אייל שני עובר דירה, תומר טל מגיע ל-R48 ועוד חדשות אוכל חמות

וגם: רז רהב משיק את הבראנץ' החדש שלו בתרצה, ענר בן רפאל פורמן משיק בתריסר אפריטיבו משתלם ב-52 ש"ח(!), ויש גם הפנינג של פיצה וצ'ולנט בצפון העיר. כן, מה ששמעתם. ועוד דברים טעימים מאוד - שקורים רק עכשיו במסעדות של תל אביב. בואו לאכול איתנו
כולם מחזיקים אצבעות לסצנת המסעדות שמראה בשבועות האחרונים סימנים קלים של התאוששות, ואנחנו יותר מכולם כדי שיהיה לנו על מה לכתוב. ולמרות שגם השבוע יש לנו בשורה מבאסת אחת, רוב החדשות שלנו הן על אטרקציות קולינריות חדשות, קבועות וזמניות כאחת, כדי שלא ישעמם לכם בפה. בראנצ'ים, מאנצ'ים וקראנצ'ים – הכל כאן בפנים.
>> רומנטי, אלגנטי, קלאסי: בר היין החדש הזה הוא חלום שהתגשם
>> טעמים חדשים: 7 מסעדות חדשות שכדאי לכם לבדוק בינואר
בראנץ' שף | תרצה
בר היין תרצה, האח הקטן של מסעדת OCD הנהדרת, משיק לכבוד השנה האזרחית החדשה בראנץ' חדש. התפריט עדיין לא ידוע, כי הוא משתנה כל הזמן כפי שקורה תמיד בתרצה, אך מהיכרותנו את היכולות של שף רז רהב אפשר לצפות לצלחות קטנות וממזריות ולריבת שמן זית מופלאה. בעמדה של מאפיית "אפוי" תוכלו להצטייד בלחמים ועוגות לסופ"ש, הקפה מגיע מקופי אורגניזיישן והיין יימזג כמו, ובכן, יין. נותר רק לקוות שרשימת ההזמנה מייגעת פחות מזו שב-OCD.
החלוצים 3, משישי (10.1) 10:00-15:00, להזמנות

סוגרים הולכים | בית הפנקייק
ביי ביי פנקייקים מוגזמים ותועפות שוקולד ורטבים מתוקים: בית הפנקייק בנמל תל אביב נסגר. המוסד הוותיק, שהוקם לפני עשור על ידי נכדם של בעלי בית הפנקייק המקורי בהרצליה (לאחר סכסוך שותפים עם המקום בכפר ויתקין), לא הצליח לשרוד את המלחמה וסגר סופית את הדלתות, עוד מכה קטנה ומבאסת בכנף של הקולינריה בעיר.

עוברים דירה | מלכה
לאחר כמעט שבע שנים טובות, מסעדת מלכה הכשרה של אייל שני עוזבת את רחוב דפנה. יום חמישי (2.1) יהיה הערב האחרון בבית אסיה, שאמור להיכנס לשיפוץ נרחב. אם לא יהיו הפתעות, באמצע החודש תיפתח המסעדה הוותיקה בלוקיישן חדש במידטאון, עם אותו צוות שייכנס למטבח מרווח ונוצץ שממנו ייצאו גם מנות חדשות. לידיעת שומרי כשרות ובכלל.

אפריטיבו חורף | תריסר
שף ענר בן רפאל פורמן ממשיך את מסורת האפריטיבו מהקיץ האחרון אל תפריט אפריטיבו חורפי משתלם במיוחד: חמש מנות ופרוסת לחם מחמצת לניגוב ב-52 ש"ח בלבד, פחות משווארמה. בין המנות העונתיות־מקומיות, כרגיל בתריסר, תמצאו סלט פומלות ומרק חומוס, אליהם מצטרפים יינות ישראליים במחיר מבצע של 42 ש"ח לכוס ו-156 ש"ח לבקבוק. יחד עם פרוסת לחם מחמצת שמנמנה ומשובחת של חגי איש הלחם, החשבון מסתכם ב-52 ש"ח בלבד. רוצים לתגבר את הארוחה במנות מתפריט הערב? גם זה אפשרי, ואפילו תקבלו 15 אחוז הנחה.
האנגר 12, נמל תל אביב, שני-חמישי 18:00-19:00, 074-7585353

