שילה עוברת, ג'ורג' וג'ון מתחדשת, עוד ראמן ועוד חדשות אוכל

גרסה חדשה למיתוס. ספגטיני סרטנים, ג'ורג' וג'ון (צילום איתיאל ציון)
גרסה חדשה למיתוס. ספגטיני סרטנים, ג'ורג' וג'ון (צילום איתיאל ציון)

הפופ אפ ראמן של אור גינסברג מציע דיל זוגי מושלם, שילה ושף שרון כהן נערכים למעבר ופותחים בית קפה, גיא רוזמרין ומיכאל גרטופסקי מתארחים בפאסטל, אלעד דגן וטל סוחמי מתחילים בג'ורג וג'ון ויש לנו גם אולימפיאדת חמין ועוד דברים טעימים מאוד שקורים עכשיו במסעדות של תל אביב

13 בינואר 2025

אין ספק, התחושה היא שדברים מתחילים לזוז ולהתעורר בסצנת המסעדות של תל אביב תוך כדי משבר, החל מהתזזית שפקדה שאת בכירי השפים ועד לשגעת הראמן שסוחפת את העיר ומעמידה אותה בתור, והשבוע אנחנו גדושים בחדשות אוכל מסעירות מכמה מהמסעדות הטובות בעיר ויש לנו אפילו סיבות טובות לצאת (!) ממנה. ונתחיל, כמובן, עם עוד פופ אפ ראמן, כי למה לא:

>> סצנת האוכל מסתגלת: 5 הטרנדים הבולטים של התקופה הנוכחית
>> תל אביב של הגרגירים: 3 חומוסיות חדשות ומומלצות שכדאי לבדוק

פופ אפ ראמן | סלאס

לאחר שבתל אביב נפתחים בזה אחר זה מקומות לראמן, הטרפת לא עוצרת בכיכר השעון. בבר־מסעדה קיצ'וקאי שבשוק הפשפשים מקדיש שף אור גינסברג את חודשי החורף לפופ אפ של המנה היפנית האיקונית, בכמה גרסאות בפרשנות אישית על בסיס ציר בקר, דגים או ירקות ושורשים (72-88 ש"ח). ליד תוכלו להזמין כמה ממנות הדגל של המקום או ללכת מראש על דיל היכרות זוגי משתלם הכולל ראמן, ארבע מנות לבחירה, קינוח ויין או קוקטייל ב-350 ש"ח. עד סוף פברואר.
עמיעד 10, להזמנות 

תמיד יש מקום לעוד ראמן. סלאס (צילום מאי חדד)
תמיד יש מקום לעוד ראמן. סלאס (צילום מאי חדד)

סוגרים הולכים | פיתה ברודשטיין

כשחוטבים עצים עפים שבבים ולא תמיד התוכניות יוצאות לפועל: במסגרת שיפוץ ומיתוג מחדש הפך הבר השכונתי המעולה "המשביר" לקומפלקס תרבות ובילוי, כשאת האוכל הייתם אמורים להזמין ולאסוף מפיתה ברודשטיין. אלא שתכנונים לחוד ומציאות לחוד וההשקה הובילה להתכנסות לחיי לילה, בשעה שפיתה היא מוצר לשעות היום. מעכשיו הסמאשבורגר בגריל פחמים תופס את מרכז הבמה בתפריט של המקום המחודש, ואם בכל זאת בא לכם פיתה אתם יודעים לאן ללכת (רמז: השם מתחיל בג').
המשביר 2

רק הסמאשבורגר נשאר. המשביר (צילום באדיבות המשביר)
רק הסמאשבורגר נשאר. המשביר (צילום באדיבות המשביר)

סוגרים חוזרים | שילה

שעת הש"ין הגיעה ושילה אומרת שלום אחרון לבן יהודה. כידוע, המסעדה עוברת למלון "גימנסיה" החדש של רשת ישרוטל סמוך למגדל שלום, ותאריך הפתיחה הרשמי נקבע ל-1.2. ליד שילה כבר מוקם קפה סאלומרייה, שגם הוא יופעל על ידי המסעדה. יש למה לחכות, רק אל תגעו לנו בכדור אבוקדו.
מונטיפיורי 9-11

