גרסת הקוסם: קבלו מתכון לחומוס הקסום של אריאל רוזנטל
החומוס של הקוסם הוא אחד ויחיד, אלא אם תמלאו אחר ההוראות בקפידה ואז תוכלו לייצר אותו גם בבית. זה אמנם נשמע פשוט, אבל אל תפסחו על שום שלב
4 מנות | שעה וחצי + השרייה וקירור | קל | כשר | טבעוני
המתכון מתוך ספרם של אריאל רוזנטל, אורלי פלאי ברונשטיין ודן אלכסנדר, "חומוס"
>>לכל מתכוני החומוס (ועוד המון מתכונים אחרים) באתר השולחן
שימו לב: החומוס זקוק ל-48-24 שעות השריה ועוד 10-6 שעות קירור.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לחומוס
להגשה
אופן ההכנה
משרים ומבשלים את גרגירי החומוס
1
שמים את גרגירי החומוס בקערה, מכסים במים ומשרים במקרר 24 שעות לפחות ועד 48 שעות. מסננים ושוטפים במי ברז.
2
מעבירים את הגרגירים לסיר גדל ועמוק, מכסים במים ועוד 5 ס"מ, מוסיפים סודה לשתייה ומרתיחים.
3
מקטינים את האש ומבשלים בבעבוע עדין שעה- שעה ורבע עד שהגרגירים רכים ומי הבישול סמיכים וג'לטיניים במרקמם.
4
מקפים (מסירים את הקצף ממי הבישול) מדי פעם. מצננים, מעבירים למכל סגור ומכסים במי הבישול. שומרים במקרר עד השימוש.
מכינים את החומוס
5
מעבדים במעבד מזון 300 גרם מגרגירי החומוס המבושלים עם 1/2 כוס ממי הבישול, מלח לימון ומלח כ-3 דקות עד לקבלת תערובת אחידה במרקם חלק.
6
מוסיפים כוס מהטחינה ו-1/2 כוס מהמים הקרים ומעבדים עוד 2 דקות.
7
מוסיפים את הטחינה והמים הקרים הנותרים ומעבדים עוד 2־3 דקות. מתקנים תיבול עם מלח לימון ומלח. החומוס צריך להיות מעט דליל ונוזלי.
8
שמים את החומוס במכל סגור ומעבירים למקרר ל-6־10 שעות. בזמן זה החומוס יתייצב, יקבל מרקם משחתי ויפתח טעמים עמוקים. אפשר לשמור את החומוס עד 2־3 ימים.
9
בהגשה מורחים את החומוס בצלחות הגשה ומקשטים עם גרגירי חומוס, שמן זית ותבלינים לפי הטעם.