דלאל משתלט על המרינה, הפנקייק היפני חוזר, ועוד חדשות אוכל

דלאל (צילום: קיס אנד טל קריאייטיב X דיטיילס)
דלאל (צילום: קיס אנד טל קריאייטיב X דיטיילס)

האימפריה של דלאל מתרחבת, האויסטרים של TOS ממשיכים לחרוך את העיר, קאמבק קטן של גולן גורפינקל, מנות ב-7 ש"ח ביומולדת של מונאר ועוד דברים טובים - ובעיקר טעימים מאוד - שקורים רק עכשיו במסעדות של תל אביב. בואו לאכול איתנו

כולם מחזיקים אצבעות לסצנת המסעדות שמראה בשבועות האחרונים סימנים קלים של התאוששות, ואנחנו יותר מכולם כדי שיהיה לנו על מה לכתוב. גם השבוע, ברוך השם ישתבח, לא חסרות אטרקציות קולינריות חדשות, קבועות וזמניות כאחת, כדי שלא ישעמם לכם בפה ולא ישעמם לנו באצבעות של המקלדת. בראנצ'ים, מאנצ'ים וקראנצ'ים – הכל כאן בפנים.

>> יצאנו לחפש את הפיצה הטובה בתל אביב. מצאנו 24 מועמדות ראויות
>> הכי טובות שיש: 27 מסעדות הפיין דיינינג הכי שוות בתל אביב
>> האפי האפי: 28 השעות השמחות הכי משתלמות בתל אביב

עם הגב לים | דלאל במרינה

ידוע שבתל אביב הרי אין ואקום: במרינה של תל אביב, במקום שבו פעלה מסעדת פורטונה דל מאר שנסגרה, יוקם סניף חדש של מסעדת דלאל. על פי פרסום ב-YNET, המסעדה מוקמת בשת"פ בין בעלי דלאל המסעדנית דושי לייטרסדורף ומלון קרלטון, והיא צפויה להיפתח באביב. השיפוץ כבר יצא לדרך אנו כמובן נדווח מתי אפשר כבר להגיע לדרינק בשקיעה מול היאכטות.

מסעדה עוד אין אבל הנוף כבר כאן (צילום מהאינסטגרם fortuna_del_mar)
מסעדה עוד אין אבל הנוף כבר כאן (צילום מהאינסטגרם fortuna_del_mar)

כיסונים ואויסטרים | סלון

הסלון של מאור בן שטרית באחד העם 64, מארח ערבי תרבות וקולינריה ייחודים באווירת סלון קז'ואלית. והפעם:  אגודת האויסטרים TOS עם צדפות ייחודיות במחיר הוגן, לצד הכיסונים המטריפים של דוד עתי מ-S2R יחד אנשי היין הטבעי של בון ויואן: גל סידס, שלומי וידס ואיתי פשה. חיבור פסגות מסקרן שבעיקר אומר לנו שיהיה ממש יאמי. אגב. בין לגימה, לשליקה לזלילה תוכלו להנות מהופעת ג׳ז חיה של הזמרת חואניטה כהן סמית׳ בת ה-92, ומשלל ניגונים מתחלפים של דיג'ייז שיגיעו לבקר.
אחד העם 64, שבת 21.12 בין 11:00-16:00. הכניסה חופשית

האויסטרים של TOS (צילום: נרי אשכנזי)
האויסטרים של TOS (צילום: נרי אשכנזי)

מאסטר שף | גולן גורפינקל X ג'יארדינו

ובחזרה לדלאל, אם כי בעקיפין: גולן גורפינקל, לעולם השף המיתולוגי של דלאל, יתארח אצל שף בר צנגר במסעדת ג'יארדינו שבמלון דה ג'אפה. השניים הכירו כשצנגר שב מסטאז'ים במסעדות מישלן בצרפת, וגויס למטבח של דלאל על ידי גורפינקל. הם עבדו יחד קרוב לעשור ונמצאים עד היום בקשר הדוק, שמניב שתי ארוחות מיוחדות עם מנות שהשניים יבשלו יחד, לדוגמה סשימי טונה וויניגרט גרני סמית עם פינגר ליים, עלי חזרת ואבקת תפוזים, ומנות שמלוות את גורפינקל לאורך הקריירה – פסטיבל פטריות עם קרם פטריות פורצ'יני ובלסמי מיושן 20 שנה, שווארמה דג ולינגוויני בייבי ארטישוק (מ-54 ש"ח).
לואי פסטר 2, שלישי-רביעי (17-18.12), להזמנות

משף לשף: גולן גורפינקל (מימין) ובר צנגר (צילום סיון מורד)
משף לשף: גולן גורפינקל (מימין) ובר צנגר (צילום סיון מורד)

