חיים כהן חוגג בר מצווה. השפים הגדולים מתייצבים. גם אתם מוזמנים

תקשיבי מה אני אומר לך. חיים כהן ורותי ברודו מדברים על קולינריה ישראלית (צילום דור קדמי)
תקשיבי מה אני אומר לך. חיים כהן ורותי ברודו מדברים על קולינריה ישראלית (צילום דור קדמי)

קחו אוויר: אסף גרניט, יוסי שטרית, רותי ברודו, רז רהב, ארז קומורובסקי, תומר אגאי, נאיפה מולא ועוד מבכירי הקולינריה המקומית - כולם יחגגו עם חיים כהן 13 שנים למסעדת הדגל שלו, יפו תל אביב, בשלל ארוחות ואירועים מיוחדים שיהפכו את המסעדה למרחב קולינרי נוסטלגי. בואו להגיד מזל טוב

4 בנובמבר 2024

רגע לפני שהוא פותח מסעדה חדשה (וכשרה), חיים כהן חוגג בר מצווה ליפו תל אביב. וכראוי לאחד האבות המייסדים של המטבח הישראלי, עילית הקולינריה הישראלית באה לברך: אסף גרניט, רותי ברודו, רז רהב ועוד רבים וטובים ישתתפו במהלך החודשים נובמבר ודצמבר בקבלות שבת, ארוחות ערב ושיחות סביב הבר, שישרטטו את התפתחות הסצנה הקולינרית בישראל דרך סיפורים אישיים וטעימות. המסעדה תהפוך למעין מרחב קולינרי נוסטלגי, כשכהן מבקש להעמיד במרכז האירועים אנשים, נשים וחומרי גלם שעיצבו את המטבח הישראלי, ולתת הרבה כבוד לחקלאות המקומית.

>> הפתעה בפיתה: 12 הפיתות הכי מיוחדות שאפשר למצוא בתל אביב
>> המשבר בענף מעמיק: שתי מסעדות היוקרה של צפון העיר נסגרות

יפה כאילו לא חלפו 13 שנים. יפו תל אביב (צילום מהאינסטגרם yaffotelaviv_restaurant)
יפה כאילו לא חלפו 13 שנים. יפו תל אביב (צילום מהאינסטגרם yaffotelaviv_restaurant)

יפו תל אביב נפתחה ב-11.11.2011, תשע שנים לאחר סגירת מסעדת קרן המיתולוגית. למרות המיקום הרחק ממרכז העיר ומעבר לאיילון, הצליחה המסעדה למשוך קהל לקוחות אמיד ויצרה לעצמה מוניטין כאי של יציבות בזירת המסעדנות התזזיתית בתל אביב. כעת מתייצבת המסעדנות בעיר בשמחה כדי להוקיר תודה לכהן, מהאבות המייסדים של המטבח הישראלי העכשווי.

בשיחות שערכה לכבוד מאורע עם כהן ועם רעייתו סיגל, הרכיבה חוקרת תרבות האוכל מיכל לויט תכניה שבה קולגות מוערכים מוזמנים לחלוק עם כהן תובנות וזיכרונות, וכמובן לבשל יחד. האירוע שנבחר לפתוח את הסדרה יתקיים בדיוק ביום בו נפתחה המסעדה (שני 11.11, 18:00) בהשתתפות תומר אגאי ונאיפה מולא, מתלמידיו המוצלחים והמצליחים של המאסטר.

צהרי שישי ועד השקיעה יוקדשו לליין "שישי-ישראלי", כששפים מובילים יבשלו עם כהן תפריטים שמקימים לתחייה מחוות ומסורות מהזמן הזה בשבוע: הקולגה יוסי שטרית יתמקד בקשר שבין שולחן האוכל המשפחתי-עדתי-ביתי לבין שולחן הפיין-דיינינג שבמסעדה (שישי 15.11, 12:00); יחי זינו (פסקדו) יציע את הזווית שלו לארוחות שישי במסורות היהודיות (שישי 29.11, 12:00); והחברים ממסעדת מושבוצ שברמת הגולן יגיעו ליומיים רצופים – לחגוג בחמישי בערב ולקבל את השבת בסימן "חווה עד צלחת", עם ירקות מהמשק וגריל ענק עליו ייצלו נתחי בקר מקומי (חמישי 5.12, 18:00; שישי 6.12, 12:00).

אני פונה ללב שלך. חיים כהן ויוסי שטרית (צילום דור קדמי)
אני פונה ללב שלך. חיים כהן ויוסי שטרית (צילום דור קדמי)

בימי אמצע השבוע, אחר הצהריים, יתקיימו על הבר של יפו תל אביב מפגשים על קולינריה ישראלית. באווירה אינטימית יחלקו שפים ואנשי קולינריה עם כהן תובנות וזיכרונות על התפתחות הקולינריה המקומית, ולקהל יוגשו טעימות ברוח הסיפורים והחוויות המשותפות. רשמו לפניכם:
רותי ברודו תדבר על התפתחות תרבות האירוח בישראל מימי הקופי בר וקרן (שלישי 19.11, 16:00)
אייל שני, שמתמחה בהתנערות ממסורות ובפישוט המטבח הישראלי, יחלוק עם כהן תובנות מהימים בהם שני השפים היו קבורים במטבחיהם – אוקיינוס וקרן – ועד היום (שני 26.11, 16:00)
רז רהב ידבר על ההתפתחות המקצועית שלו, על ההתקרבות לאמא ועל הדיאלוג המרתק שהוא מנהל בין אוכל אינטלקטואלי לאוכל מהבטן (ראשון 8.12, 16:00)
ארז קומרובסקי ידבר על – איך לא – מקומיות (שלישי 10.12, 16:00)
ואסף גרניט יספר על החיים בין לונדון, פריז ויפו בהקשר של פריצת המטבח הישראלי והתבססותו בחו"ל, וישרטט תמונת מצב עדכנית המתארת את הקשיים והאתגרים שמסעדות ישראליות בעולם חוות מאז השבעה באוקטובר (שני 16.12, 16:00).
המפגשים על הבר יתקיימו בפורמט מצומצם של עד 30 איש וגם בארוחות מספר הסועדים מוגבל, כך שכדאי להקדים ולהזמין מקום. מחיר: 450 ש"ח לאדם לשיחות על הבר (5 טעימות, קינוח ויין).
יגאל אלון 98, פרטים והזמנות באתר