מטורטרים: טרטר הבקר השתלט על העיר. אלה המנות הטובות בתל אביב
על פניו אנחנו לא אמורים לאוהב אותו - הוא מוגש קר, לא עשוי, קצוץ בפראות ובכמויות לא גדולות. אבל בפועל, פיצוץ הטעם שהוא הטרטר הפך את המנה לראשונה שאף מסעדה רצינית לא מוותרת עליה. יצאנו למצוא את מנות הטרטר בקר הכי טובות בעיר, וחזרנו עם משהו בין השיניים. יש למישהו קיסם?
מנת טרטר הבקר כבר הפכה לקבועה כמעט בכל תפריט שמכבד את עצמו, ומטבע הדברים ראינו כבר לא טרטרים בחיינו. אלא שלעשות טרטר בקר כמו שצריך זו כבר מלאכת מחשבת של ממש. ולא כל חתיכות בשר נא על טוסטון קלוי ראויות להיות מנות טרטר בקר מצטיינות. אז כדי שתוכלו להתרענן לפני העיקרית, אספנו את מנות הטרטר שהכי שווה להזמין בעיר, ולהתענג על כל ביס.
>> אויסטרים ב-4 ש"ח, פיצה בגודל של גלגל משאית וכל חדשות האוכל בעיר
בר 51
אם אנחנו חייבים למישהו תודה על טרנד הטרטר בקר זה בהחלט לבר 51, שהחזיר עטרה ליושנה והשיב את המנה המופלאה והמרעננת הזו לקדמת הבמה. ברוסקטה טרטר הבקר של הבר כבר הפכה אייקונית, ואם במקרה הגעתם ממש מאוחר למסיבה, נזכיר לכם שמדובר בברוסקטה לפי הספר, הבנויה על טרטר ענוג ברוטב חלמונים עם תוספת נחוצה של חרדל וקורנישונים. מנה שהיא בול בפוני שתמיד נזמין אותה ראשונה.
32 ש"ח ליחידה, הירקון 59
ביינה
השפית נרקיס אלפי יוצרת בביינה מנת טרטר בקר מנצחת שכיף ואף רצוי להתחיל איתה את הארוחה. כל ארוחה, אבל טכנית זה יותר קל בביינה. ראשית, המנה מורכבת מבריוש קלוי (כבר התחלה טובה), שנית, הטרטר הוא מנתח שייטל טרי ונא שקצוץ נאה ובדיוק במידה הנכונה – ולא קטן מדי, מה שמדגיש את טעמי הנתח הטריים והנעימים. לכך נוסף איולי עשבים שמרענן את הביס, וכן רוטב חרדל, עירית ובצל ירוק להשלמת המלאכה.
64 ש"ח, טשרניחובסקי 4.
סנטי
השף גיא אריש לא עושה שום דבר בלי מחשבה על כל מרכיב וחומר גלם, מה שבהחלט תוכלו לראות (ולטעום) במנת הטרטר הנהדרת שמגיש בסנטי. לא מדובר במנת טרטר בקר שגרתית, בזכות העבודה שהבשר נח בגארום עוף, באורז קלוי ובשמן זית סורי עוצמתי. ובגלל שאין דבר כזה טרטר בקר ללא פחמימה ראויה, תמצאו לצדו לחם מחמצת חרוך ומופלא, עם איולי מעושן וציר בקר.
62 ש"ח, גורדון 17
LP
על עינב אזאגורי תמיד ניתן לסמוך שגם למנות הקלאסיות ביותר הוא יידע לתת את הקיק הנחוץ, או במקרה שלו – את המושחת הנדרשת. אנחנו בעד שחיתות (כשהיא באוכל שלנו), ולכן הכנסנו את הטרטר של LP לתוך הפה שלנו ולא התחרטנו מאז. נתחיל בפחמימה, שכן הטרטר מונח על לחמניית חלב רכה ועשירה שסופחת את הרוטב ואת הטעמים ויוצרת ביס חלומי. משם נמשיך עם טרטר האמריקן, שבעצמו עשוי נהדר, עם חלמון ביצה לפי מיטב המסורת, פלפל חלפיניו שנותן גם הוא את אותותיו ומלפפונים חמוצים. בתמונה למעלה תראו אותו נוצץ בגאון מבעד ללחמניה.