מסיבתות | שוק הנמל
ועדיין בנמל תל אביב, מתחת למסעדת תריסר: ליום אחד בלבד שוק האיכרים נצבע באדום לוהט והופך לשדה תותים ענק. אצל מגדלי תותים קטנים וגדולים תוכלו לרכוש תות ענבים, תות לבן ותות מלאך וגם תותים אורגניים, שיתוגברו ביצירות מתוקות על טוהרת התות: מרשמלו תות-וניל, מרמלדת תות בזיליקום ונוגט תות פיסטוק של יצרנית הממתקים רונית צין-קרסנטי, קינוח דובאי תותים שמטריף את הרשת וקטאיף גבינה עם רוטב תותים של פרח רסלאן, לדר תות, גרנולת תות וחומץ תות של השפית והמתכונאית רינת צדוק, קינוחי בוטיק וקוקטיילים ממגמת הקונדיטוריה בביה"ס לקולינריה דנון ועוד ועוד. לפני שתצאו לדרך תנו הצצה החוצה, כי במקרה של גשם האירוע יידחה למועד שיפורסם בהמשך, אם כי התחזית אומרת – תותים!
האנגר 12, נמל תל אביב, שישי (10.1) 8:00-15:00

ארוחת מאף לזנב | תומר טל וטום לוי R48 X
מסעדת R48 של רותי ברודו מארחת את השפים תומר טל (לשעבר ג'ורג' וג'ון) ותום לוי, זוכה העונה שעברה בריאליטי "משחקי השף", לארוחה מיוחדת מאף לזנב, שבמהלכה יוגשו שבע מנות שממצות את עושר הטעמים בכל חלק שבדג, למשל סשימי ילוטייל חרוך בפחם עם ויניגרט ריוויון ומי יוגורט, וצלע אינטיאס/פילה דג וסקלופ בחמאה חומה עם גראטן באטר. את הארוחה ילוו קוקטיילים מוויסקי Chivas Regal בקונספט Head to Tail, כלומר מיצוי של שלבי הייצור מזיקוק ראשוני ועד ליישון הסופי, כדי להגיע לטעם עשיר ומלא. 459 ש"ח.
רוטשילד 48, ראשון (5.1), הזמנות באתר

פיצה וצ'ולנט בצפון העיר | שלחמך+עוף צלוחעס
יש לנו סימפתיה למקומות שכונתיים שמגבשים סביבם קהילה, בדיוק מה שקורה ביום שישי ברחבת מרכז בראלי בשיכון למ"ד – הפנינג של פיצה מפיצריית "שלחמך" וצ'ולנט וקישקע ממעדניית "עוף צלוחס" עם בירה ויין כהקדמה לשנ"צ. השף רועי גורן, בעלי הפיצרייה והמעדנייה, דואג למוזיקה נעימה ויכוון אתכם לפארק הקטן שמאחור, שבו פזורים שולחנות פיקניק להניח עליהם את כל הטוב הזה, למלא את הבטן ולתפוס קצת אוויר נקי ושמש. סלייס פיצה 15/18 ש"ח, צ'ולנט 30 ש"ח (עם קישקע 38 ש"ח), בירה 22-24 ש"ח.
בראלי 18, שישי 11.00-14.00

עוד בירה מוזלת | לאגר אנד אייל
עליית המחירים שפותחת את השנה משקפת את מה שידענו כבר מזמן, שאין ברירה אלא לצמצם בהוצאות. רשת ברי הבירה הלואו קוסט לאגר אנד אייל מקשיבה לרחשי לב הקהל ומשיקה ברחוב הרצל סניף חדש עם אותם עקרונות יסוד: בירה טרייה במחיר נגיש, שירות עצמי ואווירה קלילה ולא מחייבת. בקיצור, כל מה שנכון לעכשיו, לכיס ולנפש.
הרצל 17, ראשון-חמישי מ-16:00, שישי-שבת מ-12:00

