טבעוני'ז: פסטיבל הטבעונות הגדול של הדיזנגוף סנטר מתחיל היום

טעמים מהצפון. מסעדת סשימי עם רדיפיין מיט (צילום: יעל יצחקי)
טעמים מהצפון. מסעדת סשימי עם רדיפיין מיט (צילום: יעל יצחקי)

שקשוקה של בינו גבסו עם ביצת עין טבעונית, אוכל דרוזי של מנאל איסמעיל, סשימי מחיפה עם רידיפיין מיט, הרצאה ועצות משיראל ברגר וכל מה שטבעונים יכולים לחלום עליהם יתרכזו במשך שלושה ימים במרכז העיר לפסטיבל שחוגג את הטעמים של עולם פוסט-בשר

16 בדצמבר 2024

השנה האיומה הזו פגעה לא מעט גם בטבעוני עירנו, שנאלצו לראות מהצד סגירה אחר סגירה של פינות האוכל האהובות עליהם – אלגריה, דוסה בר, 24 רופי, באנה, 416 וגם קפה חמנייה היו בין המקומות שנסגרו בעקבות המלחמה. אז לכל חברינו הטבעונים שנשבר ליבם לאורך השנה, הנה קצת חדשות טובות: פסטיבל "טבעוני'ז בסנטר" מגיע היום לדיזנגוף סנטר (16.12-18.12), עם שלל דוכני אוכל מסקרנים, סדנאות, הרצאות ואפילו מתכונים.

>> עתיד ורוד: הסיקוול של "ברבי" יוצא לדרך. אבל כולם מכחישים

בטח יכלתם לנחש מהשם ש"טבעוני'ז" הוא פסטיבל המבוסס על ערכי הטבעונות, כאשר השנה המוטיב המוביל יהיה חדשות וקיימות. באגף הדוכנים המסקרן מכל תמצאו יצוג של מסעדות טבעוניות ודוכנים מיוחדים שנותנים ביטוי למטבחים מקומיים ומהעולם. כך, למשל, אחד הדוכנים מעוררי התיאבון יהיה זה של דוקטור שקשוקה, הלא הוא בינו גבסו, שייצר שקשוקה טבעונית עם ביצים של YO egg, פיתח ישראלי לביצת עין טבעונית.

גם לכם מגיע חלבון נוזלי. שקשוקה טבעונית של בינו גבסו. (צילום: חן גוזלי)
גם לכם מגיע חלבון נוזלי. שקשוקה טבעונית של בינו גבסו. (צילום: חן גוזלי)

חוץ משקשוקה איכותית, תוכלו למצוא במקום גם דוכן דרוזי עליו תנצח מנאל איסמעיל, דוכן של סשימי האסייתית מחיפה שתשתף פעולה עם רידיפיין מיט, קלקידן תגיע מפרדס חנה לדוכן מטעמי אוכל אתיופי (יש! זה אומר אינג'רה). מתל אביב יגיעו גודנס עם מנות דיינר משובחות, וגם אלפקה בר עם המבורגר טבעוני מצוין, שוקולטרי עם פרלינים טבעוניים ובר היין של נתי נעים יציע יינות טבעוניים (הידעתם? יין הוא לא בהכרח טבעוני – ביינות רבים משולב חלבון ביצה במהלך ההכנה, סתם עובדה חדשה על הדרך). ולמי שחיפש את משקה ה-Alpro בטעם טורטית, יהיה שם גם דוכן של המותג שיציע גם שוקולדה חמה.

מעבר לדוכנים נוספים שיהיו במקום (אנחנו בונים על כנאפה אל וואי וסימונצ'ו, שהוא בייקרי בוטיק טבעוני עם מאפים משובחים), יתקיימו במהלך הפסטיבל הרצאות וסדנאות בישול. כך למשל הערב (16.12) ב-17:30 השפית שיראל ברגר (OPA האחת והיחידה), שתציג את החזון שלה ושל המסעדה, שכבר הפכה למוסד עבור כל בעלי הנטיות הקולינריות באשר הם. היא תדגים תהליכי בישול והתססה שהתפתו במסעדה במהלך השנים, וכמובן תוסיף טיפים משלה לגרום לכם להתסיס יותר טוב.

אין פה שום אלפקה, טבעוני אומרים לכם. אלפקה בר. (צילום חברת ספאנק)
אין פה שום אלפקה, טבעוני אומרים לכם. אלפקה בר. (צילום חברת ספאנק)

מחר (17.12) תתקיים הרצאה של השפית הטבעונית נדיה אליס, וברביעי (18.12) הרצאה של עפר צרפתי על הטבעונות כמורת עתיקה בת אלפי שנים. ההרצאות יתקיימו בשעה 18:00 סמוך למסעדת בוסטון דלי שבבניין B, והם אמנם בחינם, אבל יש רק 100 מקומות ישיבה, כך שכדאי להגיע מוקדם. ואם לא בא לכם לשבת ולהאזין לשיחות על טבעונות, תמיד תוכלו להסתובב במתחם ולמצוא גם מוצרי קוסמטיקה טבעונית, ספרים רלוונטים בתרגום לעברי, חומרי לם חדשניים למטבח שלכם, ועוד הפתעות ללא נזק לבעלי חיים.
פסטיבל הטבעונות בדיזינגוף סנטר- יתקיים בין ה16.12-18.12 בין השעות 12:00-21:30, הכניסה חופשית.