נא לא לגעת. שילה (צילום: איליה מלניקוב)
נא לא לגעת. שילה (צילום: איליה מלניקוב)

חוזרים לבשל | פאסטל

פרויקט קולינרי שמציף את הפגיעה בעסקים בעקבות המלחמה מתרחשה החודש במסעדת פאסטל, שמעניקה לערב אחד במה לשפים מהצפון שנותרו ללא מקום לבשל בו. גיא רוזמרין ממסעדת בעתו בחיפה שנסגרה בעקבות המלחמה (19.1), ומיכאל גרטופסקי מביסטרו מיכאל במושב לימן הסגור לתנועה (26.1). שניהם יגיעו ויגישו מנה ראשונה, עיקרית וקינוח בסגנונם הצפוני־האישי, למשל בורקס מים במילוי בשר סרטנים ומסקרפונה (גרטופסקי) ואניילוטי גבינות מקומיות עם כרישה, תרד בר וחמאת הדרים כבושים (רוזמרין). 360 ש"ח לאדם (לקוחות MAX יזכו בהטבה בגובה 50 ש"ח, ובתשלום בנייד עם MAX יוענקו 100 ש"ח הנחה).
שד' שאול המלך 27

חוזר לבשל. מיכאל גרטופסקי (צילום אסף קרלה)
חוזר לבשל. מיכאל גרטופסקי (צילום אסף קרלה)

שעת תה | דה ג'ורג'

בעוד מסעדת פרדס במלון דה ג'ורג' מארחת שפים בפסטיבל הדרים, בלופט שבקומה מעל הושקה בשושו שעת תה כמיטב המסורת הבריטית – מגש קומות ובו מאפים מלוחים ומתוקים מעוצבים, עוגות ועוגיות וכמובן כריכי מלפפון וסקונס, שבלעדיהם החגיגה אינה שלמה. המגש הנדיב מיועד לזוג ואליו נוספים שני קנקני תה לבחירה מתוצרת המותג פאלה דה תה, אחד לכל אחד מהאורחים. תמורת כל היופי הזה תשאירו 220 ש"ח לזוג, סכום יותר מאשר סביר ביחס לתמורה ולניתוק המבורך מהמציאות, ולו רק לקצת.
טל ישראל 5, ראשון-חמישי 15:00-17:00

מקום טוב לנוח בו לתה מנחה. מלון דה ג'ורג' (צילום: אינסטגרם/ @thegeorgetelaviv)
מקום טוב לנוח בו לתה מנחה. מלון דה ג'ורג' (צילום: אינסטגרם/ @thegeorgetelaviv)

ינואר טבעוני מארח | J17

גם לטבעונים מגיע גיוון בתפריט, וזה בדיוק מה שקורה ב-J17: במהלך חודש ינואר יתארחו במסעדה הטבעונית האהובה שפים אורחים, שיביאו את הסגנון האישי־טבעוני שלהם בהשראת עולמות שונים. בין האורחים שפית חן ויינשטיין שתחזיר לחיים את הדוסה בר זצ"ל (13.1), הדס מילר עם ערב מקסיקני צבעוני ושמח (20.1), השף זכי ממסעדת פסטלה בערב איטלקי־רומאי (16.1) ועוד ועוד, עד לפינאלה – שובו של בראנץ' שישי (31.1). בואו רעבים.
ירמיהו 17, להזמנות

הדוסה בר מגיע ל-J17. צילום: אנטולי מיכאלו
הדוסה בר מגיע ל-J17. צילום: אנטולי מיכאלו

