אורי בורי בא לתל אביב, אפריקה באה לאירופה ועוד חדשות אוכל
עוד שבוע קשה עבר על המסעדות בתל אביב, אבל אנחנו כאן עם החדשות הטובות: פופ אפ מרגש של אורי ירמיאס, פרויקט יוצרים קולינריים בגלריה החדשה של קפה אירופה, שף יוג'ניו ויסנטין האיטלקי ממחדש את פיצהפיצהפיצה, המבורגר חינם (!) במרלן ועוד דברים שכדאי שתדעו (ובעיקר שתאכלו)
עוד שבוע חלף בסצינת האוכל של תל אביב, רווי סגירות עצובות (אאוט אוף דה בוקס, קילומטראז', סופר-פיצה) ומאבקי הישרדות הירואיים (קפה שפירא, שאפה בר), אבל אנחנו אנשים חיוביים וחשוב מכך – השפים והמסעדנים בעיר הם אנשים חיוביים, ולכן במקום להתבכיין כולם ממשיכים לחדש, לנסות, להעז ולקרוא לקהל לבוא ולדגום את החידושים המסעירים. בשביל זה אנחנו פה.
>> אחרי 28 שנה: יש ג'ירף חדשה בעיר. הפיליפינית החריפה עברה דירה
>> מציאות נושכת: הפיצה מ"משחקי השף" יצאה מהמסך ואבדה במשלוח
מאפריקה לאירופה | אלעזר טמנו X גלריה אירופה
אם לא הצלחתם להשיג מקום לבראנץ' האפריקני-אתיופי של שף אלעזר טמנו, קבלו הזדמנות נוספת בגלריה אירופה – חלל אירועים חדש במבנה היסטורי ששופץ ועוצב על ידי אנשי קפה אירופה. תוכלו לפתוח כאן את הסופ"ש עם קיטפו (טרטר בקר עם חמאה מזוקקת, ממרח פשתן, איולי ליים וקריספי תפוח אדמה על אנג'רה), "טרטר דג מאגם אווסה" עם רוטב דלעת מוחמצת, שמן ברברה וקרקר טף, שירו אינגודיי (חומוס אתיופי אדום עם פטריות צלויות וטחינה) ועוד מנות ממטבחי אתיופיה ואפריקה בפרשנות אישית של טמנו (45-74 ש"ח), לצד קוקטיילים מיוחדים שישקשק המיקסולוג ייגור פראוזנקו. אחרי טמנו יתארחו בגלריה אירופה קפה אורבי, מסעדת הבשר M25 ויוצרים קולינריים נוספים.
הרצל 3, שישי-שבת (29-30.11), 11:00-18:00, להזמנות
אורי בורי בא לעיר | נא לגעת
האם גם בחושך דייג אוהב דגים? במסגרת פסטיבל "נא לגעת לאמנות פורצת גבולות" 2024, שייערך בסימן השבוע הבינלאומי לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות, יבשל שף אורי ירמיאס (אורי בורי) במרכז "נא לגעת" ארוחה מיוחדת שתוגש בעלטה מוחלטת: מנה עיקרית, לחם הבית וקינוח בסבב הראשון (140 ש"ח לצמחוני/160 ש"ח לדגים) ובסבב השני ארוחת פרימיום שתכלול בנוסף גם מנה ראשונה (180/195 ש"ח בהתאמה). ומכיוון שלעכו פחות מומלץ לנסוע כרגע עד שההסדרה תיכנס לתוקפה המלא – זוהי הזדמנות חד פעמית להתנסות בקסם שירמיאס עושה בדגים מבלי לצאת מאזור הנוחות והביטחון.