שבע בום | מונאר

מונאר ההודית הכי חמודה במרכז העיר מציינת יום הולדת שבע ואתם מרוויחים מבצעים של אוכל ושתייה ב-7 ש"ח: פאקורה חומוס, צ׳יפס מסאלה עם איולי טוגארשי, ברד פודינג עם קולי פירות יער ועלי קארי ועוד ועוד במשך כל השבוע, עד לשיא ביום שישי – מסיבדוסה עם שלוש סוגי דוסה, מנות קטנות ואלכוהול מוזל, וכמובן מוסיקה הודית. מזל טוב ונמסטה.
נחלת בנימין 68, ראשון-שישי (15-20.12)

בום בולינאט. מונאר (צילום באדיבות המסעדה)
בום בולינאט. מונאר (צילום באדיבות המסעדה)

באה מאהבה | עדן זרח X מונטי

השפית עדן זרח, לשעבר ממסעדת סאטיה הירושלמית ופינאליסטית העונה הראשונה של MKR המטבח המנצח, מגיעה לבית הקפה מונטי לשלושה ערבי פופ אפ עם תפריט שקורץ לדרום אירופה: פיצה ביאנקה עם קרצ׳ופי וגרידת לימון ופיצות מיוחדות נוספות, קפלטי קרם תירס, דגי ים כבושים על בליני, ברזואלה על אחו בלנקו ועוד ועוד, לצד יינות מהארץ ומהעולם.
מונטיפיורי 41, שני-רביעי (16-18.12), 17:00-23:00

באה לבקר. שפית עדן זרח במונטי (צילום יח"צ)
באה לבקר. שפית עדן זרח במונטי (צילום יח"צ)

בשביל הגליל | מחנה אסאדה

שיתוף פעולה אזורי מציג הסניף התל אביבי של מחנה אסאדה, רשת מזללות הבשר הירושלמית, עם ספיישל ייחודי למען הגליל: על כל הזמנת שני כריכי בשר בטייק אוויי תקבלו בקבוק יין מסדרת אביב מיקב הרי גליל – יקב בוטיק שנפגע בעקבות האירועים בצפון. בדיל נכללים כריך אסאדה ממולא בשר בקר עסיסי שנצלה באיטיות, כריך שורט ריבס וכריך חדש עם בריסקט כבוש ומעושן, סלט ביצים, איולי נענע-הדרים ובצל פריך (מ-52 ש"ח).
מלכי ישראל 8, ראשון-חמישי מ-12:00, שישי סגור, מוצ"ש משעה לאחר צאת השבת

יבוא ישיר ועסיסי מירושלים. מחנה אסאדה (צילום אסף קרלה)
יבוא ישיר ועסיסי מירושלים. מחנה אסאדה (צילום אסף קרלה)

פלאפי, יאמי, קאוואי | בנדיקט R&D

אחרי שהוא כיכב בספטמבר בפופ אפ של בנדיקט בשיתוף עם נדב ברונשטיין, הפנקייק היפני הכי פלאפי בעיר חוזר ובגדול. הפנקייק היפני עשוי בטכניקה מיוחדת של אידוי וטיגון, שמביאה לתוצאה פלאפית ומרקם רך ומבורך והוא להיט בטוקיו וכבר גם בערים אחרות בעולם. הפנקייקים זמינים לזמן מוגבל בסניף R&D עד סוף החודש בלבד – ובטעמי ברולה לימון, פאי שוקולד, עוגת גבינה ופירות יער, טירמיסו ופיסטוק.
45 ש״ח לפנקייק, בן יהודה 171, שעות פעילות: 8:30–16:00, 7 ימים בשבוע

קוניצ'וואה בייבי. הפנקייק היפני בבנדיקט R&D (צילום: גל קלדרון)
קוניצ'וואה בייבי. הפנקייק היפני בבנדיקט R&D (צילום: גל קלדרון)

בראנץ' פנסיונרים | פנסיה

בר היין הכי מתוק בלבונטין גורם לנו להרגיש שלגיטימי לומר "יאללה נצא לפנסיה" ואז לצחוק ולצחוק כי בחיים לא תהיה לנו פנסיה. כך או כך, לאחרונה הושק במקום בראנץ׳ שישי משמח ומהנה במחירים נגישים עם נשנושי בוקר מהנים דוגמת לחם עם חמאה וקונפיטורה ביתית (26 ש"ח), ברוסקטה עם קרם תירס וענן פרמזן (34 ש"ח), יוגורט כבשים טבעי עם אגסים ביין, שיבולת שועל קלויה, דבש, נגיעת שמן זית וארל גריי (41 ש"ח), וגם טוסט גרילד צ׳יז (35 ש"ח) שהוא תמיד רעיון חיובי. יש כמובן קפה, וגם קוקטיילים או יין אם אתם מאנשי השתייה בבוקר (בראנץ' = התירוץ האולטימטיבי להשתכר עם שחר).
לבונטין 2, שישי 9:00-15:30

כזאת חצר אנחנו רוצים בפנסיה. החצר של פנסיה (צילום: גיא סחף)
כזאת חצר אנחנו רוצים בפנסיה. החצר של פנסיה (צילום: גיא סחף)