46 ש"ח, הירקון 66
אברי
אין ספק שבאברי, הביסטרו החדש והמסקרן של שף אדר לוטן, מצאנו את מנת טרטר הבקר המיוחדת ביותר שאכלנו (וראינו) מעודנו. קודם כל כי זה הטרטר היחיד ברשימה שלא מגיע עם לחם, כי הוא רק עלול להאפיל על המנה הבלתי שגרתית. הטרטר, שבשל מרכיביו ניחן בניחוח אסייתי משהו, עשוי משפיץ שייטל שפרוס באופן גס, כך שהטעם מורגש אך לא חוטא במרקם משחתי. נוספים לו קרם חלמון טעים ונעים, עלי שיסו ארומטיים ואצות קומבו מוחמצות להשלמת האוממי. והנה לכם טרטר שלא פוגשים כל יום.
72 ש"ח, אחוזת בית 5
גילה וננסי
כמובן שאיל שני, כמו איל שני, לא יגיש לכם עוד טרטר בקר ממוצע – ועל אחת כמה וכמה כשמדובר במסעדת גילה וננסי, האקסצנטרית ביותר מבית היוצר שלו. אנחנו מדברים על טרטר פילה בקר נפלא, קצוץ כהלכה ומתובל באיולי ובצל דק דק. עד כה נשמע סטנדרנטי, אבל עכשיו נספר כי הטרטר מונח על מח עצם מופלא, ומוגש בתוך העצם עצמה. העצם נאפתה בתנור והוגשה חמימה מה שמייצר ניגוד לטרטר הצונן. בקיצור, מנה חכמה ונהדרת, אם כי לא זולה.
95 ש"ח, לבונטין 8
ג'אנגו
מסעדת הבשרים מבית טריגר נפתחה בתחילת המלחמה, ונכנסה לעיר בשיא הטבעיות. היא מגישה מנות בשר מצוינות מנתחים שלא פוגשים כל יום, מצטיינת בבורגר חלומי וגם – כי בכל זאת לשמו התכנסנו – בטרטר בקר מבטיח. לא מדובר במנה גדולה, כי אם בפתיח אידיאלי לפני הבורגר או שאר הנתחים. לחם בריוש קלוי שנותר שחום מבחוץ אך רך וענני מבפנים, עליו כמות נדיבה של טרטר שייטל עז טעמים, בתוספת של מיונז יפני שמעמיק את הטעמים וגרגרי חרדל שמתפצחים בפה לכדי ביס מהנה במיוחד.
39 ש"ח, הלל הזקן 12
יפו תל אביב
חיים כהן מגיש במסעדת יפו תל אביב טרטר בקר מצוין, שהוא שילוב של מזרח ומערב – מצד אחד חציל וזרעי עגבנייה, ומהצד השני פרמזן ורוטב יין אדום. טעם החציל המעושן קלות נוכח בביס ויוצר טוויסט מעניין למנה, ורוטב היין האדום נותן גם הוא עומק טעמים נבון ומדויק. את כל זה תוכלו להניח על ברוסקטה חרוכה שמגיעה עם המנה, לאכול בתאווה ולהמשיך בארוחה.
74 ש״ח, יגאל אלון 98
סקוליארד
במסגרת ארוחות חמישי רסטו במרכז הקולינרי דנון, שבתקופה הקרובה מוקדשות לשרקוטרי, מכינים ומגישים תלמידי בית הספר טרטר פריט צרפתי קלאסי, מפילה בקר שנקצץ בסכין ומתובל כמו שהצרפתים אוהבים. פרט לטעם ולכמות הנדיבה כמו בביסטרואים בפריז, הארוחה כולה היא חוויה יוצאת דופן בנעימותה – מהצפייה בעבודה במטבח הפתוח דרך מצעד מנות בשר מעודנות ועד לאווירה הנינוחה. וכל זה שלכם תמורת 148 ש"ח בלבד לאדם. תודו ששווה.
התערוכה 3, ימי חמישי 19:00 ו-21:00, להזמנות