בידיים חדשות 1 | משייה

היום (שני) נכנסת מסעדת משייה רשמית לשלב חדש בחייה, עם כניסתו של שף גיל דהאן (לשעבר צ'נה) למטבח. בתפריט ההרצה כבר אפשר למצוא טורטליני גרוייר ופיקורינו עם תרד שחור (92 ש"ח), רוטולו שרימפס ואפונה מעושנת (124 ש"ח) וסקירט סטייק עם ארטישוק ירושלמי וציר עוף חום (88 ש"ח), כשבשלב הבא יטופל תפריט הבראנץ'. סטיי טיונד.
מנדליי 5, להזמנות

מהיום במשייה. שף גיל דהאן (צילום דן פרץ)
מהיום במשייה. שף גיל דהאן (צילום דן פרץ)

בידיים חדשות 2 | ג'ורג' וג'ון

לאחר פרישתו של שף תומר טל מסעדת George & John משיקה תפריט ראשון שבנו השפים החדשים, אלעד דגן וטל סוחמי, שמתרכז בחומרי גלם מקומיים – הדרים, חבושים, עלים ארומטיים, דגי העונה, בשר מקומי, תבלינים ועוד. בין המנות תמצאו לב ארטישוק עם פומלות, פקאנים, בזיליקום וקציפת גבינת שרי; קרוקט ראש לוקוס בטמפור עם עלים ארומטיים ורומסקו; פילה דג ים ברוטב בר בלאן חמציץ ואפונת שלג וספגטיני סרטנים "מנסורה" – גרסה חדשה למנה המיתולוגית מפסטה חלמונים, חמאה, גרידת לימון וקוויאר מנחל דן. המחירים עדיין מהגבוהים בשוק, 78-240 ש"ח למנה, ולכן כדאי להתכוונן לאפריטיבו (ראשון-רביעי 18:00-19:00) שחותך 20 אחוז מהעלויות. את המנות החדשות החדש מלווים קוקטיילים ויינות במחיר מ-48 ש"ח לכוס.
אוארבך 3, להזמנות

הכל מוכן לשפים החדשים. ג'ורג' וג'ון (צילום: דניאל לילה)
הכל מוכן לשפים החדשים. ג'ורג' וג'ון (צילום: דניאל לילה)

סיר לצפון | מרינדו

כבכל חורף, רשת קצביות הבוטיק מרינדו משיקה סדרת קדירות בשר להכנה בבית, המבטאת את תרבות האוכל שצמחה הישראלית. ההבדל הפעם הוא שבפרויקט לוקחות חלק בשלניות מיישובי הצפון, שפונו מבתיהן לפני יותר משנה ולקחו עמן מתכון משפחתי אהוב  לרוסלה רומנית, טפינא מרוקאית, בסל ולוביה טוניסאית ואושפלאו קווקזי. כל מארז מכיל את חומרי הגלם הנדרשים להכנת הקדרה – נתחי בשר איכותיים, קטניות יבשות או דגנים ואפילו תבלינים ומתכון מפורט שגם בשלני חביתה יצליחו להכין. צריך רק להוסיף את מעט הרכיבים החסרים, לבשל על הגז או להכניס לתנור ולהמתין לתשואות מהאורחים. 249-269 ש"ח (כולל סיר אמייל צבעוני).
להשיג בסניפי הרשת, באתר ובוולט

סיר של קרח ושל אש. מרינדו (צילום אנטולי מיכאלו)
סיר של קרח ושל אש. מרינדו (צילום אנטולי מיכאלו)

מרק בטעם שף | סופלייר

פופאפ המרקים החורפי "סופלייר" פותח את שנת 2025 בחודש מרקים מסביב לעולם. בכל שבוע יתארחו שף או שפית שיכינו מרק מהמטבח "שלהם", לדוגמה דושפרה בוכרי של שף אוהד לוי (15.1), מרק פוזולה עוף מקסיקני חריף של שף אסף דוקטור (22.1), ריבוליטה טוסקני של דנה לי ברמן (29.1) ועוד משתתפים שעליהם תוכלו להתעדכן באינסטגרם. המחירי 42-56 ש"ח, והמרקים המיוחדים יוגשו במקביל לתפריט הרגיל, שגם בו יש מרקים שווים.
מלכי ישראל 11 ובוולט ותן ביס

