האיש עם הכוכבים על הידיים: בעלי השישקו נפרד משף רוברט קלוגר

אלעד דור מספיד בטור מיוחד את השף האהוב שהלך לעולמו בסופ"ש בגיל 41 מדום לב. על ההתחלה החורקת בסרווסריה, החוש היצירתי שהביא עמו והחברות שנרקמה - ובת המצווה של בתו שבה ידע: רק אדם אחד הולך להכין פה את האוכל. פרידה מאמן שגם בישל
לפני חודשיים, כשחגגתי לבת שלי בת מצווה, הודעתי מבעוד מועד לכל מקום שבדקתי שאת הקייטרינג עושה בן אדם אחד בלבד – רוברט קלוגר, ושזה תנאי מבחינתי. בערב האירוע, כשמשפחה, חברים ואפילו אשתי ראו את הנסים שעושה רוברט, האיש והכוכבים על היד, וכיצד הוא יודע להכין אוכל – הם הבינו למה התעקשתי כל כך.
הכרתי את רוברט בשנת 2014 בסרווסריה. עינב אזגורי שהיה אז השף סיפר שקלט לעבודה טבח שעובד כמסגר ורוצה לחזור לבשל. לימים התגלה שאותו טבח היה רוברט קלוגר, שמהר מאוד גם תפס את ניהול המטבח והעיף אותו לשחקים.
בהתחלה לא היה קל אתך. אני, שכל מה שעניין אותי זה להרוויח כסף ומנגד אתה, שכל מה שעניין אותך זה ליצור. הניגוד יצר לא מעט חילוקי דעות, אבל המבט בעיניים של אנשים שבאו לאכול את האוכל שלך הסביר לי בכל פעם מחדש, פעם אחר פעם, שבאופן שקשה להסביר – אתה מצליח להוציא מאוכל – ולו הפשוט ביותר – משהו שמצליח לרגש. ושכנראה כסף זה לא הכול.

אחרי הסרווסריה נפרדו דרכינו אבל הקשר החברי נשמר. בכל שיחה הזכרת לי שאם יש בעיות במטבח שלא אחשוב פעמיים וארים לך טלפון. חזרת השכם וערב ש'אלעד, במטבח אני הגב שלך'. לאורך כל הדרך התייעצת איתי לגבי חבירה לכרמלה בצפון ולאגאדיר בשרון, ועל הכמיהה לתפוס שוב מטבח במסעדה, לעמוד על הפס ולראות את המבט בעיניים של אנשים שאוכלים את האוכל שלך. דיברנו על סדנת הנגרות היפנית שהבאת לישראל ואפילו על החלום שלך ליצור מתחם עבודה שיתופי סטייל wework לנגרים, מסגרים ושאר אמנים שרוצים ליצור. זה שוב המחיש לי שבתוכך אתה בכלל אמן ושהמטבח הוא אחד המקומות שבהם יצרת הכי טוב.
לימים, בשנת 2018, כשהחלטתי לשחזר בשישקו את ההצלחה של בראנץ' השיכורים, היה ברור לי שאפנה אליך לעזור. ואתה כמו חייל נאמן התייצבת ואמרת 'אני לשירותך על כל המשתמע מכך'. הודעת לי שבתפריט תהיה מנה שתיקרא 'פתיחת שולחן', המורכבת מחלת ויז'ניץ שלמה שתוגש עם שמנת של פעם, פלפל חריף, גרידת עגבניות ושמן זית משובח. זו בדיוק אותה רומנטיקה מיוחדת שכולם מדברים עליה, שהייתה אופיינית לך, רוברט.
שבועיים-שלושה אחר כך סיפרת לי שהחלטת להתמקד בקייטרינג שלך כעסק מרכזי. שמחתי מאד כי הבנתי שזה תחום בענף שלנו שאין מצב שאתה לא כובש אותו, ובגדול. וכשראיתי את זה קורה כל כך שמחתי שהקייטרינג מתרומם והביקורות מעלפות.

באירוע בת המצווה של בתי הייתי גאה כל כך. ידעתי שהפעם זה זה, ושהעסק שלך ילך ויגדל כי הוא פשוט מעולה. רוברט, אהבתי אותך מאוד. היה לנו קשר מיוחד מיום שהכרנו, קשר שלא ידעתי להסביר.
הלוואי שהיית יכול לחזור רק לרגע ולהקשיב למחמאות שקולגות ולא מעט לקוחות כותבים עליך, ובדרכך הכל כך מיוחדת לחייך, להסמיק ולהיעלם חזרה למטבח.