טברנה זה מה שכולם מחפשים עכשיו. טום אביב נוחת בשוק הכרמל
אוכל פשוט, אלכוהול לא יקר, אווירה שמרגישים בה בבית. השף טום אביב חוזר מהרפתקאותיו בחו"ל אל השוק שבו גדל עם טברנה דל מאר, מסעדת דגים קז'ואלית - וכשרה. "יש שלושה דברים שרציתי לשלב ולא הולכים יחד - מסעדת שף, מחירים סבירים וכשרות. לרוב אפשר להשיג רק שניים ואני רוצה להביא את כל המשולש"
דלת נסגרת ודלת נפתחת או מציאות מטורללת על סטרואידים, אין ואקום ואין דקה שקט בזירת המסעדות בעיר. עוד לא הספקנו להיפרד בלב מהמקום היפה של משק עפאים במלון דה ג'ורג' והנה סיבה חדשה לאופטימיות: טברנת דגים חדשה שתיפתח מחר (שני) בשוק הכרמל. התאריך נבחר בקפידה: יום הולדתו של הבעלים שף טום אביב.
>> אחרי 28 שנה: הפיליפינית החריפה עוברת דירה. יש ג'ירף חדשה בעיר
>> נגמר הקילומטראז': "המסעדה הבאה של ישראל" נסגרת לאחר שנתיים
טברנה דל מאר היא עבורו לא רק מתנת יום הולדת אלא סגירת מעגל. "גדלתי בכרמל. ממולי ממוקם דוכן 'מקור הברכה', שבו עבדתי פעם ראשונה עם אוכל כמוכר סנדוויצ'ים בגיל עשרים וקצת. אני מתרגש ונרגש, לחוץ ונלחץ, ומרגיש כאילו אני פותח מקום במדינה חדשה", הוא צוחק. בשנתיים האחרונות אביב נעדר מהנוף בארץ מסיבות שאפשר למצוא בקלות בגוגל. הוא התגורר במיאמי ופתח את מסעדת ברנז'ה, הסתובב בעולם ועשה עסקים. בגיל 37 הוא חוזר לתל אביב מפוקס ומפויס יותר. "אני חוזר, לא לעניין אנשים בסקנדלים ותקריות. אני חוזר לעשות שמח לכמה שיותר אנשים, ואני מודה לבורא עולם שנתן לי את הזכות לעשות זאת – ואת ההשגחה ששמרה עלי מעצמי", הוא כותב בפוסט שפורסם לפני מספר ימים.
למרות השם, טברנה דל מאר אינה מסעדה שבאים לרקוד בה (אבל אפשר אם ממש תרצו). במקום זאת, המסעדה משקפת את המשמעות המקורית של המילה: מקום עם אלכוהול ואוכל פשוט ולא יקר, ואווירה שמרגישים בה בבית. אביב אסף השראה ממקומות בהם ביקר, חווה וטעם ויצר מנות כשרות על בסיס דגים ותוצרת השוק. "המסר בכשרות מאחד. יש שלושה דברים שרציתי לשלב ובדרך כלל לא הולכים יחד – מסעדת שף, מחירים סבירים וכשרות. לרוב אפשר להשיג רק שניים ואני רוצה להביא את כל המשולש", הוא מצהיר בביטחון.
התפריט נפתח ב"לחם עניינים ומעניינים": לחם וחמאה (18 ש״ח), איקרה לניגוב (24 ש״ח), חמוצים וכבושים מרחוב ישכון (21 ש״ח) , פאבה (28 ש״ח) ושיפוד משתנה (18/34 ש״ח). מכאן ממשיכים ל"דגים נאים של טבחים עוד יותר נאים", למשל לחם דגים (סביצ'ה) של הקוקו במבינו (51 ש״ח), סשימי על קרם אחו בלנקו וסלסת ענבים אדומים (58 ש״ח) וטרטר ים אדום של גספצ'ו תותים ושיפקה (56 ש״ח). במחלקת "ירקות שגדלו על בסטה" תמצאו קפרזה עלי גפן (48 ש״ח), זוקיני בגריל עם צ'טני מנגו ודואה אגוזי לוז (41 ש״ח) ורבע כרוב אדום "שורט ריב" וקרם פרש (37 ש״ח). "דגים ואש ותמרות עשן" הוא שם קוד למעורב דגים שוק הכרמל חוף גאולה (76 ש״ח), קבב דג ים ואקווה פאצה חומוסים (77 ש״ח) ופילה דג יומי על חמוסטה פתיתים ועלה גפן בטמפורה (82 ש״ח).
"יש פה אופק שונה לגמרי של מסעדות וגם הלך הרוח והצרכים השתנו. דברים שהיו רלוונטיים בעבר כבר לא רלוונטיים", מסכם אביב בראייה מפוכחת את המצב. הוא מספר שהקונספט הותאם תוך כדי תנועה, ושטברנה דל מאר מחזיר אותו הביתה. "שברתי את הראש על גובה האוכל והחוויה הן מבחינת תמחור והן מבחינת אווירה, והבנתי שלמרות שלפיין דיינינג יש עדיין מקום – זה אינו הצורך המרכזי כרגע. אנשים מחפשים חוויית ישיבה קלילה ומחברת ולא יקרה, וזה בדיוק מה שאני רוצה לתת להם. בימים הראשונים בארץ הרגשתי זר, אפילו שחזרתי לאותה דירה. היום, אחרי חודש ומשהו במסעדה מדי יום, אני סוף סוף מרגיש בבית".
הכרמל 11, ראשון-חמישי 17:00-23:00 או עד שנגמר האוכל, שישי 9:00-15:00, שבת סגור (שעות פתיחה בהרצה), הזמנות בטלפון 073-2652562 ובאתר