סופלייר (צילום חיים יוסף)
סופלייר (צילום חיים יוסף)

תמונה יפואית | Ocean Grill

זוכרים שסיפרנו על מסעדת אושן גריל ממיאמי שנוחתת במלון סטאי בכיכר השעון? איך תזכרו, כי חלפה כמעט שנה, אבל אנחנו כאן כדי לספר שמאז המקום עבר הידוק ושיוף: המסעדה עברה אל תוך המלון (אולי החוף ביפו לא מספיק יפה?) ועוצבה מחדש, ושף חדש הרחיב את התפריט שכעת כולל למשל יקיטורי פילה בקר וכבד אווז (189 ש"ח), רול ילוטייל חלפיניו (82 ש"ח), פילה קוד שחור במיסו (180 ש"ח) וסטייקים עם ירקות בג'וספר (230-570 ש"ח). מוזיקה שמחה ודי ג'יי מייצרים אווירה כמו במיאמי, ולכם רק נותר להחליט עד כמה סוג בילוי שכזה מדבר אליכם ואל חשבון הבנק.
דוד רזיאל 22, ראשון-חמישי 18:30-חצות, מוצ"ש 19:30-חצות, שישי סגור, להזמנות

ממיאמי ליפו. אושן גריל (צילום: Cindy Levy Agency)
ממיאמי ליפו. אושן גריל (צילום: Cindy Levy Agency)

מחוץ לעיר

טשולנטיאדה בבני ברק

בדרך כלל אנחנו לא שולחים אתכם אל מחוץ לגבולות העיר כי בתל אביב יש הכל. ובכל זאת, למען חמין טוב אפשר לחרוג פעם בשנה מההרגל ולעשות את כל הדרך לבני ברק, כי בכל ימי חמישי ושישי בחודשיים הקרובים מתקיימת במסעדה היהודית (זה השם שלה) הטשולנטיאדה – פסטיבל חמין עם גרסאות מסורתיות ועדכניות של המאכל היהודי המנחם לאכול במקום או לקחת הביתה. בתפריט תמצאו טבחה טריפוליטאית וסחינה, טבית עיראקי עם עוף ואורז בתיבול בהרט, חמין אשכנזי בשרי וצמחוני וחמינקדוס – חמין קבנוס ואסאדו. מומלץ לתגבר את הארוחה בנתחי בשר בריסקט מהמעשנה, קוגל בשלל וריאציות (בסוף האטריות מנצחות), סלטים לשולחן השבת וחלת ויז'ניץ לנגב את כל הטוב הזה. ואחר כך שנ"ץ.
מצדה 12, בני ברק, עד שישי (28.2), חמישי 11:30-חצות, שישי 08:00-14:00

מנחשים לאיזה עדה הוא שייך? טשולנטיאדה במסעדה היהודית (צילום אפיק גבאי)
מנחשים לאיזה עדה הוא שייך? טשולנטיאדה במסעדה היהודית (צילום אפיק גבאי)

משחקי השף בב"ש

אם הגעתם השבוע לבאר שבע הרווחתם, כי בוגרי העונה האחרונה של הריאליטי משחקי השף באים לעיר. שפית נעמי גיאת תביא למסעדת קמפאי את אווירת מחניודה; מסעדת הספריה תארח את שף מקס סביץ', שיספר סיפור של פיין דיינינג עכשווי־מקומי; מסעדת קו-תאי תארח את שף תומאס יול המוכשר שאין לתאר, בתפריט תאילנדי שייקח אתכם לסיבוב בקופנגן; והזוכה שף שחר תמיר יכין מנות בסגנונו המיוחד במטבח של מסעדת מסעדת קפאסה. נכון שמצדיק נסיעה?
שלישי-רביעי (14-15.1) מ-18:00

הפיינליסטים באים (צילום אנטולי קריניצקי)
הפיינליסטים באים (צילום אנטולי קריניצקי)