דף חדש: הטאבון שעל הרצל מוציא פיצות בשר לוהטות ומגולגלות חמות

דוכן אוכל הרחוב החדש בהרצל רוצה להמציא מחדש את קונספט הפיתה+בשר טחון+טאבון לוהט, ולמרות ששמו "טאבונה ראסה" אנחנו לגמרי בעד. על חלוקת מנות לפי עדות אנחנו עדיין לא סגורים ("לאשכנזים יש מנה רומנית מתובלת בשום", צוחק הבעלים), אבל לפיצה בשר אנחנו תמיד מוכנים לתת צ'אנס
בסעיף המאנצ'יז, בנקודה שבה רחוב הרצל פוגש את שדרות רוטשילד תמיד אפשר למצוא משהו מעניין. יש כאן כמה עוגנים קבועים כמו הרצל 16 ומאפיית מייזון קייזר, וביניהם נובטים עסקי אוכל קטנים וממזריים שמביאים קהל סקרן. גם באופן היסטורי – הלחמניות המוגזמות של נונונו, סביח אריכא המיתולוגי מירושלים, הפלאפל של אפי מסביח פרישמן ואפילו שיפודייה של שף שרון כהן (שילה) – כולם בחרו להתמקם בצומת העמוס בניסיון להטביע חותם על סצנת האוכל בעיר, או לכל הפחות לעשות בוננזה כלכלית. למרות שעל האידיליה מעיבות כבר תקופה עבודות בינוי מסיביות, הלוקיישן המרכזי מנצח.
>> אם יש גן עדן: דנה לי ברמן חוזרת למטבח האיטלקי. אבל בקטע אחר
כיום ההיילייט של הצומת הוא ההמבורגריה הכשרה "אסתר המלכה". פרופיל תקשורתי גבוה של הבעלים אדל בספלוב וחוות דעת טובות על המוצר יצרו מול הדלת פקק ארוך ומייגע, שרק לאחרונה נרגע קצת. במרחק כמה צעדים משם, במקום שבו פעל סניף של "עראייס מחנה יהודה" מירושלים, נפתח ספוט קטן של פיתות בשר שמוציא את השד העדתי מהבקבוק לצלחת. "לקחנו את הקונספט של פיתה ובשר טחון ויצרנו מנות לפי עדות" מסביר הבעלים אורי יצחקי.

איך בונים מטבח ישראלי מייצג של כל העדות? ובכן, רק עם קצת דעות קדומות. "מנה תימנית עם תבלינים תימנים ותוספת טחינה, רסק וסחוג ירוק בצד, ומנה מרוקאית שהיא חריפה יותר ומוגשת עם אריסה. לאשכנזים יש מנה רומנית מתובלת בשום", צוחק יצחקי, ושולף מהטאבון "מגולגלת" לוהטת – מעין סיגר ממולא בשר, עוף או תערובת טבעונית מעדשים טחונות (52-54 ש"ח).

אותה פיתה דקיקה ומתפצחת מוגשת גם בצורתה המקורית כפיצת בשר (74-76 ש"ח) עם אותם טופינגז, רק לקרוע ולזלול ולהיזהר לא לחטוף כוויות. אפשר לקבל את הבשר גם בפיתה רגילה (48 ש"ח) או עם סלט או תפוחי אדמה, צ'ימיצ'ורי מתוצרת בית ותוספות (56-69 ש"ח). כשהרעב אינו כבד מספיק לבשר, כנפיים במרינדה (39 ש"ח) ותפוחי אדמה ובטטות בטאבון (19 ש"ח) יסדרו לכם ארוחה קלילה בלי לקרוע את הכיס.

על אף שהוא אינו מגיע מהתחום ולמרות עבודות הבינוי שמסבכות את החיים לו וללקוחות, יצחקי אופטימי. "לאזור יש פוטנציאל. בדקנו את האופציות וגילינו שאנחנו יכולים לפנות למגוון רחב של קהלים, למשל בליינים בשעות המאוחרות וחבר'ה שעובדים במשרדים. אנחנו יכולים לספק קייטרינג לחברות, וכשנסיים לשפץ את הקומה העליונה נוכל לערוך בה אירועים קטנים. אנחנו מכוונים לכל הנישות האלו".

לכאורה זהו עוד מקום קטן, אבל בישראל 2025 אי אפשר לזרוק אבן בלי שיכאב: רק כשחופרים בהיסטוריה של המקום מגלים שבעלי "עראייס מחנה יהודה" היה יהונתן קן-דרור ז"ל, שנרצח במסיבה ברעים בשבעה באוקטובר. סטיקרים לזכרו עדיין מודבקים על החלון, ויצחקי מספר שהוא שוקל להקים במסעדה פינת הנצחה קטנה. ובתוך כל הכאב – שיפוץ, תכנונים לעתיד, ותפריט טעים במיוחד מצליחים להכניס קצת תקווה וטעם ללב של כולנו.
הרצל 12, ראשון, שני ורביעי מ-11:00 עד חצות, שלישי 17:00-11:00, חמישי 05:00-11:00, שישי סגור, שבת 03:00-20:00