תרימו כוס יין: השת"פ המרגש בין דיקסי והדיינר מכביש 90 חוזר
בתחילת המלחמה אירח חיים כהן בדיקסי את הדיינר הצפוני המעולה "כביש 90", שחזר מאז לעבוד בכל הכוח // מחר הם ייפגשו שוב בפסטיבל "בר מארץ היין" של יקב רמת הגולן שיתמקם בפארק התחנה, וכדאי שתבואו רעבים // כהן: "אנחנו תמיד שמחים לארח. כל מי שיכול צריך לאמץ מישהו מהצפון או הדרום ולעזור לו לעבור את התקופה"
"בתל אביב יש מסעדות ומסעדנים מצליחים מאוד, וצריכה להיות להם אחריות למה שקורה פה במדינה. מהמקום הזה, כל מי שיכול צריך לאמץ מישהו מהצפון או הדרום ולעזור לו לעבור את התקופה", אומר לנו שף חיים כהן ונועץ שיניים בקציצה עסיסית בלחמנייה רכה. ברגע שהמפגש הזה קורה, משהו בהבעת הפנים של השף הוותיק מתרכך. "ההמבורגר של כביש 90 ממש נהדר", הוא מחייך ונותן את חותמת האיכות למנה המיתולוגית מהצפון, שמגיעה לביקור חוזר בתל אביב.
>> באהבה מארץ היין: יקב רמת הגולן יהפוך את פארק התחנה לבר יין
המצב המורכב בצפון וקולות המלחמה מהדהדים גם ברמת הגולן. כדי לגשר על הריחוק הגיאוגרפי והמנטלי ולהביא מעט נחמה (וגם פרנסה), יוצא יקב רמת הגולן לטיול כל־ישראלי – מעמיס את מיטב התוצרת, מצרף חברים מהאזור ויורד לשלושה ימים של שפיות וקצת שמחה בעיר הגדולה החל ממחר (שלישי 25.6). באירוע שיתקיים בפארק התחנה יוצב בר ענק ובו מגוון ענק של יינות היקב ודוכני אוכל שמייצגים את חבל הארץ העשיר, היפה והפצוע, ביניהם מסעדת כביש 90 האהובה.
את המוסד הוותיק אין צורך להציג, כי מדובר בתחנת עצירה בצפון שהיא לא פחות ממאסט. למי שבכל זאת לא מכיר – וזה נו"ן גדול – נספר שמדובר במסעדה שנשענת על שני עוגנים חזקים וסקסיים, המבורגר ובירה. אירוע "בר מארץ היין" של יקב רמת הגולן מפגיש פעם נוספת בין הדיינר הצפוני האיקוני לכהן, שהוא כידוע אייקון בפני עצמו, אחרי שהמאסטר שף כבר אירח את אנשי כביש 90 בדיקסי בתחילת המלחמה.
"קולגיאליות אינה מילה גסה והיא אינה סותרת שום תחרות ואגו. היא חשובה לאקלים הסביבתי, לאנשים ולקולינריה. מהמקום הזה אנחנו תמיד שמחים לארח", הוא מסביר ומספר על תקופת הקורונה שבה החלה מסורת האירוח שנמשכת עד עכשיו. "אני מצטרף הפעם לכביש 90 כדי לתת להם את האופרציה. בגלל שהם בצפון ומתקשים לעבוד, אני מאפשר להם להיעזר בעובדים שלי ובמטבח למה שהם צריכים. בחודשים הראשונים למלחמה מסעדנים התגייסו לטובת החיילים והמפונים. עכשיו צריך להסתכל על הצפון והדרום ולעזור למי שצריך".
רן ששון, מבעלי "כביש 90", נרגש לא פחות. הוא מספר שהמסעדה חזרה לעצמה במלוא הכוח, לאחר שעם פרוץ המלחמה היא פעלה במתכונת מצומצמת ושהחיבוק מכהן עמוק הרבה יותר מאשר נראה על פני השטח. כהן העפיל צפונה והגיע עד למסעדה וששון ושותפיו השיבו בביקור גומלין. "כשחיים פנה אלינו שמחנו ומיד כשנפגשנו נוצר חיבור. הוא איש נינוח, עם הרגליים על הקרקע ודיבור בגובה העיניים, וגם אנחנו אנשים כאלה, שחשובה להם הפשטות ורוצים להביא שמחה וכיף".
מעבר לסינרגיה המתבקשת בין שני מוסדות המבורגר, המפגש מרגש את ששון ברמה האישית. "זו ממש סגירת מעגל עבורי כי בדיקסי אכלתי את ההמבורגר האמיתי הראשון שלי. אני זוכר את עצמי עומד מחוץ למסעדה בשתיים בלילה ומחכה להיכנס, כשעוד הייתי קיבוצניק שלא מבין כלום", הוא צוחק. "זו חוויה מטורפת בשבילי לחזור למקום שממנו התחלתי, הפעם הראשונה שבה ראיתי דיינר אמריקאי כהלכתו".
ב"בר מארץ היין" יגישו אנשי כביש 90 גרסה כשרה ראשונה מסוגה להמבורגר הצפוני האהוב, קציצה קלאסית עם רוטב מיונז צ'יפוטלה שנוצר במיוחד לאירוע (47 ש"ח). לידו תוכלו לנשנש את הכנפיים המיתולוגיות של דיקסי (37 ש"ח) וצ'יפס זהוב ופריך שמטוגן במקום (20 ש"ח). "אנחנו תמיד שמחים לבוא לתת כתף לחברים מהצפון ולפתוח חלון ראווה במרכז. זה win win situation".
יש סיכוי שתפתחו מקום בתל אביב?
"עד סוף המלחמה בטוח שלא. מה יקרה אחר כך? – נחכה ונראה".
>> בר מארץ היין של יקב רמת הגולן, 25-27 ביוני, 18:00-23:00, פארק התחנה. כל הפרטים כאן