רציף העלייה השנייה, נמל יפו, שלישי (3.12) 18:30 ו-21:00, להזמנות
תחילת עונת התפוזים | עילא
המעדנייה של אפרת אנזל סוגרת רשמית את עונת ההרצה ופותחת את עונת ההדרים בשבוע שכולו ארטיזנליות מקומית. השולחנות יתמלאו בפירות הדר מהפרדס של משפחת אלון בעמק חפר, לכוסות יימזגו משקאות מבוססי ג'ין והדרים, ויצרנים קטנים ייצרו מהדורות מיוחדות של מוצרים מבוססי הדרים. בכל יום בשעה 17:00 ייצאו מהמטבח מנות ספיישל בניחוח הדרים, למשל פורל מעושן מנחל הדן והדרים וסטייק דלעת וקליפות הדרים, ובמסגרת A Very Happy Hour כל הקוקטיילים ימכרו בחצי מחיר. על המדפים תמצאו שוקו תפוז חלומי להכנת משקה חם של השוקולטייר אלי טראב, קליפות תפוז מסוכרות של הקונפיסרי (ממתקנית?) הילה הוכמן, עוגת הפרג-לימון האיקונית של משק עפאים ועוד ועוד וגם טוניק של נעמה שטרנליכט ומסחטות מיץ במהדורה מוגבלת של אמנית הקרמיקה עדי ניסני.
שינקין 28, חמישי-רביעי (28.11-4.12) מ-17:00
בשרים סודיים | מיטמן
ארוחת נתחים מפתים וסקסיים תיערך בקצביית מיטמן, שבע מנות על טוהרת הבשר מהקצב אל השולחן. המשתה מתחיל בפרושוטו אנטריקוט וטרטר בקר קלאסי וממשיכה לטאטאקי סינטה, נקניקית אסאדו, אנטריקוט מיושן 35 יום ברוטב דמי גלס וספייריבס טלה עד לקינוח הבשרי גם כן – כבד אווז נפוליאון, כלומר פילה כבד אווז במילפיי עם קרמל קוקוס ושברי קוקוס מסוכרים. מספר המקומות מוגבל ומותנה בהזמנה מראש אז כדאי להזדרז. מחיר: 480 ש"ח לא כולל שתייה.
קלמן מגן 3, שלישי (2.12) 20:00, להזמנות
מפיצרייה למסעדה | PIZZAPIZZAPIZZA
לאחר שהאכילה את באי הכולי עלמא בפיצות לוהטות מתרחבת הפיצרייה האורבנית למסעדה של ממש. שף יוג'ניו ויסנטין, מבעליה פיצריית LaloPace בצפון איטליה ומי שהרכיב את הפיצות בפתיחה, חוזר לסיבוב נוסף שבו הוא מציג את תפריט החורף המורחב הכולל פיצה בתבנית ומנות פסטה בתנור, סלטים טריים, פשטידות ומאפים. התפריט החדש יושק במשך ארבעה ימים במחירי היכרות, ותוך כדי בישול השף גם יקדיש זמן לתקלט מוזיקה שאצרו אנשי הכולי עלמא, בשיתוף פעולה עם יזמי קפה אורגניזיישן.
מקווה ישראל 10, רביעי-שבת (4-7.12), ראשון מ-16:00, שני-שבת מ-12:00
סורה חושך | בוקה אחד העם
לאחר שפתחו את דייזי וסגרו את קפה דה סוליי, מתפנים ברשת בוקה לשפצר את הסניף באחד העם, שנפתח גם בשעות הערב עם תפריט של שף אסף שטרן. תחת כותרת הגג BUCKE AFTER DARK תוכלו לקבל בטטות צלויות על צזיקי, גראטן כרוב וטחינה עם שקדים קלויים, סלט קיסר ועוד מנות פתיחה, ומנות עיקריות כמו רוטלו תרד וגבינות ברוטב עגבניות, נקניקיית סלסיצ'ה בלחמנייה עם כרוב כבוש ותפוחי אדמה גרמולטה וכריך קורנביף ורמולד (22-78 ש"ח). את התפריט חותם קינוח הדגל של בוקה, העוגייה המפוררת והמושחתת: פרנץ' טוסט עם שברי עוגיות ובננה טובלים ברוטב נוטלה, מייפל וטחינה גולמית. תפריט האלכוהול התרחב גם כן בהתאמה לשעות הבילוי והוא כולל כעת קוקטיילים ויינות מישראל ומאירופה.
