-14:00, שבת סגור

יפה לך, ירושלים. המגדל (צילום איתמר גינזבורג)
יפה לך, ירושלים. המגדל (צילום איתמר גינזבורג)

מטרלו בדן קיסריה

דן קיסריה ריזורט יארח לפופ אפ קצרצר את קונדיטוריית מטרלו מעין זיוון, שנסגרה בעקבות המלחמה. דקה לפני שהוא פותח מקום בבודפשט יביא הקונדיטור עדי פרץ ל-MINNIE, הבייקרי של הריזורט, את הקרואסונים הממולאים והמאפים הנפלאים, שיימכרו לצד השוקולדים האיכותיים של "השוקולד של לולי", יינות מיקב מטר ומוצרים נוספים של עסקי קולינריה מהצפון.
דן קיסריה ריזורט, חמישי (21.11) 08:00-18:00, שישי (22.11) 08:00-15:00

מטרלו בדן קיסריה (צילום יח"צ מטרלו) 
מטרלו בדן קיסריה (צילום יח"צ מטרלו)