חדשות האוכל: כוכב מישלן נוחת ביפו-תל אביב, קלארו חוגגת 7
ארוחת שף בחוות גמלים באילת של יוצא צ'יקטי, מסעדת פארם טו טייבל חדשה ברמת השרון של יוצא איגרא רמא וסושי על הגג של עזריאלי. כל מה שחשוב ולוהט בקולינריה

גל בן משה וחיים כהן בארוחת שבועות
אם אי אפשר לנסוע לברלין, היא תבוא אלינו: השף גל בן-משה ממסעדת פריזם בברלין מגיע לתל אביב. במשך שני ערבים (10-11.5) יתארח בן משה, המחזיק בכוכב מישלן שנתיים ברציפות, אצל חיים כהן במסעדת יפו־תל אביב. בין המנות שיוגשו: פאקוס, אבוקדו, עלה גפן, יוזו וג׳מיד; שפונדרה טלה וקבב עטופים בלחם טאבון עם יוגורט מרווה ונענע יבשה; פילה בקר בציר פטריות שחור, קייל מטוגן, פירה סלרי ותפוחי אדמה; ובורקס סרטנים של קרן, לבקשתו של בן משה (65-195 ש"ח). במוצ"ש (16.5) הוא ישתלט על המטבח במלון דן תל אביב להכנת ארוחת שבועות מחומרי גלם מקומיים. למחרת יוזמנו אורחי המלון למפגש בסדרת chef's talk בהנחיית איש הקולינריה דוד קישקה, שבו יספר בן משה על האתגרים סביב שימור כוכב מישלן, על משמעות קולינריה ישראלית בברלין ועוד. אם ההר לא בא אל מוחמד וגו'.
להזמנות יפו־תל אביב, מלון דן תל אביב
יום הולדת 7 לקלארו
היה לה קשה ולפרקים העתיד נראה לא ברור, אבל מסעדת קלארו צלחה את התקופה הקשה. כעת היא מסיימת שנת קורונה בתרועת ניצחון וחוגגת יום הולדת שביעי. "החלטנו לחגוג בענק אחרי שנת הקורונה שהייתה עבורנו רכבת הרים של תהפוכות. אנחנו חוגגים עם הלקוחות שלנו את החזרה המבורכת לשגרה", אומר השף רן שמואלי. בהמשך למסורת ה־Farm to table יצר שמואלי מנות ספיישל שיוגשו לצד התפריט הקבוע: ירקות קיץ שרופים, פירות ים ועגבניות עם גספצ'ו עגבניות ועגבניות צלויות מהערבה, סיפור של לוקוס – פילה לוקוס, קציצות לוקוס וגונדי לוקוס, ירוקים של תחילת קיץ מגינת המסעדה ועוד (62-248 ש"ח). בגזרת הקינוחים יתווספו קציפת שוקולד לבן וגלידה חמאה חומה וקראק פאי דלעת וקרם פרש (52-58 ש"ח). קוקטיילים, יינות ודי ג'יי בערב ירימו למסיבה הכה מוצדקת.
רחוב הארבעה 23 פינת דוד אלעזר, תל אביב, 03-6017777, 11-13.5
מסעדה חדשה לענר בן־רפאל (איגרא רמא)
משהו טוב קורה ברמת השרון: השף ענר בן־רפאל (איגרא רמא, מונאר, איגרא במשק) פותח את אלטער, מסעדה שגם כן נסמכת על ערכי Farm to Table ועל שטח חקלאי. המקום הוא פרי שיתוף פעולה עם בעלי קפה בוקה ותוכנן להיפתח כמעדנייה, אך בשוך הקורונה הומר הקונספט למסעדה, חנות ובית קפה. תוצרי החלקה החקלאית משתלבים במנות שהן החלק הבולט בתפריט, לצד מיעוט מנות בשר ודגים: כרישה מאודה וצלויה, קרם וישיסואז ופרמזן יהודי; פניס – עוגת חומוס מטוגנת על טחינות ממזרח ירושלים וסלסת ירוקים; מסבחה עם תבשיל בשר מפורק וירקות צלויים ועוד (18-74 ש"ח). במעדנייה אפשר לקנות טחינה וכדורי לאבנה, כבושים, חלבה, יינות ועוד.
סוקולוב 79, רמת השרון, 077-7242100
https://www.instagram.com/p/COPRkvBn6XC/
בר יפני בגג של עזריאלי
לכבוד השקיעות היפות של הקיץ מחדש הבר היפני Sefora את פעילותו בקומה ה־49 במגדלי עזריאלי. פופקורן לוקוס – קוביות דג לוקוס מטוגן בציפוי טמפורה עם רוטב ספייסי יוזו ושמן צ'או צ'או (76 ש"ח), רייסקייק טונה אדומה – אצבעות אורז פריכות עם טרטר טונה אדומה, ספייסי מיונז וטוביקו (59 ש"ח), פאני פורי במילוי ספייסי טונה וטוביקו שחור ברוטב טבסקו וסויה (35 ש"ח) ועוד מנות אסיאתיות כשרות יוגשו על רקע נוף מהשווים בעיר.
דרך מנחם בגין 132, קומה 49 (בניין עזריאלי העגול) תל אביב, 03-6222212
אוהד לוי משחק באש
השף אוהד לוי (צ'יקטי) עבר לגור בערבה לפני כשנתיים ומאז הוא עוסק בעיקר בהפקת אירועי קולינריה ובייעוץ. כעת הוא מגיע להתארח בחוות הגמלים באילת לערב של קולינריה מדברית, הזדמנות חד פעמית אם אתם במקרה בסביבה. בארוחה שתוכן כולה במטבח פתוח יוגשו למרכז השולחן ירקות שורש שרופים במדורה עם רוקט, וינגרט יוזו וקרם פרש; טאקו יפואי – טרטר דג ים קצוץ בסכין מעל פיתה שרופה, עשבים ירוקים וסומאק; דגים שלמים צלויים מעל מדורה, מפורקים מהאדרה ומוגשים עם בר בלאן ועוד ועוד. במחשבה שניה, אולי זו סיבה לנסוע במיוחד. 290 ש"ח (לא כולל שתיה).
להזמנות 054-8138890 (ילנה) ובאינסטגרם, חמישי (13.5) מ־20:30
https://www.instagram.com/p/CKLie92Hzdu/
מסעדת חוף מחודשת בהרצליה
מסעדת החוף דנה פוינט שמתחת למלון דן אכדיה פותחת את עונת הרחצה עם תפריט פוסט קורונה קיצי: עלי גפן וצזיקי, צלחת דגים כבושים עם שמנת חמוצה ובצל בסומק, סלט רוקפור ופרי העונה, יקיטורי פרגיות ועוד (36-89 ש"ח). עיצוב מחודש באווירת חופי איביזה וליין מוזיקלי תואם יחסכו לכם את הטרטור שבטיסה.
הרצליה פיתוח, מתחת למלון דן אכדיה, 050-6313141
מתוקה בקאנטרי ארלוזורוב
רשת מתוקה הוותיקה פותחת סניף בקאנטרי ארלוזורוב החדש. לרווחת השחיינים והמתעמלים עוצב בית קפה בדגש בריאותי, כך שבנוסף למאפים ולקפה יוגשו במקום שייקים, ארוחות קלות ומנות מיוחדות באוריינטציית ספורט. בקרוב ייפתח סניף נוסף של הרשת ברחוב ביאליק ברמת גן.
ארלוזורוב 97, תל אביב