אחד העם 91, ראשון-חמישי מ-17:00
לא רק מרק | סופלייר
החורף הגיע וספוט המרקים סופלייר חוזר: השנה תמצאו בתפריט מרק חרירה חריף ומרק מוליגטוני הודי (עדשים, פרגיות ותפוח עץ בחלב קוקוס וקארי), מרק כתום ועגבניות־ריזוטו צמחוניים, מרק עוף של סבתא אשכנזייה ומרק גונדי של סבתא פרסייה, וספיישלים משתנים (39/59 ש"ח לחצי ליטר/ליטר). לארוחה שלמה ומשביעה כדאי לצרף להזמנה לחמניות בריוש ממולאות ברוטב שום (18 ש"ח לשלוש יחידות) או קרעפלך במילוי עוף (18 ש"ח לחמש יחידות) וקינוח ברד פודינג מחלת בריוש ממולאת בשוקולד רויאל (18 ש"ח).
מלכי ישראל 11, ראשון-שבת 11:00-22:30 ובמשלוח ב-WOLT ותן ביס
המבורגר אחד חינם | מרלן
הבר בורגר האהוב בשדרות בן ציון אהוב עוד יותר בימי ראשון-רביעי: בהזמנת המבורגר תקבלו על חשבון הבית המבורגר נוסף עבור חבר.ה או עבור עצמכם, אם אתם גרגרנים כמונו. המבצע כולל את כל ההמבורגרים בתפריט, מקלאסיק בורגר (54 ש"ח) ועד הגזמות כמו French Burger עם ריבת בצל ביתית ורוקפור עזים (70 ש"ח) ו-Corned Beef Burger עם טופינג קורנביף ביתי (74 ש"ח). ככה אנחנו אוהבים את המבצעים שלנו, אמיתיים ומשתלמים בלי טריקים ושטיקים.
בן ציון 2, ראשון-רביעי מ-12:00, להזמנות
כמו וויסקי לשוקולד | גלנפידיך HOUSE OF SENSES X
מותג הסינגל מאלט גלנפידיך משיק לראשונה את HOUSE OF SENSES – מופעים חווייתיים שמספקים הפוגה קלה מהמציאות ואסקפיזם רב חושי, שפונה כמובן גם לחושי הטעם והריח. סדרת המופעים שתתפרש על פני ארבעה ימים מציגה מסע המטשטש את הגבולות בין הבמה לקהל באמנות, משחק, תנועה ומוזיקה בהשתתפות רקדנים ושחקנים מתיאטרון הקאמרי ומלהקת המחול בת שבע. באירוע הראשון Vol 1 – COLORS האורחים ייקחו חלק פעיל וייחשפו למייצגים אומנותיים בהשראת יצירתיות, נועזות ותשוקה, שהם ערכי המותג, ינשנשו מנת ביס של שף גיא גמזו וקינוח של איקה שוקולד וילגמו קוקטייל על בסיס גלנפידיך כמובן. 180 ש"ח.
מוזיאון תל אביב, ביתן הלנה רובינשטיין (איל עופר), תרס"ט 6, ראשון-רביעי (1-4.12), להזמנות
רוזלך דובאי | לנדוור
נראה כאילו כל מה שמגיע מדובאי מתקבל בארץ בהיסטריה, מתוקים במיוחד. אחרי ששוקולד דובאי כבש את הרשת קבלו את רוזלך דובאי, גרסת כיסוי מקורית שפותחה בלנדוור. במשך חודשים נערכו במטבחי הפיתוח של הרשת עשרות טעימות עד שנולד השילוב המושלם: בצק אוורירי לפי המתכון המקורי עם – שימו לב – ממרח שוקולד ופרלינה, ממרח פיסטוק, קדאיף, רוטב שוקולד לבן פיסטוק ושברי פיסטוק קלוי. ואם כל זה לא מספיק, בצד מוגש רוטב שוקולד פיסטוק. הקינוח החדש מגיע במהדורה מיוחדת לזמן מוגבל, ואם אתם פריקים של טרנדים מתוקים – רוצו. 59 ש"ח.
