תושבי פלורנטין נפרדים מהארוחות בטוני ואסתר, שחוזר לבוטקה הקפה

בחזרה לשולחן השרטוטים. טוני ואסתר. צילום: מעין הרשקו
בחזרה לשולחן השרטוטים. טוני ואסתר. צילום: מעין הרשקו

בית הקפה הקטן משוק לוינסקי גדל למסעדה של ממש לאורך השנים, וכעת הבעלים מעין הרשקו רוצה לחזור לשורשים ולבוטקה הקטן: "בסופו של דבר הסיבה שפתחתי את המקום זה כדי להיות בית קפה, ואני רוצה לחזור לשם". אבל אל דאגה, למאפים שלום

9 במרץ 2025

אם גם אתם הייתם מכורים כמונו לשניצל ופירה של טוני ואסתר, יש לנו בשורות כואבות – טוני ואסתר משנה את פניה, וחוזרת להיות בוטקה קפה. זה אומר שהשניצל כבר לא, וכך גם החלה עם הביצה, אבל הקפה עדיין כאן, ועוד מטעמים שרדו את המעבר. הנה כל הפרטים

>> האק עם טחינה וחריף: הפלאפל של "זגורי אימפריה" הופך למציאות

טוני ואסתר, בית הקפה שמזוהה יותר מכל עם שוק לוינסקי, נפתח לפני 13 שנה והתרחב במרוץ השנים לבית-קפה מסעדה עם תפריט עשיר ומגוון, כאשר בשנה וחצי האחרונות הוביל את המטבח בכישרון שף דור ונגר. אלא שבטוני ואסתר החליטו כעת לחזור למקורות, ולשוב להיות בית הקפה הקטן והחמוד שנולדו להיות מלכתחילה. מתוק מריר לנו בלב, ואין לנו ספק שנתגעגע לאחד מהשניצלים הכי טוב בעיר. אבל אפשר לשמוח עבורם. "מבחינתי זו התקדמות ודבר משמח", אמרה לנו הבעלים מעין הרשקו, ולנו רק נותר להביט באופטימיות לעבר העתיד.

ביי ביי שניצל ביתי נהדר. השניצל של טוני ואסתר. צילום: מתוך האינסטגרם של טוני ואסתר
ביי ביי שניצל ביתי נהדר. השניצל של טוני ואסתר. צילום: מתוך האינסטגרם של טוני ואסתר

בפועל, שטח הישיבה של המסעדה ייסגר בתחילת מאי, ובמקומו תיפתח בקרוב מסעדה חדשה שלא תהיה קשורה לבית הקפה, עליה טרם יודעים פרטים, אבל ברור לכם שנעדכן בעתיד. עם זאת, הבוטקה של טוני ואסתר ואיזור הישיבה במדרחוב יישארו כבית קפה אינטימי ומתוק. הקפה המצוין, המאפים, העוגות (עוגת השמרים שוקולד האהובה עלינו!) והכריכים יישארו איתם, ואף יעברו שדרוג עם היצע מורחב. אמנם קשה לנו עם שינויים (אנחנו עוד מבכים על סלט הקיסר שניצל שנעדר כבר תקופה), אבל הבסיס של טוני ואסתר נשאר. השינוי הסופי יתרחש בסוף מאי, אבל כבר החל מהשבוע בית הקפה יפעל רק עד 17:00, ולא עד שעות הלילה, כך שזו הזדמנות אחרונה לבוא לזלול שניצל ופירה כהלכתו. 

טוני ואסתר. (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם tonyveesther)
טוני ואסתר. (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם tonyveesther)

״כשפתחנו האיזור עוד לא ממש היתה שכונה, והיה חסר קפה טוב״ מספרת הרשקו על הסיבות להחלטה. ״אז פתחתי אותו, ואחרי שנה וחצי הצטרף יואב ניסני והתרחבנו וגדלנו עם השנים. היו שנים יפות ובסך הכל מאות אנשי צוות, וגם אנשי תרבות ואמנות היו חלק מהמקום. גדלנו והתפתחנו ביחד כקהילה שהייתה גם אי של שפיות בימים קשים. אבל בסופו של דבר, מי שאני והסיבה שפתחתי את המקום זה כדי להיות בית קפה, ואני רוצה לחזור לשם״. אנחנו, בכל אופןף משתדלים להישאר רגועים – במיוחד כשהובטח לנו שהבבקה שמרים שוקולד נשארת.
טוני ואסתר, לוינסקי 39