מארזי חורף לקרניבורים | מיטמן
אנחנו תמיד מעודדות לאכול בחוץ כדי לתמוך בתעשייה וגם כי יותר כיף כשמישהו אחר מבשל. ובכל זאת לפעמים מתחשק להישאר בבית, לזרוק משהו לסיר במינימום מאמץ ולקבל ארוחה דליקטס. מארזי החורף של רשת הקצביות מיטמן סוגרים את הפינה באלגנטיות – קופסה ובה נתחי בשר או עוף להכנת תבשיל קדרה, חמין ומרק עוף, וקופסה נוספת ובה כל הירקות ועשבי התיבול שנדרשים למשימה. מעדיפים קובה סלק או חמוסטה? גם זה אפשרי, עם קובות שמנמנות קפואות שרק צריך להשליק למרק. גם מי שאין לו ניסיון בבישול יצליח לתפעל את ההוראות הפשוטות ויגרוף מחיאות כפיים. אהבנו, כמו כל דבר שעושה את החיים קלים יותר. 59.90-135 ש"ח.
קלמן מגן 3 (שרונה מרקט), באתר ובוולט

מחוץ לעיר
פסטיבל חורף גלילי | תיאטרון גבעתיים
הגליל המערבי מגיע לגבעתיים: בפסטיבל חורף גלילי ה-12 במספר, הקולינריה, האמנות והקסם של הגליל המערבי מגיעים לתיאטרון גבעתיים, לארבעה ימים של סדנאות, טעימות, אירועי תרבות ושוק איכרים. בין האירועים היותר מעניינים בתוכנייה מצאנו את "עוד פעם את וסיפורי הסבתא שלך", מופע יחיד שבו מורת הדרך כרמית ארבל "מארחת" דמויות מהגליל שמספרות על ליקוט צמחים ומסורות, סדנת "אישה מפסלת אישה" ומדיטציה גלילית לפתיחת הבוקר. בנוסף, בכל ימי הפסטיבל יהפוך בית הקפה של תיאטרון גבעתיים ל"קפה בגבעה", בית קפה גלילי בהובלת איתי נחמיאס מקייטרינג eat ושף ברק יחזקאלי כיועץ קולינרי. הכניסה ליריד חופשית, סדנאות ואירועים בתשלום.
ליא קניג 1, גבעתיים, רביעי-שבת (1-4.1), פרטים והזמנות באתר

צדפות ויין בפריז הקטנה | גבעתיים
לא רק בתל אביב: טרנד האויסטרים חוצה את האיילון ונוחת בבר היין ”פריז הקטנה” בגבעתיים. בכל יום חמישי יוצאות מהמטבח פלטות אויסטרים מסוג למברט ואמילי על קרח עם לימון וטבסקו (33/35 ש"ח ליחידה, 90/95 ש"ח לשלישייה). מכיוון שהבר שייך למסעדת הבשרים "פריז טקסס" הסמוכה, מתבקש להמשיך את הארוחה עם שיפוד קצבים וסטייק אנטריקוט, ולהוסיף יין מתוך תפריט רחב שבהפי האואר (18:00-20:00) הוא משתלם במיוחד: כוסות יין במבצע 1+1 ומגוון נאה של בקבוקים ב-100 ש"ח.
פריז הקטנה, כצנלסון 61, גבעתיים

בראנץ' מול הים | דן אכדיה ריזורט
לא חסרים בתל אביב בראנצ'ים, אבל עבור בוהוריים מפנק מול הים אפשר לצאת מהעיר. בדן אכדיה ריזורט משיקים בראנץ' חדש מול הים, עם מזנון מנות ראשונות, גבינות בוטיק, סלטים, ממרחים, דגים מלוחים, לחמים ומאפים בעבודת יד מהקונדיטוריה של המלון. בהמשך מגיע הרגע שבו צריך לבחור מנה עיקרית, למשל אגז בנדיקט קממבר עם גרבלקס סלמון ורוטב הולנדייז על בריוש, מאפה עלים מדופף של ירוקים וגבינה וופל בלגי עם קרם שנטלי מייפל ושוקולד. 210 ש"ח לאדם, 180 ש"ח לאורחי מועדון e-dan של מלונות דן.
דן אכדיה ריזורט, רמת ים 122, הרצליה, שישי 09:00-12:30, להזמנות