לנדוור
מחוץ לעיר
בראנץ' חדש בגבעתיים | אלה ותמר
מעדנייה ביום ובר יין בלילה, ומעתה גם מקום לבראנץ' בשכנה שמעבר לאיילון: ב"אלה ותמר" משיקים תפריט בראנץ' חדש, צבעוני ומעורר תיאבון, למשל כריך דייגים עם גבינת שמנת וסלמון כבוש ביתי (54 ש"ח), שקשוקה עם שלושה מזאטים וחצי באגט (61 ש"ח) וסלט קפרזה (51 ש"ח). ואם כבר לפתוח את היום כנסיכים, תנו הצצה בתפריט קוקטיילים להשלמת הבריחה מהמציאות.
שינקין 49, גבעתיים, שני-חמישי מ-9:30, שישי מ-9:00
ראשון המסיק בפרדס חנה | רוברטה וינצ'י
"בשנה האחרונה אין מקום לחגיגות, אבל בחרנו לציין יחד עם 'פתורה' את ההמשכיות שבטבע, את החקלאות המקומית והידיים העובדות, את ההיסטוריה ואת המקורות שמהם אנחנו שואבים את התקווה שעוד יהיה פה עתיד טוב", אומר שף עידו פיינר על תפריט ראשון המסיק משמן שנמזג לבקבוק מיד בתום הכבישה ללא סינון, ומכאן צבעו העכור ומרקמו המעט מחוספס. במרכז כל מנת ספיישל עומד זן מסוים, למשל כרישה בטאבון עם אחו בלאנקו קשיו על בסיס שמן מזן קורטינה פירותי־חריף־מריר (56 ש"ח), פיצה עגבניות טריות וזיתי קלמטה עם שמן מזן קורנייקי מיוון (68 ש"ח) ופסטה בוטרגה עם שמן זית מזן ברנע הישראלי (88 ש"ח). קינוח אגס בסירופ זביון קר וביסקוטי (48 ש"ח) עושה כבוד לנבאלי, שמן שמופק מהכרם הוותיק ביותר בחווה מזן עתיק יומין ואחד האחרונים שלא עבר השבחה גנטית. התפריט המיוחד יוגש במקביל לתפריט הרגיל של המסעדה.
אחוזה 43, פרדס חנה-כרכור, עד שני (2.12)
חלומות חורף בירושלים | הגן הבוטני
בפסטיבל החורף הגדול WINTER DREAMS בגן הבוטני האוניברסיטאי שבירושלים יתארחו השפים גיא גמזו ותומר אגאי עם מאכלי חורף מהעיר הגדולה. אגאי יכין פטאטס בראווס ספרדי וגמזו יגיע עם דוכן לחמניות רכות ונימוחות ממולאות בנתחי בשר בתערובת תיבול אסיאתית בתוספת פלפל מעושן. ספוט אוכל הרחוב הגרמני-אוסטרי באיירן מרקט יציע נקניקיות שמנמנות להפגת הקור, מפרנקפורטר קלאסית דרך נקניקיות הודו ובקר ועד נקניקיה טבעונית בלחמנייה ללא גלוטן. עוד בתפריט הפסטיבל דוכני מרקים חמים, פיש אנד צ'יפס, צ'ורוס וסיידר חם וגם ערמונים קלויים, סחלב ושוקו חם, והכל כשר כמובן.
הגן הבוטני, ירושלים, ממוצ"ש (30.11) ועד סוף ינואר, פרטים והזמנות באתר