לארבעה ימים בלבד: הפנקייק היפני התפוח מגיע לפופ-אפ אינסטגרמי

תרצה קצת אספרסו על הפנקייק היפני, אדוני? יפנ-קייק, פופ-אפ פיינקייק תפוח. (צילום: דרור עינב)
תרצה קצת אספרסו על הפנקייק היפני, אדוני? יפנ-קייק, פופ-אפ פיינקייק תפוח. (צילום: דרור עינב)

טרנדים לא מתים, הם רק מתחלפים, והנה מגיע עוד אחד: היפנ-קייק, שהוא פנקייק יפני תפוח מקציפת חלבונים סמיכה שמספקת תוצאה מושלמת לאינסטגרם. נדב בורנשטיין ובנדיקט מביאים אותו לפופ-אפ קצר במגדל עזריאלי שרונה, ותתחילו להתכונן מראש לתור הארוך

18 בספטמבר 2024

תל אביב תמיד רדפה אחרי טרנדים קולינרים עולמיים, אם כי בחוסר חשק מסוים. כלומר, הם מגיעים אלינו, אבל רק בתנאים שלנו. מאז כניסתם של האינסטגרם והטיקטוק, כל זה השתנה, ונדמה שמדי כמה שבועות צץ טרנד חדש. רק שהפעם הטרנד הזה מסקרן מאוד, כי הוא בא בדמות פנקייק תפוח, אוורירי ומפתה במיוחד. ותודה ליפנים המשוגעים האלו.

>> איטלקי, שיפודים וברי יין: מסעדות במשבר עושות הכל כדי לשרוד

זו לא תהיה הפעם הראשונה שאושיית האוכל נדב בורנשטיין מביא לנו להיט אינסטגמרי אכיל. עדיין עם זכרונות מהקרואסון הדק שהביא בחודש מאי האחרון, וגרם ליותר מדי אנשים לעמוד בתור, הגיע הזמן שתכירו את הטרנד הבא שנוחת בעיר לארבעה ימים בלבד, אי שם בבניין עזריאלי בשרונה. הפעם מגיע אלינו היפנ-קייק – פופ-אפ של פנקייק יפני פלאפי וענני בשיתוף עם בנדיקט בחמישה טעמים שונים ומתוקים. בדומה לקרואסון, גם המיזם הזה יעביר כ-10 אחוז מהכנסותיו לעמותת עטופים באהבה שפועלת למען אלו שאיבדו הורה בשבעה באוקטובר.

יפנ-קייק, פופ-אפ פיינקייק יפני תפוח. צילום: דרור עינב
יפנ-קייק, פופ-אפ פיינקייק יפני תפוח. צילום: דרור עינב

אז אם במקרה נולדתם בדור הקודם ואתם לא לגמרי סגורים על מה מדובר, אולי הגיע הזמן להסביר – מדובר בפנקייק עגלגל וגבוה שעשוי מקציפת חלבונים סמיכה, המשווה לו הן גובה מכובד ומרקם אוורירי חד פעמי. הסוד לרכות הוא בטיגון האיטי, בעדינות ובחום נמוך, שמשאיר את קינוח רך ומבורך. בורנשטיין הכיר את הפלא היפני במהלך שיטוטיו במזרח, ופנה לענקית הפנקייקים בנדיקט כדי לנסות ולהביא את הכישוף לארץ. אחרי אינספור ניסיונות ומתכונים הם הגיעו לתוצאה המופלאה, ורקחו תפריט של חמישה פנקייקים יפנים מושקעים ומפתים.

יפנ-קייק, פופ-אפ פיינקייק יפני תפוח. צילום: דרור עינב
יפנ-קייק, פופ-אפ פיינקייק יפני תפוח. צילום: דרור עינב

בתפריט תמצאו מנות בטעמים שפורצים ממה שאתם רגילים לו במסעדת האם, במחיר של 39-43 ש"ח לפנקייק, שזה לא מעט, אבל פחות מכרטיס ליפן: פנקייק עוגת גבינה בתוספת קרם עוגת גבינה מסקרפונה עשיר, קולי פירות יער ואוכמניות טריות; פנקייק טירמיסו משובח ומושלם לבוגרים יותר, עם קרם טירמיסו שמורכב מאספרסו איכותי, קקאו וקציפת מסקרפונה; לחובבי החמוץ ישנו פנקייק ברולה לימון עם קרם ברולה, לימון חמצמץ וקרמל סוכר שרוף עם קראמבל ליים.

מלך הטרנדים. נדב בורנשטיין ב"יפנ-קייק", פופ-אפ פיינקייק יפני תפוח. צילום: דרור עינב
מלך הטרנדים. נדב בורנשטיין ב"יפנ-קייק", פופ-אפ פיינקייק יפני תפוח. צילום: דרור עינב

עבור חובבי הקלאסיקות, כי מי לא, יש פנקייק פאי שוקולד עם רוטב שוקולד עשיר, קרמבל קקאו מלוח וקציפת מסקרפונה; והאחרון מוקדש לאוהבי הזהב הירוק – פנקייק פיסטוק המוגש עם גנאש שוקולד לבן ופיסטוק, קראמבל פיסטוק וקציפת מסקרפונה (39-43 ש"ח לפנקייק). כדי שלא תהיו צמאים בין ביס לביס, TLAB מבית ויסוצקי ימכרו במקום קולקציית משקאות צוננים, בינהם מגוון מאצ׳ה, באבל טי ועוד, כי טרנדים לא מתים, הם רק מתחלפים. התור, צפוי כנראה להיות ארוך, אבל אם תשאלו אותנו, פנקייק עם קרמבל ליים וקרמל סוכר שרוף נשמע לנו כמו התור הכי מוצדק אי פעם.
"פופ-אפ יפנ-קייק", 24-27.9. ג'-ה' 11:00-20:00, ו' 10:00-15:00
עזריאלי שרונה, מנחם בגין 121 (קומה 0)